reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam!
Tak się zastanawiam, czy nie jestem w ciąży, ale na test za wcześnie ( dziś 14. dzień cyklu , a od ewentualnego poczęcia minął tydzień ) Boję się, że to "ciąża urojona" ;-) bo przecież nudności nie występują dwa dni po...
Ale widzę, że wiele z Was miało bóle jajników i mam pytanie, kiedy się one u Was zaczęły i ile dni trwały? Bo mnie pobolewają, raz jeden, raz drugi i czasami w dole brzucha czuję taki delikatny ból jak na @. W sumie ból jest do zniesienia, ale jest irytujący, bo czuję go non stop i jeśli @ się pojawi w terminie to chyba zacznę się martwić, czy ze mną wszystko ok?!
Aha, jeszcze jedna kwestia - jestem paląca :wściekła/y:, 5 - 7 dziennie i jakoś nie zauważyłam, żeby mnie zaczęło od fajek odrzucać. No, może palę rzadziej i mniej :happy: ale jednak nadal palę.
Kiedy palenie w ciąży zaczyna przeszkadzać, w którym tc?

reklama
Palenie w ciąży przeszkadza od pierwszego dnia. Jeżeli palisz to pewnie słyszałaś, że potrzeba kilku dni bez papierosa, żeby organizm pozbył się toksyn i dużo dużo czasu, żeby się zregenerował. Zalecane jest rzucanie palenia jeszcze przed planowanym "zajściem", żeby właśnie organizm miał czas na odtrutkę.
Jejku, nie pal kobieto! :no:To bezsensowne zajęcie! Nic nie wnosi pożytecznego do Twojego życia! Same minusy, przemyśl to, niezależnie czy jesteś w ciąży czy nie!

Na nudności moim zdaniem za wcześnie. Chyba będziesz musiała jeszcze trochę poczekać.
A jeśli chodzi o bóle jajników, to u mnie w czasie +/- spodziewanej miesiączki. Odrzucac mnie zaczęło od kawy po tyg od czasu spodziewanej miesiaczki, ale u każdej może to inaczej wyglądać, bo wszystko zalezy od hormonów. Jedne rzygają , inne nie.

Ostatnia edycja:
Na nudności moim zdaniem za wcześnie. Chyba będziesz musiała jeszcze trochę poczekać.

Na nudności to ja wiem, że za wcześnie, pewnie gdzieś tak 6 tc...
A co do palenia. Wiem, że to świństwo, ale jakoś mi się nie udaje rzucić.
PS. Dzięki za odpowiedź. Czekam na @, bo innej rady nie ma...:-p

Na nudności to ja wiem, że za wcześnie, pewnie gdzieś tak 6 tc...
A co do palenia. Wiem, że to świństwo, ale jakoś mi się nie udaje rzucić.
PS. Dzięki za odpowiedź. Czekam na @, bo innej rady nie ma...:-p
Chyba tak, bo ja nie palę i zaczęło mnie odrzucać od kawy (to ciekawe czemu tak od używek odrzuca) też później....
Wiesz wszystko zależy od ilości hormonu we krwi. Możesz zaryzykować 10 zeta ;-) i zrobić test np. Quick Vue. Pisze, że PODOBNO jest czuły i wykrywa ciążę już w 6 dni po zapłodnieniu... Ale wiesz, czasem się zrobi test tydzień po spodziewanej miesiączce i wychodzi negatywny... dopiero specjalne testy w przychodni ciążę wykryją....

ja tak samo zrobie test jak jutro nie dostane @. Bolą mnie jajniki jak na okres, wiec nie wiem, ale oprócz tego mam nabrzmiale piersi , mam wrazliwe sutki na jakikolwiek dotyk, no i co najlepsze najcudowniejsze od tygodnia nie pale. Paliłam po 5 papierosów dziennie, niby nie duzo ale od dawna chciałam to świństwo rzucić, a teraz nie ma mowy zebym zapiliła. Zwyczajnie jak poczuje tylko dym papierosowy to mnie sie cos robi i nie zapale, nie mam potrzeby ani chęci, śmierdzą mi niemilosiernie az mi sie niedobrze robi. Moze to dobry znak ;)

Z testem to ja jeszcze poczekam, nie chcę męża stresować ;-)
Jesteśmy niecałe trzy m-ce po ślubie, poprzednio na miesiąc przed ślubem myślałam, że w ciąży jestem ( bo mi się na cyckach białe rozstępy zrobiły, co było o tyle dziwne, bo ja chuda jestem i nie przytyłam wtedy, mam 151 cm i ważę 42 kg. Niestety, jak ktoś chce przytyć, to mu wychodzi tak, jak otyłemu chudnięcie, czyli wcale ;-) ) i się okazało, że niepotrzebnie go stresowałam.
Ale te bóle w dole brzucha i kłucia w jajnikach to dla mnie coś nowego, nigdy nie miałam takich objawów...

Z testem to ja jeszcze poczekam, nie chcę męża stresować ;-)
Jesteśmy niecałe trzy m-ce po ślubie, poprzednio na miesiąc przed ślubem myślałam, że w ciąży jestem ( bo mi się na cyckach białe rozstępy zrobiły, co było o tyle dziwne, bo ja chuda jestem i nie przytyłam wtedy, mam 151 cm i ważę 42 kg. Niestety, jak ktoś chce przytyć, to mu wychodzi tak, jak otyłemu chudnięcie, czyli wcale ;-) ) i się okazało, że niepotrzebnie go stresowałam.
Ale te bóle w dole brzucha i kłucia w jajnikach to dla mnie coś nowego, nigdy nie miałam takich objawów...
znam ten kwas z tyciem, ja mam 164cm i wazylam przed ciaza tyle co ty teraz, a teraz mam 2kg na +....... mi sie nawet wydaje ze trudniej przytyc niz schudnac.....

ja tak samo zrobie test jak jutro nie dostane @. Bolą mnie jajniki jak na okres, wiec nie wiem, ale oprócz tego mam nabrzmiale piersi , mam wrazliwe sutki na jakikolwiek dotyk, no i co najlepsze najcudowniejsze od tygodnia nie pale. Paliłam po 5 papierosów dziennie, niby nie duzo ale od dawna chciałam to świństwo rzucić, a teraz nie ma mowy zebym zapiliła. Zwyczajnie jak poczuje tylko dym papierosowy to mnie sie cos robi i nie zapale, nie mam potrzeby ani chęci, śmierdzą mi niemilosiernie az mi sie niedobrze robi. Moze to dobry znak ;)

oj coś czuję, że koleżance się udało:tak: 3mam kciuki za pozytywny wynik testu

reklama
znam ten kwas z tyciem, ja mam 164cm i wazylam przed ciaza tyle co ty teraz, a teraz mam 2kg na +....... mi sie nawet wydaje ze trudniej przytyc niz schudnac.....
To prawda, trdniej. Przynajmniej mi jest trudno. Jem wszystko, każdy kto mówi, że powinnam przytyć i powinnam więcej jeść, po prostu nie wie, ile potrafię wciągnąć :-) Cba mam po protu dobrą przemianę materii...

Do góry