Witam,
jesteśmy tutaj po raz pierwszy i przepraszam jeśli powtórzymy ten temat;
Mamy problem z naszym synkiem Kubusiem (skończone 5 lat) - poszukujemy dobrego, sprawdzonego alergologa w Lublinie.
Obecnie leczymy się u p. Dr Żywickiej w Luxmedzie na Radziwiłowskiej, ale cały czas mamy błędne koło zaczynąjące się na katarze a kończące na antybiotykach, głównie Zinacef domięśniowo.
Uczulony jest na trawy, zboża, babka - sprawdzone na testach skórnych. Ma również powiększuny 3-ci migdał (2/3).
Kubuś dostaje Claritine w syropie, wziewy Flixotide poprzez tubę oraz w ekstremalnych przypadkach Serevent przy dużym wysiłku.
W tamtym tygodniu byliśmy u alergologa na wizycie i wszystko było ok. Ale po 3 dnich w piątek mały był bardziej osłabiony, brak apetytu i pediatra (mieszkamy w Puławach) stwierdził stan zapalny w jednym z płuc i przypisał Sumamed (4 dni). Pediatra z kolei kazał odstawić nam wziewy zapisane przez naszą alergolog i kazał dawać Berodual i Pulmicort poprzez nibulizator (? nie wiem czy dobrze napisałem). Niestey mial przez 3 dni gorączkę.
3-go dnia (dzisiaj) niestety Kubuś tego syropu już nie przyjął i zwrócił go. więc pojechaliśmy na dyżur pediatryczny do szpitala. W szpitalu po prześwietleniu pluc (czyste) i zatok stwierdzono zapalenie zatok - i przypisali Zinacef 750 (8 szt).
Mały przy najmniejszym wysiłku kaszle i męczy się.
Chcielibysmy się dowiedzieć o Waszych doświadczeniach z w/w lekami, pozytywne oraz negatywne doświadczenia.
A co sądziecie o Singulair??
Będziemy wdzięczni za wszystkie Wasze porady.
Pozdrawiamy
Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek odpowiedzi.
ja chodze do Dsk i jestem zadowolona pani doktor Muszynska jak dobrze pamietam przyjmuje w wtorki