reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Witam,ja po zakupach - szal kupiony,podnośnik zużytej mleczarni w turkusowym kolorze,farba do włosów(już pomalowane),antyperspirant i krawat dla M.I poszło mi niecałe 40zł;-):tak:.
dzięki dziewczyny za odpowiedź. Mieliśmy jutro jechać do Lublina m.in. skorzystać z wyprzedaży ale coś mi się wydaje, że jeszcze się wstrzymamy. Może po nowym roku będą większe obniżki. Jak myślicie?
Fogia,u nas w tym nowym sklepie co jest obok Kozaka(tam gdzie był Raj dziecka) jest obniżka 40%,możesz się przejść:tak:.
Girls potrzebuję przepisu na efektowny, a prosty w zrobieniu tort urodzinowy. Filipek w niedzielę ma 3 urodziny, robimy skromne przyjęcie dla najbliższej rodziny i ambitnie pomyślałam sobie, że w tym roku upiekę mu torcik własnoręcznie. Tylko, że właśnie przekopuję neta i nie mogę znaleźć nic sensownego. :szok::szok::szok::szok: Doradźcie coś.
Marta ty kiedyś pisałaś przepis na ciasto shreka, błagam Cię przeklej tego posta na przepisowy wątek. pllliiis.
Shreka przeniosłam do Przepisów-jest jako pierwszy:tak: i na torcik też wrzucę - jakby co to mogę upiec Fifiemu;-):tak:.

fogia,ja zawsze robie sama na urodziny do Gosi i robie wlasnie z masa śmietanowa,ale dodaje jeszcze ser bialy,taki w wiadereczku z Biedronki,wtedy jest pyszna masa,bo nie jest taka mdla....ja chcesz to daj znac dam przepis na odpowiednim watku....

anet
wstaw przepis:tak:

Marta to Ty już przygotowana do balowania:tak:
ja podnośnik też turkusowy dostałam pod choinkę;-)

mykam spać
dobrej nocki życzę

anet15 chyba nie jest takbardzo skomplikowany ten przepis, sprobuje go zrobic, mam nadzieje ze mi wyjdzie. a biszkopt jaki do tego robisz?

Witam w podłym nastroju:wściekła/y:.
Wczoraj przeglądam telefon M a tam połączenie od teściów :baffled:- pytam się o co kaman a M że ma jutro jechać glazurę układać:szok:,bo KUPILI w Lublinie za nasze nieoddane pieniądze i łazienkę będą sobie na górze robić:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Zięć zaoferował się,że ułoży im w lutym,bo ma napięty grafik ale nie :no:-znając teściową to przed księdzem chodzącym po kolędzie chce się pochwalić :sorry2::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Fcuk-mam już dosyć tego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::crazy:.

Witam poświątecznie Dopiero mam chwilkę żeby przysiąść przy BB:sorry2: Młody pod choinkę zgarną taką ilość fantów że wracaliśmy jak Ukrainki z torbami. Aż się boję co to będzie za miesiac:szok: Dlatego zarządziłam zbiórkę na fotelik i rowerek;-) Może chociaż częsc się dostosuje:happy2:

No właśnie wolę jeden porządniejszy grat niż 10 małych Zawsze zajmuje mniej miejsca:-p:cool2: A mały i tak pobawi się tym z 5 min i rzuci na środku pokoju:dry:

Helołłłłł witam kawusiowo.

Przede wszystkim dzięki dziewczyny za rady tortowe. Widzę światełko w tunelu, a wybierać jest z czego, jesteście niezastąpione.

Prosty w miarę jest tort kawowy na bezach, ale nie wiem, czy dla 3-latka to dobry pomysł, tak samo jak nasączony mocno alkoholem. Inna sprawa, jakie on najbardziej lubi, bo chyba chodzi o to, żeby nie tylko był efektowny ale też smakował bohaterowi przyjęcia;-)
misia mój syn zalicza się do tych wszystkożernych, on nawet na tran mówi "oo pysny sylopek" :sorry2::sorry2::sorry2: Tak więc myślę, że będzie mu całkiem wszystko jedno co do smaku, w przeciwieństwie do rodzinki. ;-)

fogia,dokladnie mam ten sam problem....juz w pokoju jej sie nie mieszcza te zabawki,a jak jeszcze Karolina dorosnie to ja nie wiem gdzie to wszystko pomieszcze :szok:
anet u mnie sytuacja już opanowana. Po prostu zrobiłam w tych jego zabawkach porządny raszczot, jak mówi moja babcia. Ja część zabawek z których mój syn wyrasta chowam w pudłach z napisem "dla drugiego dziecka". ;-);-) Część of koz leci na śmieci. Czasami też wywożę zabawki do zerówki w mojej szkole, niech się inne dzieciaki pobawią. To wiejska szkoła więc i dzieci różne. A jak człowiek słyszy ot takiego uśmiechniętego brzdąca, że dostał od Mikołaja tylko mandarynkę to serce się ściska. To niech się chociaż w szkole pobawi porządnymi zabawkami.

Fogia,u nas w tym nowym sklepie co jest obok Kozaka(tam gdzie był Raj dziecka) jest obniżka 40%,możesz się przejść:tak:.

Shreka przeniosłam do Przepisów-jest jako pierwszy:tak: i na torcik też wrzucę - jakby co to mogę upiec Fifiemu;-):tak:.
dzięki Marta za info. A co do ciacha to nie kuś. :-D:-D:-D:-D Postawiłam sobie za punkt honoru, że upiekę sama w tym roku. Ale wiesz, jakby co to będę dzwonić. ;-);-):-):-):-)

reklama
Info od Anaklim:
Dalej nic... Ignaś jest uparty - siedzi i chyba czeka na 2010
2
Tylko ja mam juz dość. Ale teraz już sama wolałabym żeby się wykluł w styczniu niż ma tak pod sam koniec roku wyskoczyć.

Do góry