reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
o rany biedna Hania oby szybko wszystko przeszło, a pewnie zapalenie ucha to przy okazji z tytułu wyżynanych ząbków.
Madziula, Misia mam pytanie do kąpieli dla takiego maluszka co używacie chodzi mi o to jak wróciłyście ze szpitala, bo wiem ze są te kosmetyki z Nivea ale one są od 1 miesiąca a nie wiem co mam zakupić dla bejbasa

witamy
byłyśmy dziś z Amandą u lekarza bo w nocy ten kaszel to ją tak męczył że sie prawie dusiala:-( no i się okazało że jakbyśmy tak zwlekały z wizytą to zapalenie oskrzeli murowane by było:baffled: poza tym gardło też nie za ładne jest:-(ale dobrze przynajmniej że z uszami wszystko w porządku jest :confused2:zapisała jej antybiotyk Zinnat,kropelki Nasivin(na noc),eupforbium na dzień, maść pulmex, Flavame na kaszel i calcium a w piątek mamy się stawić na kontrole:confused2:
Mi też trochę witaminek przypisała i nie tylko bo mam brać Bioparox, Calcium, rutinoskorbin i Apap jak gorączka powyżej 38 stopni będzie:confused2: a jak to mi nie pomoże to mam dostać antybiotyk oczywiście odpowiedni dla kobiet w moim stanie:confused2:
Ogólnie to czuję się fatalnie głowa mnie boli, oczy pieką z nosa cieknie, gardło boli ehhh:crazy:

Kainkas tulaski dla Hani na nieprzyjemne wyżynanie i bolące uszka:confused::confused:
Anet współczuję migreny dobrze że tabletki pomogły:tak::tak:
Marta gratulacje za piąteczkę:-):-)
biedny Juluś dobrze że nosek nie jest złamany mam nadziję że szybko przestanie go bolec:confused::confused:
Marz fajnie że zakupki udane miałaś:-(
Dla pozostałych pozdrowionka i buziaki :-):-)

marz tulaski, mam nadzieję, że się dogadacie. :tak:
kainkas wytrwałości w ząbkowaniu
Marta
o matko biedny ten Julujak nie oko to nos.
mandziula, misia
hehe też tak miałam, że zasypiałam przy karmieniu w nocy i budziłam się po godzinie, a tu mały śpi.:-)
fornetka no ładnie sobie pospałaś. ;)

Witajcie!

a gdzie nam Madzienkę wywiało:confused2: my po spacerku już chodziliśmy 2 godzinki i nawet 2 place zabaw zaliczyliśmy, ale krótko, bo młody na huśtawkach tak sobie chciał, tylko w piaskownicy a piasek jeszcze zimny. W cieniu tak nawet nieprzyjemnie wieje. Mnie też coś głowa dzisiaj boli, ale poczytam trochę póki mały śpi.

Hej, jestem jestem...rano byłam z Jula u dermatologa bo jakiegos uczulenia dostała na pleckach, a pozniej skoczylam do reala bo pustki w lodowce...jeszcze czeka mnie wycieczka do Aldika....może anacondę z Mają spotkam:-D:-D:-D

Marz
jestesmy z tobą i mocna zaciskamy kciukaski żeby było lepiej:tak::tak:

Marta biedny Julcio....a co z tymi mailami mialas nam wysłać:rofl2::rofl2::rofl2:

hej
hania spi na rece wiec krotko: zapalenie uszu i antybiotyk,plus zeby.. mieszanka wybuchowa.....

Uuuuu zdróweczka dla Hani:tak::tak:

Madziula, Misia mam pytanie do kąpieli dla takiego maluszka co używacie chodzi mi o to jak wróciłyście ze szpitala, bo wiem ze są te kosmetyki z Nivea ale one są od 1 miesiąca a nie wiem co mam zakupić dla bejbasa

Fornetka
pozwole sobie napisać mimo że pytanie nie do mnie;-)my od poczatku uzywalismy Oilatum do kapieli

witamy
byłyśmy dziś z Amandą u lekarza bo w nocy ten kaszel to ją tak męczył że sie prawie dusiala:-( no i się okazało że jakbyśmy tak zwlekały z wizytą to zapalenie oskrzeli murowane by było:baffled: poza tym gardło też nie za ładne jest:-(ale dobrze przynajmniej że z uszami wszystko w porządku jest :confused2:zapisała jej antybiotyk Zinnat,kropelki Nasivin(na noc),eupforbium na dzień, maść pulmex, Flavame na kaszel i calcium a w piątek mamy się stawić na kontrole:confused2:
Mi też trochę witaminek przypisała i nie tylko bo mam brać Bioparox, Calcium, rutinoskorbin i Apap jak gorączka powyżej 38 stopni będzie:confused2: a jak to mi nie pomoże to mam dostać antybiotyk oczywiście odpowiedni dla kobiet w moim stanie:confused2:
Ogólnie to czuję się fatalnie głowa mnie boli, oczy pieką z nosa cieknie, gardło boli ehhh:crazy:

Zdróweczka dla Amandzi...
Mam nadzieję że Bioparox dostałaś w tabletkach bo w kroplach to meeeega świństwo:baffled::baffled::baffled::baffled:

hej
hania spi na rece wiec krotko: zapalenie uszu i antybiotyk,plus zeby.. mieszanka wybuchowa.....

Oj biedna Haneczka, oby szybko wyzdrowiała :tak::tak::tak:
Aluśka dla was też dużo zdrówka, zwłaszcza dla ciebie bo w końcu jesteś już w dwóch osobach :tak::tak::tak:
A ja mam mega lenia, niby posprzątałam ale poza tym nic mi się nie chce, miałam po Maję iść z rowerkiem ale nie wiem czy zaraz padać nie zacznie :sorry::sorry::sorry:

dzięki Madzieńka bardzo za info. ja mam dylemat bo nie wiem czy mam coś kupować M twierdzi ze już zgłupiałym z tym wszystkim ale jak wczoraj trafiłam na IP to stwierdziłam ze jeszcze jestem w lesie z kilkoma rzeczami wiec wole się upewnić.
To mam takie pytanie teraz już do wszystkich mamusiek jakie kosmetyki dla takiego małego bejbaska kupić

fornetka ja też oilatum do kapieli uzywam innych kosmetyków nie stosujemy, buzie myję przegotowana wda i tyle zadnych kremów czy oliwerk. mały nie ma problemów ze skóra miał tylko potówki na polikach ale juz mu zeszły

aco do karmienia to Mikołaj tylko na cycu

witam ponownie :)
kainkas, aluska zdrówka dla waszych dziewczynek:tak:
madzienka nasza Julka tez ostatnio dostala uczulenia na plecach:eek: ale u nas to chyba od ubranek, albo plunu do prania, bo znijakja i znow sie pojawiaja, zelezy co jej ubiore:confused: wkladalas moze te body z bb,bo ja ich nie upralam i wtedy pojawilo sie straszne uczulenie:confused::confused:
marz mysle, ze ten okres szybko minie, kazde z Was chyba potrzebuje czasu... moze duzo spraw sie nazbieralo, ale zobaczesz napewno bedzie dobrze:tak::tak:

No i polazlam jednak do miasta:-p, ale obylo sie bez szalenstw. Kupilam tylko spodnie dla siebie i J i rajstopki. Najlepsze bylo jak dzis przed wyjsciem sprawdzam konto i myle...okradli mnie!!!:confused2::szok: ale po przeliczeniu wydatkow okazalo sie, ze jednak nie:sorry::sorry: Sama sie z siebie pozniej smialam przez pol godziny:-D:-D

Fornetka
Co do plynu to ja od poczatku uzywam J&J u nas jest ok, ale wiem, ze niektore zieci sa uczulone. Zapytaj w aptece, ja kiedys pamietam jak chcialam kupic herbatke dla tyg Julki to pani powiedziala, ze ta od 1 mies tez moge wziac, bo podobno tam jest napisane od 1 mies. dlatego, ze sa jakis przepisy ostre i zeby bylo os 1 tyg czy dnia to trzebaby duuzo wiecej badan robic. Tak powiedziala farmaceutka, ale czy mozna jej wierzyc...?

Ostatnia edycja:
Fornetka Oilatum nie jest dobre dla dzieci( zawiera jakieś składniki szkodliwe-parabeny) jak sie dowiemdokladnie to napisze, tak mowila kumpela, ktora ma alergika... i jej lekarz polecal emolium, ja tez uzywala emolium zel od urodzenia hanki choc napisane ze od 1 m-ca... bylo super , zadnych problemow ze skora...i jeszcze krem emolium mialam, ja wolalam emolium niz oilatum ze wzgledow finansowych- kupowane w aptece na nadbystrzyckiej były duzo tansze

dzieki za zyczonka zdrowia, na razie musimy sobie radzic z marudka

Ostatnia edycja:
reklama
Już piszę co z Julem,żebyście się nie martwiły.:tak:Do szpitala na laryngologię pojechaliśmy ze skierowaniem z pogotowia. Jak wracaliśmy ze wsi, po wejściu do klatki schodowej Julu poślizgnął się na plastikowej wycieraczce - takiej jak sztuczna trawa a pod nią był piach:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::crazy: i noskiem uderzył w schody:-(. Po wejściu do mieszkania zaczęła lecieć mu krew z noska. Olka wysłałam do sąsiadki, Julka wzięłam na ręce i poleciałam do pogotowia - tam doktorka profilaktycznie skierowała nas do szpitala. Teraz trochę zapuchnięty i mówi że go nos boli(dałam mu Ibufen D i hydroxiziny dla spokojności bo nie mógł zasnąć) ale złamany nie jest tylko stłuczony:tak::huh::huh:.
Ojej,Marta ale przezycie mieliscie,dobrze ze sie na stluczeniu tylko skonczylo

witamy
Aluska,no to chorobsko was wzielo na calego,wspolczuje serdecznie,a ty uwazaj na siebie teraz,bo w pierwszym trymestrze to strach antybiotyki brac,ale Bioparoks nie szkodliwy,ale za to smak rzeczywiscie paskudny....a swoja droga to nie wiedzialam ze jest w tabletkach,zawsze mialam taki do wdychania

Witam kochane mamuski.....
Ja dopiero teraz znalazlam chwile na kompa,Karolina zasnela,mam nadzieje ze zdaze posta napisac i sprawdzic poczte,zanim sie obudzi:baffled:
Rano gotowalam zupki dla Karoli i wyszlo mi na 2 tygodnie:szok:,ale bede miala spokoj na jakis czas:happy:
A co do kosmetykow dla malenstwa,to ja tez uzywalam na poczatku Oilatum,a teraz mam Nivea i szampon i mydelko i oliwke....a do pupy kremik najlepszy(jak dla mnie ) to Bepanthen masc lub krem....sudocrem nie dziala za dobrze na pupe Karoli
A jutro jedziemy na szczepienie,odwleklo sie nam troche w czasie bo chora byla i potem jeszcze trzydniowke zlapala :sorry:,ciekawa jestem ile teraz juz wazy,bo jak sie dluzej ponosi to raczk juz bola:-D
Tulaski dla wszystkich chorowitkow....

Do góry