reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

Oczywiście pojawiły się dziwne nowe rzeczy, ból głowy, ogromna mokrość, dziwne zyły na piersiach ale nie chaiałm niczego sugerować. Jednak 8 tyg to zbyt dużo, żeby zamiast normalnego wyniku takie ,,cuda,, wychodziły.
Nie masz okresu od ośmiu tygodni i nie konsultowałaś tego z lekarzem? Przyczyn takiego opóźnienia może być bardzo dużo. Z takim spóźnieniem każdy test pokaże ciążę, jeśli to ciąża.

reklama
Nie masz okresu od ośmiu tygodni i nie konsultowałaś tego z lekarzem? Przyczyn takiego opóźnienia może być bardzo dużo. Z takim spóźnieniem każdy test pokaże ciążę, jeśli to ciąża.
No ale dodam, że jest odsetek przypadków, kiedy testy wychodzą fałszywie ujemne. Niemniej jednak już dawno poszłabym do lekarza.

Przychodnie są w tej chwili nieczynne, przyjmuja tylko w nagłych przypadkach w szpitalach do którego mi sie nie spieszy w obecnej sytuacji, narazie sama kombinuję, to najgorszy możliwy moment na takie rozterki, mam totalnego pecha, testy ferelne i cała reszta.

Przychodnie są zamknięte, przyjmują jedynie w szpitalach w nagłej sytuacji do którego mi się nie spieszy w obecnym stanie rzeczy, narazie kombnuję sama ale jestem zła ze własnie teraz taka sytuacja, nie mogłam gorzej trafić.

W tej chwili naprawdę nie ma takiej możliwości, jedynie szpital a to nie jest sytuacja na szpital.
A betaHCG? Laboratorium? Szukałabym konsultacji on-line, telefonicznej, czegokolwiek. 8 tygodni to nie jest kilka dni opóźnienia. To dwa miesiące, a opóźnienie do siedmiu dni przyjmuje się za normalne. Miesiąc temu jeszcze nie było dramatu w służbie zdrowia.

mieszkam poza granicami kraju, tu nie wykonuje się bety, nie uznaje się również ciąży do 12 tyg, już wiele osób o tym pisało, że służba zdrowia każe im czekać do 12 tyg, Zorientowałam sie dopiero w połowie marca, że jest cos nie tak, mąż zapytał gdzie mój okres, wtedy jeszcze pomyślałam ze to ciąża i spokojnie czekałam przy okazji rozpętała sie pandemia, tutaj nie chodzi się do lekarza z każdą pierdołą, zanim się umówisz na wizyte trzeba poczytac poradnik i spokojnie czekac, oni nie widzą w tym problemu. Moj poprzedni lekarz z Polski nie odpowiada, zostało mi tylko forum takie jak to. Tak więc sytuacja jest dosc skomplikowana.

A betaHCG? Laboratorium? Szukałabym konsultacji on-line, telefonicznej, czegokolwiek. 8 tygodni to nie jest kilka dni opóźnienia. To dwa miesiące, a opóźnienie do siedmiu dni przyjmuje się za normalne. Miesiąc temu jeszcze nie było dramatu w służbie zdrowia.
Ale kiedy już po 8 tyg zaczęły wychodzic takie cuda to zaczęłam się martwić, że może jakaś choroba itd

tak, ostatni okres miałam 8 tyg temu, a miałam regularne cykle, nie pisałabym gdyby to było przed terminem, minęło dużo czasu a ja nadal nic nie wiem. Czytałam że SleepingBeauty miała podobną sytuację, ale już sama nie wiem.
Ja też miałam taka sytuację z tym że mi się spóźniał ponad 30 dni i okazało się że ciąża jest młodsza o połowę.

Pierwszy test z bardzo blada kreska wręcz nie widoczna na zdjęciu dopiero przy przyciemnianiu zdjęcia była widoczna druga kreska i to było 29 dni po terminie miesiączki. Wcześniejsze testy 18 dni po terminie miesiączki bielszy być nie mogły.

reklama
Ja też miałam taka sytuację z tym że mi się spóźniał ponad 30 dni i okazało się że ciąża jest młodsza o połowę.

Pierwszy test z bardzo blada kreska wręcz nie widoczna na zdjęciu dopiero przy przyciemnianiu zdjęcia była widoczna druga kreska i to było 29 dni po terminie miesiączki. Wcześniejsze testy 18 dni po terminie miesiączki bielszy być nie mogły.
Dziękuję za odpowiedz, też zakładałam taką opcję, bo dopiero 22 marca zauwazyłam beżowe pplamienie pasujące na zagnieżdzenie, ale mimo wszystko po tym fakcie już chyba powinno cos wyjść

Do góry