reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

miałam Marta tylko gdzieś zniknęły tak jak napisała Anaconda.
Dziewczyny gdzie to słonce ja już wywiesiłam jedno pranie z ciuszkami a teraz drugie się pierze i co nie wyschnie tak szybko jak sciałam, ale dupa z tą pogodą.
P.S. teraz już są moje suwaczki.
Anaconda już zaczyna mnie strach oblatywać.

reklama
Witam :-):-):-)
My dzisiaj po południu idziemy na wizytę kontrolną do laryngologa, trzymajcie kciuki żeby z tym uchem wszystko było w porządku :confused2::confused2:

Maltanka oj to mnie zaskoczyłaś tym że nawet o wyprowadzce z Lublina myślicie, ale wiesz ja też coraz częściej łapię doły z powodu tego że jesteśmy "bezdomni", jednak to człowiekowi spokojnie żyć nie daje :-:)-(

Anaconda daj znać jak po wizycie.

BTW niestety smutna prawda. Zaczęłam przyznawać mężowi rację, z tym że nie mamy tu czego szukać:no: Ja nie widzę tu perspektyw na pracę dla siebie.:-(
dobra dosyć smęcenia.

No moja miała właśnie 2 lata i 2 m-ce jak pieluchy pożegnała :tak::tak::tak:

wiecie co jeszcze całkiem niedawno wydawało mi się, że dziecko dwuletnie to przesada żeby jeszcze w pampersach chodziło:sorry: teraz widzę, że to nie tak łatwo oduczyć. Podobno po tetrowych dzieci szybciej siadały na nocnik.:sorry:

fornetka spokojnie jeszcze miesiąc :)

no i wychodzi słońce, ale jakoś tak duszno na dworze, jakby miało padać. :cool:
nic mi się nie chce robić, chyba poczytam jakąś książkę.

wiecie co jeszcze całkiem niedawno wydawało mi się, że dziecko dwuletnie to przesada żeby jeszcze w pampersach chodziło:sorry: teraz widzę, że to nie tak łatwo oduczyć. Podobno po tetrowych dzieci szybciej siadały na nocnik.:sorry:

Otóż to , pamiętam jak Maja tylko się urodziła to myślałam że 2 lata to góra jak bez pieluch będzie chodziła, potem z czasem okazało się że to wcale tak nie jest jak my byśmy chcieli i każde dziecko ma swój rytm rozwoju. I jak Maja miała właśnie 2 lata i 2 m-ce ściągnęłam jej pampka i załapała o co chodzi z tym siusianiem :tak::tak::tak:, ale za to w nocy spała z pampkiem do zeszłego lata :tak::tak::tak:

Witam
anaconda27 udanej wizyty u laryngologa, oby już wszystko było w porządku. Musi być dobrze. Daj znać jak tam Majeczka po wizycie.
sienio brawa dla Julki, teraz już z górki pójdzie.:-) Kuba już sam nocnik przynosi i woła eee, tak więc dziennie mi idzie 1 pielucha-jak na dwór idziemy:tak:
fornetka3 ja też zaczęłam miesiąc przed terminem prać ubranka Kubusia, wszystko dokładnie prasowałam po 5 razy:tak:
Ja szczęśliwa bo Kubuś dzisiaj w nocy ładnie spał, bez gorączki i biegunki.Ale dzisiaj go jeszcze przetrzymam w domu. Ja byłam na zakupach w Real-u z siostrą,(mały z tatusiem w domku). Pani w aptece tam pracująca chyba się pominęła z powołaniem.:eek:
teraz będę się bawiła z maluchem i może coś ugotujemy.Miłego dnia.

Witam
Ja byłam na zakupach w Real-u z siostrą,(mały z tatusiem w domku). Pani w aptece tam pracująca chyba się pominęła z powołaniem.:eek:

Tą panią w real-owskiej aptece to ja nieźle kiedyś w myślach sklęłam, czekałam w kolejce a ta gada z jakąś babą, nie to że tamta coś kupowała tylko sobie gadały więc poczekałam jakieś 3min i wyszłam bo mnie szlak trafił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

Witajcie my już po spacerku, Jula śpi już ponad dwie godziny:szok: a ja zdążyłam już do centrum skoczyć pozałatwiać trochę spraw!!!!!
Teraz szykuje obiadek...tzn. gotuję ziemniaczki młode, bo dzisiaj kupiłam a do nich kaczuszka pieczona:-pteściowa wczoraj podrzuciła:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja szczęśliwa bo Kubuś dzisiaj w nocy ładnie spał, bez gorączki i biegunki.Ale dzisiaj go jeszcze przetrzymam w domu. Ja byłam na zakupach w Real-u z siostrą,(mały z tatusiem w domku). Pani w aptece tam pracująca chyba się pominęła z powołaniem.:eek:
teraz będę się bawiła z maluchem i może coś ugotujemy.Miłego dnia.

Tą panią w real-owskiej aptece to ja nieźle kiedyś w myślach sklęłam, czekałam w kolejce a ta gada z jakąś babą, nie to że tamta coś kupowała tylko sobie gadały więc poczekałam jakieś 3min i wyszłam bo mnie szlak trafił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

Co do apteki to mam takie samo zdanie....one nic tam nie wiedzą, na szczęście zaglądam tam z konieczności....

Super że z Kubusiem juz lepiej...oby tak zostało!!!

Anaconda pisz jak wizyta....

Senio
brawo dla Julci!!!!

my mamy w planach oduczanie pieluchy w lecie...zobaczymy jak nam pojdzie...:cool::cool::cool:

Fornetka
oby żołądeczek uspokoil sie:tak::tak::tak:

madzienka Twoja Julka ma jeszcze czas, ale moja to juz duza koza:-p. Kiedys gdzies czytalam, ze dzieci zaczynaja kontrolowac zwieracze od 18 mies., wiec nie masz co sie martwic.:tak:
antuanet brawa dla Kubusia, super chlopak:-):-) Widzialam, ze wczoraj skonczyl 18 mies, szkoda tylko, ze w takich okolicznosciach:confused2: Wszystkiego najlepszego Kubusiu!!
Jade zaraz w poszukiwaniu taniego urzadzenie wielofunkcyjnego, bo stara drukarka sie zepsula a czasem sie jednak przydaje, tylko Julka cos nie chce wstac, jak na zlosc:confused2::confused2:Chyba taka pogoda:-p

madzienka to ładnie Julka Ci pospała.
sienio dziękujemy za życzonka. Widziałam Was na spacerku jak wracałam z Real-a ;-) A jak płaszczyk?Dalej "pachnie"? A nie lepiej zamówić na necie takie urządzenie? Może taniej byłoby niż np. w Media?
Ja zrobiłam makaron z sosem:tak: Kubuś z babcią się bawi, dzisiaj byliśmy na spacerku 20 minut:tak: Tak ładnie się zrobiło-cieplutko, ani wiaterku nie ma.Chciał jeszcze pobiegać ale zabrałam go... Wstawiałam pranie, jeszcze muszę ogarnąć chałupkę i prasowanko się uśmiecha do mnie...

anaconda jak wizyta????
Madzienka ale masz pyszności na obiadek!kaczuszka mlode ziemniaki....mniaaammm!!!!:-)
maltanka to fakt tutaj z robota jest fatalnie, w wawce o prace nie trudno,ale utrzymanie jest troche inne-mieszkania tez-wiadomo!!!:eek: A kredytu tak latwo wcalenie dadza od razu.
senio nie wiem czy Cie dzisiaj po 12 nie widzialam na willowe jak jechalam z pracy samochodem!Bylas z kimś ...:eek:

Witam wszystkich popoludniowo!!!
Wczoraj byla promocja w realu pampkow, same pisalyscie i ja poprosilam tate zeby po drodze z pracy zajechal i kupil (ja musialabym specjalnie z czubow) to kupil dzisiaj przywiozl mi 3 paczki!!!!!!!!!!I oczywiscie nie bylo mowy o zadnym zwrocie kaski!!!:eek::eek::eek: KURDE!!!! Zle sie z tym czuje! Ale 2maja tata ma 60-te urodziny i musze jakiś prezent skombinować Tylko CO!?!?!?!:szok::eek::no: Moze poradzicie???!!!!:-:)-:)-(

reklama
My po specerku rowerkowym prawie 1,5 godzinnym...i cały czas Jula grzecznie siedziała...więc Maltanka spokojnie mozemy umowic sie na spacerek:-D:-D:-D
Spotkałyśmy tez Anaconde z Mają:tak::tak::tak:

Antuanet spała 3 godziny:szok::szok::szok::szok:
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia z okazji 1,5 roczku...zdróweczka przede wszystkim!!!!

Widziałyście wieści na spotkaniowym????:-):-):-):-):-)

Do góry