reklama
L4dY-bIrd
doula
takJoanna MK pisze:L4dY-bIrd a czy do antybiotyku dawalas moze np Lakcid?
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
My tez dostalismy coprawda sam lakcid bo kupki byly wodniste i po dwoch dniach ja wysypalo strasznie..a najbardziej na szyji az rany byly...Dostala poniej antybiotyk ze sterydem bo nic nie pomagalo i bylysmy u 3 dermatologow..kazdy co innego dawal .
Moze to uczulenie na Lakcid tam jest cos z mleka krowiego.przeczytaj na ulotce..ja juz nie pamietam co i to bardzo uczula.
Ale jak leczyc to zabardzo Ci nie powiem moze pomoze WAm Clemastin w syropku to jest na recepte..nam pomagalo a od wapna moze byc zatwardzenie .Tak to juz jest ze jedno pomaga a drugie szkodzi.
Do antybiotyku dawaj ENTEROL.Jest bez recepty i bardzo dobry i nie uczula.
Biedna
Moze to uczulenie na Lakcid tam jest cos z mleka krowiego.przeczytaj na ulotce..ja juz nie pamietam co i to bardzo uczula.
Ale jak leczyc to zabardzo Ci nie powiem moze pomoze WAm Clemastin w syropku to jest na recepte..nam pomagalo a od wapna moze byc zatwardzenie .Tak to juz jest ze jedno pomaga a drugie szkodzi.
Do antybiotyku dawaj ENTEROL.Jest bez recepty i bardzo dobry i nie uczula.
Biedna
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
a i jeszcze jedno my stosowalismy ta masc z antybiotykiem i sterydami bo byla Jula zle leczona i tak chodzilismy od lakarza do lekarza i te straszne rany na szyji jej sie zrobily.
Sama doczytalam ulotke i na to zwrocilam uwage lekarzowi i dopiero sprawdzila i okazalo sie ze tego juz dawno nie powinno byc skladnika w lakcid-zie.
Pomocne tez beda kapiele na przemian w mace ziemniaczanej i OILatum.I przedewszystkim zeby go nie swedzialo to Clemastin.
Sama doczytalam ulotke i na to zwrocilam uwage lekarzowi i dopiero sprawdzila i okazalo sie ze tego juz dawno nie powinno byc skladnika w lakcid-zie.
Pomocne tez beda kapiele na przemian w mace ziemniaczanej i OILatum.I przedewszystkim zeby go nie swedzialo to Clemastin.
L4dY-bIrd
doula
Wiesz co Joanna ja tez nad tym sie zastanawiałąm .
Ale jak Jasio był mały < 1 miesiąc > to też dostwał Lakcid na kupki i niebyło wysypek
MOwisz że w Lakcidzie są drobinki mleka krowiego ...a Jasiek juz zajada sie od 2 miesiecy danonkami a ja żłopie mleko litrami od urodzenia Jasia i niemiał nigdy kłopotu ze skura tego typu : < jeszcze czasami doczepia sie do piersi i pije mleczko >
Tak ma mase plamek , jedna koło drugiej ! czerwone ! a koło oczek i na szyjce ma az takie wielkie plamy .
teraz widze że ma równiez na nózkach chociaz rano niemiał jeszcze !
teraz od wczoraj mu dale wg. zaleceń lekarza: rano 4 krople Zyrtec , 2 razy dziennie ampułka Lakcid i ta nieszczesna masć na sterydach Elocolm ,Wapno 2 razy dziennie po łyżeczce .
nic wiecej niedaje .
Wiesz co...wspomne dzisija na wizycie o tym Lakcidzie .
To go nieswedzi bo sie niedrapie , ale jest troszke rozdrażniony i pociera oczka , ale reszty ciałka nie .
Dzisiaj wypiore synka w tej mące tak jak piszesz.
Ale jak Jasio był mały < 1 miesiąc > to też dostwał Lakcid na kupki i niebyło wysypek
MOwisz że w Lakcidzie są drobinki mleka krowiego ...a Jasiek juz zajada sie od 2 miesiecy danonkami a ja żłopie mleko litrami od urodzenia Jasia i niemiał nigdy kłopotu ze skura tego typu : < jeszcze czasami doczepia sie do piersi i pije mleczko >
Joanna MK pisze:mysle ze angina angina jest a ta wysypka to na pewno od lakcidu..Czy ma takie plamki i krostki czerwone??? na calym ciele?
Tak ma mase plamek , jedna koło drugiej ! czerwone ! a koło oczek i na szyjce ma az takie wielkie plamy .
teraz widze że ma równiez na nózkach chociaz rano niemiał jeszcze !
teraz od wczoraj mu dale wg. zaleceń lekarza: rano 4 krople Zyrtec , 2 razy dziennie ampułka Lakcid i ta nieszczesna masć na sterydach Elocolm ,Wapno 2 razy dziennie po łyżeczce .
nic wiecej niedaje .
Wiesz co...wspomne dzisija na wizycie o tym Lakcidzie .
To go nieswedzi bo sie niedrapie , ale jest troszke rozdrażniony i pociera oczka , ale reszty ciałka nie .
Dzisiaj wypiore synka w tej mące tak jak piszesz.
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
Zamiast Lakcidu kup sama w apece jest bez recepty ENTEROL w kapsulkach ma takie samo dzialanie jak Lakcid i obserwuj.Daje sie 1x dziennie jedna kapsulke otwierasz i wsypujesz do jedzonka.
Nam nie kazano dawac wapna bo zatwardzenia moga byc jak juz wczesniej pisalam. A clemastin jest wlasnie na choroby skory..wiesz ze wlasnie dziecko takie nie powie ze swedzi tylko jest marudne bo o przeszkadza.
Powodzenia a i jeszcze jedno zaden lekarz nie lubi gdy sie przychodzi i samemu sie chce leczyc..zobaczysz.....no moze sa wyjatki.Powodzenia i daj znac co i jak.
Wiesz jak juz je te np danonki to niekoniecznie one musza uczulac...po prostu sprobuj odstawic Lakcid i kup ENTEROL.
Czekam na wiesci i zycze zeby jak najszybciej to chorubsko Jasia opuscilo!!!
Nam nie kazano dawac wapna bo zatwardzenia moga byc jak juz wczesniej pisalam. A clemastin jest wlasnie na choroby skory..wiesz ze wlasnie dziecko takie nie powie ze swedzi tylko jest marudne bo o przeszkadza.
Powodzenia a i jeszcze jedno zaden lekarz nie lubi gdy sie przychodzi i samemu sie chce leczyc..zobaczysz.....no moze sa wyjatki.Powodzenia i daj znac co i jak.
Wiesz jak juz je te np danonki to niekoniecznie one musza uczulac...po prostu sprobuj odstawic Lakcid i kup ENTEROL.
Czekam na wiesci i zycze zeby jak najszybciej to chorubsko Jasia opuscilo!!!
L4dY-bIrd
doula
dzieki :-*
dam znac wieczorem po wizycie co nowego " odkryli " :
MADZIA
mama majuni i groszka
NA WYSYPKI JEST DOSKONAŁA MASC ELIDEL-DROGA ALE SKUTECZNA.ZAPYTAJCIE SWOICH LEKARZY O MOZNOSC JEJ STOSOWANIA.
nam przepisano ja na zaczerwienienia i plamy rzekomo od skazy białkowej , pozniej podejrzewano u małej azs . wykluczyłma białko całkowicie , odstawiłam proszki(prałam w płatkach mydlanych) stosowałam tylko ta masc i nie ma juz nic do tej pory. strasznie to wszystko podrazniały u nas ciepła woda(wiec kąpałysmy sie w letniej) kolorowe ubrania(wiec zakładałysmy tylko białe bawełniane) no i zbyt wysoka temp. (ubieramy maje teraz lzej niz siebie)
teraz mamy wszytsko za saoba . wiec zycze powrotu do zdrowia.
lakcid moze uczulac bo sa w nim kultury bakterii jak np. w actimelu. wiec takze radze o zmiane.pozdrawiam
nam przepisano ja na zaczerwienienia i plamy rzekomo od skazy białkowej , pozniej podejrzewano u małej azs . wykluczyłma białko całkowicie , odstawiłam proszki(prałam w płatkach mydlanych) stosowałam tylko ta masc i nie ma juz nic do tej pory. strasznie to wszystko podrazniały u nas ciepła woda(wiec kąpałysmy sie w letniej) kolorowe ubrania(wiec zakładałysmy tylko białe bawełniane) no i zbyt wysoka temp. (ubieramy maje teraz lzej niz siebie)
teraz mamy wszytsko za saoba . wiec zycze powrotu do zdrowia.
lakcid moze uczulac bo sa w nim kultury bakterii jak np. w actimelu. wiec takze radze o zmiane.pozdrawiam
reklama
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
L4dY-bIrd pisze:dzieki :-*
Czekam L4gY-bIrd na wiesci czy juz cos wiadomoi co powiedzial lekarz.
Zapomnialam napisac ze u nas mowili dermatolodzy ze jest to azs,alergia na proszek a potem ze to lupierz giberta..naszczescie mamy juz to za soba...Ufff..
Madzia dzieki za rade jakby co to bede wiedziala o co pytac lekarza.
Pozdrawiami czekam na wiesci i mam nadzieje ze z Jasiem
jest juz lepiej.!!!
Podziel się: