reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Z moich objawów, były to: ból piersi, dużo wcześniej niż zwykle przed miesiączką, byłam ciągle zmęczona i często zasypiałam popołudniami (przed zrobieniem testu brałam to za lenistwo, hihih), pobolewanie brzucha jak na okres (wcześniej bolał mnie tylko w dniu miesiączki).

reklama
a ja to nie wiem co o sobie myśleć dziś 18dc pojawił się sluz jest przejrzysto mleczny jest go sporo ale nie jest lepki nie wiem co on oznacza na owulacje chyba za późno... a jak na złosć mój M wzioł dzis zastępstwo i na 16 godz do pracy poszedł to jak wróci to nie będzie miał sily na nic.... ;-(

Bafinko, podczytuję Was od jakiegoś czasu i chciałam Ci powiedzieć jak to z tym śluzem jest :) Jeśli jest przejrzysto-mleczny, ale nie lepki, tylko mokry, wilgotny, to ma cechy śluzu płodnego, więc może być, że do owulacji jeszcze nie doszło u Ciebie. Pamiętaj, śluz o cechach płodnych to (do wyboru, nie wszystko na raz): mokro, ślisko, ciągnący jak białko jaja, przejrzysty, jak woda. O cechach mniej płodnych: lepki, grudkowaty, gęsty, biały. Powodzenia!

Witam Dziewczyny:), przepraszam że się wtrącam ale mam do was pytanko może Wy mi pomożecie troche rozwiac wątpliwosci;-) Tak w skróce chorowałam na endometrioze ale udało mi się jak narazie "wyzdrowiec'' od ponad pół roku mam regularne cykle co 28 dni od 5ciu dni spóznia mi sie okres(nigdy mi się tyle nie spózniał) zrobiłam dzisiaj test popołudniu i wyszła jedna krecha. Temperatury rano nie mierzyłam ale popołudniami waha mi się 36.9,37.1. Co ja mam o tym sądzic pierwszy raz tak się stało że mam tak opózniony okres a staram się juz trzy lata:-( lekarz powiedział że jestem zdrowa jak ryba! a okresu nie ma? Dziękuje z góry za odpowiedz. Pozdrawiam:-)
aha bety nie mam kiedy zrobic bo cały weekend jestem w pracy.

Ostatnia edycja:
kahaka dziekuję kochana za info zawsze warto czegoś nowego sie dowiedzieć... wnioskuje że to może być śluz płodny i jednak będe musiała mojego męża przy atakować ;P bo wczoraj nic nie było...

asienka skoro jesteś zdrowa i twoje cykle są równe a tu nagle takie spóźnienie to może to być to:) może spróbuj zrobić jutro rano drugi test innej firmy poproś w aptece o bardziej czuły... ja trzymam oczywiście kciuki daj znać co wyszło:)

Bafinka, a próbowałaś mierzyć temperaturę??? Wtedy bys wiedziała WSZYSYTKO i nie zastanawiała się "była ta owu, czy nie". Naprawdę polecam NPR, ja parę cykli mierzyłam i dowiedziałam się bardzo dużo o swoich cyklach. Tylko musisz być systematyczna, ale to nie jest duży wysiłek mierzyć temperaturę codziennie o tej samej porze ;) Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie NPR, to polecam się, chociaż ekspertem nie jestem wybitnym :-)
No i chyba dziewczynki zacznę tu pisać, bo też się oczywiście staram. Już raz byłam w ciąży, ale poroniłam w 8 tyg. Mogę Wam napisać, jakie wtedy miałam objawy, jeszcze przed zrobieniem testu: a więc przede wszystkim miałam przeczucie, że zaszłam :) miałam tkliwe piersi i byłam bardzo wrażliwa na zapachy - wszystko pachniało 10000 razy mocniej - czy to przyjemny zapach czy nie.

a jakie są normy z ta temperaturą? najpierw niska przy owulacji wysoka a po tem znów niska??? ja to się w ogóle na tym nie znam..... i czy ten termometr owulacyjny różni się czymś od zwykłego? czy koniecznie trzeba mierzyć temperature w pochwie? zacząć mierzyć po @???

Bafinka, termometr nie musi być specjalny owulacyjny, może być zwykły elektroniczny, byle dawał pomiar do 2 miejsc po przecinku. Ja swój w aptece kupiłam i kosztował jakieś 16 zł chyba. Pomiar może być w pochwie, może być też...w odbycie;-), także w ustach, ale nie jest polecany. Najlepiej w pochwie. Zacznij mierzyć po @ i zapisuj sobie temperaturę, najlepiej na jakimś wykresie (sporo jest stronek w necie) i notuj też obserwacje śluzu. Z temperaturą jest tak, że najpierw jest niższa, w okolicach owulacji rośnie i utrzymuje się taka do końca cyklu - wykres powinien więc być dwufazowy. Temperatura po owu spada tuż przed @ (u mnie akurat 1-2 dni prze), ale może też spaść dopiero w trakcie @. Chyba Ci więcej na priv napiszę, bo tu to dużo miejsca zajmie :sorry2:

reklama
Bafinka, wysłałam Ci wiadomość na priv. I nie mierzysz w trakcie @, zacznij po :tak:Myślę, że dla Ciebie to super metoda, bo z tego co pamiętam, to masz długie cykle.

Do góry