reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Hej girls

ja ?już? :sorry: po pracy, Filipek po przedszkolu. Młody ogląda Tomka, a ja mam chwilę na BB. Zaległości nadrobione.

marta, normalnie nad Wami jakieś fatum ostatnio. Jak nie auto to oszczerstwa w necie i ciągłe wypadki chłopaków. Współczuję.

Natalka ładnie przespała noc, ale o 8 wstała i spać nie chciała już:no::no::no:jakimś cudem mężowi udało się ją uśpić o 9.30 i jak na razie śpi dalej:tak::tak::tak:
:szok::szok::szok::szok::szok: misia masz złotą córkę!!!!!! Filip do 3 miesiąca budził się co pół godziny. :sorry: A jak go kolki męczyły to bywało i tak, że nosiłam go ryczącego po mieszkaniu przez 3 godziny, później była np. godzina spokoju i kolejne 3 wycia. Nie wiem jak ja to przeżyłam....:cool:

o wlasnie to napisala moja kol: "Dzisiaj byliśmy u dermatologa,(...) ze u niemowląt nie stosuje się Oilatum, bo może wywołać łojotokowe zapalenie skóry, bo ma dużo parafiny :szok: Na szczęście my jediemy na emolium :happy2: Ale pomyślcie, ile dzieci się w tym kąpie, bo ma właśnie problemy ze skórą :szok:" Emolium i Balneum Hermal może być, a najlepiej płatki owsiane - 2 garści zapakować w pieluche tetrową i wyciskać w wodzie w wannie - taka biała się zrobi. Do smarowania krem emolium lub Cetaphil

------------
ile w tym prawdy co do oilatum nie wiem:))

hania spi ale co chwile sie budzi, katar ją męczy i ciezko oddychac:((

Ostatnia edycja:
hej
hania spi na rece wiec krotko: zapalenie uszu i antybiotyk,plus zeby.. mieszanka wybuchowa.....
o rany:no::no::no::no::no::no:współczuję, biedna Hania:-:)-:)-(
o rany biedna Hania oby szybko wszystko przeszło, a pewnie zapalenie ucha to przy okazji z tytułu wyżynanych ząbków.
Madziula, Misia mam pytanie do kąpieli dla takiego maluszka co używacie chodzi mi o to jak wróciłyście ze szpitala, bo wiem ze są te kosmetyki z Nivea ale one są od 1 miesiąca a nie wiem co mam zakupić dla bejbasa

witamy
byłyśmy dziś z Amandą u lekarza bo w nocy ten kaszel to ją tak męczył że sie prawie dusiala:-( no i się okazało że jakbyśmy tak zwlekały z wizytą to zapalenie oskrzeli murowane by było:baffled: poza tym gardło też nie za ładne jest:-(ale dobrze przynajmniej że z uszami wszystko w porządku jest :confused2:zapisała jej antybiotyk Zinnat,kropelki Nasivin(na noc),eupforbium na dzień, maść pulmex, Flavame na kaszel i calcium a w piątek mamy się stawić na kontrole:confused2:
Mi też trochę witaminek przypisała i nie tylko bo mam brać Bioparox, Calcium, rutinoskorbin i Apap jak gorączka powyżej 38 stopni będzie:confused2: a jak to mi nie pomoże to mam dostać antybiotyk oczywiście odpowiedni dla kobiet w moim stanie:confused2:
Ogólnie to czuję się fatalnie głowa mnie boli, oczy pieką z nosa cieknie, gardło boli ehhh:crazy:

Kainkas tulaski dla Hani na nieprzyjemne wyżynanie i bolące uszka:confused::confused:
Anet współczuję migreny dobrze że tabletki pomogły:tak::tak:
Marta gratulacje za piąteczkę:-):-)
biedny Juluś dobrze że nosek nie jest złamany mam nadziję że szybko przestanie go bolec:confused::confused:
Marz fajnie że zakupki udane miałaś:-(
Dla pozostałych pozdrowionka i buziaki :-):-)
Dobrze, że szybko poszłyście do lekarza:tak::tak::tak:

fornetka ja też oilatum do kapieli uzywam innych kosmetyków nie stosujemy, buzie myję przegotowana wda i tyle zadnych kremów czy oliwerk. mały nie ma problemów ze skóra miał tylko potówki na polikach ale juz mu zeszły

aco do karmienia to Mikołaj tylko na cycu

hmm...a ja póki co mam coś takiego HiPP: Żel do mycia ciała i włosów HiPP Babysanft i na razie wystarcza, mimo że mała urodzona po terminie to ma nieco suchą skórę. W szpitalu polecali maść witaminową do pupy ( tę czerwoną;-)) i mi też się podobała, a nie kazali używać sudocremu bo zatyka pory:szok:, no chyba że są odparzenia:tak: a położna jak przyszła to kazała na pupę sudocrem a maścią smarować ciałko (wysuszone miejsca):tak::tak::tak: tak więc jak się sama przekonasz co osoba to opinia i niestety trzeba wszystko sprawdzić w praktyce...:sorry::sorry::sorry:
My dziś zaliczyliśmy godzinny spacerek, bo taka piękna pogoda....Natalka cały przespała, a w domu jej spanie jakoś nie szło:no::no::no:no i odebraliśmy skierowanie do ortopedy...teraz trzeba jakiegoś wybrać:baffled::baffled::baffled::baffled:

fogia obawiam się, że kolki dopiero przed nami, więc ....dopiero wtedy się okaże...

aha....Natalka tez tylko i wyłącznie na cycu

Ostatnia edycja:
dziękujemy za życzenia zdrówka mam nadzieję że już jutro jakaś poprawa nastapi bo z Ami to nie za ciekawie nawet jej krew dziś z niewiadomego powodu z noska pociekła :-(i ten jej kaszel... masakra...tak mi jej szkoda:-:)-(
Zdróweczka dla Amandzi...
Mam nadzieję że Bioparox dostałaś w tabletkach bo w kroplach to meeeega świństwo:baffled::baffled::baffled::baffled:
BioparoX mam wziewny i też nie jest za smaczny:eek:

marta1981 dobrze że tylko na stłuczeniu się skończyło! Ale stracha Ci narobił synio.
kainkas zdrówka dla Haneczki:tak: oby szybko jej przeszło,biedactwo malutkie.
aluśka zdrówka dla Ciebie i córeczki. A jak dolegliwości ciążowe przeszły?
fornetka3 ja też kąpałam małego w Oilatum, ale czasami dodatkowo używałam sudocrem lub maść witaminową oraz oliwkę Linomag różową (ślicznie mi pachniała). U nas Emolium się nie sprawdził, był mało wydajny i skóra szorstka się robiła od razu po wytarciu ciałka.
sienio a tego stresu z kontem współczuję, człowiek wtedy wpada w desperację nie myśląc racjonalnie. Dobrze że zakupki udane, to najważniejsze.:tak:
fogia my mieliśmy podobne przejścia kolkowe, średnio co 2h była "syrena"
Ja dzisiaj zaganiana cały dzień, rano byłam na zakupach,potem na działce myłam samochód, obiad, pranie i tak zleciało. Potem byliśmy na spacerku ale deszcz nas złapał i biegiem do domu.:-) Kubuś wrócił do swojej normy tzn. wstaje 7:30 a przed 19 maruda już:tak: Ja oglądam tv i przeglądam allegro:tak:

zdrówka wszystkim chorym, wiosna was nie oszczędza:no::no:

my używamy sudocremu i uas sie sprawdza super, mały miał krosteczki od chusteczek z biedronki i po sudokremie sybko zniknęły, teraz smaruje mu pupcie jak się coś pojawia, inne kremy u nas nie działały:no::no:

jakaś taka zmęczona jestem bo miałam jeszcze coś napisaćale mi z głowy wyleciało:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
lece się myć i chyba padne do spania:-D:-D:-D

czesc kobietki........baardzo przepraszam ze sie ostatnio nie odzywam ale mam taaaaaaaka sajgon ze szok....... moje dziecie nie chce beze mnie nic robic... nie polezy nie pobawi sie... no nic,,, cos jej sie poprzestawialo ze tylko rece i rece a ja juz rady nie daje......... chodze zmeczona i niewyspana a przy tym wsciekla niemal na wszystko.......... zwariowac mi przyjdzie jak nic.....

reklama
zdrówka wszystkim chorym, wiosna was nie oszczędza:no::no:

my używamy sudocremu i uas sie sprawdza super, mały miał krosteczki od chusteczek z biedronki i po sudokremie sybko zniknęły, teraz smaruje mu pupcie jak się coś pojawia, inne kremy u nas nie działały:no::no:

jakaś taka zmęczona jestem bo miałam jeszcze coś napisaćale mi z głowy wyleciało:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
lece się myć i chyba padne do spania:-D:-D:-D

ja tez uzywam sudocrem-na odparzenia,na co dzien bephanten,linomag, ale myje pupe-jak jestem w domu_płatkami kosmetycznymi i wodą, w chustkach jest duzo chemii i Hania mialaproblemy z pupą, u dermatologa wyladowalam :))

a ztymi emolientami to faktycznie trzeba wyprobowac,na lubartowskiej dawali duza wyprawke( m.in. aspirator Frida) i tam bylo sporo próbek takze mozna sprawdzic:))

czesc kobietki........baardzo przepraszam ze sie ostatnio nie odzywam ale mam taaaaaaaka sajgon ze szok....... moje dziecie nie chce beze mnie nic robic... nie polezy nie pobawi sie... no nic,,, cos jej sie poprzestawialo ze tylko rece i rece a ja juz rady nie daje......... chodze zmeczona i niewyspana a przy tym wsciekla niemal na wszystko.......... zwariowac mi przyjdzie jak nic.....

przejdzie wszystko,taki etap,u nas tez tak było:))i czasemtak do tej pory jest jak hankamazly dzien totylko Mama się liczy:)) choć czasem cięzko to dlamnie to wspaniaĄŁE uczucie że dziecko czuje taką więź:))

zdrówka zycze i lece spac:))

Do góry