reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Cześć!
Jakoś teraz mało tu zaglądam, troszkę cięższe czasy przyszły. Gabi płacze mi od wczoraj co jakiś czas w dzień a wczorajszej nocy tez nieźle nam polakała co wcale jej sie do tej pory nie zdarzało nawet przy kolkach. Nie wiem skad takie zachowanie czy to po szczepionce czy te upały jej doskwierają, czy to niezrobiona już 4 dni kupa a może ząbkuje?? Dziwne to jej zachowanie jakby zupelnie inne dziecko:szok:
Anaconda moja Gabi robiła już super kupki, jabłuszka pomagały, ale dziś niestety musiałam dać jej czopka bo kupka ostatnia była w sobotę i nie wiem czy przypadkiem moje obrzarstwo na weselu nie przyczyniło się do ponownych problemów kupowych. Od jutra zacznę dawać jej z Hippa śliwki i inne rozluźniające potrawy może będzie lepeij.

Mandziula szybo zaczyna ząbować Twoj Mikołaj, moja Gabi zrobiła się od wczoraj bardzo marudna płacze często a iedys wcale tylko pokweiwała nawet wczoraj w nocy obudziła się i bardzo płakała. Co do dokariania to ja podaję czasami na wieczór Enfamil bo lekarka mi go poleciła.
Misia super że Natalka śpi w taki upał moja Gabi odwrotnie:no: Gratuluję utalentowanego brata:-):-):-)
Madzienka jak sobie radzicie z komarami?

Biedna Gabi...a Ty też się męczysz:-:)angry:

Hej dziewczyny, witam wymęczona porannymi .........
Ja też myślę, że dobrze zrobiłam z tym zwolnieniem bo przy tych upałach w domu czuję się znośnie, w pracy nie byłoby za ciekawie, nie wiem jak bym wytrzymała w dusznych pomieszczeniach.

mandziula bardzo możliwe, że Twój synio już ząbkuje. Filipek w 4 miesiącu już miał pierwszy ząbek, do roku miał wszystkie 1 i 2, a po skończonym roku pojawiła się reszta.

Zdecydowanie dobra decyzja z tym zwolnieniem...wiem z autopsji...w zeszłym roku padałam w pracy w sierpniu i we wrześniu, a po pracy byłam w stanie tylko spać:szok::sorry2:

czesc dziewczyny
zaraz postaram sie troche was nadrobić ale nie wiem czy mi sie uda ponieważ jestem z Nikodemem w szpitalu złapał zapalenie płuc jasna cholera mnie bierze a wszystko ta cholerna pogoda raz zimno raz ciepło, jestesmy od srody wieczorem przyjechałam z katarem bo mały miał a zostaje z zapaleniem płuc i do poniedziałku na pewno tutaj bede, niestety nie obeszło sie bez antybiotyku.
Ide nadrobic zaległosci

Biedactwa:-:)-(Trzymajcie sie dzielnie:tak::tak:

Jeśli chodzi o wybór góry czy morze, zdecydowanie wybieram morze:tak::tak::tak:

dołączyłam do styczniówek 2011 ;)
ale do Was zaglądam częściej ;) na wszystko mi czasu nie starcza ;)

i bardzo dobrze!! należy się :) tyle składek się płaci !! niech przynajmniej część oddadzą :) nie było problemu ze zwolnieniem ??

nie mogę się doczekać tego 16stego i usg .... dłuży mi się czas tak czekając ;)

nie nakręcam się ale wiecie w pierwszej ciąży nawet przez myśl mi nie przeszło że coś może być nie tak ... a teraz ... jakoś tak dziwnie me myśli krążą ;)

właśnie wróciłam ze spaceru z Gabi :) - byłam z nią u fryzjera - jak się ogarnę i położę małą spać to Wam zdjątka powklejam ;)

czekam na fotki:tak::tak::tak:

To fakt upał dzisiaj niesamowity a ja jeszcze wszystkie okna mam południowe więc wyobraźcie sobie co tutaj jest, siedzę w samych majtkach i staniku i cała jestem mokra. Maja prawie spakowana, ja zresztą też ale zapewne o wielu rzeczach jeszcze zapomniałam - jak ja nie lubię się pakować :no::no::no:
Fornetka aż dziwnie czytać że jesteście w szpitalu z zapaleniem płuc w taki upał :szok::szok::szok: Dużo zdrówka i wracajcie szybciutko do domku :tak::tak:
Chciałam wam dziewczynki życzyć spokojnych, zdrowych wakacji i udanych wypoczynków i do usłyszenia we wrześniu bo raczej już przed wyjazdem nie dam rady wpaść
Jak tylko będę miała możliwość to skrobnę do was kilka zdań, no i zawsze mam nr telefonów do Maltanki, Madzienki i Marty więc też mogę dać znać co u mnie :tak::tak:

Dawaj znać, jak najczęściej:tak::tak:
Pakować też nie lubię, ale jeździć po świecie bardzo:-D:-D:-D
My wyskoczyłyśmy po zakupki, bo potrzebna była cukinia na obiad...a teraz siedzimy w domku...może jeszcze wieczorkiem się przejdziemy, jeśli nie będzie za gorąco:tak::tak::tak:

mandziula fajnie, że znalazłaś tę stronkę...na pewno kiedyś się przyda ;-)

Witam z tropików i ogromnie się cieszę, że mamy wiatrak. Fifi też wymęczony upałami, spał w dzień 3 godziny. :szok::szok:
czesc dziewczyny
zaraz postaram sie troche was nadrobić ale nie wiem czy mi sie uda ponieważ jestem z Nikodemem w szpitalu złapał zapalenie płuc jasna cholera mnie bierze a wszystko ta cholerna pogoda raz zimno raz ciepło, jestesmy od srody wieczorem przyjechałam z katarem bo mały miał a zostaje z zapaleniem płuc i do poniedziałku na pewno tutaj bede, niestety nie obeszło sie bez antybiotyku.
Ide nadrobic zaległosci
ojej fornetka, strasznie mi przykro, wracajcie jak najszybciej do zdrowia i do domu.
No i przed nami wybór gdzie udać sie na urlop, sami nie wiemy czy wyjeżdzać nad morze na mazury czy nigdzie sie nie ruszać? Jak macie zdanie na ten temat to chętnie przeczytam:-)
talia my co roku jedziemy nad morze. Z 2 powodów po pierwsze dlatego, że je uwielbiam, a po drugie walory zdrowotne, jod i te sprawy. Góry ujdą w tłumie ale na pewno nie w wakacje, wiosną i jesienią mogą być, ostatecznie. W tym roku to pewnie będzie tylko jeziorko i wypady gdzieś blisko. Może Krasnobród uda mi się zahaczyć. Mój M we wtorek wyjeżdża do pracy więc za słomianą wdowę będę robić przez najbliższe wakacje.

nie mogę się doczekać tego 16stego i usg .... dłuży mi się czas tak czekając ;)
ja mam 15 :sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Fornetka dużo zdrówka dla Was :)

karlita ja też sie nie mogłam doczekac kolejnych wizyt żeby podejzeć co słychac u maleństwa

prawda :) to czekanie jest dobijające ;)

anaconda będziemy bardzo tęsknić!!!! pisz do nas w miarę możliwości :)

a teraz mała fotorelacja ;)

tak wygląda zapakowany bagażnik na tydzień dlatego uwielbiam naszego Delti Cat za te małe wymiary po złożeniu :)

Uploaded with ImageShack.us

mała akrobatka pomaga w kuchni ;)

a tu fryzjerkowa przygoda

przed

w trakcie

i po :) już chłodniej w główkę :)

lecę małej dać obiadek :)

Karlita Ty jeździsz z Gabi na basen? Gdzie to jest i czy to jest basen przystosowany dla maluszków np czy są przewijaki?
ślicznie Gabi wygląda po wizycie u fryzjera!!
Fornetka bądż dzielna i szybkiego powrotu do domciu.
Fogia a gdzie konkretnie jeżdzicie do jakiej miejscowości i czy macie jakąś ciekawą kwaterę?

fogiamacie konkretne miejsce nad morzem???
karlita super foteczki!!!:-) Gabi cudowna!!!A to wyjezdzasz na dzialeczke?? jakie macie auto?
talia super ta Twoja niunia!

Ostatnia edycja:
Fogia a gdzie konkretnie jeżdzicie do jakiej miejscowości i czy macie jakąś ciekawą kwaterę?
fogiamacie konkretne miejsce nad morzem???
konkretnego miejsca nie mamy, chyba do tej pory się nie zdarzyło abyśmy byli 2 razy w tej samej miejscowości. Bardzo lubimy Trójmiasto ale już tam na dłużej nie jeździmy, oprócz tego byłam jeszcze sama lub już z moją menażerią w Pogorzelicy, Niechorzu, Helu, a rok temu w Ustce. Mieszkaliśmy tutaj: Amber - Pokoje gościnne, Ustka, kwatery ustka, pokoje ustka, kwatery nad morzem trochę daleko od morza ale jak dla nas warunki ok no i cena znośna. Jedyna wada to sąsiedzi, 2 rodziny ze śląska, które tak dawały czadu nocami, że mieliśmy dosyć. Na szczęście to był już koniec naszego pobytu. To jest ten minus jak się gdzieś jedzie, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi.
W tym roku pewnie jechalibyśmy zupełnie gdzie indziej. Marzy mi się zwiedzić całe wybrzeże.

dzięki dziewczyny za słowa otuchy, bo tego trzeba mi było najbardziej jak dobrze pojdzie to nas wypisza we wtorek.Anaconda właśnie ta pogoda nas rozwaliła małego musiałao gdzieś przewiać a u takiego dziecka to chwila moment. Sunday nie jestem u mojej mamy i tutaj wylądowalismy w szpitalu a o chodzki słyszałam nieciekawe opinie.
Dziewczyny udało mi sie Was doczytać ale zeszło mi to od rana do popołudnia ale naskrobałyście.
Anaconda zycze Ci duzo cierpliwosci i siły oraz bardzo dużo napiwków od fajnych klientów i abyście mino woli troche odpoczeli i wrocili opaleni i od czasu do czasu nas odwiedzaj.
Marz mam nadzieje ze jednak powiedza ci jak i co z praca i w koncu przezuca tam gdzie masz byc.
Senio gratulacje do Julci i brata czasami trzeba sie odwazyć i gratulacje za kurs.
Madziula zazdroszcze tych chwil na działce dobrze ze mam u mamy troche ogródka to sobie tam cos porobie.
Misia to fajnie ze masz gdzie sie troche zrelkasowac i pochlapać w wodzie zawsze to jakas odmiana
Karlita dziewczyny maja racje nie czytaj wszystkiego uważaj na siebie a wszytsko bedzie ok a Gabi wyglada slicznie
Talia twoja Gabi tez jest sliczniutka
Sunday zycze powodzenia i trzymam kciukasu ze dostaniesz prace wkoncu sie los do was usmiecha.
Antuanet to ja tez sie wpraszam na zimna kawe na działeczke tak reklamowana przez Senio.
Fogia bardzo dobrze zrobiłas z tym wolnym tak czasami trzeba trzymam kciuki za Fifi oby tak alergia nie była tak bardzo meczaca dla niego i szybko mu sie unormowało.
Maltanka zycze bardzo fajnego wypoczynku na działce i super opalenizny i gratki dla Julci za szybki powrót do zdrówka, bawcie sie dobrze i 100 lat dla meza
Madzieńka fajnie ze samochód uruchomiony a i Hubercik ma niezła zabawe z ta woda na balkonie
Marta ja Cie kobieto podziwiam i życze powodzenia jesli chodzi o własny interes a zwłaszcza dużo cierpliwości i samozaparcia bo jest potrzebne
Jesli o kims zapomnaiałm to bardzo bardzo bardzo przepraszam ale jestem taka rozkojarzona ze szok spie na pół gwizdka i jestem juz na wyczerpaniu prze ten upał i moje dziecko tez usypia i za chwile sie budzi bo spac nie moze.
ok postaram sie odezwać troche pózniej pozdrawiam was bardzo mocno

reklama
Ja jak zwykle na szybko,więc witajcie w upalny piątek, na stacji meteorologicznej było dziś w Chełmie 36,6*C:szok::szok::tak:. Julu śpi:baffled: - przynajmniej nie marudzi z gorąca. Jak to Olek mówi że tato za 2 nocki wróci a i powiedziałam mu co dostanie od tata - zdalnie sterowany helikopter a Julu dostanie taki samochód.
Forneciu zdrówka dla Nikodemka i wracajcie szybko do domku.
Fogia lepszego samopoczucia życzę i dobrze,że masz możliwość zwolnienia.
Nerwa mam bo kupiłam na allegro 2 autka zdalnie sterowane na prezent dla synka kumpeli i w obydwu w pilocie nie działa przycisk jazda do przodu :no::wściekła/y::wściekła/y:.
Zmykam na dwór po Olka.
Zajrzę wieczorem.

Do góry