reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

badanie z krwi na obecność bHCG
Gonadotropina kosmówkowa, bo tak brzmi pełna nazwa beta-hCG jest hormonem, to znaczy substancją wytwarzaną przez organizm w celu kontroli funkcjonowania określonych narządów. HCG przypada rola szczególna, ponieważ pod jej wpływem pozostaje wyjątkowy proces - rozwój wczesnej ciąży

reklama
Gratuluję synka. Rozumiem, że będzie Gabryś?:-)
Możesz wyjaśnić co to beta bo już nieraz się na forum to słowo pojawiło w postach, ale nie jestem jeszcze biegła w tych położniczych terminach:confused:
tak:tak: i dziękujemy:-D a Beta HCG to nic innego jak badanie na obecność hormonu HCG, który jest wytwarzany już od pierwszych dni ciąży, jest w krwi i w moczu idź do pobliskiego laboratorium albo do szpitala i możesz zrobić sobie takie badanko nie orientuje się ile kosztuje ale na pewno nie dużo:tak:

Co to hcg to wiedziałam, ale że to betahcg to nie:-)
A z testem czy badaniem poziomu hcg to ja jeszcze poczekam. Wolę poczekać chociaż do terminu @ bo może się okazać, że się pojawi i że niepotrzebnie traciłam kasę...

Witam!
Tak się zastanawiam, czy nie jestem w ciąży, ale na test za wcześnie ( dziś 14. dzień cyklu , a od ewentualnego poczęcia minął tydzień ) Boję się, że to "ciąża urojona" ;-) bo przecież nudności nie występują dwa dni po...
Ale widzę, że wiele z Was miało bóle jajników i mam pytanie, kiedy się one u Was zaczęły i ile dni trwały? Bo mnie pobolewają, raz jeden, raz drugi i czasami w dole brzucha czuję taki delikatny ból jak na @. W sumie ból jest do zniesienia, ale jest irytujący, bo czuję go non stop i jeśli @ się pojawi w terminie to chyba zacznę się martwić, czy ze mną wszystko ok?!
Aha, jeszcze jedna kwestia - jestem paląca :wściekła/y:, 5 - 7 dziennie i jakoś nie zauważyłam, żeby mnie zaczęło od fajek odrzucać. No, może palę rzadziej i mniej :happy: ale jednak nadal palę.
Kiedy palenie w ciąży zaczyna przeszkadzać, w którym tc?
To był mój pierwszy post w tym wątku. Nadal moje pyt jest aktualne. Kiedy zaczęłyście podejrzewać ciążę i z jakich powodów? Trochę się u mnie zmieniło. Tzn. jajniki się uspokoiły, ale ból brzucha jak przy PMS się nasilił. Od fajek mnie zaczęło odrzucać, drażni mnie dym, nie czuję potrzeby "ćmika", a jak już się skuszę, to mam odruchy wymiotne.

To był mój pierwszy post w tym wątku. Nadal moje pyt jest aktualne. Kiedy zaczęłyście podejrzewać ciążę i z jakich powodów? Trochę się u mnie zmieniło. Tzn. jajniki się uspokoiły, ale ból brzucha jak przy PMS się nasilił. Od fajek mnie zaczęło odrzucać, drażni mnie dym, nie czuję potrzeby "ćmika", a jak już się skuszę, to mam odruchy wymiotne.
No to myślę, że jesteś na dobrej drodze ;-) A kiedy sie spodziewasz @?

och kurcze a ja to mam teraz niezłą jazdę, wczoraj powinnam dostać @ - pobolewał mnie brzuch jak na @ i pare razy szłam do łazienki sprawdzić bo myslałam że dostałam, czasami mnie coś kuło, czasami sie ból bardziej nasilał czasami w ogóle nie bolało, ale mniejsza. Pomyslałam ze skoro cały dzien sie mecze tak i mam bóle na @ to pewnie jak zwykle w nocy zacznie boleć mnie brzuch i dostane @, a tu wcale nie, obudzilam sie ani troche mnie nic nie boli, nie mam napeczniałego brzucha jak na okres ani nic. Jedynie tylko piersi mnie bola ale one mnie bola juz jakis kawałek czasu a najgorzej to chyba suki. Normalnie idzie zwariować, miałam wczoraj test zrobic ale mowie ze tak boli mnie brzuch to nie ma sensu dostane @ albo wieczorem albo dzis rano. Teraz to ja juz nic nie wiem.

Achninapisałaś w 14tym dniu cyklu,że martwisz się czy nie jesteś w ciąży-nie bardzo rozumiem jakie masz do tego podstawy?,napisałaś też,że cyt:dziś 14. dzień cyklu , a od ewentualnego poczęcia minął tydzień ) Boję się, że to "ciąża urojona"...",jeśli miałaś stosunek tydzień wczesniej -czyli w 7mym dniu cyklu,to po 1sze-małe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę,a po 2gie będąc w 14dniu cyklu możesz mieć objawy owulacji,a nie ciąży!:tak: jesli spodziewasz się @ 2.12 to czym się wogóle martwisz już?skoro właśnie byłaś w połowie cyklu i wszelkie bóle jajników spowodowane były uwolnieniem się jajeczka-jajeczkowaniem po prostu:tak:
Sądzę ,że nie można mówić o żadnych objawach ciąży w połowie cyklu miesiączkowego,czy w 14tym dniu cyklu-na tak wczesnym etapie ewentualnej ciąży nawet-w którą wątpię.Poczekaj spokojnie do terminu miesiączki,a jeszcze sporo czasu do niej,a dopiero potem się zastanawiaj,zwłaszcza,że w twoim przypadku jest to bardzo mało prawdopodobne.:tak:

reklama
No, racja, chyba zdecydowanie za wcześnie - i tak jak Anne pisze małe prawdopodobieństwo "zajścia". Myślałam, że skoro pisałaś w jakim jesteś w którymś tam dniu cyklu (w każdym razie wcześnie to było), to wywnioskowałam, że masz krótkie cykle dlatego tak wcześnie... ale dopiero 2.12 się spodziewasz @?? :no: Uzbrój się w cierpliwość, naprawdę. Gdybyś miała te objawy o ktorych piszesz pod sam koniec listopada, to można by się zastanawiać. Zajmij myśli czym innym póki co.

Do góry