reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Mirosia początki bywają trudne, z czasem Olek przyzwyczai się do nowej sytuacji...

Maltanka może Hubert po prostu miał zaczerwienione gardełko bo zwracał? Dalej zaciskam kciuki aby to nie była choroba...

Eliza jak tam plan, napisałaś już?

Iwonka fajną masz dyrektorkę:-):tak:. Z Michała jelitami niestety bez zmian, jedynie co to częściej się załatwia ale zanim to zrobi to się namęczy i wypłacze:-(

Madzienka i jak lody zaliczone?

Anetko czekam na wpis:tak::-p:blink:

Oj dzisiaj jestem już całkiem zmordowana. Ciągle coś robię, a jeszcze Michał dwa razy wylał mi na dywan kompot:crazy:, masakra:no:.
Zmykam szykować kolację, mam 5 żołądków do wykarmienia:oo2:

Ostatnia edycja:
reklama
Madzienka i jak lody zaliczone?

Zmykam szykować kolację, mam 5 żołądków do wykarmienia:oo2:

zaliczone zaliczone...

uuuu aż 5, ale przy tych zdolnościach kucharskich to tylko pozazdrościć żołądkom...

udanego i spokojnego wieczorku....ja spadam do roboty domowej...muszę napisać plan adaptacyjny...wrryyy oj wrzesień jest ciężki....

jak plan...udało się napisać....???

a gdzie reszta??

Madziarka, Karlita, Mandziula, Misia(o kims zapomniałam:sorry:) jak Wasze przedszkolaki????
Sunday a jak u Ciebie??

Maltanka jak Hubert??coś niepokojącego dzieje się z nim???jesteś na zwolnieniu???

witam i ja

dzieciaki padły po całym dniu atrakcji :-)

w przedszkolu bardzo dobrze Gabrysia piękie zaopiekowała się Norbertem, pokazała mu rybki a my chodu i wtedy Norb wybuchł płaczem ale Pani powiedziała że szybko się uspokoił ;-) Jak przyszłam po ich to Norbuś spał :-) Gabi zadowoloa jutro też chce iść do przedszkola a zobaczymy jak Norbert zareaguje a jutrzejsze odprowadzenie.

resztę dnia spędziliśmy na dworze bawiąc się z psem, rysując, biegając, jeżdząc na rowerku i hulajnodze.

Ja dzisiaj sama jechałam samochodem do pracy :tak: wąskie tu uliczki heheheh

brawa dla wszystkich dzielnych przedszkolaków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Madzieńka Jula jak zwykle wystrojona :-))

mirosia u as tez poczatki były trude a później Gabi wychodzić z przedszkola nie chciała

go1a czekamy a relacje :-)

elza powodzenia z planem :-)

Justynko fajowy weekend za Wami :-)

idę pomagać wiercić ;-)

madzienka, justynka plan w połowie napisany ale to ma być plan na cały rok więc w jeden wieczór nie dam rady....mam czas do 10 września więc spokojnie...
karlita czyli nie jest źle...no trochę Norbuś popłacze bo to dla niego wielka zmiana ale ma przy sobie siostrzyczkę która go wesprze...powodzenia jutro...

Witam ponownie:tak:
dzieci póki co śpią, wiec może uda mi się spokojnie coś napisać;-)
Natalka odebrana została po 14,zadowolona,uśmiechnięta...opowiadała:tak:spać oczywiście nie spała,tylko sobie poleżała;-)jedyny mankament to taki,że po leżakowaniu za cicho zawołała siku i pani nie usłyszała:-(z pościeli ostał się jedynie kocyk:sorry:no cóż...podobno mają ćwiczyć wołanie głośne:-Dpani dyrektor na mojego przedszkolaka mówi "trzpiotka":laugh2:

Madziarka, Mandziula, Marz jak Wasze przedszkolaki????jak wrażenia po powrocie dzieci?

misia super, że chrzciny udane:tak: no i wrzuć fotki oczywiście:-)
wrzucę jak tylko dostanę;-)bo ja zrobiłam dosłownie jedno i to komórką-tortu:-D
a oto mój dzielny przedszkolak....

Zobacz załącznik 496581
śliczny ten Twój przedszkolak:tak:
PS.my po pierwszym dniu w sierpniu też zaliczyliśmy lody:rofl2:

misia2010fajnie, że chrzciny udane, u nas chrzty są w sobotę i ja już powiedziałam, że chrzciny odbędą się tylko w gronie rodziców chrzestnych no i oczywiście nas, bo po chrzcinach Emilki to tylko same zgrzyty w rodzinie były,
w środę mam wizytę u gin to może się coś dowiem jak się ma sytuacja.
tak to z rodziną bywa;-)
czekam na dobre wieści z wizyty u gin:tak:
na wejściu dyrektorka otworzyła szampana (picollo truskawkowe):-) w podzięce za dobre wyniki z ostatniego miesiąca-także miło się rozpoczęło:tak:
:rofl2:miło tak się pracuje po szampaniku;-)

Misia
zdrówka dla męża, a co to za wirus, czym się objawia?

Wczoraj bardzo późno przyjechalismy do Lublina i już nie miałam czasu wejść na BB. W sobotę mieliśmy grilla powiem szczerze że nie za bardzo miałam ochotę ruszać się z domu ale impreza była bardzo udana. pojadłam i mały też sporo zjadł, co się zdziwiłam nawet sam upominał się o am:-) wyszalał się wybiegał że jak padł wieczorem tak spał ponad 10 godzin:szok: .
A dzisiaj jesteśmy po zakupach i spacerku z ciocią Ewą i Natalcią:happy: I zostałam obdarowana jabłuszkami i chyba zrobię takie tarte w słoiki, na zimę będą na szarlotkę:tak: .
I muszę pochwalić mojego brata :rofl2:, jak byliśmy na dworze z Michałkiem to Tomasz pomył mi okna i wyszorował parapety:rofl2:. Taka niania to skarb:-D:tak::-)
super,że gril się udał:tak:
pożycz tego swojego brata;-)
a wirus to czerwone,bolące gardło i gorączka z bólem głowy (w okolicach 39stopni:-():-:)-(

hej!
Olek po pierwszym dniu w żłobku. Pani go przyprowadziła do mnie, słyszałam jak sie rozpłakał w sali, ale przyszedł do mnie, przytulił się i zaraz był już dobry humor. Pani powiedziała że dużo płakał i że bardzo przeżywa to wszystko:-( samej mi się zachciało płakać jak to usłyszałam. Miałam nadzieję, że usłyszę co innego....

Ale powiedział, że jutro tez przyjdzie, więc chociaż to jest pocieszające.
daj mu troszkę czasu...każde dziecko jednak przeżywa na swój sposób:sorry:nowe zasady,funkcjonowanie w grupie...itd:sorry:

my już po lekarzu, osłuchowo czystko nie wiadomo czy zapalenie gardła nie będzie, bo lekko czerwone, na razie mamy dawać przeciwgorączkowe jakby była temperatura, no albo stres

jutro i w środę do przedszkola nie idziemy:eek:
oby nie było zapalenia...trzymam kciuki:tak:

mój trochę się awanturował rano że nie mógł iść na górę ze swoim braciszkiem Tomkiem....ale ja to chyba lepiej przeżyłam niż J....bo ten to mało sraczki nie dostał....szybko go odebrał ha ha ha
:-Dawantura rozumiem o kolegę a nie o pobyt w przedszkolu:-D

Oj dzisiaj jestem już całkiem zmordowana. Ciągle coś robię, a jeszcze Michał dwa razy wylał mi na dywan kompot:crazy:, masakra:no:
dziś też wiem coś o tym:confused2:trochę mama mi pomogła, ale potem jak pojechała zostałam sama z 3 do obsługi:confused2:no dobra,żeby nie było...mąż przypilnował Natalkę z obiadkiem:tak:

w przedszkolu bardzo dobrze Gabrysia piękie zaopiekowała się Norbertem, pokazała mu rybki a my chodu i wtedy Norb wybuchł płaczem ale Pani powiedziała że szybko się uspokoił ;-) Jak przyszłam po ich to Norbuś spał :-) Gabi zadowoloa jutro też chce iść do przedszkola a zobaczymy jak Norbert zareaguje a jutrzejsze odprowadzenie.
wielkie brawa dla obu przedszkolaków:tak:dzielnie to zniosły:tak:oby tylko teraz było lepiej:tak:a jak mama się znalazła w pracy?

zaraz wyjdę z siebie:wściekła/y:Staś mi się wierci a jakiś debil puszcza na cały regulator Erosa Ramazotti:angry:

dziewczyny macie jakieś wieści od anacondy?

PS. dziewczyny co Wy na to? http://www.zielone-przedszkole.com.pl/index.php?action=pnz coś dla nas myślących non stop co tam robi dziecko:rofl2:żartuję...aż tak to bym nie chciała:no:

Ostatnia edycja:
witam
u nas dzis bez specjalnych emocji bo Asia w sierpniu chodziła zadowolona ze sa wszystkie kolezanki
a co do Krynicy gorąco polecam, duzo parkó miejsc do chodzenia, wjechalismy na gore parkowa i zeszlismy wózkiem a za dwa dni weszlismy i zeszlismy z dziecmi, wyjechallismy na Jaworzyne ale to koszmar, strasznie wysoko te wagoniki miejscami na pewno w dól kilkadziesiat metrów jechalismy a raczej nas wciagali na wysokosci i nad czubkami swiarków jak zobaczyłam zza góry drugi odcinek to mi serce deba staneło i głupie mysli a co bedzie jak sie urwie
a najlepsze było ze zastanawialismy sie schodzic czy nie no bo mały w wózku i ostatecznie zjechalismy bo bilety były na dole kupione w góre i w dół i 2 razy staneła kolejka gondolowa ale na szczescie tylko na chwile, chyba bym zawału dostałą gdyby okazało sie ze to dłuzsza przerwa spowodowana awaria, w dwóch przypadkach przeasc przed nami i dzieci w srodku strach myslec
widoczki przecudne, sosnowy zapach lasu super, polecam
odwiedzilismy tez Szczawnice, ładne miasto i widac ze przez kilka lat duzo zrobili oczywiscie za unijne pieniazki, wrzucam kilka fotek
_DSC4795.jpg_DSC4255.jpg_DSC4280.jpg_DSC4292.jpg

_DSC4413.jpg
_DSC4643.jpg_DSC4645.jpg_DSC4772.jpg
a tu cos dla wszystkich włąsnie jak przechodzilismy któegos dnia strazacy powystawiali samochody i sprzatali w srodku, a raczej jezdzili na mopach:-D

Mirosia jak mozesz to odbieraj go przez pierwsze dni po obiadku mi kierowniczka mowila aby na poczatku tak robic ale nie za dlugo aby dziecko do tego sie nie przyzwyczilo.....

M z zapalem poszedl do przedszkola przerwa dobrze mu znowu zrobila i czuc stesknienie zero problemu z ubieraniem myciem itp....wiec jest ok.......

Wiecej pozniej bo B marudny chyba przez zabki.....

Witam,

Coś pusto dzisiaj na naszym Lubelskim BB:-(

Mirosia
jak było dzisiaj? Nie zamartwiaj się tak, Olkowi tam żadna krzywda się nie dzieje:tak:. Ja też nie mam dobrych wspomnień z dzieciństwa przedszkolnego, ale czasy się zmieniły i teraz panie są o wiele przyjemniejsze:tak:

Marta a ty ciągle w biegu

Marz biedny Bartuś, u nas ostatnio jedna 5 wyszła bezboleśnie:tak:

Misia fajne przedszkole;-)cenowo też nieźle:laugh2:, Dzisiaj kto Trzpiotkę;-) odprowadził do przedszkola?
A jak mąż się czuje?

Karlita a co u Was, jak dzisiaj Norbuś został bez płaczu? No ale to i tak dobrze że w przedszkolu udał się na drzemkę:tak:. A kot zaprzyjaźnił się z psem?

Maltanka co z Hubertem??? Jak jego zdrówko?

Gona Maciuś jaki już duży:-), sam chodzi?? Fajnie ze urlop udał sie Wam:-)
Madzienka co tam dzisiaj porabiasz że jeszcze nic nie pisałaś?:rofl2:

A my dzisiaj jak spacerowaliśmy po naszym osiedlu to spotkaliśmy przedszkolaki ze Skrzata, i była wśród nich Natalcia Emilki:-),

reklama
A no dość pusto, jedna stronka tylko od wczoraj przybyła:tak:

Mirosia
super, że Olek tak dzielnie dziś poszedł do żłobka:tak:

Justynka i jak wykarmiłaś te 5 żołądków:-)? PW

Karlita jak wczorajsze wiercenie? super dzionek mieliście;-)

Gon1a fajnie Wam w tej Krynicy, nam się nie udało na letnie wakacje wyjechać, ale być może zimą w jakieś góry:tak:

Misia to Natalcia super się sprawuje, a że siku zrobiła nie tam gdzie trzeba to trudno, najważniejsze że chętna do chodzenia:tak: a gdzie chodzi do przedszkola? bo Natalka praktycznie 3 miesiące od naszego Cypka starsza:blink:

Elza to tak aż na cały rok od razu trzeba rozpisywać plan? trochę roboty masz teraz:tak:

Madziarka a jak u Ciebie? jak się czujesz?no i jak Hania się sprawuje:-)

Do góry