reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam!
Tak się zastanawiam, czy nie jestem w ciąży, ale na test za wcześnie ( dziś 14. dzień cyklu , a od ewentualnego poczęcia minął tydzień ) Boję się, że to "ciąża urojona" ;-) bo przecież nudności nie występują dwa dni po...
Ale widzę, że wiele z Was miało bóle jajników i mam pytanie, kiedy się one u Was zaczęły i ile dni trwały? Bo mnie pobolewają, raz jeden, raz drugi i czasami w dole brzucha czuję taki delikatny ból jak na @. W sumie ból jest do zniesienia, ale jest irytujący, bo czuję go non stop i jeśli @ się pojawi w terminie to chyba zacznę się martwić, czy ze mną wszystko ok?!
Aha, jeszcze jedna kwestia - jestem paląca :wściekła/y:, 5 - 7 dziennie i jakoś nie zauważyłam, żeby mnie zaczęło od fajek odrzucać. No, może palę rzadziej i mniej :happy: ale jednak nadal palę.
Kiedy palenie w ciąży zaczyna przeszkadzać, w którym tc?

reklama
Palenie w ciąży przeszkadza od pierwszego dnia. Jeżeli palisz to pewnie słyszałaś, że potrzeba kilku dni bez papierosa, żeby organizm pozbył się toksyn i dużo dużo czasu, żeby się zregenerował. Zalecane jest rzucanie palenia jeszcze przed planowanym "zajściem", żeby właśnie organizm miał czas na odtrutkę.
Jejku, nie pal kobieto! :no:To bezsensowne zajęcie! Nic nie wnosi pożytecznego do Twojego życia! Same minusy, przemyśl to, niezależnie czy jesteś w ciąży czy nie!

Na nudności moim zdaniem za wcześnie. Chyba będziesz musiała jeszcze trochę poczekać.
A jeśli chodzi o bóle jajników, to u mnie w czasie +/- spodziewanej miesiączki. Odrzucac mnie zaczęło od kawy po tyg od czasu spodziewanej miesiaczki, ale u każdej może to inaczej wyglądać, bo wszystko zalezy od hormonów. Jedne rzygają , inne nie.

Ostatnia edycja:
Na nudności moim zdaniem za wcześnie. Chyba będziesz musiała jeszcze trochę poczekać.

Na nudności to ja wiem, że za wcześnie, pewnie gdzieś tak 6 tc...
A co do palenia. Wiem, że to świństwo, ale jakoś mi się nie udaje rzucić.
PS. Dzięki za odpowiedź. Czekam na @, bo innej rady nie ma...:-p

Na nudności to ja wiem, że za wcześnie, pewnie gdzieś tak 6 tc...
A co do palenia. Wiem, że to świństwo, ale jakoś mi się nie udaje rzucić.
PS. Dzięki za odpowiedź. Czekam na @, bo innej rady nie ma...:-p
Chyba tak, bo ja nie palę i zaczęło mnie odrzucać od kawy (to ciekawe czemu tak od używek odrzuca) też później....
Wiesz wszystko zależy od ilości hormonu we krwi. Możesz zaryzykować 10 zeta ;-) i zrobić test np. Quick Vue. Pisze, że PODOBNO jest czuły i wykrywa ciążę już w 6 dni po zapłodnieniu... Ale wiesz, czasem się zrobi test tydzień po spodziewanej miesiączce i wychodzi negatywny... dopiero specjalne testy w przychodni ciążę wykryją....

ja tak samo zrobie test jak jutro nie dostane @. Bolą mnie jajniki jak na okres, wiec nie wiem, ale oprócz tego mam nabrzmiale piersi , mam wrazliwe sutki na jakikolwiek dotyk, no i co najlepsze najcudowniejsze od tygodnia nie pale. Paliłam po 5 papierosów dziennie, niby nie duzo ale od dawna chciałam to świństwo rzucić, a teraz nie ma mowy zebym zapiliła. Zwyczajnie jak poczuje tylko dym papierosowy to mnie sie cos robi i nie zapale, nie mam potrzeby ani chęci, śmierdzą mi niemilosiernie az mi sie niedobrze robi. Moze to dobry znak ;)

Z testem to ja jeszcze poczekam, nie chcę męża stresować ;-)
Jesteśmy niecałe trzy m-ce po ślubie, poprzednio na miesiąc przed ślubem myślałam, że w ciąży jestem ( bo mi się na cyckach białe rozstępy zrobiły, co było o tyle dziwne, bo ja chuda jestem i nie przytyłam wtedy, mam 151 cm i ważę 42 kg. Niestety, jak ktoś chce przytyć, to mu wychodzi tak, jak otyłemu chudnięcie, czyli wcale ;-) ) i się okazało, że niepotrzebnie go stresowałam.
Ale te bóle w dole brzucha i kłucia w jajnikach to dla mnie coś nowego, nigdy nie miałam takich objawów...

Z testem to ja jeszcze poczekam, nie chcę męża stresować ;-)
Jesteśmy niecałe trzy m-ce po ślubie, poprzednio na miesiąc przed ślubem myślałam, że w ciąży jestem ( bo mi się na cyckach białe rozstępy zrobiły, co było o tyle dziwne, bo ja chuda jestem i nie przytyłam wtedy, mam 151 cm i ważę 42 kg. Niestety, jak ktoś chce przytyć, to mu wychodzi tak, jak otyłemu chudnięcie, czyli wcale ;-) ) i się okazało, że niepotrzebnie go stresowałam.
Ale te bóle w dole brzucha i kłucia w jajnikach to dla mnie coś nowego, nigdy nie miałam takich objawów...
znam ten kwas z tyciem, ja mam 164cm i wazylam przed ciaza tyle co ty teraz, a teraz mam 2kg na +....... mi sie nawet wydaje ze trudniej przytyc niz schudnac.....

ja tak samo zrobie test jak jutro nie dostane @. Bolą mnie jajniki jak na okres, wiec nie wiem, ale oprócz tego mam nabrzmiale piersi , mam wrazliwe sutki na jakikolwiek dotyk, no i co najlepsze najcudowniejsze od tygodnia nie pale. Paliłam po 5 papierosów dziennie, niby nie duzo ale od dawna chciałam to świństwo rzucić, a teraz nie ma mowy zebym zapiliła. Zwyczajnie jak poczuje tylko dym papierosowy to mnie sie cos robi i nie zapale, nie mam potrzeby ani chęci, śmierdzą mi niemilosiernie az mi sie niedobrze robi. Moze to dobry znak ;)

oj coś czuję, że koleżance się udało:tak: 3mam kciuki za pozytywny wynik testu

reklama
znam ten kwas z tyciem, ja mam 164cm i wazylam przed ciaza tyle co ty teraz, a teraz mam 2kg na +....... mi sie nawet wydaje ze trudniej przytyc niz schudnac.....
To prawda, trdniej. Przynajmniej mi jest trudno. Jem wszystko, każdy kto mówi, że powinnam przytyć i powinnam więcej jeść, po prostu nie wie, ile potrafię wciągnąć :-) Cba mam po protu dobrą przemianę materii...

Do góry