Do wszystkich mam małych alergików!
Jak objawa się alergia na mleko modyfikowane typu np. Bebiko Omneo.
I jak wygląda alerdia spowodowana np, zwykłym proszkiem do prania.
Mój ponad 2-mies. maluch dostawał ostatnio oprócz cycka także Bebiko Omneo 1, w między czasie prałam jego rożek w Vizirze, bo Yelp mi się skończył.
I co zauważyłam - po zewnętrznej stronie jego prawgo udka skóra zrobiła się szorstka, myślałam, że może się przytarł gdzieś (tylko jak takie dziecko może się przytrzeć, no ale że leży w gondoli i wierzga gołymi nóżkami w body to wszystko zdarzyć się może). Później to samo miał na lewej nóżce, na rączkach też po zewnętrznych stronach ma lekko szorstkawą skórę. Miejsca ta nie są na czerwonym podłożu, nie ma krostek, nie wydziela się żadna wydzielina, to po prostu wygląda jak lekkie otarcie....i tak się zastanawiam, czy to uczulenie na Bebiko, a może na proszek a może po prostu skóra zaczyna dojrzewać bądź będzie się naskórek oczyszczał...smaruje mu to Sudokremem, albo Bambino albo oliwką....zaczyna być już lepiej....no ale wciąż się zastanawiam, czy np. to jest alergia na mleko krowie w bebiko....chociaż on nie ma żadnej wysypki w zgięciach w łokciach czy w zgięciach kolanowych....
Proszę, poradźcie, co to i od czego....