reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam :-):-)
Piękny dzień dzisiaj ale z racji tego że Maja miała basen to darowałyśmy sobie plac zabaw :tak::tak: no a teraz muszę się wziąć za prasowanie a tak mi się nie chce :cool::cool:
Wczoraj Maja była w wodociągach a dzisiaj w teatrze Andersa na "Pszczółce Mai" tak więc opowiada mi i opowiada w nieskończoność :-D:-D
A jutro przyjeżdża do nas teściowa bo w sobotę znowu pokazy taneczne a my z Jackiem pracujemy i nie miałby kto z nią iść :tak::tak:
Shira witaj :-):-) co do śniadań to jajeczniczka, naleśniki, może jakaś kanapeczka z chudą wędlinką :tak::tak:
Justyna Karlitkowe rogaliki są przepyszne więc Ci się nie dziwię że je robiłaś :tak::tak:
Normatywna oby następna wizyta w Kajetanach przyniosła już decyzję co dalej z implantowaniem Natalci :tak::tak: a jak teściowa nadal odwiedza czy uciekasz teraz na spacerki z Justynką ;-);-):-D:-D
Elza pomyśl że już niedługo wakacje i uwolnisz się od H :-D:-D
Madzienka ooo Twoja Julcia też była w teatrze Andersa? :confused::confused: a Lenka robi się już coraz fajniejsza i bardziej komunikatywna :tak::tak:
Talia Ty nie lubisz Gabrysi zostawiać u teściowej tak jak ja Mai, a niestety sytuacja życiowa czasem mnie do tego zmusza :sorry2::sorry2:
Gon1a no ja firanki sobie tym razem darowałam tylko same okna pomyłam :tak::tak: ciekawe co obiecałaś swojemu mężowi że tak się do tego malowania zabrał :-p:-p;-);-):-D:-D ja padam 22-22.30 :tak::tak:
Motylla trzeba było się przyłączyć do tego strajku i też z nimi maszerować w tą i z powrotem :-D:-D
Zmykam do tego prasowania bo niedługo trzeba będzie kolację szykować :tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Anaconda moja była zwiedzać....poznawali cała historie powstawania teatru, oglądali lalki i "zaplecze"

My już po szczepieniu, pierwsze pneumokoki za nami, mam nadzieje że Lenka dobrze zniesie to szczepienie....
poza tym ważymy już 5430g i mamy 60cm

Mandziula wiesz jakie ja mam ramiona i kark...opalone:-D:-Dmusimy częściej tak spacerować:tak:

madzienka, Lenka dziękujemy za miły spacerek i pogaduchy:tak:
ha mój dekolt też opalony nie pomyślałam bo mogłam bluzeczkę na ramiączkach ubrać:tak::tak: a na kolejny spacerek też się piszę:tak::tak:
ładnie Lenka przybrała i tulaski po szczepieniu oby żadnych odczynów nie było:tak:
anaconda rzeczywiście dużo wrażeń po takich wycieczkach, nic dziwnego ze tak opowiadała:tak:
justyna oj wiem ze te rogaliki super są:tak: ja mam bardzo podobny przepis:tak: a co do wózeczka to spacerówkę mam mocowaną do stelaża zamiast gondoli, taką co się rozkłada do leżącego, ale żosi narazie nie pasowała w gondoli jeszcze jej wygodnie:tak:

moje w końcu padły, choć w pewnym momencie zwątpiłam czy uda mi sie ogarnąc towarzystwo.... pora coś zjeść....

madzienka, mandziula super że spacer udany....ach jak ja bym z wami też tak pospacerowała
madzienka i nie zajrzałyście do mnie.....:-:)-( nie ładnie....oby mi to było przedostatni raz:-D:-D:-D
super że spacer udany.... a tak w ogóle to daleko Was zawiało....aż na czuby....
oby królewna dobrze zniosła szczepienie...
anaconda nie wykluczone że H w wakacje też będzie w przedszkolu a ja na pewno nie będę miała 2 m-cy wakacji

Ostatnia edycja:
Witam się wieczorowa pora...przez te dluge dni tak mi szybko leca dni a co za tym idzie tydzień ze szok...już czwartek:szok:
B spi P z M pojechali do Włodawy swietowac narodiny malej siostrzenicy Alicji któa przyszla na swiat 14 maja:-)wiec z B sami urzędujemy no i się jutro rano odwozimy do zlobka naszczescie już gonic na 8 do pracy nie musze wiec rano na spokojnie się wybierzemy:-)

Elza a w tamtym roku tez nie mialas calych wakacji wolnych?????
Madzienka Mandziula
korzystajcie i spotykajcie się na spacerkach jak najczęściej;-)
Mandziula a dlaczego Ty wracając z pracy masz dolek??????:confused:
Atali bawcie się dobrze i wypoczywajcie...koniecznie musisz pochwalić się fotkami nie wiem jak b ty zdjęć nie zamieszczasz ale musisz:-D
Madzienka oby szczepienie nie dawalo o sobie znac:-)to chyba ladnie Ci kluska wazy bo ja ju z nie pamiętam ile w jakim wieku dzieci waza:-D:-D

W Lidlu na Dzien dziecka rowerek biegowy za 99zl chyba się skusze bo wylada bardzo ciekawie...

Milego wieczoru zycze!!!!!!

Ostatnia edycja:
:crazy: Witajcie po nie przespanej nocy .. młoda cała noc sie wierciła, marudziła i płakała... najgorsze ze juz 4 noc z rzedu pielucha przepuszcza i wszystko mokre mimo tego ze kolo 24 zmieniam jej w nocy... mam powtorke z rozrywki po synku bylo to samo.. mi m oze u niego stosowałam pampersa, huugies itp to bylo młoda uzywa dada i tez to samo jak temu zapobiec...pije w nocy wode ... wieczorem zjada kasze i tyle potem nadrabia piciem :( jestem pol przytomna....

dotego szukam pracy i boje sie pobudek porannych po takiej nocy :(

Witajcie -pomimo niepewności- super nocce...Lenka pospała 10h bez przerwy:-pi oby tylko senność była skutkiem ubocznym szczepienia....zjadła mleczko i dalej śpi...:tak:
Na dworze cudnie aż żyć się chce...u mnie pranie już dobiega końca....obiad zaraz naszykuje i ruszam na spacerek łapać promyki...

Shira współczuje nocki....moim zdaniem dada są o wiele mniej chłonne niż pampersy, przynajmniej dwójki...bo innych nigdy nie stosowałam...

Mandziula u nas kółeczkami zafascynowana...Juleczka...spina i rozpina je w kółko:-D:-D:-D

Marzenka widziałam ten rowerek wygląda fajnie...
co do wagi to zajrzałam do książeczki Julki i ona ważyła tyle w 12 tygodniu:tak:a przecież urodziła sie 200gr mniejsza od Lenki;-)i porównując z maluchami z lutowek to moja to kruszynka:-D:-Dale pediatra powiedziała ze przybiera prawidłowo i to najważniejsze:tak:

Anaconda widziałaś gazetkę reala...cała wieeeelka strona z kucykami...mojej teraz marzy się ten pinkie pie chodzący....

Elizka myślałam o tym ale nie chciałam Ci przeszkadzać....następnym razem zapukamy w okno;-)

miłego dnia

i udanych weekendów wszystkim wyjeżdżającym....

nie wiem .... co o tym myslec :/ Kuba uzywal pampersów i bylo to samo :/
Jutro feliniada :):) tescie z dziecmi my na impreze :) Milano , stachursky Weekend :)

Madzienka ja tez nie patrzylam ile powinno wazyc dziecko w danym wieku tylko na tym czy proporcjonalnie przybiera...milego spacerku....
Shina ja przy M uzywałam Pampersow a B nosi Dade ani jedne ani drugie mi nie przemakaja ale sprobuj na noc zakladac wiekszy rozmiar np 5 z Dady.....powodzenia w szukaniu pracy i udanej imprezki;-)

B tez cos niespokojnie spi chyba zabki mu w nocy dokuczaja teraz ida mu mam wrazenie jeden za drugim:baffled:rano wstal razem ze mna wiec kazda moja czynnosc trwala dwa razy dluzej ale sie jakos obrobilismy i pozegnalismy:-)dzisiaj jestem nakrecona na mycie okien i tylko jak P bedzie mogl odebrac B wracam do domu i biore sie za nie oby mi tylko zapal nie przeszedl:-D

reklama
Witam. Na chwilkę zaglądam;-). Wczoraj Krystek kruszył na dworze na trawkę ciasteczko, żeby urosła :-D, chyba jakaś roślinka ciasteczkowa:-D:-D. A w parku powiedział, że chce zjeść żywą kaczkę, ja do niego czy chce z piórkami jeść, a on tak bo będzie mógł latać:-D.

Motylla
tęsknisz za Lublinem? Bo tak jak czytam Twoje posty to chyba jesteś zadowolona z przeprowadzki, co?
Z przeprowadzki jestem zadowolona:tak:, bo nie muszę się kisić w bloku, jak dzieciaki chcą to się bawią na dworze i mogę zostawić ich samych i coś w domu porobić, w lublinie nie mogłabym tak zrobić :no:. Lublin nie jest daleko, zawsze mogę wpakować chłopaków w autko i przyjechać;-):tak:.

Witam :-):-)
Motylla trzeba było się przyłączyć do tego strajku i też z nimi maszerować w tą i z powrotem :-D:-D
Zmykam do tego prasowania bo niedługo trzeba będzie kolację szykować :tak::tak:
A wiesz, że w jedną stronę się przeszłam:tak: i nawet bardzo byli zadowoleni, że przechodziłam z wózkiem i mówili, żebym wcale się nie śpieszyła ale Krystek nie chciał, aż tak wolno przechodzić:-p:-D:-D

My już po szczepieniu, pierwsze pneumokoki za nami, mam nadzieje że Lenka dobrze zniesie to szczepienie....
poza tym ważymy już 5430g i mamy 60cm
ładnie Ci rośnie Lenka:tak:

nie wiem .... co o tym myslec :/ Kuba uzywal pampersów i bylo to samo :/
Jutro feliniada :):) tescie z dziecmi my na impreze :) Milano , stachursky Weekend :)
Mój W. też wspominał o feliniadzie, że będziemy się wybierać ale jak to wyjdzie to jutro się okaże :tak:.

Do góry