reklama
My zrobilismy jak synek mial 4 miesiace i zaluje,bo oczywiscie nic nie wyszlo a maly straszliwie sie splakal:-(.Takie badania maja sens po ukonczeniu przez dziecko 3 lat,ale wczesniej o tym nie wiedzialam i nikt nie raczyl mi powiedziec:-(.
my tez mielismy problem z sucha skora,pomogl krem oilantum,polecam skuteczny
Bylismy U Lekarza
I Powidzial Ze To Nie Alergia
Ze To Normalne, Bardzo Duzo Dzieci Ma Ten Problem. Poprostu Maja Bardzo Delikatna Skore Ktora Przez Wiatr I Slonce Sie Bardzo Wysusza I Takie Sa Objawy,
Przepisal Oilatum Oliwke Do Kapieli I Balsam Doublebase
Miejmy Nadzieje Ze Szybko Zniknie
I Powidzial Ze To Nie Alergia
Ze To Normalne, Bardzo Duzo Dzieci Ma Ten Problem. Poprostu Maja Bardzo Delikatna Skore Ktora Przez Wiatr I Slonce Sie Bardzo Wysusza I Takie Sa Objawy,
Przepisal Oilatum Oliwke Do Kapieli I Balsam Doublebase
Miejmy Nadzieje Ze Szybko Zniknie
Witam mamy.
Mam pewien problem.Moja prawie 9-cio miesięczna córa Zosia ma wysypkę wokół ust i na powiekah.Zaczęło się ok 2 miesięcy temu od drobnych krostek koło ust i na bródce.Potm świństwo rozniosło się na powieki.Leczłeśmy to maścią ze sterydami Elosone, potem Mupirox, teraz Oxycort i wapno.Za każdym razem na początku stosowania była lekka poprawa potem znowu wracały.Już nie wiem co robić.Nie wiem czy to jakaś alergia czy bakteria czy co.Mała trze oczka i rozognia krostki.Dodatkowo robi brzydkie kupki często ze śluzem.Będę wdzięczna za każdą podpowiedź co z tym zrobić.Pozdrawiam
Mam pewien problem.Moja prawie 9-cio miesięczna córa Zosia ma wysypkę wokół ust i na powiekah.Zaczęło się ok 2 miesięcy temu od drobnych krostek koło ust i na bródce.Potm świństwo rozniosło się na powieki.Leczłeśmy to maścią ze sterydami Elosone, potem Mupirox, teraz Oxycort i wapno.Za każdym razem na początku stosowania była lekka poprawa potem znowu wracały.Już nie wiem co robić.Nie wiem czy to jakaś alergia czy bakteria czy co.Mała trze oczka i rozognia krostki.Dodatkowo robi brzydkie kupki często ze śluzem.Będę wdzięczna za każdą podpowiedź co z tym zrobić.Pozdrawiam
M
MariaOla
Gość
hmm ... to może być i alergia ... a byłaś z tym u pediatry ... co powiedział ? może trzeba zmienić mleczko, albo coś innego z jedzonka, a może to jakiś kosmetyk ... albo też wasz proszek podrażnia jej buźkę kiedy się przytula .... trudno powiedzieć
Witaj.Byłam u trzech pediatrów.Każdy przepisywał co innego i właściwie zaden nie powiedział od czego to moze być.Odstawiłam jej na razie mleczko Bebiko 2GR i Bebiko 2R i wróciłam do zwykłego Bebiko 2 i kleiku kukurydzianego.I czekam.Co do proszku używamy Lovelli od samego początku i nie było problemów.Ech, oszaleć można.
M
MariaOla
Gość
myślałam raczej o proszku jaki używasz do twoich rzeczy .... bo jeśli to by miało być uczulenie na Lovellę to wysypka byłaby na całym ciele, a skoro jest tylko na buzi to pomyślałam, że to może być od dorosłych ubrać ... możesz przez jakiś czas kłaść sobie pieluszkę na ramię lub wyprać kilka koszulek w jej proszku i sprawdzić reakcję.
Zresztą z uczuleniami już tak jest, że wyskakują z nienacka ... mój synek przez trzy miesiące używał oliwki z Bambino i było świetnie, aż pewnego dnia pokrył się kropkami jak biedrona .... miał je wszędzie tylko nie na główce i buzi (a te miejsca smarowałam kremikiem) i sprawa się rypła ... Oliwka poszła w odstawkę i po kilku dniach wysypka zaczęła znikać
a z tymi pediatrami to ani nie chce mi się tego komentować, bo każdy gada coś innego ... może lepiej wydębić skierowanie do alergologa, choć chyba do roku testy alergiczne są nie wiarygodne, o ile się je wogóle wykonuje, ale może choć coś poradzą.
Acha ... a mleczko możesz kupić jakieś hippoalergiczne ...
Zresztą z uczuleniami już tak jest, że wyskakują z nienacka ... mój synek przez trzy miesiące używał oliwki z Bambino i było świetnie, aż pewnego dnia pokrył się kropkami jak biedrona .... miał je wszędzie tylko nie na główce i buzi (a te miejsca smarowałam kremikiem) i sprawa się rypła ... Oliwka poszła w odstawkę i po kilku dniach wysypka zaczęła znikać
a z tymi pediatrami to ani nie chce mi się tego komentować, bo każdy gada coś innego ... może lepiej wydębić skierowanie do alergologa, choć chyba do roku testy alergiczne są nie wiarygodne, o ile się je wogóle wykonuje, ale może choć coś poradzą.
Acha ... a mleczko możesz kupić jakieś hippoalergiczne ...
Mleczko HA zakupione ale niestety mała ybreda ani go tknie:-) O tym proszku nie pomyślałam a może rzeczywiście spróbuję.Poczekam jeszcze chwilę i zobaczę co się będzie działo a jak nie znikną chyba skończy się na jakimś specjaliście.Co do pediatrów wkurza mnie to że oni wszystko traktują jak coś normalnego i bagatelizują objawy.Dzięki za pomoc.Pozdrawiam
reklama
M
MariaOla
Gość
racja .... spróbuj proszek, albo kremik czy czego tam stosujesz tylko do buzi też wyaliminować na kilka dni ... i obserwuj .....
Życzę zdrówka dla twojej pociechy i pozdawiam
Życzę zdrówka dla twojej pociechy i pozdawiam
Podziel się: