reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

A ja się witam wakacyjnie i poniedziałkowo z lurowatą kawką w ręku. Za oknem szaro buro i ponuro (no cóż - lato w Irlandii). My dwa tyg do wakacji a w sobotę zadzwonił chłop, który miał nam wynająć dom na wakacje i powiedział, że niestety, ale pomyliły mu się terminy (bardzo to irlandzkie) i domek jest dostępny od 03 lipca a nie od 11! Szkoda, kurw.a, bo Hubert ma od 11.07 dopiero urlop. Normalnie aż musiałam zakląć, bo zostaliśmy z urlopem bez domku. Szukam od nowa, ale dwa tyg przed wyjazdem ciężko coś znaleźć:(

No to was urządził ten gość:no::no:ale z drugiej strony może chociaż uda się znaleźć coś "last minute" po okazyjnej cenie:sorry2:

witajcie

nadrobiłam tak po łebkach bo młody marudzi, nie wiem jak ja z nim dzisiaj wytrzymam a mam tyle sprzątania, że szok. Przeprowadziliśmy się już w sumie, ale zaraz zabieram młodego i idziemy sprzątać bo wszystko na środku tam porozwalane, nie mam jeszcze w nowym mieszkaniu internetu, mam nadzieję, że szybko założą...

dobra lecę bo mały beczy, :wściekła/y: zajrzę wieczorkiem jak mi się uda,
Czekamy więc wieczorkiem:tak:i spokojnego i w miarę nie męczącego sprzątania:tak::tak::tak:

A co się dzieje z fornetką?:confused::confused::confused::confused:Dawno jej tu nie widziałam:dry::dry:

reklama
Hej
madzienka uroczych masz lokatorów;-);-)
misia2010 Natalka to spryciara moja Gabi nie przewraca się z brzuszka na plecki tylko a pleców na brzuszek i potem jak jej się znudzi to muszę ja ratować:-) ale ona ciagle się przewraca tak posmakowała tego ze zabawki ja tak nie zajmują jak to przekręcanie.
maltanka oby szybko ten net Wam założyli.fogia bardzo dobry pomysł z tym zwolnieniem nie będziesz sie denerwować tylko dbać o siebie!!

Mnie zastanawia jak włączyć gluten do diety Gabi a Wy kiedy zaczęłyście włączać i jak to robiłyście? Ja wszędzie czytam ze nie wcześniej niż w 5 a nie później niż w 6 miesiącu zacząć go wprowadzać zeby nie uczulił na przyszłość.
Próbowałam dawać Gabi szpinak no i strasznie nie lubi szpinaku moje dziecko ae nie poddam sie będę jeszcze robić kiedy indziej podejścia bo chciałbym żeby lubiła też warzywa a nie tylko owoce i deserki które wcina znakomicie.
miłego dzionka

witajcie .. wybaczcie ze sie nie odzywam ale siedze na wsi u mamy... a tu nie zawsze moj net lapie zasieg:) mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku:)

pozdrawiamy z niiunia na kolanach:)

Witam w ten podobno słoneczny dzionek (jeszcze na dworze nie byliśmy więc nie jestem tego taka pewna:-p) ale spacerek odbębnimy dzis w swoim czasie bo Amanda dopiero co śniadanie zjadła;-)

Witam ja pierwszy dzien na urlopie!Tzn w sumie to dwa miechy bede siedziec w domu, ale sierpien juz na bezrobotnym. Dzien zaczal sie fatalnie wstalam z okropnym bolem glowy az mnie na wymioty zbieralo!!!:-( Do tego wszystkiego jeszcze okres mam, ugryzlam troche chleba zeby tabletki nie brac na czczo i od godziny jakos tylko mnie cmi. Poscielic lozka zdazylam, pranie zebrac do pralki. Taki piekny dzien sie zapowiada a ja jakos sil nie mam.:-( Jeszcze mam klopot bo mam obrus zaplamiony herbata po piatku i nie spralo mi sie, co robić???Macie cos wypróbowanego????:zawstydzona/y::-(
Misia gratki dla malutkiej!!!:-)
maltanka to mialas zapracowany wekend!?I jak mieszkanko?

Witam,u mnie tez ciepelko dzis :-)
Sunday,co do obrusu nie pomoge...bo nie kumata co do palm,moze jakis odplamiacz?
Karolcia zasnela,a ja z kawka na kompa,pozmywalam juz ,jeszcze chate z grubsza ogarnac po wekendzie i na dworek idziemy:tak:;-)
Zapomniałam się pochwalić, wczoraj Natalka przewróciła się z brzuszka na plecki:tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)
Gratki dla Natalki,teraz to ci sie juz zacznie pilnowanie:-D
witajcie

nadrobiłam tak po łebkach bo młody marudzi, nie wiem jak ja z nim dzisiaj wytrzymam a mam tyle sprzątania, że szok. Przeprowadziliśmy się już w sumie, ale zaraz zabieram młodego i idziemy sprzątać bo wszystko na środku tam porozwalane, nie mam jeszcze w nowym mieszkaniu internetu, mam nadzieję, że szybko założą...

dobra lecę bo mały beczy, :wściekła/y: zajrzę wieczorkiem jak mi się uda,
Maltanka,milego sprzatania(o ile mozna sprzatanie nazwac milym:baffled:) no i niech ci szybko neta zaloza:tak:;-)
Anet - nie szalej. Musisz całkiem dojść do siebie. Twój organizm na pewno powie Ci kiedy to nastąpi.

A ja się witam wakacyjnie i poniedziałkowo z lurowatą kawką w ręku. Za oknem szaro buro i ponuro (no cóż - lato w Irlandii). My dwa tyg do wakacji a w sobotę zadzwonił chłop, który miał nam wynająć dom na wakacje i powiedział, że niestety, ale pomyliły mu się terminy (bardzo to irlandzkie) i domek jest dostępny od 03 lipca a nie od 11! Szkoda, kurw.a, bo Hubert ma od 11.07 dopiero urlop. Normalnie aż musiałam zakląć, bo zostaliśmy z urlopem bez domku. Szukam od nowa, ale dwa tyg przed wyjazdem ciężko coś znaleźć:(
Wiem Anaklim,ze organizm sam im powie,ale tak teskno mi za mala ,bo brac na rece jej nie moge,a to juz miesiac,no i tak ostatnio troszke zaczelam ja podnosic,a wczoraj na wieczor brzusio zaczal bolec,szew ciagnac,wiec dzis troszke dalam na luz,bo sie boje sze szwy puszcza w srodku.....a ona sie juz tak nauczyla ze na rece do mnie wcale sie nie pcha,tylko do taty,albo babci jak do nas zajzy.....cwaniara
a co do wakacji,to niezle was urzadzil ten facet,mam nadzieje ze cos znajdziesz...:tak:;-)
Talia,co do glutenu,to mozesz jej np,manny do zupki dodac i odczekac kilka dni zobaczyc efekty...no chyba ze nie jada jeszcze zupek
Ok,lece juz bo Gosia o kompa mnie molestuje...ehhhh...a mialam miec luzy bo wakacje:baffled:

witam ponownie:-)
Aluska,gratki za egzaminy.....a ja nie zdazylam zaglosowac za płcia:-D:-D:-D
Moja Karolinka miala byc Martynka,ale maz sie uparl na Karoline(po babci:sorry2:)
.
u nas imiona po babciach nie wchodziły w grę:-p bo nie podoba mi się imiona Zofia albo Kazimiera, no Helena już bardziej ale biorąc wszystkie za i przeciw i to że pierwsze dziecko nie ma imienia po którejś babci musialo odpaść a Monikę to już mamy w rodzinie (moja bratowa ) więc też nie braliśmy go pod uwagę:-p ja wybrałam p. zatwierdził, chociaż na poczatku myślałam też nad Blanką ale kategorycznie się nie zgodził i tak już zostało:-D
hehehhe babki górą , ciekawe co u nas będzie :) ależ bym chciała wiedzieć ;)
Kartita obstawiam dziewuszkę:-D:-D;-)

Aluśka gratulacje córeczki no i tak dobrze zdanych egzaminów, a brzusio rośnie uroczo :tak::tak::tak:
dzięki za koplementa:-):-)
Madzienka no niestety w czwartek (z reszta jak caly tydzien oprocz srody łącznie z weekendem:(() pracuje od 7-15 wiec nie dam rady do bugi sie wybrac:(.......ehhhhhhhhh
oj ale pracowity tydzień będziesz mieć/masz:confused: oby szybko Ci zleciał:tak::tak:
aluśka masz śliczny brzusio no i gratuluję dziewczynki:tak: Zdolna bestia z Ciebie z tymi egzaminami, córcia będzie dumna kiedyś z Ciebie jak jej opowiesz jaki egzamin miałaś w czasie ciąży-jestem pełna podziwu dla Ciebie.:tak::tak::tak:
Ja cały dzień zalatana, rano byłam na zakupach a potem mieliśmy gości i tak szybko zleciał cały dzień, jeszcze teraz naczynia pomyłam. Kupiłam Kubusiowi domek w Real-u taki składany, tak się ładnie bawił że szok. Teraz lecę się kąpać i lulu bo pewnie ok 7 pobudka:sorry2: Miłej nocki.
fajnie że zakupki udane:tak::tak:Dziękuję za te miłe słowa:-):-):-)
Wielkie gratulacje za zdane egzaminy:tak:no to już wiemy do kogo będziemy chodzić się czesać;-);-);-)no i jeszcze raz gratulacje małej królewny w brzuszku:tak::tak:

Super brzuszek, jaki zgrabny:tak::tak::tak::tak:
dzieki za gratki i komplement dotyczący brzusia:-):-) ciekawe czy do końca ciąży będzie taki zgrabny he he;-):-p
Witajcie niedzielnie:tak::tak:

zaglądam na chwilkę, bo niedługo wybywamy na zlot rodzinny:baffled: a Natalka jeszcze śpi:szok:
?
jak tam na zlocie rodzinnym było?;-)
My dzisiaj dzień spędziliśmy na działeczce...i zobaczcie jakich mamy nowych mieszkańców:tak::tak::tak::tak:
ptaszki.jpg
ale ładne ptaszki:tak::tak: fajnych macie lokatorów:-D:-D
Hej dziewczynki
choruję od wczoraj. W dzień byliśmy u moich dziadków, pojadłam kiełbaski i ziemniaczków pieczonych w prawdziwym, najprawdziwszym ognisku. Filipek wyganiał się z tatusiem przy piłce. Wróciliśmy do domu, a wieczorem temperatura do 38 i potworny ból gardła. Leczę się wszystkimi domowymi specyfikami, przeleżałam cały dzisiejszy dzień w łóżku i mam nadzieję, że jakoś przejdzie. Jak nie to pójdę jutro do lekarza. :dry:
szybkiego powrotu do zdrówka Ci zyczę:confused::confused::confused:
Witam!My dzisiaj bylismy u moich rodzicow, Maksio dostal z odpustu pistolet(mysli chyba ze to wiertarka), wiatraczek i taka kaczuszke do popychania. Pograli chlopaki z pilke!tzn moj maly chlopak glownie siedzial w samochodzie za kierownica :-D:-D:-D Teraz siedzi i bajke oglada i zajada placuski z dzemem (mojej roboty) :-):-);-);-)
!
fajnie że miło spędziliście ten weekend:tak::tak::tak:

Alusia - prześliczny brzunio!
dzięki Kochana za komplement:-):-)
Zapomniałam się pochwalić, wczoraj Natalka przewróciła się z brzuszka na plecki:tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)
Serdeczne gratulacje dla Natalki:-):-) zdolna z niej dziewczynka:-):-)
ale Was ten facet urządził:no::crazy: ehhh...:angry:
mam nadzieje że uda Wam się jeszcze domek wynająć w tak dość krótkim czasie za rozsądną cenę:confused:
aluska super, że egzaminy zaliczone, widzę, że mamy tu fryzjerkę, będziemy uderzać do ciebie, :-):-)i zdrówka dla Ami, co ja czytam...dziewczynka będzie...
witajcie

,
jakby co to zapraszam he he;-)
Oby sprzątanko szybko i sprawnie Ci przebiegło:tak::tak: i oczywiście żeby szybko neta Ci założyli:tak::tak:
Witam ja pierwszy dzien na urlopie!Tzn w sumie to dwa miechy bede siedziec w domu, ale sierpien juz na bezrobotnym. Dzien zaczal sie fatalnie wstalam z okropnym bolem glowy az mnie na wymioty zbieralo!!!:-( Do tego wszystkiego jeszcze okres mam, ugryzlam troche chleba zeby tabletki nie brac na czczo i od godziny jakos tylko mnie cmi. Poscielic lozka zdazylam, pranie zebrac do pralki. Taki piekny dzien sie zapowiada a ja jakos sil nie mam.:-( Jeszcze mam klopot bo mam obrus zaplamiony herbata po piatku i nie spralo mi sie, co robić???Macie cos wypróbowanego????:zawstydzona/y::-(
?
oj współczuję bólu głowy i tych innych dolegliwości związanych z @:baffled: (ja to jednak mam dobrze:-p)
a próbowałaś Wanishem tą plamę wybawić:confused:

reklama
Wlasnie musze kupic, bo uswiadomilam sobie,ze nie mam zadnego odplamiacza.:-(
p.s. fajne imię wybraliscie dla drugiej córeczki!!!:-)

A tak po za tym to ciekawe jak karlita po urodzinkach!!!!:-):-):-)
ja jestem z vanisha zadowolona bo tylko dzieki niemu pozbyłam się plam z truskawek z ubranek Amandy więc i z herbatą powinien sobie poradzić:tak::tak:

Do góry