reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam :-):-)
Piękny dzień dzisiaj ale z racji tego że Maja miała basen to darowałyśmy sobie plac zabaw :tak::tak: no a teraz muszę się wziąć za prasowanie a tak mi się nie chce :cool::cool:
Wczoraj Maja była w wodociągach a dzisiaj w teatrze Andersa na "Pszczółce Mai" tak więc opowiada mi i opowiada w nieskończoność :-D:-D
A jutro przyjeżdża do nas teściowa bo w sobotę znowu pokazy taneczne a my z Jackiem pracujemy i nie miałby kto z nią iść :tak::tak:
Shira witaj :-):-) co do śniadań to jajeczniczka, naleśniki, może jakaś kanapeczka z chudą wędlinką :tak::tak:
Justyna Karlitkowe rogaliki są przepyszne więc Ci się nie dziwię że je robiłaś :tak::tak:
Normatywna oby następna wizyta w Kajetanach przyniosła już decyzję co dalej z implantowaniem Natalci :tak::tak: a jak teściowa nadal odwiedza czy uciekasz teraz na spacerki z Justynką ;-);-):-D:-D
Elza pomyśl że już niedługo wakacje i uwolnisz się od H :-D:-D
Madzienka ooo Twoja Julcia też była w teatrze Andersa? :confused::confused: a Lenka robi się już coraz fajniejsza i bardziej komunikatywna :tak::tak:
Talia Ty nie lubisz Gabrysi zostawiać u teściowej tak jak ja Mai, a niestety sytuacja życiowa czasem mnie do tego zmusza :sorry2::sorry2:
Gon1a no ja firanki sobie tym razem darowałam tylko same okna pomyłam :tak::tak: ciekawe co obiecałaś swojemu mężowi że tak się do tego malowania zabrał :-p:-p;-);-):-D:-D ja padam 22-22.30 :tak::tak:
Motylla trzeba było się przyłączyć do tego strajku i też z nimi maszerować w tą i z powrotem :-D:-D
Zmykam do tego prasowania bo niedługo trzeba będzie kolację szykować :tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Anaconda moja była zwiedzać....poznawali cała historie powstawania teatru, oglądali lalki i "zaplecze"

My już po szczepieniu, pierwsze pneumokoki za nami, mam nadzieje że Lenka dobrze zniesie to szczepienie....
poza tym ważymy już 5430g i mamy 60cm

Mandziula wiesz jakie ja mam ramiona i kark...opalone:-D:-Dmusimy częściej tak spacerować:tak:

madzienka, Lenka dziękujemy za miły spacerek i pogaduchy:tak:
ha mój dekolt też opalony nie pomyślałam bo mogłam bluzeczkę na ramiączkach ubrać:tak::tak: a na kolejny spacerek też się piszę:tak::tak:
ładnie Lenka przybrała i tulaski po szczepieniu oby żadnych odczynów nie było:tak:
anaconda rzeczywiście dużo wrażeń po takich wycieczkach, nic dziwnego ze tak opowiadała:tak:
justyna oj wiem ze te rogaliki super są:tak: ja mam bardzo podobny przepis:tak: a co do wózeczka to spacerówkę mam mocowaną do stelaża zamiast gondoli, taką co się rozkłada do leżącego, ale żosi narazie nie pasowała w gondoli jeszcze jej wygodnie:tak:

moje w końcu padły, choć w pewnym momencie zwątpiłam czy uda mi sie ogarnąc towarzystwo.... pora coś zjeść....

madzienka, mandziula super że spacer udany....ach jak ja bym z wami też tak pospacerowała
madzienka i nie zajrzałyście do mnie.....:-:)-( nie ładnie....oby mi to było przedostatni raz:-D:-D:-D
super że spacer udany.... a tak w ogóle to daleko Was zawiało....aż na czuby....
oby królewna dobrze zniosła szczepienie...
anaconda nie wykluczone że H w wakacje też będzie w przedszkolu a ja na pewno nie będę miała 2 m-cy wakacji

Ostatnia edycja:
Witam się wieczorowa pora...przez te dluge dni tak mi szybko leca dni a co za tym idzie tydzień ze szok...już czwartek:szok:
B spi P z M pojechali do Włodawy swietowac narodiny malej siostrzenicy Alicji któa przyszla na swiat 14 maja:-)wiec z B sami urzędujemy no i się jutro rano odwozimy do zlobka naszczescie już gonic na 8 do pracy nie musze wiec rano na spokojnie się wybierzemy:-)

Elza a w tamtym roku tez nie mialas calych wakacji wolnych?????
Madzienka Mandziula
korzystajcie i spotykajcie się na spacerkach jak najczęściej;-)
Mandziula a dlaczego Ty wracając z pracy masz dolek??????:confused:
Atali bawcie się dobrze i wypoczywajcie...koniecznie musisz pochwalić się fotkami nie wiem jak b ty zdjęć nie zamieszczasz ale musisz:-D
Madzienka oby szczepienie nie dawalo o sobie znac:-)to chyba ladnie Ci kluska wazy bo ja ju z nie pamiętam ile w jakim wieku dzieci waza:-D:-D

W Lidlu na Dzien dziecka rowerek biegowy za 99zl chyba się skusze bo wylada bardzo ciekawie...

Milego wieczoru zycze!!!!!!

Ostatnia edycja:
:crazy: Witajcie po nie przespanej nocy .. młoda cała noc sie wierciła, marudziła i płakała... najgorsze ze juz 4 noc z rzedu pielucha przepuszcza i wszystko mokre mimo tego ze kolo 24 zmieniam jej w nocy... mam powtorke z rozrywki po synku bylo to samo.. mi m oze u niego stosowałam pampersa, huugies itp to bylo młoda uzywa dada i tez to samo jak temu zapobiec...pije w nocy wode ... wieczorem zjada kasze i tyle potem nadrabia piciem :( jestem pol przytomna....

dotego szukam pracy i boje sie pobudek porannych po takiej nocy :(

Witajcie -pomimo niepewności- super nocce...Lenka pospała 10h bez przerwy:-pi oby tylko senność była skutkiem ubocznym szczepienia....zjadła mleczko i dalej śpi...:tak:
Na dworze cudnie aż żyć się chce...u mnie pranie już dobiega końca....obiad zaraz naszykuje i ruszam na spacerek łapać promyki...

Shira współczuje nocki....moim zdaniem dada są o wiele mniej chłonne niż pampersy, przynajmniej dwójki...bo innych nigdy nie stosowałam...

Mandziula u nas kółeczkami zafascynowana...Juleczka...spina i rozpina je w kółko:-D:-D:-D

Marzenka widziałam ten rowerek wygląda fajnie...
co do wagi to zajrzałam do książeczki Julki i ona ważyła tyle w 12 tygodniu:tak:a przecież urodziła sie 200gr mniejsza od Lenki;-)i porównując z maluchami z lutowek to moja to kruszynka:-D:-Dale pediatra powiedziała ze przybiera prawidłowo i to najważniejsze:tak:

Anaconda widziałaś gazetkę reala...cała wieeeelka strona z kucykami...mojej teraz marzy się ten pinkie pie chodzący....

Elizka myślałam o tym ale nie chciałam Ci przeszkadzać....następnym razem zapukamy w okno;-)

miłego dnia

i udanych weekendów wszystkim wyjeżdżającym....

nie wiem .... co o tym myslec :/ Kuba uzywal pampersów i bylo to samo :/
Jutro feliniada :):) tescie z dziecmi my na impreze :) Milano , stachursky Weekend :)

Madzienka ja tez nie patrzylam ile powinno wazyc dziecko w danym wieku tylko na tym czy proporcjonalnie przybiera...milego spacerku....
Shina ja przy M uzywałam Pampersow a B nosi Dade ani jedne ani drugie mi nie przemakaja ale sprobuj na noc zakladac wiekszy rozmiar np 5 z Dady.....powodzenia w szukaniu pracy i udanej imprezki;-)

B tez cos niespokojnie spi chyba zabki mu w nocy dokuczaja teraz ida mu mam wrazenie jeden za drugim:baffled:rano wstal razem ze mna wiec kazda moja czynnosc trwala dwa razy dluzej ale sie jakos obrobilismy i pozegnalismy:-)dzisiaj jestem nakrecona na mycie okien i tylko jak P bedzie mogl odebrac B wracam do domu i biore sie za nie oby mi tylko zapal nie przeszedl:-D

reklama
Witam. Na chwilkę zaglądam;-). Wczoraj Krystek kruszył na dworze na trawkę ciasteczko, żeby urosła :-D, chyba jakaś roślinka ciasteczkowa:-D:-D. A w parku powiedział, że chce zjeść żywą kaczkę, ja do niego czy chce z piórkami jeść, a on tak bo będzie mógł latać:-D.

Motylla
tęsknisz za Lublinem? Bo tak jak czytam Twoje posty to chyba jesteś zadowolona z przeprowadzki, co?
Z przeprowadzki jestem zadowolona:tak:, bo nie muszę się kisić w bloku, jak dzieciaki chcą to się bawią na dworze i mogę zostawić ich samych i coś w domu porobić, w lublinie nie mogłabym tak zrobić :no:. Lublin nie jest daleko, zawsze mogę wpakować chłopaków w autko i przyjechać;-):tak:.

Witam :-):-)
Motylla trzeba było się przyłączyć do tego strajku i też z nimi maszerować w tą i z powrotem :-D:-D
Zmykam do tego prasowania bo niedługo trzeba będzie kolację szykować :tak::tak:
A wiesz, że w jedną stronę się przeszłam:tak: i nawet bardzo byli zadowoleni, że przechodziłam z wózkiem i mówili, żebym wcale się nie śpieszyła ale Krystek nie chciał, aż tak wolno przechodzić:-p:-D:-D

My już po szczepieniu, pierwsze pneumokoki za nami, mam nadzieje że Lenka dobrze zniesie to szczepienie....
poza tym ważymy już 5430g i mamy 60cm
ładnie Ci rośnie Lenka:tak:

nie wiem .... co o tym myslec :/ Kuba uzywal pampersów i bylo to samo :/
Jutro feliniada :):) tescie z dziecmi my na impreze :) Milano , stachursky Weekend :)
Mój W. też wspominał o feliniadzie, że będziemy się wybierać ale jak to wyjdzie to jutro się okaże :tak:.

Do góry