reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Karlita dopiero ci się zaczyna :tak::tak::-p:-p
No i deszczyk pada a ja miałam do sklepu skoczyć, ale to teraz poodkurzam i może przestanie to wtedy wyjdę :tak::tak:

reklama
dzień dobry:tak::tak:
Weekend oczywiście w szkolę, nawet egzamin w niedzielę zaliczyłam ale jestem z niego nie zadowolona:crazy: bo dostałam 3:baffled: a żeby być zwolniona z całościowego egzaminu który ma być w czerwcu potrzebowałam minimum 4 bo z wcześniejszych egzaminów miałam 5:dry: a ta 3 to z własne głupoty bo mieliśmy test i zostało mi jeszcze sporo czasu więc zaczęłam jeszcze raz sprawdzać sobie odpowiedzi i tak sobie na sprawdzałam że mnie jakiś czort mnie podkusił:crazy: i kilka odpowiedzi poprawiłam na złe:angry: na szczęście pan zgodził się żebym się poprawiała 30 maja ( bo tak miały tylko 1 i 2 się poprawiać) :tak::tak:
no to tyle po weekendzie u nas :-pa dziś na 14.00 na szkolenie;-)

to dobrze że można poprawiać :)

a jak się czujesz?? masz jakieś dolegliwości ciążowe czy na razie wszystko ok ??
ja jakoś w 8 tygodniu miałam problem z pastą do zębów ;)

to dobrze że można poprawiać :)

a jak się czujesz?? masz jakieś dolegliwości ciążowe czy na razie wszystko ok ??
ja jakoś w 8 tygodniu miałam problem z pastą do zębów ;)
zachcianek na razie żadnych nie mam i pewnie mieć nie będę :-p
z dolegliwości ciążowych dokuczają mi mdłości od rana do wieczora jedynie w nocy spokój:-p dwa razy zdarzyła mi się zgaga na wieczór ale tylko dwa więc może już się na razie nie pojawi:sorry2: po za tym wszystko dobrze i dziękuje bardzo za gratulacje bo się doczytałam:-):-)

Zapomniałam sie znowu przywitać!!!Ale kultura :baffled::baffled::baffled:
Witam wszystkich!!!
mam jeszcze pytanko?czy któraś z was ma pomysł na tort? 2maja mój tata 60urodziny-prezent kupilismy ale chcialabym jeszcze zrobic tort, kupie gotowe biszkopoty tortowe a chodzi mi o masy itp. nie chcialabym robic samego smietanowego. wiecie tylko nie taki slodki-zeby nie mdlilo! :-)
ja ostatnio masę robiłam z torebki (krem do tortów dr. Oetkera) dodajc trochę mniej mleka niż jest w przepisie i wyszła bardzo dobra :tak::tak:
Witam i ja :-):-):-)
Jak wstawałam szykować Maję do przedszkola to świeciło piękne słonko i myślałam że będzie piękny dzień ale najwidoczniej się pomyliłam :crazy::crazy::crazy:
Do lekarza z Mają nie idę bo widzę że te paluszki pomalutku się goją a jeszcze dziewczyna z forum dała mi nazwę maści która podobno przyspiesza gojenie
biedna Majeczka:-( dobrze że maść pomogła :tak::tak: buziaczki w paluszki:tak::tak:
Czesc dziewczyny!!!
Nie było mnie na BB od piatku wczoraj wrocilismy od rodziców i prawie godzine czytalam to co naskrobalyscie:-)Troche tego było.
Ja swoj pierwszy wozek wzielam od siostry bo oni jakos bardzo malo spacerowali i byl w idealnym stanie tez na 4pompowanych kolkach i bylam bardzo zadowolona gondola duza i maly mial w kombinezonie swobode. A po pol roku kupilismy juz spacerowke Coneco Solar(a teraz Juupi) skladajaca sie w parasolke wiec na wyjazdy i wogole na spacery naprawde wygodna.

Noa ale niestety idziemy do lekarza. Wczoraj bylo wszystko ok a w nocy maly wiercil sie i byl niespokojny dopiero po 5 o dotknelam a on rozpalony i kaszel przeokropny taki suchy ale czyms sie dławi czyms moktrym. Dalam juz mu czosnek nasmarowalam masciami i dalam cos na kaszel i syrop aby sie szybko nie rowijalo. Gdyby nie ten kaszel to bym go sama leczyla ale nie bede ryzykowac bo jak zaatakuje ppluca to nie bedzie wesolo. No i mam nadzieje ze do soboty wszystko minie.

W torcie nie pomoge:-)
Marz ja też miałam wózek głęboki od siorki teraz ma go ta moja druga siorka co w lutym urodziła:tak::tak:

oj współczuję choróbska:no: szybkiego powrotu do zdrówka mu życzę:sorry2:
A teraz witajcie:-)
Gosia mi sie rozklada na dobre,juz katar ma zielony i kaszle,wczoraj padla przed 20-sta co jej sie nie zdarza....dzis na 16.30 jade z nia do lekarza-mam nadzieje ze przejdzie do soboty:baffled:
wczoraj bylysmy na dlugim spacerze z dziewczynkami,bo w domu juz krecka dostawalam,Karola sie tak tlukla ze szok:szok:,a Gosia jeczala ze sie z nia nikt nie bawi:sorry2:...wiec poszlysmy na dwor:tak:;-)
zdróweczka dużo jej życzę:tak::tak:
gratki dla Karolinki za próby raczkowania:tak::tak:
a to moja żaba stojąca ;)
tego posta piszę od ok 2h
:baffled:

Karlika świetne fotki:tak::tak: pieknie Ci pannica stoi:-):-)

zachcianek na razie żadnych nie mam i pewnie mieć nie będę :-p
nigdy nic nie wiadomo ja pamiętam jak momentalnie przerzuciło mnie na sałatki nie jadłam prawie nic więcej tylko sałatki - dlatego na początku ciąży schudłam 4kg ;)

z dolegliwości ciążowych dokuczają mi mdłości od rana do wieczora jedynie w nocy spokój:-p
taaaak one tylko z nazwy są poranne ;)

dwa razy zdarzyła mi się zgaga na wieczór ale tylko dwa więc może już się na razie nie pojawi:sorry2: po za tym wszystko dobrze i dziękuje bardzo za gratulacje bo się doczytałam:-):-)
to chyba najgorsze co może dopaść - zgagę miałam w ostatnich miesiącach pare razy

Marz współczuję choróbska doskonale Was rozumiem daj znać co i jak po wizycie - biedne dzieciaczki :(

co do kaszlu w piątek kupiłam małej homeopatyczny syrop... MALIA dagomed pharma bardzo Gabi pomógł i teraz prawie nie ma śladu po kaszlu!! POLECAM!!

Karlika świetne fotki:tak::tak: pieknie Ci pannica stoi:-):-)

oj taaaak ale muszę uważać bo zaczyna się puszczać!! nie wiem co ONA WYPRAWIA ;) na szczęście pada na tyłek ;)

hej
my po wekendzie na wsi, hania dalej zaglutowana, mam nadzieje ze jej do soboty minie:))

nie doczytalam Was bo musze malej non stop pilnowac,od kiedy sama zaczela chodzic (od 3 tyg) to masakra.....

milego dnia

Witam się poniedziałkowo.
anaconda27
biedna Majeczka. Mam nadzieję że już dobrze.Najgorsza jest taka bezsilność na płacz dziecka. Dobrze że tak się tylko skończyło.:tak:
sunday ja zawsze patrzę na dekoracje ciast w necie, np. w tej cukierni jest fajna galeria Pracownia Cukiernictwa Artystycznego "Zbyszek"
marz21 trzymam kciuki za małego oby to nie było nic poważnego.
anet15 oby Gosia szybko doszła do siebie.
maltanka może i popadam w paranoję, ale mojej sąsiadki dziecko po sobotnim 3h spacerze zaczęło się dusić i pogotowie zabrało go do szpitala:-( właśnie dzisiaj dowiedziałam się.
karlita mój Kubuś też na początku nie raczkował tylko się turlał jak beczka...a Gabrysia super stoi, teraz się zaczną "porządki" w domu.
aluśka a nie odwołali Wam zajęć w weekend? Super że tak dobrze znosisz początki ciąży, oby tak do końca.
kainkas zdróweczka dla Hani.:tak:
Ja rano posprzątałam, naczynia pomyłam i byłam z sis na siłowni. Tak się zmachałam że ledwo żyję. A pogoda zniechęca do wszystkiego, aż leń mnie bierze. Dobrze że Kubuś się ładnie bawi i nie marudzi. Lecę coś ugotować...

reklama
Witajcie,my już po zakupach...Jula spi a ja nadrabiam Was....

Zdróweczka dla wszystkich chorowitków...mam nadzieje ze wyzdrowieją do soboty:zawstydzona/y:i spotkamy się w komplecie:tak::tak:
Antuanet24 torty u Zbyszka nie tylko piękne ale i smaczne:-D:-D:-D

Sunday
nie pomogę z tortem bo sama jeszcze nigdy nie robilam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Karlita
teraz to dopiero bedziesz miala wesoło i jeszcze zatesknisz za czasami gdy tylko raczkowala:-D:-D:-D

nie wiem co jeszcze mialam napisac:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Do góry