reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam,
jesteśmy tutaj po raz pierwszy i przepraszam jeśli powtórzymy ten temat;
Mamy problem z naszym synkiem Kubusiem (skończone 5 lat) - poszukujemy dobrego, sprawdzonego alergologa w Lublinie.
Obecnie leczymy się u p. Dr Żywickiej w Luxmedzie na Radziwiłowskiej, ale cały czas mamy błędne koło zaczynąjące się na katarze a kończące na antybiotykach, głównie Zinacef domięśniowo.
Uczulony jest na trawy, zboża, babka - sprawdzone na testach skórnych. Ma również powiększuny 3-ci migdał (2/3).
Kubuś dostaje Claritine w syropie, wziewy Flixotide poprzez tubę oraz w ekstremalnych przypadkach Serevent przy dużym wysiłku.
W tamtym tygodniu byliśmy u alergologa na wizycie i wszystko było ok. Ale po 3 dnich w piątek mały był bardziej osłabiony, brak apetytu i pediatra (mieszkamy w Puławach) stwierdził stan zapalny w jednym z płuc i przypisał Sumamed (4 dni). Pediatra z kolei kazał odstawić nam wziewy zapisane przez naszą alergolog i kazał dawać Berodual i Pulmicort poprzez nibulizator (? nie wiem czy dobrze napisałem). Niestey mial przez 3 dni gorączkę.
3-go dnia (dzisiaj) niestety Kubuś tego syropu już nie przyjął i zwrócił go. więc pojechaliśmy na dyżur pediatryczny do szpitala. W szpitalu po prześwietleniu pluc (czyste) i zatok stwierdzono zapalenie zatok - i przypisali Zinacef 750 (8 szt).
Mały przy najmniejszym wysiłku kaszle i męczy się.
Chcielibysmy się dowiedzieć o Waszych doświadczeniach z w/w lekami, pozytywne oraz negatywne doświadczenia.
A co sądziecie o Singulair??
Będziemy wdzięczni za wszystkie Wasze porady.
Pozdrawiamy
Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek odpowiedzi.

ja chodze do Dsk i jestem zadowolona pani doktor Muszynska jak dobrze pamietam przyjmuje w wtorki

reklama
Ptasiorek - dzięki za pamięć, normalnie się wzruszyłam:)))
U mnie duuuużo zmian. Trzy tygodnie temu zrobiłam prawo jazdy, dostałam od małżonka samochodzik i teraz z niego prawie nie wychodzę, hehehe, lepiej późno niż wcale.... A tak serio: nie sądziłam, że to taka wygoda. Do tej pory nie jeździliśmy, bo mój mąż nie ma prawka (robił w polsce, ale dawno temu i nie zrobił). Codziennie odprowadzałam Kaja do szkoły 2km w jedną stronę, no i oczywiście wracaliśmy na piechotę.
Zaczął się ósmy miesiąc ciąży więc nie dosypiam, człapię jak słonik, siusiam co dwie godziny, no i zaczynam przygotowywać pokoik dla malutkiej:-)
Kajetan zaczął wakacje, ale co z tego skoro dziś jest 26 dzień z deszczem:(
Staram się oswoić tą pogodę, przyzwyczaić się do niej, ale jakoś strasznie to trudne:(
Teraz poczytam co u Was:-)

Aluśka - gratulacje dla Amandzi!!! Teraz to już poleci:)

BasiaJ - oj żebyś wiedziała, niesamowita wygoda, serio, człowiek nie docenia osiągnięć cywilizacji, dopóki nie zacznie z nich korzystać...

Dziewczyny, napisałam maila dziś do mojej koleżanki, która jest mamą, Lubelanką, oczywiście i coś czuję, że chętnie dołączy do grona mam ćwiczących:-) No i do grona mam bb w ogóle:-)

A moja mama złamała nogę. Mamy działkę nad Łukczem, pojechała poodpoczywać i posprzątać... No, to posprzątała.... No i najbardziej się martwi, że do września tak niewiele czasu a ona ma bilet na 04.... matko!

ANA, noga do narodzin się zagoi... ;-):-) moja kiedyś mama złamała noge kilka tygodni przed moim ślubem, gips jej ściagali dzień przed weselichem.
Super, że dobrze się czujesz i jeszcze taktryskasz optymizmem i energią. O i jeszcze śmigasz za kierownicą :-) Zazdroszczę ci tego prawka...:tak:ja kilka lat temu oblałam jazdy i zebrać się nie mogę na kolejne podejście :-p... leń :zawstydzona/y:

czesc dziewczyny
czy ktoras z was ma namiary na dobrego okuliste w Lublinie, moja coreczka ma zatkany kanalik lzowy od urodzenia, wiem ze w Polsce z reguly kanalik jest przetykany w wieku okolo 3 miesiecy, ale mieszkamy w Angli i tutaj kaza nam czekac az dziecko bedzie mialo 2 lata...

moja Paulina miała przetykany kanalik ale 12 lat temu
w klinice okulistycznej
i chyba tylko tam zrobicie tan zabieg
lekarze w gabinetach chyba nie wykonują tego zbiegu, więc nie ma znaczenia do jakiego lekarza trafisz i tak dostaniesz skierowanie
ja bym się do kliniki zapisała

pozdrawiam

Ptasiorek - ja w Polsce robiłam kurs, skończyłam, oblałam pierwszy egzamin, a drugi wyznaczyli mi na 18 kwietnia, a ja 16 leciałam do Irlandii. Składałam jeszcze odwołanie w naszym uroczym ośrodku egzaminacyjnym, ale nic to nie dało i egzamin przepadł.
Tu musiałam zdać egzamin po angielsku, ale bardzo dobrze mi to zrobiło, bo po pierwsze, musiałam się nauczyć wszystkiego co automatycznie wzbogaciło moje słownictwo o wyrazy, których w życiu bym się nie nauczyła.
Poza tym zupełnie inaczej jest jak masz w perspektywie swój własny samochód - nie samochód męża, który Ci czasem da poprowadzić - tylko swoje auteczko, do którego wsadzisz dziecko i poprostu pojedziesz tam gdzie chcesz!
Nawet sobie nie wyobrażacie jak strasznie ostatnio tęsknię za Lublinem. Normalnie śnią mi się lody na deptaku, spacer po Starówce, piwko w Szewcu...
Może dlatego, ze nie mogę teraz polecieć:(
Dopiero za rok:(
Moja mama oświadczyła, że nic nie będziemy przebukowywać, weźmie kule od koleżanki i przyleci... Kocham ją:)

BASIA J dzieki za odpowiedz, tak mysle ze zabieg musi byc w klinice , bo narkoza jest potrzebna:-:)szok:,
a do kliniki trzeba sie zapisac wczesniej? , czy jak dostane skierowanie od lekarza to wtedy wyznacza mi date?

reklama
Nafnia - do kliniki to chyba twój pediatra może dać Ci skierowanie, tak mi się widzi.
A w temacie ząbków. Kajetanowi wyszły jak miał 6 miesięcy, standard, a wczoraj zaczęła mu się ruszać pierwsza jedynka na dole:) Trochę się przestraszył, bo zabolało, ale mówię Wam jaki czad!!!

Do góry