reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Wyszłam a spacer i zaraz wróciłam okazało się ze ne mam powietrza w oponie:szok:no i szybciutko musiałam wrócić, co teraz??? no właśnie M ma zadanie;-)
A ja biorę się za instruktaż chusty, zawsze to będzie w zanadrzu jak wózek zastrajkuje:tak:
Mandziula, powodzenia na szczepieniu masz dzielnego synka ale i tak ściskam kciuki za niego!!!

reklama
Hej babeczki, dziś już lepszy nastrój, wczoraj wyciągnęłam M nad zalew i pogrillowaliśmy sobie do 21-ej:-p:tak::cool::cool:, chłopaki pochlapali się w wodzie i dziś powtórkę z rozrywki robimy wieczorem jak M wróci bo na montaż okien ze starej firmy pojechał - zawsze trochę grosza wpadnie, bo nie ma części wypłaconego ze Szwecji:no::wściekła/y::wściekła/y: i do piątku trzeba na szefa czekać:baffled::sorry2:.
Fogia, moje w domu:tak:, z resztą Juli w czwartek maił awarię i nie opłacało mi się pościeli na kilka dni zanosić:no::sorry2:. Może w końcu byśmy wybrały się do Vikolandii:sorry2:;-):tak::-):confused:? Zadzwonię wieczorem do Anihiry, bo coś dawno się odzywała:dry::dry:. Shenen, jak masz ochotę to możesz z nami się wybrać;-):tak:.
Maltanka, szybko się z przeprowadzką uwinęliście - to kiedy parapetówka:confused:;-)?
Mandziula, mój znajomy wybywa od Ciebie do Puław :-(- wczoraj na stronie Kurii czytałam:nerd:. Pisz jak Mikuś po szczepieniu:-).
Anaconda, korzystaj ile się da z lapka;-):tak::-D:-D.

Witam.
Pamietacie mnie jeszcze??

U nas tyle rzeczy sie dzieje ze hoho. teraz bede czesciej tu zagladac gdyz mam jeszcze laptopa a po za tym maz wkoncu ruszyl z biznesem i juz nie przesiaduje w domu.

Ayka ma juz 6 zabkow, najgorzej bylo jak rownoczesnie szly jej 4 zeby (gorne jedynki i dolne dwojki) musialam jej podawac paracetamol w czopkach bo tak ja bolalo, ale juz jest lepiej.

W czwartek jede do rodzicow aby wyrobic malej paszport i dowod tymczasowy a poniej ok 15 sieprnia lece z ayka do babci do Florencji (podroz bedzie z przesiadka w Rzymie ale damy rade we dwie:)) tak na ok 3 tygodnie.

Przepraszam ze nie odnosze sie do tego co piszecie ale niestety mam doze zaleglosci w czytaniu.

Pozdrawiam

A z racji tego, że będziemy jechać przez Lublin to mam girls do Was pytanie. Nie wiecie gdzie są teraz jakieś promocje na ciuszki dzieciowe (dla Filipka) i ciążowe (dla mnie of koz) Albo po prostu tani sklep tego typu?
karlita coś mi się zdaje, że pisałaś coś ostatnio o h&m'ie? Jest sens do niego wpaść?

Fogia ja polecam H&M w plazie i ciążowe i dziecięce...ja uwielbiam ich ciuchy!!!!

u nas dzisiaj w cieniu było 39st.C, ale po pracy poszliśmy nad morze i w wodzie tego upału się nie odczuwało, teraz nadal jest 30st.C, ale cóż w końcu wiedziałam gdzie przyjeżdżam
[/B]

Morze...ale Ci fajnie!!!!:-p:-p:-p

Witajcie wieczorową porą...
pamiętacie nas jeszcze? :confused::rofl2::rofl2::rofl2:
Anaconda u nas też gorąco... tylko tego morza brak :-):baffled: ach jak bym się pochlapała w morzu... zazdraszczam ci tego :-)

Madziara....hmmmmm kiedys ktoś taki był:-p:-p:-p:-pna naszym forum

Pamiętam pamiętamy....

Morze to nie jest ale nad jeziorko zapraszamy:tak::tak::tak::tak::tak:

potem z mikołajem na szczepienie:tak::tak::tak::tak: trzymajcie kciuki żeby się zabardo nie poryczał:-D:-D:-D:-D:-D
a i rosnie nam drugi ząbek:-p:-p:-p:-p

Trzymam kciuki za szczepienie.....i gratulacje kolejnego zębolka!!!;-)

Witajcie, my dzisiaj zrobiliśmy pobudkę Julci po 8 żeby wcześniej spać poszła...bo wybieramy się z Madzia i jej rodzinką do Nałęczowa do spa....już nie mogę doczekać się!!!!!:-):-):-):-)
Na dworze masakra taki skwar....my już po spacerku i zakupach....babki tez zaliczone..;-);-);-)
Madzia co do foremek to specjalnie dla Ciebie jutro wezmę aparat i zrobię foty.....

Maltanka jeszcze raz dziękuję za pamięc o imieninkach mojego P czyzby twój tez P?????????i do zobaczenia jutro na spacerku:tak::tak::tak::tak:

Fogia super że juz lepiej czujecie sie...:tak:

Talia udanej zabawy!!!!

Nadulec pewnie że pamiętamy!!!!gratulacje ząbków!!!zazdrościmy podróży;-);-);-);-)

Madzia my też się już doczekać nie możemy...

Sunday mam jeszcze 3 siostry - jedna już wyszła z domu (najstarsza) a dwie młodsze jeszcze są... :-)
A co do urodzin - na razie mieliśmy tylko symbolicznego torta z kawą bo męża nie było... teraz zleciał więc jesteśmy w komplecie więc pora uczcić pierwsze urodzinki!

cześć dziewczyny
Udało mi się przeczytać wszystkie zaległe strony a było ich trochę bo z 30 ale tak chciałam wiedzieć co u Was.
Fogia gratuluje maleństwa, masz się teraz oszczędzać i wypoczywać ,życzę ci aby te miesiące były spokojne i bardzo przyjemne, oby się żadne choróbsko nie przyczepiło i dla Fifiego wszystkiego dobrego i dużo zdrówka.
Karlita zdjęcie małej kruszynkji jest cudne i az sie łezka w oku zakreciłą a dla twojej pannicy Gabrysi
idzie lalka no i konik,
wszyscy razem z balonami,
z najlepszymi życzeniami,
bo to dzień radosny wielce,
masz już jeden roczek więcej :)
a zdjęcie z rowerkiem jest świetne i wcale się nie dziwie ze się jej podoba taki prezent, co do fryzury to świetna z ciebie mamuśka i fryzura superowa.
Madzieńka doczytałam i fajnie ze z Julcia wszystko w porządku i już nie musicie chodzić do kardiologa, fajnie tez ze udał się wypad do Ikei Julcia to świetny pomocnik łóżeczko tez superowe.
Antuanet gratulacje za ukończone studia teraz wakacje i chwila odpoczynku. Troszkę spóźnione ale bardzo szczere życzenia
Wszystko, co tylko miłe na świecie,
Wszystko, co tylko pomyślność wróży,
Niech się wam w jedno ogniwo splecie
I będzie szczęściem w życia podróży!
Anaklin
przykro mi z powodu babci ale miejmy nadzieje ze jednak wszystko będzie ok, szybkiego powrotu do zdrowia dla Huberta i oby udało Wam się coś znaleźć na urlop.
Maltanka mam nadzieje ze już jest ok z Hubertem i poprawiło się z jedzeniem, a co do truskawek i przetworów to zazdroszczę ja mam lewe ręce do tego. Jak tam po przeprowadzce mam nadzieje ze już trochę się uporządkowaliście wiem co to znaczy i życzę aby następna była już na swoje.
Madziara78 troszeczkę się spóźniał ale dla Nelci

Lilia rozkwita a róża opada
piękny tulipan listeczki składa.
A ja Ci składam szczere życzenia
życzę Ci szczęścia i powodzenia
to co mile i wymarzone
w dniu twych urodzin będzie spełnione.
Sylwialublin
zdjęcia z wesela są świetne.
Anet zdrówka dla Ciebie i uważaj na siebie pewnie nie możesz się doczekać jak będziesz mogła nosić Karolcie na rączkach ale rób to stopniowo. A Karolcia jest śliczna i jak świetnie sobie radzi ze staniem, a tak w ogóle to smaka mi zrobiłaś tym kalafiorem i tylko to mi pozostaje obejść się smakiem.
Sunday dla Was również 100 lal
Abyście dalej szli przez życie,
trzymając się mocno za ręce,
Zawsze uśmiechnięci,
zawsze razem,
zawsze pewni swoich uczuć.
Niechaj los Wam sprzyja, niosąc powodzenie.
A co z tym zastępstwem na rok, nic się nie martw na pewno znajdziesz prace a teraz masz wakacje i odpoczywaj i naciesz się swoim dzieciątkiem w końcu Tobie też się należy odpoczynek. I gratulacje dla Maksia za nocnikowanie pierwsze koty za płoty już teraz będzie z górki.
Talia zdjęcia z wakacji sa świetne ale wam zazdroszczę tego wyjazdu nad morze my chyba w domu będziemy w tym roku a małą plażowiczka Gabi jest świetna i mam też niczego sobie.
Aluśka gratulacje zdanych egzaminów to już wiadomo do kogo się udać jak będziemy chciały zmienić image, i ogromne gratulacje DZIEWCZYNKI!!!! Świetnie wyglądasz brzuszek jest ładniutki. A Martynka jest ślicznym imieniem.
Sienio bardzo fajnie ze wesele się udało, i mam nadzieje ze szkolenie nie będzie aż tak meczące i szybko Ci minie do końca.
Anaconda jak Ci tam na wygnaniu mam nadzieje ze dobrze i napiwki są duże. Kiedy Majeczka do Ciebie przyjeżdża. Życzę Ci mimo wszytko udanego pobytu i ładnej pogody.
Misia gratulacje dla Twojej Nataki już 3 miesiące a tak niedawno się urodziła i jak spryciara gratki za obracanie się już teraz to trzeba więcej uwagi poświęcać małej.A jak dieta już Natalce przeszła ta wysypka.
Madziula gratulacje dla Mikołajka za 1 ząbek i mam nadzieje ze będzie dobrze po szczepieniach i mimo wszystko uda się go przekonać do mleka niekoniecznie mamusinego. Mam pytanie gdzie kupiłaś chustę bo chyba i ja muszę nosić małego.
Marta kobito Ty to masz zdrówka ale fajnie ze M pomaga, dobrze zrozumiałam ze za niedługo znowu wyjeżdża,a jak starania o dziewczynkę:-)
Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam bo piałam na kartce miedzy czasie usypiając małego. Najgorsze jest to ze Nikodem ma skazę białkowa i całkowicie musiałam wyeliminować nabiał z diety i jeszcze kilka rzeczy wiec teraz jem prawie nic a i tak Nikoś ma kolki albo coś co je przypomina bo od 2 dni wieczorami jest koszmar z usypianiem.
Idę się ogarnąć bo do tej pory siedzę jeszcze w piżamie, i czekam na M bo się samochód znowu zepsuł a musimy jechać na zakupy bo w domu prawie puchy lodówka świeci pustakami a ja mimo wszystko coś jeść muszę, a najbardziej bym zjadła to co nie mogę marzy mi sie kalafior, fasolka szparagowa,nie wspomnę o czereśniach zostaje mi tylko westchnąć.

Ostatnia edycja:
Madzienka Madziara fajne wam !!!SPA!!! Pomarzyć!!!! :-)
fornetka wow dziewczyno ale nadrobilas!!!!Spoczko!!! Bidula z Ciebie z tym jedzeniem,ale za to jaka laska z Ciebie bedzie!!!!:-):-):-)

Dziewczyny a co z BUGI???

JUŻ JESTEM :)

dochodziłam do siebie po weekendzie i mama wylatywała do taty ;) więc byłam ciut zajęta ;)

Hello girls

karlita jak u Ciebie z nastrojami? Mnie jakieś niepokoje dopadają, ale bardziej związane z tym jak sobie poradzimy jak się bejbi urodzi. Jeszcze ostatnio mnie szwagierka dobiła pytając jak mi się pomieścimy na tej naszej stancji. :sorry2:

wiesz u mnie podobnie ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak to rozegramy jak maleństwo sie urodzi ... żeby Gabi nie budziło itd mamy 2 pokojowe mieszkanko ...
zastanawia mnie wiele rzeczy wiem że niepotrzebnie się martwię bo to są takie problemy które łatwo rozwiązać ;)

a wszystko przez to ze jak remontowaliśmy mieszkanie to nie myśleliśmy o dzieciach ;) dawaliśmy sobie ok 5 lat na pierwsze dziecko heheh a tu już 2 rocznicę spędziliśmy we 3 ;)

karlita coś mi się zdaje, że pisałaś coś ostatnio o h&m'ie? Jest sens do niego wpaść?
wybrać się można
ale trzeba uważać bo dużo rzeczy przecenionych ma jakieś wady!! dziurki, plamki ... trzeba dokłądnie oglądać ;)

Karlita a Ty gdzie się podziewasz? Miałaś zdać relacje z urodzinowej imprezki... :-) czekamy na zdjęcia...

tak tak już jestem :)
ogólnie było bardzo fajnie :)

trochę wietrznie ale dało radę :)

rano byliśmy na ostatnich zakupach później strojenie ogródka - mieliśmy frajdę z dmuchaniem balonów ;) bo nam uciekały ;)

goście przyjechali wcześniej - o godzinę - przez co ja byłam w proszku ;)
a najlepsze jest to ze w domu nie przymierzyłam sukienki ... i niestety natura zaczęła już działać i znów mój biust zaczął się powiększać .... i nie wyglądałam tak jak powinnam ... nawet agrafka nie pomogła mój mąż mówi ze przesadzam ale mniejasza o to ...

do tego nasz aparat jest w naprawie więc mam mało zdjęć :( tak to jest polegać na innych :(

chyba mam dzień marudy ...

urkol.jpg

Madzianka macie super pokoik dla Juli :) i fajne łóżeczko :)
teraz kupowaliście łóżeczko ??

sunday_ Gratki z postępów nocnikowych :)

maltanka a gdzie się przeprowadziliście ?? daleko ?? super ze mieszkanko i Wam i Hubciowi się podoba :)

anaconda super że do nas zaglądasz :) zazdroszczę Ci morza :)

Madziara :) może nie byłoby tak źle hehehe byłoby nas więcej brzuchatków :)

Kartita obstawiam dziewuszkę:-D:-D;-)

ejjjjjj
a ja tu niebieskiego pajacyka kupiłam ;) hehhehe ale nie nastawiam się bo w sumie to mi wszystko jedno OBY ZDROWE :)

teraz usg mam 22 lipca ... a wizyty 1, 15 i 29 lipca ... ;)

Gabi usnęła lecę coś zjeść i może wyjdę sobie na balkon poczytać ;) chociaż mam tyle pracy że szok!!!!!!

Fornetka cóż za post SZACUN ;)
ehhh dobrze pamiętam jak to jest nic nie jeść z letnich smakołyków ... trzymaj się!! kochana dajesz Nikodemkowi koperek do picia ?? u nas Gabi piła koperek od 3 tygodnia ... pediatra mówiła ze nie trzeba a ja dawałam i małej poprawiło się z brzuszkiem!! do tego po pierwszym miesiącu dawałam jej infacol i pożegnaliśmy się z kolkami!! na dobre!!

Ostatnia edycja:
karlita super że impreza sie udala, fotki super, a jaki pycha torcik!!!!:-) Odsapnij troszke jak mala spi.

Moj też wlasnie usnal. troszke spokoju w domku, a znalazlam ulotce pizzerii pod drzwiami i chodzi teraz za mna!!!!:-(

reklama

Marta kobito Ty to masz zdrówka ale fajnie ze M pomaga, dobrze zrozumiałam ze za niedługo znowu wyjeżdża,a jak starania o dziewczynkę:-)
Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam bo piałam na kartce miedzy czasie usypiając małego.
:-D:-D:-D:-D Dobre z tą kartką;-):tak::-D:-D :cool2::cool2::cool::cool:. Jesteś wielka ogromny szacun
bravo.gif

Co do staranek to intensywnie trwają:-p;-), zmiana klimatu i teges, więc może w końcu:dry:, a i M nabrał większej ochoty na potomstwo:-p:tak::tak::szok:.
Karlita, widać że urodzinki Gabi bardzo udane:tak::tak:.

Ostatnia edycja:
Do góry