reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam :-)
My u teściowej tak wiec na komputer czasu brak tym bardziej że pogoda całkiem całkiem i już
ognisko paliliśmy :-p
Misia bioderka na pewno się wykształcą dobrze tylko słuchaj rad lekarza i zakładaj tą pieluchę cały czas to czas się skróci :tak::tak:
Karlita zdjęcia córeczki cudne :tak:
Marta ty to chyba niezniszczalna jesteś :szok::szok:
A co do komunii to wg mnie zrobiła się jedna wielka głupota, niedługo po 2000 zł się będzie dawało dziecku a ono i tak powie ze mało. A gdzie tu duchowe przeżycie? Czy jeszcze ktoś o tym pamięta jaki sens ma właśnie kkomunia? :sorry::sorry:
Anet a ta twoja bratowa to ma tupet nie ma co :szok::szok:

reklama
bardzo fajny ten wózek wieczorkiem napisze Ci na pw mój adres
ok :)

i jaki funkcjonalny ;)

a co do tego salonu to My wcześniej z M mieliśmy tam kwiaciarnie wiec znam ten lokal troche z innej strony a ta dziewczynba nawet niezle robi tak słyszałam

do Moni chodziłam 3 lata robić pazurki i złego słowa nie mogę o niej powiedzieć :) za każdym razem wychodziłam zadowolona :)
może w maju na dzień mamy zrobię sobie prezent ;)

odczytałam PW i odpisałam

misia obiecane fotki naszej spacerówki ;) mam nadzieję że jak się spotkamy to ją sobie dokładnie obejrzysz ;)

ogólnie jestem bardzo zadowolona jak na miejski wózek Delti Cat sprawuje się doskonale no może przednie kółka zamieniłabym na pompowane ale ja się przesiadłam z 4kołowego pompowanego ;)
To co mi najbardziej odpowiada w tym modelu to to jak się składa, no mówię Wam rewelka. Nie dość ze można to zrobić jedną ręką (ma pneumatyczne wspomaganie składania) to jeszcze po złożeniu jest tak mały że nawet na zakupy do marketu go zabieramy bo tak jest nam wygodniej a raczej wygodniej jest Gabi ;) Do tego jest duży kosz na zakupy :p więc jak latam po mieście to przynajmniej wiem ze mam gdzie pomieścić zakupy :) Stelaż aluminiowy lekki a wózek bardzo zwrotny ;)

a tak się składa stelaż ;)

co do basenu to jakoś nie mam zaufania do tej placówki ;) nie wiem dlaczego ;)
gdybym miała drugie autko do dyspozycji to pewnie byśmy jeździły z Gabi do "Aqua Residence" w Uniszowicach bo tam jest bardzo fajnie - byłam tam parę razy a chrześnicą jak była mała.... mają super warunki!!

co do pazurków już się dowiedziałam bo przed chwilą bratową umawiałam ;)
Pani Monia otworzyła swój salon na Górskiej 1, koszty: założenie -100zł, uzupełnienie z ozdobieniem - 60 zł
możecie się powołać na Karolinę z Aventii ;)

Karlita
szczerze to nie mam zdania na temat basenu na głebokiej ale wiem że sa tam zajecia dla maluchów BOBO SWIM i chwalą go....

Ja z całego serca polecam Aqua residence i jula tez:-Dchodzimy tam na zajecia teraz maiłysmy chwilowa przerwa chorobowa ale wracamy z powrotem na zajecia....

Wózek bardzo mi sie podoba...

I dzieki za informacje o pazurkach wole salony niz w domu...a ta gorska obok mnie wiec pojde na spacerek i wylukam salon:-D:-D:-D:-D

Witajcie
madzienka zapomnialam wczoraj pochwalic Twoje pazurki:zawstydzona/y: śliczne są:tak:
karlita super pomysl na wyklad :tak:napewno taka wiedza sie przyda:tak:
fajne fotki Gabiowo-wózkowe:rofl2:
sunday tak zaniosłam do przedszkola wniosek:tak:

Jakis dziwny mam dzis dzien...wszystko mnie denerwuje:wściekła/y: do tego Julka wyciaga co sie da z szafek i pakuje do torebek, reklamówek, normalnie jak jakas sroka:szok::szok: Do tego zwiala mi w sklepie, pozniej zaciagnela mie na plac zabaw i nie chciala isc do domu, potem wszystkie smieci mi z kieszonki wózka wyciagala i wiatr je porywal, wiec musialam za nimi biegac:wściekła/y::wściekła/y: Na koniec to juz myslalam, ze ja za fraki do domu zawlokę, ale szla za mna jakas babka z dzieckiem i nie wypadalo:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Przydaloby sie jakos ta zla energie rozladowac, najlepiej pozytecznie:sorry::sorry:

sienio ja mam podobny dzień wszystko mnie drażni a do tego Gabi wyciąga mi wszstko z szafek i szuflad .... wczoraj pierwszy raz nam stanęła przy kanapie a dzisiaj staje przy wszystkim .... normalnie nie wyrabiam .....

Madzienka ciekawe jakie są ceny tu na basenie :)

co do Aqua residence to z chęcią bym z małą jeździła ale nie mam samochodu bo mężowi jest niezbędny w pracy ... więc odpada ...

nic lecę do małej bo już jest w sypialni i pewnie coś psuje ;)

odczytałam PW i odpisałam

misia obiecane fotki naszej spacerówki ;) mam nadzieję że jak się spotkamy to ją sobie dokładnie obejrzysz ;)

ogólnie jestem bardzo zadowolona jak na miejski wózek Delti Cat sprawuje się doskonale no może przednie kółka zamieniłabym na pompowane ale ja się przesiadłam z 4kołowego pompowanego ;)
To co mi najbardziej odpowiada w tym modelu to to jak się składa, no mówię Wam rewelka. Nie dość ze można to zrobić jedną ręką (ma pneumatyczne wspomaganie składania) to jeszcze po złożeniu jest tak mały że nawet na zakupy do marketu go zabieramy bo tak jest nam wygodniej a raczej wygodniej jest Gabi ;) Do tego jest duży kosz na zakupy :p więc jak latam po mieście to przynajmniej wiem ze mam gdzie pomieścić zakupy :) Stelaż aluminiowy lekki a wózek bardzo zwrotny ;)

a tak się składa stelaż ;)

co do basenu to jakoś nie mam zaufania do tej placówki ;) nie wiem dlaczego ;)
gdybym miała drugie autko do dyspozycji to pewnie byśmy jeździły z Gabi do "Aqua Residence" w Uniszowicach bo tam jest bardzo fajnie - byłam tam parę razy a chrześnicą jak była mała.... mają super warunki!!

co do pazurków już się dowiedziałam bo przed chwilą bratową umawiałam ;)
Pani Monia otworzyła swój salon na Górskiej 1, koszty: założenie -100zł, uzupełnienie z ozdobieniem - 60 zł
możecie się powołać na Karolinę z Aventii ;)

Dzięki wielkie:tak::tak::tak::tak::tak::tak:wózek wygląda super:tak::tak::tak::tak:ja póki co też mam pompowanego 4 kołowca na wahaczach :tak::tak::tak::tak:chciałam aby mała nie odczuwała każdej dziury w chodniku:tak::tak::tak:

My u teściowej tak wiec na komputer czasu brak tym bardziej że pogoda całkiem całkiem i już
ognisko paliliśmy :-p
Misia bioderka na pewno się wykształcą dobrze tylko słuchaj rad lekarza i zakładaj tą pieluchę cały czas to czas się skróci :tak::tak:
Karlita zdjęcia córeczki cudne :tak:
Marta ty to chyba niezniszczalna jesteś :szok::szok:
A co do komunii to wg mnie zrobiła się jedna wielka głupota, niedługo po 2000 zł się będzie dawało dziecku a ono i tak powie ze mało. A gdzie tu duchowe przeżycie? Czy jeszcze ktoś o tym pamięta jaki sens ma właśnie kkomunia? :sorry::sorry:

Dziękuję...myślę, że to kwestia czasu, ale oby jak najkrótszego:tak::tak::tak:;-);-);-)
Co do basenów się nie wypowiem, bo nie wiem...z dziećmi żadnymi nie chodziłam:no::no::no:
My dziś zaliczyliśmy z Natalką jedną babcię, jutro czeka nas druga:tak::tak::tak:Natalka w gościach jest wzorem...nie płacze prawie w ogóle, uśmiecha się, wydaje jakieś swoje dźwięki....i nikt nie uwierzy, że w domu potrafi inaczej:no::no::no::no::no:
I nie pochwaliłam się jeszcze:tak::tak::tak:wczoraj wieczorem mała płacze, nie daje się uspokoić mężowi...biorę na ręce, zagaduję i nagle wielki, spontaniczny uśmiech na twarzy i w oczach:szok::szok::szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-) dziś to samo....do mnie i do męża:tak::tak::tak:córcia robi postępy:-D
Ja powoli znikam, bo pogoda jakaś nie teges i głowa boli....więc wszystkim dobrej nocy i do usłyszenia:tak::tak:

Witam o tak dla co niektórych o dziwnej porze:tak::-).
Po szkoleniu i odebraniu młodych jakiegoś doła złapałam :-:)eek: i o 20:30 poszłam spać:confused2: i wstałam o 2:30 żeby interesu dopilnować;-):tak: a i moja przyszła szefowa szarlotkę zamówiła na dziś i właśnie się piecze:tak:.

Na pewno trafię - ostatnio w grudniu Anacondzie na GG pisałam jak do mnie dojechać i o dziwo trafiła;-):tak::-D:-D.
.
Martus,to jakby co to masz moj telefon i dzwon :happy:
Ale wstepnie jestesmy umowione:tak:;-)
a tak wogole,ty to masz kobieto zdrowie,tak nad ranem,co ja mowie w srodku nocy wstawac,wielki szacun dla ciebie:-):-):-)

Anaconda,a ma ma i to niezly,nie raz juz mnie z butow wyrwalo:eek:...a za 2 lata nasze corki(bo mamy w jednym wieku) tez komunie beda mialay i juz sie boje co ona bedzie wymyslac:baffled:,bo razem bedziemy robic.....gdyz wspolni dziadkowie i chrzestny:sorry:....a ona juz wspominala cos kiedys jak to bedzie z prezentami,zeby sie tylko goscie nie pomylili:szok::szok::szok:...hi,hi....dobre,co?
sienio ja mam podobny dzień wszystko mnie drażni a do tego Gabi wyciąga mi wszstko z szafek i szuflad .... wczoraj pierwszy raz nam stanęła przy kanapie a dzisiaj staje przy wszystkim .... normalnie nie wyrabiam .....
Widze ze mamy rozrabiakow w podobnym wieku....moja jeszcze mi tak nie szaleje...ale tez nie moge jej nigdzie samej zostawic,bo probuje raczkowac juz i czasem jeszcze upadnie....dzis 3 razy golwe o podloge potlukla:sorry:

A teraz witajcie wieczorkiem....
ale dzis to jestem padnieta,zrobilam pieszo ponad 20 km :szok:...a to dlatego ze z mezastym sialismy tymianek....o matko tyle to ja sie jeszcze na raz nie nachodzilam:szok:,nog nie czuje:baffled:
Wiec ide sie wypluskac i do lozeczka:happy: papatki

DZIEŃ DOBRY :)

cóż za piękna pogoda na dworze :)

Gabi miała dzisiaj lepszą noc wczoraj kupiłam jej syropek homeopatyczny i powiem Wam ze mnie kaszlała w nocy i spała dzięki temu spokojniej i dłużej :)

ale i tak na nogach jestem od 5:30 ;)
na szczęście mała jeszcze usnęła o 8 i dopiero teraz wstała :)

Później jedziemy na obiad do moich rodziców bo tacie odwołali lot i leci dopiero we wtorek więc chcemy trochę czasu jeszcze z nim spędzić ;)

jak się uda to może wyrwiemy się z mężem do kina wieczorkiem ale wszystko zależy od tego jak mała będzie się czuła - ALEŻ MAM OCHOTĘ GDZIEŚ WYJŚĆ BEZ MAŁEJ - a mam mało takich okazji ;) ba mogę je policzyć na palcach jednej ręki ;) od początku porodu ;)

Dzięki wielkie:tak::tak::tak::tak::tak::tak:wózek wygląda super:tak:ja póki co też mam pompowanego 4 kołowca na wahaczach :tak::tak::tak::tak:chciałam aby mała nie odczuwała każdej dziury w chodniku:tak::tak:

to jest nasz stary wózio beby merc s6 bardzo fajny wózek

jak go kupowaliśmy to też bardziej zwracałam uwagę na gondolę na to by wózek był duży, miał dużą amortyzację ;)
ogólnie gondola na medal - nawet te śniegi nie były nam straszne - wózek szedł jak czołg ;)
niestety przy wyjazdach był problem bo wózek zajmował pół bagażnika :no: i kilka razy musieliśmy z niego zrezygnować ;)

długo szukaliśmy spacerówki ... w każdej mi coś nie pasowało - a małych kółek bałam się najbardziej ;) los chciał że wózek nam spadł z nieba ;) - brzybył do nas na Dzień Kobiet ;) ładny pierwszy prezent od losu :)

powiem Wam że nie sądziłam że małe kółka są tak wygodne - jedno bym zmieniła bo wolałabym by także były pompowane .... mam jednak sentyment do kółek pompowanych ;)

ale ogólnie delti jest bardzo fajny
teraz jak wyjechałyśmy na 1,5 tygodnia to zapakowałam się z małą nawet z krzesełkiem do karmienia ;) a wszystko dzięki temu że stelaż wózka zajmuje bardzo mało miejsca i mieści się bez problemu do Twingo mojej mamy - a baby merc nie wchodził nawet do bagażnika nie mówiąc o przednim siedzeniu heheheh

ale tak to jest jak ktoś po raz pierwszy kupuje wózek nie do końca wie czym się kierować ;)

biorę na ręce, zagaduję i nagle wielki, spontaniczny uśmiech na twarzy i w oczach:szok::szok::szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-) dziś to samo....do mnie i do męża:tak::tak::tak:córcia robi postępy:-D

GRATULACJE pamiętam pierwsze uśmiechy GABI ehhhh sama słodycz!!

Widze ze mamy rozrabiakow w podobnym wieku....moja jeszcze mi tak nie szaleje...ale tez nie moge jej nigdzie samej zostawic,bo probuje raczkowac juz i czasem jeszcze upadnie....dzis 3 razy golwe o podloge potlukla:sorry:
o taaaak

a mała raczkuje Ci do przodu czy jeszcze do tyłu ??

nam Gabi zaczęła raczkować do przodu miesiąc temu dzieci tak szybko łapią o co chodzi że to przerażające jednego dnia postawiła parę raczków do przodu a następnego dnia już raczkowała wszędzie za mną ;)

teraz jest jej pełno wszędzie a ostatnio upatrzyła sobie ściąganie fiuranek chyba je jakaś zawiążę ;)
przedwczoraj pierwszy raz stanęła nam przy kanapie a wczoraj już stawała przy wszystkim i jeszcze przebiera nogami a jak usłyszy piosenkę zaczyna telepać pieluchą fajnie to wygląda ;)

wszystkie szafki i szuflady zagrożone ;) nie wspominając o szafce pod telewizorem gdzie mąż trzyma wszystkie kable płyty itp ;)

kolega mnie wczoraj straszył ze to dopiero początek i żebym korzystała z wolności bo mała jeszcze nie chodzi a ja ledwo wyrabiam ;) heheheh

ale dzis to jestem padnieta,zrobilam pieszo ponad 20 km :szok:...a to dlatego ze z mezastym sialismy tymianek....o matko tyle to ja sie jeszcze na raz nie nachodzilam:szok:,nog nie czuje:baffled:

też bym padła jak mucha :)

WSTAWAĆ ŚPIOCHY ;)

reklama
cześć śpiochy.
Jest ładna pogoda wiec wszystkie mamuśki sie na spacery powybierały
Mój M zabrał sie za porządki wiec spacer musimy przełożyć na później

Do góry