reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

z tego co wiem to w czasie dni płodnych czyli gdy temperatura wzrasta to śluz jest śliski i przejrzysty a z czasem zmienia się w coraz bardziej mętny , gęściejszy i biały- przynajmniej tak jest u mnie pozdrawiam

reklama
Hej kochane! Co tu taka cisza? Dziś mierzyłam temp. rano i miałam 37,2 st. Ale mam pytanie. Jak się prowadzi obserwację śluzu, to od czasu gdy temp. rośnie do 37+ st. to jaki powinien być? Może któraś wie.. Ja mam biało-kremowy, gęsty..

To trzeba zacząć obserwację od początku cyklu.. jaką masz temperaturę normalnie?? Z reguły wyższe temperatury ma się po owulacji, czyli w fazie lutealnej i wtedy występuję też taki śluz lub jest sucho. Taki śluz możesz mieć też przed dniami płodnymi, ale wtedy temperatura jest niska. U Ciebie nie wiem jaka jest ona w 1 fazie, więc te 37 nic nie mowi. Do tego, w ciąży czy też fazie lutealnej nie trzeba mieć 37 bo każdy ma inną temperaturę, dlatego trzeba mierzyć od początku cyklu..
Jak już chcecie to sprawdzać, to polecam stronkę 28dni.pl, tam jest wszystko ładnie wyjaśnione :)

To trzeba zacząć obserwację od początku cyklu.. jaką masz temperaturę normalnie?? Z reguły wyższe temperatury ma się po owulacji, czyli w fazie lutealnej i wtedy występuję też taki śluz lub jest sucho. Taki śluz możesz mieć też przed dniami płodnymi, ale wtedy temperatura jest niska. U Ciebie nie wiem jaka jest ona w 1 fazie, więc te 37 nic nie mowi. Do tego, w ciąży czy też fazie lutealnej nie trzeba mieć 37 bo każdy ma inną temperaturę, dlatego trzeba mierzyć od początku cyklu..
Jak już chcecie to sprawdzać, to polecam stronkę 28dni.pl, tam jest wszystko ładnie wyjaśnione :)

Normalnie mam 36,5 - 36,6 st. Czyli tak jakby teraz mam ostatnie dni płodne? To za pare dni powinnam mieć @. Potrzeba mi to żeby mniej wiecej obliczyć kiedy będę miała okres.. Ostatnią @ miałam 4 sierpnia. Potem od 23 do 30 miałam plamienie (brałam wtedy tabletki anty). Po odstawieniu miałam dostać @, jednak do teraz ani słychu ani widu. Dlatego pytam o tą ciążę, dni płodne i ogólnie o wszystko. Widzę że jesteś oczytana, to możesz mi pomóc. Bardzo bym prosiła. Przed ciążą w zeszłym roku miałam cykle jak w zegarku, nie miałam problemu z liczeniem, nigdy się nie pomyliłam.. A teraz się pogubiłam w tym wszystkim.

dziewczyny co mam zrobic .. zrobilam dzis test i pokazal 2kreseczki co prawda ta druga slaba no ale jest :) czy powinnam isc juz do lekarza?? dodam ze ost @ 17sierpnia i mam cykle 28dniowe

jak masz 2 kreski to najprawdopodobniej jesteś w ciąży jeśli chcesz 10000% pewność zrób badanie krwi bete i zapisz się do lekarza ale nie musisz się z tym spieszyć bo tak młodej ciąży nie da się jeszcze wykryć na usg

reklama
więc ja się melduję wróciłam od lekarza miałam usg normalne i lekarz zobaczyl pęcherzyk w tamtym tyg miał 6 mm w tym 7 mm powiedział że zawolno rośnie jak na ciąże i że to pęcherzyk domniemany czy jakoś tak... nie wiem co o tym myśleć powiedział że ciąża raczej to nie jest... też dostałam luteine jak jest dzidzia to na podtrzymanie ale bardziej prawdopodobne jest wywołanie @.... ostatnio jak ją brałam mimo braku ciązy i tak nie dostałam@ wiec nie wiem co to będzie....

Do góry