reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Marta fajnie, że u Was wszystko ok. Fifi jeszcze pochodzi do jutra. Co do bawialni to w sumie może być, tylko powiedz mi kochana czy tam jest klima???? :dry:

fogia promocji jest mase, tuniki dla Ciebie naprawde za 30zl pojedz do plazy albo do olimpu albo do galerii orkana-ja bylam w tej ostatniej z racji ze najblizej to naprawde sa wyprzedaze. Dla dzieciakow tez sa! :-) A ciazowy sklep jest w plazie, i jeszcze sa ubrania na targu pod zamkiem.
Fogia ja polecam H&M w plazie i ciążowe i dziecięce...ja uwielbiam ich ciuchy!!!!
fogia moja kolezanka z kursu w piatek w h&m kupila 2 pary spodni ciazowych, jedna za 40zl a drugie za 60, wiec mysle, ze warto zobaczyc
ok czyli plazę trzeba obstawić. Wiecie dziewczyny ja mam ten problem, że ze mnie pulchna kobieta i znaleźć fajny ciuch w rozmiarze 40+ (i to duży plus) jest naprawdę trudno. Sporo rzeczy kupuję przez allegro, spodnie na przykład ale ciążowe to wolałabym najpierw przymierzyć.

wiesz u mnie podobnie ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak to rozegramy jak maleństwo sie urodzi ... żeby Gabi nie budziło itd mamy 2 pokojowe mieszkanko ...
zastanawia mnie wiele rzeczy wiem że niepotrzebnie się martwię bo to są takie problemy które łatwo rozwiązać ;)

nasze też ma 2 pokoje, dałoby się je urządzić z sensem bo kuchnia jest ogromna ale przecież na stancji nie będę robić generalnego remontu. Poza tym w szafach jest jeszcze dużo rzeczy po poprzednich właścicielach, więc oczywiście dla nas mniej...

wybrać się można
ale trzeba uważać bo dużo rzeczy przecenionych ma jakieś wady!! dziurki, plamki ... trzeba dokłądnie oglądać ;)

ok, dzięki będę oglądać

może niedlugo bedziemy miec kolejna cieżarną na forum???!!!Hm?????I tez z dziewczynka????!!!!!:-D:tak:
jak to też?????? mi proszę na razie nic nie wmawiać :-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
No i Madzieńka mnie wyprzedziła :-)
W Nałęczowie było super! Madzieńka musimy to częściej powtarzać!!!!

Karlita wow ależ pięknie wyglądałyście!!!! Na serio - ciąża ci służy!!!! Super że imprezka się udała... :-D
i szkoda że nie będzie was w czwartek... :sorry2: ale to nic - nadrobimy za tydzień!

Sunday fajnie że Wy będziecie! :tak:

Fornetka to się napracowałaś przekopując tyle stron... :tak:
Dziękuję pięknie za życzonka w imieniu Nelinki!!!

Sienio oj wesoło było i jest... a jak mamy jakieś święto i zjedziemy wszyscy to już się przy stole nie mieścimy... :tak:

No właśnie, dawno Marzenki nie było... halooo może udałoby się Wam zawitać w czwartek do bugi? Dawno Mateuszka nie widziałyśmy... :tak::-D
No dobra - przynajmniej na forum zawitajcie na chwilkę... co? :-D

Mandziula brawa dla Mikołajka - dzielny chłopak!!! ile ważymy?
A może Wy przybędziecie do bugi?

idę szukac dla siebie telefonu bo mi się umowa skończyła i pani dzwoniła i mnie poganiała :-D i jutro znowu ma zadzwonić...

Misia gratulacje dla Twojej Nataki już 3 miesiące a tak niedawno się urodziła i jak spryciara gratki za obracanie się już teraz to trzeba więcej uwagi poświęcać małej.A jak dieta już Natalce przeszła ta wysypka.
Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam bo piałam na kartce miedzy czasie usypiając małego. Najgorsze jest to ze Nikodem ma skazę białkowa i całkowicie musiałam wyeliminować nabiał z diety i jeszcze kilka rzeczy wiec teraz jem prawie nic a i tak Nikoś ma kolki albo coś co je przypomina bo od 2 dni wieczorami jest koszmar z usypianiem.
Idę się ogarnąć bo do tej pory siedzę jeszcze w piżamie, i czekam na M bo się samochód znowu zepsuł a musimy jechać na zakupy bo w domu prawie puchy lodówka świeci pustakami a ja mimo wszystko coś jeść muszę, a najbardziej bym zjadła to co nie mogę marzy mi sie kalafior, fasolka szparagowa,nie wspomnę o czereśniach zostaje mi tylko westchnąć.

:szok::szok::szok:wielki szacun za posta:tak::tak::tak:jestem pod wielkim wrażeniem:tak::tak::tak:
Biedny Nikodem:-:)-(no i biedna jego mamusia z tą dietą:-:)-(
A jak doszliście do tego, że to skaza białkowa?Byliście u alergologa?Jakie mały miał objawy?:confused:
Ano właśnie nie wiem, czy dieta pomaga:confused::dry::dry:Niby było lepiej, a teraz znowu są wypryski:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nabiału nie jem, ale nie wiem, czy coś innego wyeliminować i wracać do mleka, czy poza mlekiem coś jeszcze odstawić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:możesz mi napisać, czego poza nabiałem nie jesz? 1 lipca idę na szczepienie i będę pytać też pediatry:dry::dry:

JUŻ JESTEM :)

goście przyjechali wcześniej - o godzinę - przez co ja byłam w proszku ;)
a najlepsze jest to ze w domu nie przymierzyłam sukienki ... i niestety natura zaczęła już działać i znów mój biust zaczął się powiększać .... i nie wyglądałam tak jak powinnam ... nawet agrafka nie pomogła mój mąż mówi ze przesadzam ale mniejasza o to ...

urkol.jpg

Widzę, że super imprezka była:tak::tak::tak: mama na wygląd niech nie narzeka;-);-);-)

karlita super że impreza sie udala, fotki super, a jaki pycha torcik!!!!:-) Odsapnij troszke jak mala spi.

Moj też wlasnie usnal. troszke spokoju w domku, a znalazlam ulotce pizzerii pod drzwiami i chodzi teraz za mna!!!!:-(

pizza........marzenie:blink::blink::blink::blink:

Co do koperku to nie daje ale jutro idę na szczepienia i spytam się lekarki mam trochę obawy przed dawaniem bo to sie wiąże z butelka a ja sie boje ze jak mu zasmakuje butelka to koniec z cyckiem ale może przesadzam zobaczę co powie jutro babka
Madzieńka mam nadzieje ze moze jedank ta kolka po koperku przejdzie albo kupie esputikol ponoć jest świetny a teraz mój mały zasypia gadając do miska z karuzeli nie mam słów do niego bo już prawie zasną ale mu się pościło gazy i to troszkę tak głośno i się obudził chyba się przestraszył i pewnie teraz zdaje relacje miskom bo ja się zawinęłam do kompa i miedzy czasie robię sobie herbatę. Gratulacje dla Julci za przejście do starszej grupy pływaków

:-D:-D:-D:-Duśmialiśmy się z tych miśków:-D:-D:-D:-D
mam podobne obawy co do butelek, jak też smoczków:zawstydzona/y::zawstydzona/y::dry::dry:i nie wiem, co robić, bo paluszki są w ruchu:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dziewczyny co moge kupic chlopcu na 6 urodziny?dodam ze nie mam za wiele kasy do wydania maxxx 50zl

nie pomogę, bo się nie orientuję:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja znowu tylko na chwilkę zagladam bo dziś małżowe święto:tak::tak::tak::tak:

diękuję z atrymanie kciuków za Mikołaja:tak::tak:, spisał sie dzielnie, zapłakał tylko troszeczkę, wieczorem troszke marudził ale ładnie usnął, mam nadzieje że pośpi w nocy:tak::tak::tak:

nie wiem czy napisałam wszystko ale zmykam już, miłego wieczoru zyczę:tak::tak::tak:

gratki dla Mikołaja:tak::tak::tak:najlepszego dla męża:tak::tak::tak:

Uffff Jula śpi...nareszcie, skąd to dziecko ma tyle energii, po basenie jeszcze tańczyła i spiewała i o spaniu nawet nie myślała...:tak::tak::tak::tak:

No i Madzieńka mnie wyprzedziła :-)
W Nałęczowie było super! Madzieńka musimy to częściej powtarzać!!!!

No właśnie, dawno Marzenki nie było... halooo może udałoby się Wam zawitać w czwartek do bugi? Dawno Mateuszka nie widziałyśmy... :tak::-D
No dobra - przynajmniej na forum zawitajcie na chwilkę... co? :-D

idę szukac dla siebie telefonu bo mi się umowa skończyła i pani dzwoniła i mnie poganiała :-D i jutro znowu ma zadzwonić...

Oj tak Madzia, ja juz postanowiłam że bedziemy ich stałymi klientami:-D:-D:-D:-D

Marzenka zapracowana nawet na WC nie ma czasu-tak pisała, więc juz nie wspominając o BB:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

I jak telefon wybrany???
Mandziula wszystkiego naj dla męża, tez Paweł czy Piotr:blink:

Karlita kiedy zawitasz na czechów...na spacerek...może jakis piknik na kocach zrobimy...:-p

Ide ogarnę kuchnie i zmykam do łóżeczka....DOBRANOC!!!!

Witam.
Pamietacie mnie jeszcze??

U nas tyle rzeczy sie dzieje ze hoho. teraz bede czesciej tu zagladac gdyz mam jeszcze laptopa a po za tym maz wkoncu ruszyl z biznesem i juz nie przesiaduje w domu.

Ayka ma juz 6 zabkow, najgorzej bylo jak rownoczesnie szly jej 4 zeby (gorne jedynki i dolne dwojki) musialam jej podawac paracetamol w czopkach bo tak ja bolalo, ale juz jest lepiej.

W czwartek jede do rodzicow aby wyrobic malej paszport i dowod tymczasowy a poniej ok 15 sieprnia lece z ayka do babci do Florencji (podroz bedzie z przesiadka w Rzymie ale damy rade we dwie:)) tak na ok 3 tygodnie.

Przepraszam ze nie odnosze sie do tego co piszecie ale niestety mam doze zaleglosci w czytaniu.

Pozdrawiam
Wyjazd na pewno sie uda, super ze macie babcię we Florencji. Gratuluję tych 6 ząbków teraz to już ślicznie musi wyglądać.

Mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam bo piałam na kartce miedzy czasie usypiając małego. Najgorsze jest to ze Nikodem ma skazę białkowa i całkowicie musiałam wyeliminować nabiał z diety i jeszcze kilka rzeczy wiec teraz jem prawie nic a i tak Nikoś ma kolki albo coś co je przypomina bo od 2 dni wieczorami jest koszmar z usypianiem.
Idę się ogarnąć bo do tej pory siedzę jeszcze w piżamie, i czekam na M bo się samochód znowu zepsuł a musimy jechać na zakupy bo w domu prawie puchy lodówka świeci pustakami a ja mimo wszystko coś jeść muszę, a najbardziej bym zjadła to co nie mogę marzy mi sie kalafior, fasolka szparagowa,nie wspomnę o czereśniach zostaje mi tylko westchnąć.

POST SUPER a kolki to pewnie sama wypróbujesz różne sposoby i zobaczyć co dziala na Nikosia. Moją Gabi ratowaliśmy i tradycyjnymi sposobami i farmakologia i to drugie raczej pomagalo ale do czasu każdy środek skończylismy na Sabie ale czy on taki wyjątkowy to nie powiedziałabym, zacznij od czegos ja polecam BOBOTIC jest niedrogi a ma duze stężenie symetykonu który niweluje wzdęcia.Próbuj i dawaj znać czy są efekty

JUŻ JESTEM :)

dochodziłam do siebie po weekendzie i mama wylatywała do taty ;) więc byłam ciut zajęta ;)

wiesz u mnie podobnie ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak to rozegramy jak maleństwo sie urodzi ... żeby Gabi nie budziło itd mamy 2 pokojowe mieszkanko ...
zastanawia mnie wiele rzeczy wiem że niepotrzebnie się martwię bo to są takie problemy które łatwo rozwiązać ;)

a wszystko przez to ze jak remontowaliśmy mieszkanie to nie myśleliśmy o dzieciach ;) dawaliśmy sobie ok 5 lat na pierwsze dziecko heheh a tu już 2 rocznicę spędziliśmy we 3 ;)

wybrać się można
ale trzeba uważać bo dużo rzeczy przecenionych ma jakieś wady!! dziurki, plamki ... trzeba dokłądnie oglądać ;)

tak tak już jestem :)
ogólnie było bardzo fajnie :)

trochę wietrznie ale dało radę :)

rano byliśmy na ostatnich zakupach później strojenie ogródka - mieliśmy frajdę z dmuchaniem balonów ;) bo nam uciekały ;)

goście przyjechali wcześniej - o godzinę - przez co ja byłam w proszku ;)
a najlepsze jest to ze w domu nie przymierzyłam sukienki ... i niestety natura zaczęła już działać i znów mój biust zaczął się powiększać .... i nie wyglądałam tak jak powinnam ... nawet agrafka nie pomogła mój mąż mówi ze przesadzam ale mniejasza o to ...

do tego nasz aparat jest w naprawie więc mam mało zdjęć :( tak to jest polegać na innych :(

chyba mam dzień marudy ...

urkol.jpg

Madzianka macie super pokoik dla Juli :) i fajne łóżeczko :)
teraz kupowaliście łóżeczko ??

sunday_ Gratki z postępów nocnikowych :)

maltanka a gdzie się przeprowadziliście ?? daleko ?? super ze mieszkanko i Wam i Hubciowi się podoba :)

anaconda super że do nas zaglądasz :) zazdroszczę Ci morza :)

Madziara :) może nie byłoby tak źle hehehe byłoby nas więcej brzuchatków :)

ejjjjjj
a ja tu niebieskiego pajacyka kupiłam ;) hehhehe ale nie nastawiam się bo w sumie to mi wszystko jedno OBY ZDROWE :)

teraz usg mam 22 lipca ... a wizyty 1, 15 i 29 lipca ... ;)

Gabi usnęła lecę coś zjeść i może wyjdę sobie na balkon poczytać ;) chociaż mam tyle pracy że szok!!!!!!

Fornetka cóż za post SZACUN ;)
ehhh dobrze pamiętam jak to jest nic nie jeść z letnich smakołyków ... trzymaj się!! kochana dajesz Nikodemkowi koperek do picia ?? u nas Gabi piła koperek od 3 tygodnia ... pediatra mówiła ze nie trzeba a ja dawałam i małej poprawiło się z brzuszkiem!! do tego po pierwszym miesiącu dawałam jej infacol i pożegnaliśmy się z kolkami!! na dobre!!
Pięknie wyglądałyście na imprezce urodzinowej, jesteśna pewno dobrze zorganizowaną mamą więc jak coś nie idzie do końca swoim torem to juz myslisz że jest cos nie tak a tu pewnie wszystkich zachwyciłaś. Powiedziałaś że jesteś w ciąży rodzince?

karlita super że impreza sie udala, fotki super, a jaki pycha torcik!!!!:-) Odsapnij troszke jak mala spi.

Moj też wlasnie usnal. troszke spokoju w domku, a znalazlam ulotce pizzerii pod drzwiami i chodzi teraz za mna!!!!:-(
Mnie mąż nazywa PIZZWOMAN wiec ja też bym się skusilą:-):-)

My po wizycie w spa...było rewelacyjnie i chyba będziemy tam coraz częstszym gościem...później zaliczyliśmy jedzonko i dopiero co weszliśmy do domu....:tak:
fotki oczywiście są, pokaże....jeśli chcecie...:-p:-p:-p
nie chciałam zapeszać:-p:-p:-p:-p:-p

Brawo dla Mikołajka!!!

No właśnie kto będzie w czwartek w Bugi????????????
:blink::blink::blink:

Sunday co do prezentu to nie mam pojęcia:confused::confused::confused::confused:a co do porządków to ja dzisiaj tez robiłam porządki w szafie, ale jestesm typem chomika i cały czas uwazam że jeszcze może kiedyś to założę...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ja też jestem taka ze wszystko jeszcze kiedys ubiorę, co tyko powoduje że szafy pękają w szwach a ja nie mogę się z niczym rozstać;-)
Do nas zadzwonili z Motycza i Gabi się zakwalifikowała na zajęcia ale ponic w tym SPA w Nałęczowie też są takie dla maluchów, wiesz cos o tym? Jakie zabiegi sobie zafundowałyście no fotki koniecznie zamieście.

A ja wczoraj byłam załamana dziś jestem już TYLKO zła, bo nie mam wózka :no::no::no::no::no::no::no::no:Niestety kółko całkiem się zepsuło i dał go mąż do reklamacji zatępczego wózka nie maja wiec jesteśmy w ogóle bez. Mojemu mężowi sie oberwało bo gdybysmy się tu nie przeprowadzali to ja w Głogowie mialabym od kogo pożyczyć a tu zero znajomych i co dziecko 2 tygodnie bez spaceru:baffled:
Dziś idziemy na pocztę i małe zakupy w chuście ale to taki wypad a nie spacer, zobaczymy jak się będziemy prezentować na ulicach Puław.

jak to też?????? mi proszę na razie nic nie wmawiać :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pisalam tez, bo u aluski dziewczynka to i Tobie zycze dziewczynki bo chlopaka juz masz;-):tak:

Mnie mąż nazywa PIZZWOMAN wiec ja też bym się skusilą:-):-)
Ja sie jednak nie skusilam!!!:-):-):-)

Witam dziewczyny!Ja tylko na chwile z kawka zasiadlam bo musze ogarnac dom i sniadanie wymyslec bo za 2godz przyjada tesciowie. A ja mialam sobie pojechac na miasto M zostawil mi samochod ale bez dokumentow, wiec wycieczke autobusem sobie zrobie ;-);-);-) Maks zostanie z babcia i dziadkiem a ja podjade na Ruska i polaze troche po sklepach.:-):-):-) JAK DAWNO TEGO NIE ROBILAM!!!Nie wiem czy jeszcze umiem!!!;-);-):-):-)
to jak z Tym BUGI? bo chyba jak dobrze doczytalam to bedzie NAS tylko 3?!?!?!?!:-:)-:)-(

witam i ja

sunday_ ja połaziłam po sklepach jak byłam teraz u mamy, oj poszalałam. życze udanego wypadu:tak::tak:

talia napewno bęziecie sie pięknie prezentować, a jak idze wiązanie chusty???

madzienka dziękuję za życzenia dla małża, mój Piotr;-);-);-)
super że wyapd do spa udany:tak::tak::tak:

fogia ja kupowałam ciążowe ciuchy na allegro ze wglądu na ceny i w takim rozmiarze jaki nosiłam przed ciążą, były ok, sklep z ciuchami ciążowymi jest jeszcze na lubartowskiej z tej strony od starego mista na dole przy skrzyżowaniu z witosa.

madziara Mikołaj waż już 6,5kg i m 65 cm wzrostu;-);-);-) a d Bugi rady nie damy bo ja od jutra na pole jeżdzę bo mam założone doświadczenie i musże tam troche popracować:-:)-:)-:)-( a tu takie upały, przynajmniej się opalę

u nas noc spokojnie mineła, teraz mały dosypia i niedługo jedziemy do dentysty:baffled::baffled::baffled:.

miłego dnia życzę

Witajcie, ja już po śniadanku..Jula 3 minuty temu wstała:szok::szok::szok::szok: więc powoli zbieramy się na plac zabaw do Maltanki i Hubercika

Sunday chyba tak...ale my będziemy na pewno:tak::tak::tak::tak:

Miłego dzionka

reklama
Witam kochane:happy2:
Wczoraj nie mialam sily zeby do was zajzec,wlaczylam kompa ,ale mezasty mnie przegonil...bo sobie jakies kominy musiala obezrzec,jestesmy wlasnie na etapie wymiany komina i przerobki centralnego....wczoraj byli fachowcy wycene robic,no i straszne duzo bedzie to kosztowac....ale wyjscia nie mamy,bo maz zacza juz stary burzyc,wiec w domu mam niezly sajgon...ehh...a Karolcia chodzi i wszystko zaraz roznosi,albo zjadac chce,wiec musze zaraz wszystko sprzatac.....juz znow brzuchol mne ciagnie.....:-(...chyba musze sie do chirurga na kontrol wybrac,niech zobaczy czy wszystko ok
A na dworze juz skwar mam straszny,ja nie wiem jak po niedzieli wytrzymam ,jak nadaja jeszcze wieksze upaly.....a w domu wieczorem akurat okno mam od poludnia,to z 30 stopni prawie mam,przy zaciagnietych roletach.....ehhhh:baffled:
Lece Gosi sniadanie zrobic,bo jeszcze nie jadla:szok:,ale niedawno wstala,a Karolcia drzemke juz robi sobie....:-D

Do góry