reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

dzięki Madzieńka bardzo za info. ja mam dylemat bo nie wiem czy mam coś kupować M twierdzi ze już zgłupiałym z tym wszystkim ale jak wczoraj trafiłam na IP to stwierdziłam ze jeszcze jestem w lesie z kilkoma rzeczami wiec wole się upewnić.
To mam takie pytanie teraz już do wszystkich mamusiek jakie kosmetyki dla takiego małego bejbaska kupić

Fornetka pisalam ostatnio kolezance w ciązy co ja miałam więc przekopiuje Ci
do smarowania pupci na codzień polecam Ci taką maść z witaminą A - u nas super sprawdziła się;-)))
Maść z witaminą A 30 g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
szampon w piance przeciw ciemieniuszce
Strona przedmiotu - Aukcje internetowe Allegro
Bepanthen maść - zarówno na odparzenia pupci jak i na brodawki, ja miałam 100g
Sudocream - małe opakowanie
Linomag mam, przydaje się przy odparzeniach ZIOŁOLEK Linomag maść 30 g - porównanie cen w sklepach internetowych ale nie uzywałam go na codzien
Woda Morska

Fornetka Oilatum nie jest dobre dla dzieci( zawiera jakieś składniki szkodliwe-parabeny) jak sie dowiemdokladnie to napisze, tak mowila kumpela, ktora ma alergika... i jej lekarz polecal emolium, ja tez uzywala emolium zel od urodzenia hanki choc napisane ze od 1 m-ca... bylo super , zadnych problemow ze skora...i jeszcze krem emolium mialam, ja wolalam emolium niz oilatum ze wzgledow finansowych- kupowane w aptece na nadbystrzyckiej były duzo tansze

dzieki za zyczonka zdrowia, na razie musimy sobie radzic z marudka

Naprawdę???:szok::szok::szok:My teraz też uzywamy Emolium:tak::tak::tak:

Ja za to po powrocie do domu myłam Maję w balneum - tak nam doradzali w szpitalu i jak dla mnie rewelka :tak::tak::tak:

polecali nam to w szkole rodzenia:tak:

Marta miałaś nam coś wysłać na maile?

Ja tez czekam:-D:-D:-D:-Da tu cisza

BioparoX mam wziewny i też nie jest za smaczny:eek:

Wziewny??ale na pewno lepiej smakuje niz w kroplach bleeeeeeeeeeeee

czesc kobietki........baardzo przepraszam ze sie ostatnio nie odzywam ale mam taaaaaaaka sajgon ze szok....... moje dziecie nie chce beze mnie nic robic... nie polezy nie pobawi sie... no nic,,, cos jej sie poprzestawialo ze tylko rece i rece a ja juz rady nie daje......... chodze zmeczona i niewyspana a przy tym wsciekla niemal na wszystko.......... zwariowac mi przyjdzie jak nic.....

uwierz że to mija i powraca i poziej znowu mija...
Spotkasz sie z nami, tym razem na dłuzej??szczegoły na spotkaniowym

Maltanka
co z naszym spacerkiem...???Aaa i dziekuję za zdjęcia

reklama
Hej babeczki, coście takie niecierpliwe:sorry:. Wysłane na PW;-):tak:.
Dzięki za troskę o Jula, trochę z noska mu katarek spływa ale wg mnie to ropa schodzi:confused2::eek:.
Zdrówka dla wszystkich chorowitek:tak:.
Wybaczcie ale natchnienia brak:-( i odespać wczorajszą nockę muszę:tak:.

A nie chwiliła sie jeszcze ze w sobote tez pozwoliłą sobie za małe szlenstwo i były spodenki i sweterek a co tam jak szalec to szalec.
W domu bez zmian:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

to dobrze, że zakupy się udały:tak:

hej
hania spi na rece wiec krotko: zapalenie uszu i antybiotyk,plus zeby.. mieszanka wybuchowa.....

ojej biedna Hania. Zdrówka

Mi też trochę witaminek przypisała i nie tylko bo mam brać Bioparox,

ja brałam Bioparox pod koniec ciąży jak mnie złapało przeziębienie. Wziewny miałam.

Hej, jestem jestem...rano byłam z Jula u dermatologa bo jakiegos uczulenia dostała na pleckach,

Madzienka od czego Jula ma uczulenie?

To mam takie pytanie teraz już do wszystkich mamusiek jakie kosmetyki dla takiego małego bejbaska kupić

fornetka ja kąpałam małego w Oilatum i sprawdzał się rewelacyjnie:tak: teraz już myjemy mydełkiem dla dzieci albo w płynie do kąpieli z oliwką. Poza tym do pupy używałam na codzień bephanten maść, sudokrem nie działał na odparzenia:no: teraz kupiłam tą maść z witaminą A (tą czerwoną co Madzienka polecała) i też jest super. Do włosków to szampon z niwea.

No i polazlam jednak do miasta:-p, ale obylo sie bez szalenstw. Kupilam tylko spodnie dla siebie i J i rajstopki. Najlepsze bylo jak dzis przed wyjsciem sprawdzam konto i myle...okradli mnie!!!:confused2::szok: ale po przeliczeniu wydatkow okazalo sie, ze jednak nie:sorry::sorry: Sama sie z siebie pozniej smialam przez pol godziny:-D:-D

:szok: o masz to pewnie nieźle się wystraszyłaś:baffled::-D

Rano gotowalam zupki dla Karoli i wyszlo mi na 2 tygodnie:szok:,ale bede miala spokoj na jakis czas:happy:

no to poszalałaś z gotowaniem:tak:

czesc kobietki........baardzo przepraszam ze sie ostatnio nie odzywam ale mam taaaaaaaka sajgon ze szok....... moje dziecie nie chce beze mnie nic robic... nie polezy nie pobawi sie... no nic,,, cos jej sie poprzestawialo ze tylko rece i rece a ja juz rady nie daje......... chodze zmeczona i niewyspana a przy tym wsciekla niemal na wszystko.......... zwariowac mi przyjdzie jak nic.....

a no niestety taki wiek, u nas też tak było, ale spokojnie przejdzie. U mnie teraz od 16.00 jest tylko tata:-p

do smarowania pupci na codzień polecam Ci taką maść z witaminą A - u nas super sprawdziła się;-)))
Maść z witaminą A 30 g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

o właśnie tą maść kupiłam i jest ok.

Witajcie!co to pierwsza dzisiaj.
nie chciało mi się wczoraj już zaglądać bo P siedział na komputerze, a nad laptopem muszę więcej czasu spędzić na samo wczytywanie stron niż na pisanie:eek: nie wiem coś się muli ostatnio.

Madzienka
właśnie co z naszym spacerkiem? pisałam wcześniej o wtorku tj. dzisiaj, ale nie pamiętam chyba nic nie odpisałaś:zawstydzona/y: i prania sobie rozczyniłam dzisiaj. Może jutro????

czesz dziewczyny
dzięki bardzo za porady co do kosmetyków dla małego.
Aluśka trzymam kciuki oby przeziębienie szybko przeszło zwłaszcza teraz.
Anet ja to nie mam weny do gotowania, zadroszczę takiego zapału.
Mataka sadze tak jak pisała maltanka ze taki wiek małej i za jakiś czas jej przejdzie
Wczorajsza noc to mnie totalnie wykończyła 4 razy wstawałam siku w przeciągu 40 minut i to nie na kropelki tylko tak dość dobrze ale jak wypiłam prawie litr wody na noc to czego ja się spodziewałam.

Witam :-):-)
Maja w przedszkolu a ja chyba wreszcie do centrum się wybiorę bo jutro mam Maję w domu bo na badanie słuchu znowu idziemy. Wczoraj nagotowałam cały gar grochówy tak więc dzisiaj obiad mam z głowy :-p:-p:-p
Ale za to rano zakładam Mai kurtkę a tu cały rękaw i bok w czarnym smarze (chyba :confused2::confused2:) :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, wczoraj po przedszkolu poszłyśmy na plac zabaw i chyba zakonserwowali smarem wszystkie urządzenia :angry::angry::angry::angry: Kurcze jak ja teraz tą kurtkę wypiorę, chyba będę musiała na 90* nastawić :szok::szok:

fornetka no to kochana po litrze wody:laugh2: to dobrze, że tylko 4 razy, ja czasami to ledwo się położyłam już musiałam wstawać zaraz. A najlepsze zaraz po porodzie było jak już nie musiałam wstawać, to sobie myślę kurczę czy coś nie tak ani razu na siku w nocy nie byłam:zawstydzona/y::-D

kurczę idę do sklepu po mleko bo nawet do kawy nie mam a młody od 1.00 się zaczął coś wiercić i praktycznie koniec spania było.

Madzienka od czego Jula ma uczulenie?

Madzienka
właśnie co z naszym spacerkiem? pisałam wcześniej o wtorku tj. dzisiaj, ale nie pamiętam chyba nic nie odpisałaś:zawstydzona/y: i prania sobie rozczyniłam dzisiaj. Może jutro????

Maltanka nie wiadomo skąd to uczulenie, p. doktor stwierdzila ze cos podrażniło jej skórę, ale nic nowego nie uzywałam:sorry::sorry::sorry:ale juz jest o wiele lepiej...przepisala nam robiona masc i jakis krem i skorka wyglada o wiele lepiej:tak::tak:

Chyba odpisalam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale ok moze byc jutro...tylko gdzie sie umawiamy, w polowie drogi???

Wczorajsza noc to mnie totalnie wykończyła 4 razy wstawałam siku w przeciągu 40 minut i to nie na kropelki tylko tak dość dobrze ale jak wypiłam prawie litr wody na noc to czego ja się spodziewałam.

Litr wody i chciałas spac spokojnie:-p:-p:-p

Witajcie...my szykujemy sie na spacerek, muszę pójść na pocztę....

Anaconda
w realu ja takie odplamiacze moze jest cos od smarow...mam nadzieje ze kurta odpierze sie:tak:

reklama
Witam!
My juz po spacerku dzisiaj było szalenstwo w piachu i musialam dzisiaj interweniowac bo Mateusz co dziecko wezmie to ten sobie akurat namyslał ze on tez to chce takze musialam go roche wychowywac publicznie:-Di sie udało...
Umowilam sie na ostatnie szcepienie mialam byc w marcu a tak to dopiero na 29kwietnia obym nie zapomniala
Troche wczoraj jeszcze poszalalm na alegro kupilam sobie bluzeczki(trzeba troche zaczac kompletowac garderobe przed powrotem do pracy) i Mateuszowi kamizelke Senio i ja musze sprawdzic konto:-Djeszcze dzisiaj tylko wizyta u fryzjera(trzeci raz juz sie umawiam mam nadzieje ze dotre) i koniec.

Anet ja tez jak gotowałam te pierwsze zupki to nie mialam za bardzo orientacji staralam sie robic na 3-4dni no ale czasem to na tydzien wychodziło
Fornetka ja tez pamietam te nocne pobudki ja nawet na spacer daleko nie moglam chodzic...a po prodzie to dziwne uczucie jak na pecherz nie cisnie co 5min
Anaconda oby kurtka sie wyprałą a moze sprobuj oddac do pralni

Do góry