reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

My juz po przejazdzce rowerowej a pozniej samochodowej na myjnie. Mateusz probuje zasnac i zaraz zabieramy sie szybciutko za porzadki aby w eekend było miło i przyjemnie. Pozamykalam okna w domu bo ktos robi rilla i chyba zaraz nie wytrzymam takiego smaka narobili.
No i te pierogi mialam jechac dzisiaj do rodzicow to bym mame nakrecila i bysmy razem ulepila samej jakos sie nie chce chociaz wrzuccie ktora przepis na typowe ruskie moze sie skusze jutro...

Sunday nie smuc sie trzymam kciuki za Nalkowskich, ja z duzym stresem jechalam zobaczyc liste. Jeszcze moze jest szansa bo jestescie chyba na liscie rezerwowych i moze jakies miejsce sie zwolni jak ktos dostanie sie jeszcze w inne miejsce.
Madzienka Mateusz tez by z checia nie wracal do domu z nadworu, super ze popoludnie uane
Maltanka co Hubercik taki spioszek no i jak nowy kolega spodobał sie:-)nic o tym zlobku nie slyszalam pewnie zlobek jak kazdy inny. Jak nowy sprzet napewno juz sprawdzony wiec pochwal sie jakoscia fotek:-)
Senio mniam boze jak mi sie chce dobrego slodkiego:-D
Mandziula powietrze zawsze pomaga na takie dolegliwosci, ale masz dyskutanta w domu:-)
Marta jesli chodzi o jarzynki to wezme co bedzie:-)
Fogia jeszcze miesiac i odpoczniesz od kochanego towarzystwa z pracy:-)zdrówka dla synia
Karlita dotarło bolerko??bawcie sie dobrze

reklama
sundey szkoda:-( swoją drogą ciekawe jak oni rozpatrują te wnioski:dry:
sienio jak ja robiłam tą chatkę to miałam 6 paczek herbatników:sorry2:
mandziula taki wiek, pamiętam jak mój tak tłumaczył zabawkom po swojemu
madzienka, marz Kubuś przyjęty:tak:, Hubert nawet już siadał na niego i skakał
marta nie no.... u mnie po tym deszczu też okna brudne:-p:-p:-p
madzienka ok ja też zapomniałam o tym mleczku:sorry:
marz super że wycieczka się udała

tak pytam o ten żłobek bo do niego mam najbliżej jakby co, kurczę najgorsze jest to że tyle chętnych wszędzie, :dry::sorry2:

my też po wieczornym spacerku, sprzęcik wypróbowany,(nadal jestem pod wrażeniem jak udało mu się to utrzymać w tajemnicy)ale jak się go jeszcze poduczę to wrzucę wam coś...

H coś nie chciał mi usnąć, położyłam się koło niego i z godzinę zajęło mu zaśnięcie, aż mnie zmogło, ale musiałam zajrzeć jeszcze:-p

mój P znalazł (czyt. chciałby) sobie nową zabawkę (teoretycznie dla H), dzisiaj na spacerze jakiś chłopak (czyt. mniej więcej w wieku mojego P czyli już nie -naście:-p) miał taką zabawkę, nawet na mnie zzrobiło to wrażenie, jak to zasuwało po trawie:eek:

Traxxas E-REVO Monster Truck - RTR - TurboRC Kęty (1036869450) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
maltanka hihih znam a zabawke dobrze:-D:-D to byl hit kilka lat temu wsrod angielskich dzieciakow a raczej poznej mlodziezy:-D:-D jak to halasuje:szok::szok::szok: a oni tak potrafili cala sobote i niedziele bzyczec az im sie paliwo skonczylo:-p:-p.Wtedy P i nasz ówczesny sasiad tez sie napalili ale powiedzialysmy z dziewczyna tego sasiada, ze jak oni kupiato to my kupimy solarium:-D:-D:-D a pozniej jakos dali spokoj.
Co do żlobka to w trakcie roku szkolnego pewnie beda wieksze szanse, dzieci choruja i czesc rezygnuje na rzecz babci czy opiekunki, wiec nie martw sie na zapas:tak:
marz fajnie, ze wycieczka udana
madzienka pocieszylas mie ta prognoza pogody:-)
Chyba wyczerpalam caly zapas cierpliwosci do dzieci na najblizsze 10 lat:dry::dry: Do tego siedzialysmy w domy wiekszosc dnia, bo sie balam, ze znow zanim sie wybiore zacznie padac. Julka ciale kaze sobie czytac Czrwonego Kapturka i inne bajki z Wilkiem w roli głównej, chyba po tym przedstawieniu tak jej zostalo:-p

Marzenko ale zazdroszczę Wam tych wycieczek rowerowych:zawstydzona/y:...właśnie żaliłam sie mojemu P że ja nie mam z kim jeździć bo mój jeszcze nie może:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:a Mateuszek ma kask???

Maltanka
super że kubus spodobał się
Zabawka super a cena jeszcze lepsza!!!!:szok::szok::szok::szok:

Sienio
tak Cie Juleczka wymęczyła???:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2:

Moja juz spi a przede mną prasowanie.....kolejne dosycha na balkonie

My jutro jeśli pogoda dopisze jedziemy nad piaseczno...miłego weekendu Wam życzymy

mój P znalazł (czyt. chciałby) sobie nową zabawkę (teoretycznie dla H), dzisiaj na spacerze jakiś chłopak (czyt. mniej więcej w wieku mojego P czyli już nie -naście:-p) miał taką zabawkę, nawet na mnie zzrobiło to wrażenie, jak to zasuwało po trawie:eek:

Traxxas E-REVO Monster Truck - RTR - TurboRC Kęty (1036869450) - Aukcje internetowe Allegro
Niezłe cacko;-):tak::cool:, mój obiecał młodym quada ze Szwecji przywieźć:eek::sorry2::confused:.
Madzienka, słoneczniej pogody na weekendowy wypadzik;-):tak:.
Tylko foremki wysmaruję i zmykam spać a i tak mam na jutro zamówienie i basen z Olkiem i fryzjer i paznokcie:-p:cool2::cool2::cool::cool:.
Miłej nocki:-).

dzień dobry :)

mami istnie fantastyczną pogodę :)

i humorek mam dobry :)

wczoraj moje dziecię usnęło z babcią bez problemu zastosowałyśmy metodę mama idzie sobie z domu czyli przed kąpielą wszystko mamie naszykowałam, ubrałam się kurtka buty torba buziaczek z Gabi - robienie papa i mama poszła ;) oczywiście 2 piętra niżej ;) - moja mama usypiała Gabi do 23 le się udało zaczęła przed 22 więc nie było źle

cała noc była przespana :)

babcia szczęśliwa i pełna optymizmu na dzisiaj

ja już jestem u siebie w domu więc Gabi od rana z babcią ;) zobaczymy jak będzie :)

Karlita ja przy Dukanie też miałam problemy z @ tak więc głowa do góry :tak::tak::tak::tak:

ufff a już myślałam że coś ze mną nie tak ;)

karlita ale Ty z Gabi to chyba zmokłyście?

Gabi była suchuteńka ;)

Hej to i na mnie pora przywitać się...my juz po spacerku z Kasia i Hubercikiem i Karolinką i Gabrysią...plac zabaw zaliczony, tylko chyba nasza Karlita zmokła bo ja zdążyłam do domu wejść jak lunęło:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Po drodze zajrzałyśmy z Karlitą jeszcze do ciucha i kupiłam Julci kamizelkę na działkę za 3zl:szok:

po pierwsze głosy oddane i od mojej mamy i ode mnie :-D

po drugie zmokłam tak zę nie miałam na sobie suchej nitki ;) na rondzie nas złapał mały deszcz ale myślałam że dojdę do wyspy a w połowie drogi jak lunęło no ściana deszczu .... jeszcze Gabi zaczęła mi się wściekać schowałam się pod drzewem ;) i akurat zadzwonił mąż że jedzie na stoisko na olimp i moze mi pieluchy podrzucić ... ;) to powiedziałam niech nas ratuje bo mi drzewo przecieka ;) i nas zgarnął ;)

Dostalismy sie do żłobka!!!!!!!!:-D:-D:-D

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

karlita,madzienka,maltanka, super że spacer się udał! Chyba zaczniemy do Was na plac zabaw przyjeżdżać bo u nas gdzieś zabrali.

zapraszamy zapraszamy ;) ale się rządzę ;) jakby to moje place zabaw były ;)

Karlita udanej zabawy :tak::tak::tak:

nie dziękuję ;)

pewnie spotkamy się dopiero w poniedziałek bo w niedziele mam komunię to nie wiem o której wrócimy :)

Karlita dotarło bolerko??bawcie sie dobrze

dotarło dotarło :-D już wczoraj mi mąż przywiózł :-D
jak już się wyszykuje to mąż zrobi fotkę :-D

jestem ciekawa jak mnie kobitka uczesze ....

ooo jak podobnego widziałam nad morzem jak gość się bawił :tak: fajna zabaweczka ;)

dlatego mój mąż ciut żałuje że nie ma jeszcze syna :-D

a teraz zmykam czas cos posprzątać, odbyć długą relaksującą kąpiel :-D
12:30 do fryzjera ;)

miłego weekendu Wam życzę kochane
:)

Madzianka maszpełną skrzynkę i nie mogę Ci odpisać na pw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpisuje tu PASUJE MI ZMIANA GODZINY NA 13:15 :)

witam porannie
pogoda ładna to i na forum cicho:-D:-D:-D:-D

karlita miłej zabawy życzę:-D:-D fajnie że bolerko dojechało:tak::tak::tak: i że Gabi z babcią łądnie usneła, bedziecie moli sopkojnie się bawić:tak::tak::tak::tak:

Madzienka udanego wyjazdu:tak::tak:

sienio fajnego Julcia sobie bohatera wybrała:-D:-D:-D:-D:-D

mi Mikołaj zafundował dziś pobudkę o 4:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dopiero o 5 udało mi się go uspać:tak::tak: i teraz odsypia drań jeden:-D:-D:-D
jak się obudzi to idziemy na dwór bo pgoda superasta:tak::tak::tak:

miłego dnia życzę kobity:-D:-D:-D:-D

czesc babeczki
jestem ale tylko chwilowo mój gad śpi nareszcie chociaż nie zapeszam przesypia całą noc ranki są trochę dziwaczne jak dla mnie bo jak dostanie cysia to potem prze 2 godziny chce mu sie "gadać" a ja ledwo żyje.

marz
super gratki dla małego to teraz już jest duży chłopak
sunday trzymam kciuki żeby Maksio był na liście, jest przecież jeszcze szansa i jak piszą dziewczyny do 3 razy sztuka
marta kiedy ty odpoczywasz , jestem pod wrażeniem
misia Natalka jest po prostu prześliczna
fogia dobrze że Fifi już lepiej się czuję, a co do uczulenia to chyba każda z nas znajdzie taka osobę
madziula oby ten ból głowy nie trwał za długo bo może człowieka wykończyć
Aluśka mam nadzieje ze szybko przejdzie choróbsko.
Karlita życzę miłego weekendu i udanej imprezy
Anaconda fajnie ze z mieszkaniem nic się nie zmienia.
Dziewczyny jeszcze trochę i zacznę do Was dołączać na spacery z małym albo się "przeprowadzę" na Czechów.
Jeśli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam ale pisze na raty właśnie mój gad się obudził i musiałam cyca przystawić. Idę laseczki ogarnąć dom i chyba sie trochę przespać a taka mam ochotę na kawę ze szok.
Pozdrawiam i bardzo dziękuje.
P.S. dziewczyny co mam jeść a co nie jak karmie cysiem bo mam już mętlik w głowie.

Ostatnia edycja:
karlita udanej zabawy:tak:, a place są już też twoje:-)
madzienka pogoda jak widać dopisała, a masz dla Juli fotelik na rower, my jeszcze nie i tak się zastanawiamy, muszę się wybrać do sklepu pooglądać:confused:
mandziula to Mikołaj Ci zafundował pobudkę :dry:
fornetka super, że dołączysz do nas na spacerki:-)a co do jedzenia to ja też nie wiedziałam co mam jeść, pierwsze trzy-cztery miesiące to jechałam na kurczaku i drobiu, rosół, krupnik, itp... najważniejsze to żebyś nie najadła się ciężkostrawnych rzeczy typu bigos, grochówka, czy smarzonych jak schaboszczak, no i nie wiem jak z nabiałem ja jadłam myślę, że w rozsądnych ilościach nie zaszkodzi.

Witam sobotnio!:-)

ale mamy słoneczko super, my od 9.00 już na dworze urzędujemy - 3 godziny, rano byliśmy w realu bo P kupował jakiś klej czy cuś i dokupiłam jeszcze 3 paczki mleka małemu:sorry2:mam teraz zapas na 2 miesiące, albo i lepiej:-D potem P do samochodu poszedł, a my po placach zabaw...

teraz czas na kawkę puki młode śpi...

aaaa wicie co mój P dzisiaj zrobił:cool2: miał ustawiony budzik w tel.na 6.00 rano i zapomniał go wyłączyć, mało tego zostawił telefon w drugin pokoju no i zaczął się drzeć, nie dość że musiałam wstać go wyłączyć, to jeszcze małego mi obudził:sorry:pobawił się jeszcze z pół godziny w łóżeczku zabawkami, i chciał już mleko.

reklama
od napisania poprzedniego posta DUŻO SIĘ ZMIENIŁO ....

coś mnie dzisiaj tknęło ....

najpierw się poryczałam ze to za wcześnie i ze nie dam rady ....

później zaczęłam się cieszyć ;)

jakby to powiedzieć to nie DUKAN ;)

w poniedziałek przed spotkaniem pójdę na badanie krwi ....

fornetka proponuję na początek gotowane mięsko najlepiej indyk - pierś z indyka - gotowana marchewka, buraczki.

surowymi warzywami i owocami na spokojnie

lepiej sobie ugotować kompot z jabłek i sobie zjeść takie gotowane jabłuszka na deser :)

polecam też gotowaną rybkę ma dużo potrzebnych kwasów :)

a moja dieta idzie w odstawkę ....

Ostatnia edycja:
Do góry