reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

[video=youtube;2890FeDSIWs]http://www.youtube.com/watch?v=2890FeDSIWs[/vieo] Zobaczcie to!!!Kto nie widzial!!!Ja jeszcze mam ciary na plecach!!!!
ma talent dziewczyna:tak::tak:
A Gosia moja miala w wielka niedziele wypadek,rozciela sobie wieczorem glowe o kant(rog) ławy,na samym srodku czola,miedzy oczami i to ze 4 cm....a krew sie tak lala ze szok:szok:...myslalam ze na pogotowie bedziemy jechac,ale jakos zatamowalismy,no i rysa nie gleboka,wiec mam nadzieje ze sladu nie bedzie.....ale ile sie strachu najadlam,ona zreszto jeszcze wiecej:sorry2:
Biedny Gosiaczek oby szybko jej się to zagoiło nie pozostawiając za sobą śladu:confused::confused:
Jeszcze raz MEGA GRATULACJE!!!!Życze spokojnych 9 miesiączków!!!
już osiem zostało:-p
Witajcie ja juz po zakupach w realu...dzisiaj promocja na pampki pamiętacie??????
no tak a ja wczoraj bez promocji pampki kupiłam:baffled:
Aluska trzymaj sie z tymi dolegliwosciami a co na Amande tez tak samo cie mdliło. No i co bys chciala miec core czy syna
Marz z Amandą to nie można było nawet nazwać tego mdłościami bo ja po prostu rzygałam jak kot:baffled: przez 4 pierwsze miesiące przez co musiałam zaliczyć kilka wizyt u dentysty bo dochodziło do tego że samym kawasem żołądkowym zwracałam i jak sobie przypomnę tamten okres to mnie ciary przechodzą:no::no:
Co do płuci to dla mnie nie ma to takiego znaczenia byle zdrowe było:tak::tak:

Aluśka teraz to chłopak będzie a nie dziewczynka ;-);-)
a dlaczego tak myślisz? jakby się spełniło to małż był by wniebowzięty;-):-):-)
Sienio współczuje tego nie milego śmingusa:baffled: oby ten zapach szybko się ulotnił na powietrzu:confused::confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja juz wrocilam, ciagle czullam ten smród i mialam wrazenie , ze wszyscy inni tez go czuja:-pDzieki za rady z wietrzeniem , zaraz wyprobuję:tak:
aluska dobrze, ze prawidlowe objawy sa:tak:i masz racje oby tylko zdrowe dzieciatko bylo, a plec to juz nie gra roli (tak bardzo:-D) A wiecie, ze ja nie mialam zadnych objawów, troche tylko zapach miesa i kawy mnie odrzucal, ale tylko troszeczke:confused:
marz napewno gorsze dni szybko minal, nie martw sie , kazdy je przechodzi:tak:

Dziękuję Wam za wsparcie i pocieszenie.:-)

Antuanet to dobrze, że z Kubusiem ok. A co się stało, że wylądowaliście w szpitalu???
maltanka w niedzielę wieczorem jak wróciliśmy od rodziny bawił się normalnie i nagle główka mu opadła na jeden bok, zrobił się wiotki i nie mógł sam stać bo leciał.:crazy: I wzywaliśmy pogotowie ale pani dyspozytorka powiedziała że będziemy musieli czekać ok 1h więc jak mamy możliwość lepiej jechać od razu do szpitala. Dobrze że Hubercik zdrowieje.
sienio nieźle z tym płaszczem. A Ty już męża odprawiłaś?
mandziula dobrze że dzieciątko spokojne, możesz przynajmniej coś zrobić w domku.
A u nas tak jak pisała sienio od wczoraj nerwówka bo Kubuś gorączkuje. Dzwonię do tej dr co nas wypisywała i się pytam co mam robić (bo wypisu nam nie dali jeszcze- tak jakby przepustkę dostaliśmy) a ona mi że jak go wypisywała to był zdrowy:angry: i że mamy kontaktować się z pediatrą rejonowym. Oczywiście w przychodni numerków nie ma, więc zadzwoniliśmy do znajomej pediatry no ale nie odbierała. Więc pojechaliśmy do LuxMedu, zrobiliśmy badania i się okazuje że krew,mocz wszystko w porządku. Tak więc chyba od ząbków gorączkuje ( trójki mu idą), podaję mu Ibufen i obserwuję. :tak: Normalnie chyba nie ma nic gorszego niż Polska służba zdrowia:no: Mały ładnie się bawi, najchętniej by na dwór poszedł. Ja teraz miałam chwilkę bo z małżem się bawi.:-)

Witajcie ja juz po zakupach w realu...dzisiaj promocja na pampki pamiętacie??????

Teraz sszykuje Julci obiadek i wychodze na piwko z koleżankami:-D:-D:-D:-Dtesciowa zostaje z jula bo P jedzie na kontrolę do Łecznej...życ nie umierać:-D:-D:-D
Jak tam spotkanko z koleżankami? mam nadziję że bardzo udane było/jest;-)
Dziękuję Wam za wsparcie i pocieszenie.:-)
A u nas tak jak pisała sienio od wczoraj nerwówka bo Kubuś gorączkuje. Dzwonię do tej dr co nas wypisywała i się pytam co mam robić (bo wypisu nam nie dali jeszcze- tak jakby przepustkę dostaliśmy) a ona mi że jak go wypisywała to był zdrowy:angry: i że mamy kontaktować się z pediatrą rejonowym. Oczywiście w przychodni numerków nie ma, więc zadzwoniliśmy do znajomej pediatry no ale nie odbierała. Więc pojechaliśmy do LuxMedu, zrobiliśmy badania i się okazuje że krew,mocz wszystko w porządku. Tak więc chyba od ząbków gorączkuje ( trójki mu idą), podaję mu Ibufen i obserwuję. :tak: Normalnie chyba nie ma nic gorszego niż Polska służba zdrowia:no: Mały ładnie się bawi, najchętniej by na dwór poszedł. Ja teraz miałam chwilkę bo z małżem się bawi.:-)
Antuanet24 dobrze że to tylko ząbki:tak:
ale strachu i nerwów które przeżyłaś to nie zazdroszczę:confused:
J
aluska dobrze, ze prawidlowe objawy sa:tak:i masz racje oby tylko zdrowe dzieciatko bylo, a plec to juz nie gra roli (tak bardzo:-D) A wiecie, ze ja nie mialam zadnych objawów, troche tylko zapach miesa i kawy mnie odrzucal, ale tylko troszeczke:confused:
ale Ci dobrze tez bym tak chciała:dry:

Witam wszystkich!Ja tylko na sekunde wpadłam sie przywitać, bo mam kupe roboty papierkowej na jutro i nie moge sie wyrobić,czas mi jakoś ucieka!!! Moze jutro nadrobię bo naprodukowałyście dzisiaj az szook!!! Pozdrawiam Was serdecznie, miłego wieczoru życze!

Antuanet24 najważniejsze ze Kubuś już się czuje lepiej, i miejmy nadzieje ze są to ząbki a nie nic poważnego. A co do służby zdrowia to lepiej nie mówić.
Anet no to mieliście niezłe Święta a jak Gosia dzisiaj się czuje mam nadzieje ze blizna nie zostanie.
Aluśka ja zaczaiłam się w 6 tygodniu ze jestem w ciąży i tak na prawdę żadnych typowych objawów jedynie co to przez 3 tygodnie mnie muliło ale nie wymiotowałam.
Jestem ale tak jak by mnie nie było, chyba się czymś podtrułam bo boli mnie brzuch a bardziej to jak nazwał mój M "kiszki", biegunki jako takiej nie mam ale zaliczyłam już toaletę i żołądek tez odmówił posłuszeństwa.
Dzwoniłam do położnej i jak mi nie przejdzie to mam się wybrać do szpitala ale jak pojadę to na pewno zostawia mnie tam a ja nie chce wiec no-spa już wzięta i teraz czekam aż się poprawi.

żaluje, ze nie wylal na mnie wiadra zimnej wody!!!! Musze wyjsc do miasta, ale z takim zapachen to normalnie az wstyd:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

sienio do pralki i tyle. Inaczej ciężko będzie, wątpię żeby wywietrzenie pomogło.

ja też kupiłam pampki:tak:

oj chyba na dziołchę się zapowiada;-)

aluśka ja rzygałam jak kot i muliło mnie przez 4 miesiace prawie i chłopak jest:-)

Maltanka powodzenia w szukaniu pracy i nie uciekaj z Lublina:happy:a jak dostaniesz to czy tesciowa zajmie sie jednak Hubertem

:no: na teściową nie ma co liczyć. a z pracą zobaczymy. zamierzam szukać w W-wie też. M miał już jedną rozmowę, niestety nie udało się :-( a szkoda, bo bardzo fajna firma.:-(

A wiecie, ze ja nie mialam zadnych objawów, troche tylko zapach miesa i kawy mnie odrzucal, ale tylko troszeczke:confused:

mnie zapach kawy odrzucał, a piłam codziennie rano, jeszcze w pracy i miałam nieodpartą chęć na owoce, @ parę dni się spóźniała, wiedziałam już co jest grane. nawet testu nie robiłam, tylko do gina od razu.

maltanka w niedzielę wieczorem jak wróciliśmy od rodziny bawił się normalnie i nagle główka mu opadła na jeden bok, zrobił się wiotki i nie mógł sam stać bo leciał.:crazy: I wzywaliśmy pogotowie ale pani dyspozytorka powiedziała że będziemy musieli czekać ok 1h więc jak mamy możliwość lepiej jechać od razu do szpitala.

Normalnie chyba nie ma nic gorszego niż Polska służba zdrowia:no:

Antuanet
a w szpitalu co wam powiedzieli, co było przyczyną? Dobrze, że gorączka tylko od ząbków. Zdrówka Kubusiu!!!

BTW polska służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia niestety, ale jest gorsza -angielska.

fornetka oby szybko przeszło i kiszki wróciły do siebie:tak:

sundey wyłaź z tych papierów szybko:tak:

młody wykąpany i śpi, teraz P mi coś łapie, kaszle i nos zatkany, nosz:wściekła/y: kiedy te wirusiska się skończą. Wiecie co, mam w domu takie durne gniazdko, włączałam kabel do komputera i po ciemku włożyłam jeden bolec wtyczki i chciałam palcem namacać drugą dziurkę jak mi ręką telepnęło:szok: ale się wystraszyłam, aż krzyknęłam, zaraz zastawiam to dzidostwo łóżkiem, boshe jak ja nie cierpię tego mieszkania.:wściekła/y: Chce już swoje.....

idę z psem...

maltanka w lublinie nic Was nie trzyma, a w Wawce zawsze wiecej pracy i zarobki lepsze, wiec moze i latwiej kredyt na mieszkanie dostaniecie. Ja sama sie zastanawiam co my tu jeszcze robimy:confused::confused: Nie martw sie napewno jeszcze jakas fajna oferta sie pojawi:tak: Co do objawow ciazy to ja tez mialam wielka ochote na owoce, kiedys kupilam sobie tyle, ze mi sie siatka urwala:-D:-D
fornetka zycze szybkiego powrotu do formy:tak:
sunday a co Wy tam piszecie? Jak sie czlowiek nie zna, to mysli , ze praca w przedszkolu polega wylacznie na zabawie z dziecmi:sorry2::sorry2:
Zmykam na YCD :-p

Hej ja juz w domku, na spotkaniu była bardzo sympatycznie....

Maltanka czy ja czegoś nie doczytałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wyprowadzacie się??jaka praca w warszawie???

Położe Jule spac i wracam dalej czytać....

reklama
maltanka w lublinie nic Was nie trzyma, a w Wawce zawsze wiecej pracy i zarobki lepsze, wiec moze i latwiej kredyt na mieszkanie dostaniecie. Ja sama sie zastanawiam co my tu jeszcze robimy:confused::confused: Nie martw sie napewno jeszcze jakas fajna oferta sie pojawi:tak:

a no właśnie. Mojego P brat pracował rok i kupił mieszkanie, co prawda na kredyt i dwa pokoje ale zawsze to swoje, a tutaj szanse na kredyt =0:-(

Maltanka czy ja czegoś nie doczytałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wyprowadzacie się??jaka praca w warszawie???

Madzienka:no: wszystko doczytałaś, jak na razie nie, była szansa, ale niestety nie udało się, na początku nie chciałam, a teraz strasznie mi szkoda.

Do góry