reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Madzienka te co ja miałam to rozciągały się tak, że spadały H z ramion. Teraz kupuję tylko te zapinane:tak:

Co kto lubi:-):-):-);-);-);-);-)

To ja się pożegnam...jutro rano jadę do Bugi-umówiłam się z koleżanką z pracy - jakby ktoś był chętny mnie spotkać:-p:-p:-p:-p

DOBRANOC!!!!

Ostatnia edycja:
Witam w kolejny deszczowy dzień :-):-)
Ja już niestety na nogach, wczoraj zdrzemnęłam się w dzień godzinkę i jak wiadomo miałam czuwania nocne, myślałam że mnie szlak trafi jak patrzyłam która godzina a ja jeszcze nie śpię. Co za tym idzie jestem niewyspana, ale może potem się zdrzemnę i jakoś to będzie :tak::tak:
Anet torcik śliczny :tak::tak:
Maltanka nie wiem dlaczego Maja ma tak z tym wypróżnianiem. Od samego początku robiła raz na kilka dni, tylko jeszcze jak mieszkaliśmy u mojej najmądrzejszej teściowej to ta zaczynała mi gadaj swoje mądrości że jak to żeby taki maluch się codziennie nie wypróżniał i bywało że czopki dawałam, potem poszłam do pediatry (której bardzo ufałam) i ta mi powiedziała że jak dziecko tylko na cycusiu to czasem tak ma że nawet raz na kilkanaście dni robi i jeśli ma nie twardy brzuszek to żeby się nie martwić. Ale wytłumacz to mojej teściowej, więc poszłam jeszcze raz i mówiła żeby podawać lactulosum, potem był spokój ale kupa jak zwykle raz na kilka dni. I w tamtym roku w lato zaczęło się że Maja zaczęła wstrzymywać bo mówiła że kupka twarda i ją boli, ale jakoś lactulosum udało się to unormować. I teraz znowu problem powrócił z tym że teraz jest o tyle gorzej że mała chodzi do przedszkola i wiem że tam nie chce zrobić kupki i wstrzymuje i może to od tego :sorry::sorry:
A tak na marginesie to ja bym miała znowu wrócić do tej wspaniałej teściowej, aż mnie ciarki przechodzą :no::no::no:
Co do bodziaków to ja też te z tesco polecam i pajacyki też - są wyśmienite i nie rozciągają się po praniu :tak::tak::tak:

mataka wiesz ostatnio myslalam sobie o Tobie,ze milczysz i nie dajesz znaku co u Ciebie:confused: dobrze ze jest dobrze:-D:-) A co do diiety to jestes na proteinowej?
anaconda tak samo mysle a propo mieszkania u tesciow!!!:szok:

Witam sie i ja!Chociaż przespałam całą noc to czuje się jakbym miala pobudki do chwile!:wściekła/y: Nie wiem czy to ta pogoda?!:confused: Maksio wstał i dał mi pilota od TV i kazała włączyc na bajke, potem wygonił mnie do kuchni zbym mu zdrobila jedzenie, a ze znowu na widok kaszy ucieka to musze kombinować co mu dać, i chyba jajka ugotuje!:tak: Zaraz zrobie sobie kawke i mam nadzieje ze mnie troszke na nogi postawi!:wściekła/y:
maltanka Madzienka co do bodziaków to ja kupilam zapinane, bo mam takie same doswiadczenia jak maltanka z tymi bez zatrzasków!Mam kilka sztuk ktore kupila mi tesciowa i wszystkie sa strasznie rozciagniete.

witam poniedziałkowo

anet, spóźnione, ale najserdeczniejsze życznia dla Gosi, torcik wspaniały!!!!!!

co do body to ja tez te rozpinane kupuję bo te nakładane przez głowe strasznie się po praniu porozciągały, ae tych z tesco jeszcze nie próbowałam:no::no::no:

marta ja to cię podziwiam że masz siłę na to wszystko:tak::tak::tak:

karlita, fajnie że wieczór się udał, a zdjęcia śliczne:tak::tak::tak:

a my sie dziś do BF wybieramy bo muszę małenu ubranko do chrztu kupić, muszę zobaczyć co tam jest i jakie ceny:dry::dry::dry:
wczoraj ustaliłyśmy z mamą co bedziemy przygotowywać:eek::eek::eek: normalnie lista zakupów nie ma końca:-D:-D:-D:-D ale i tak bardziej opłaci mi się zrobić obiadek w domu niż w restauracji, poza tym mama pomoże:tak::tak::tak::tak:
wczoraj moja mama ponosiła MIkołaja na rękach i wieczorem był płacz jak go położyłam na kocu:szok::szok::szok: normalnie wprowadz dla babć zakaz noszenia młodego:-D:-D:-D:-D

lece się ogarnąć:tak::tak::tak:
miłego dnai kobitki

Witajcie
Przepraszam, ze wczesniej nie odnoslam sie do tego co pisalyscie, ale wpadalam tylko na chwilke.do tego odwiedzila nas tesciowa z pysznym kruchym ciastem z dzemem porzeczkowym i innymi daramy:happy2:
karlita pannokcie naprawde fajne, eleganckie i bez zbednego przepychu. Fotki Gabi z tata tez rewelacyjne! no i zaraz zmykam zaglosowac:tak:
maltanka wide, ze jakos udalo sie przetrwac kilka dni u tesciów, bez uszczerbku na zdrowiu:-)
marz fajnie, ze spotkanie ze znajomymi sie udalo, a tych Waszych wycieczek to naprawde zazdroszcze, az wstsd sie przyznac, ale ja juz prawie 2 lata na rower nie wsiadalam:-p
anaconda biedna ta Majeczka, mam nadzieję, ze jakos z czasem jej przejdzie, a życie z "dobrymi radami" tesciowej do najmilszych nie nalezy:-p chociaz ja na szczescie nie moge o swojej nic powiedziec:happy2:

Co do body to ja tez nie mialam z nimi nigdy problemow, tylko ja zawsze uzywalam tylko z Early Days, bo zapasów w kazdym rozmiarze narobilismy:-D:-D kiedys kupilam jedne z dlugim rekawem w 5-10-15 i te to dopiero sie rozciagnely:-p:-p i nawet guziczki im nie pomogly:-p:-p
Ile osób tyle opini:tak::tak: Milego deszczowego dnia:tak:

Powiedzcie planujecie cos na Dzien Dziecka?? Chodzi mi raczej o jakies wyjscie, bo prezent to raczej indywidualna sprawa.

mandziulka a co macie zamiar robic na obiadek?

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze nie wiem co z dniem dziecka :sorry::sorry:
Zapewne jakiś prezent będzie a czy do tego jakieś wyjście to nie wiem. W przedszkolu było ogłoszenie o jakimś wyjeździe ale to nie wiadomo jak na razie czy najmłodsza grupa też będzie jechała :sorry2::sorry2::sorry2:
Jak na razie to mam tylko zaproszenie od mojej córci na dzień matki na 27 maja :tak::tak::tak:

Witajcie po weekendzie, jesteśmy w domku i nie zapowiada sie zeby było jak pospacerować pogoda fatalna:no:

Fornetka: Gratulacje dużo zdrówka dla maluszka i szybkiego powrotu do domku, powodzenia w tych pierwszych dniach z dziecinką!
Anaconda widzę ze Ty jesteś zwolenniczka tego aby poczekać na kupę i jej nie wywoływać, może to i dobre ale ja sie strasznie boję konsekwencji tej długo przetrzymywane kupy w środku brzuszka.
Dałam jej oczywiście 5 ml. potem 2,5 Laktulozy ale skończyło się i tak na tym że 9 dnia dałam jej czopek i zrobiła po 14h i to po strasznym bólu i krzyku. Trochę to dziwne że ona przy czopku tak długo nie może się załatwić. dziś idziemy do pediatry na sprawdzenie czy ona dobrze przy tych wszystkich problemach przybiera na wadze a w środę do gastrologa do Lublina.
Z teściowa jak jak miałabym mieszkać to prędzej bym oszalała. moja też jest wszechwiedząca i kompletnie nie nadajemy na tych samych falach

W domu z mamą upiekłam placka z rabarbarem tzn ciasto jak na szarlotkę tylko zamiast jabłek rabarbar, pyszności.
Przymierzamy się do kupna mieszkania bo po przeprowadzce mieszkamy na wynajęciu a ze trafiło sie coś interesującego to zaraz zacznę dzwonić do spółdzielni żeby wypytać o szczegóły i trochę powęszyć. bardzo chciałbym mieszkać już w swoim mieszkanku.:cool2:

Talia jestem zwolenniczką tego aby poczekać na kupkę bo tak mi pediatra radziła. U ciebie czopek jeszcze może wchodzić w grę, u mnie raczej nie bo Maja drze sie jakby ją ze skóry obdzierali i do tego ucieka, wiesz z maluchami jest lepiej w takich przypadkach niż ze starszymi dziećmi :tak::tak:
A co do własnego mieszkania to kto by nie chciał na swoim mieszkać zwłaszcza z dala od rodziców i teściów :tak::tak::tak:

reklama
sienio A propo Dnia Dziecka to wyjazdu czy wyjscia nie planujemy bo pewnie W bedzie w pracy, a na prezent to myslimy zeby kupić rowerek :-) maltanka Ty chyba kupowalas na allegro?taniej wyszlo niz w normalnym sklepie?
talia do gastrologa jedziecie na Chodzki?
mandziula to impreza na maxa sie szykuje!!!!:-) A kiedy to ma byc?

Troszke mnie kawa obudzila, umylam sobie jeszcze glowe(matko znowu mi wlosy wypadaja), musze jeszcze szybko odkurzyć bo zaraz to dywanu nie bedzie widac!!!!:wściekła/y:

Do góry