reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Maltanka ja miałam taki rowerek i bardzo go polecam, teraz jak maluch jest mały wozisz go a za rok zdemontujesz to na nóżki i będzie samo pedałowało :tak::tak:
Maja miała go do 3 lat bo dopiero w tamtym roku kupiliśmy jej taki zwykły rowerek z doczepianymi kółeczkami :tak::tak:
A ja w końcu znowu nie pojechałam bo popsuła mi się drukarka i zaczęłam ją naprawiać no i do teraz mi zeszło :cool::cool:, teraz mykam na zakupy :tak::tak:

reklama

A ja w końcu znowu nie pojechałam bo popsuła mi się drukarka i zaczęłam ją naprawiać no i do teraz mi zeszło :cool::cool:, teraz mykam na zakupy :tak::tak:

hehe to Ty majster klepka jesteś:-p ja bym nawet nie wiedziała jak się za to zabrać.

w Olimpie jest jakaś "Fantazja" czy jakoś tak z zabawkami, zajdę tam dzisiaj i pooglądam

Maltanka ja też nie miałam pojęcia jak się za tą drukarkę zabrać ale nie byłabym sobą jakbym tam swoich szanownych paluszków nie wsadziła :-D:-D:-D

anaconda ale sie wybierasz sie do tego centrum :-D:-D jak ja na ten dzisiejszy spacer;-)
maltanka owocnych zakupów:tak:
zmykam dziewczynki, bo nie wyjde dzis, milego dnia

Ale produkcja!!!!!

Witajcie, my wlasnie wrocilysmy z bugi...Jula padła a ja was troszke poczytam

ale cudnie dzisiaj na dworze....:tak:

Maltanka ja mam jezdzik jets fajny ale na dworze z nim jeszcze nie bylam bo maly w domu dopiero zaczyna na nim probowac jezdzic, dzisiaj na spacerku tez dorwał dziewczynce rower. Ja taki kupiłam rok temu dla chrzesnicy w kolorze zielonym i ona wogole na nim praktycznie nie jezdzila a teraz ma 3lata wiec juz za maly wiec siostra ma mi go uzyczyc. Ale fajna sprawa Mateusz nie bardzo chce juz jezdzic w wozku biore go aby na rekach malego nie nosic ale zaraz chce wysiadac a w tym rowerku to mysle ze by posiedzial.
Madzienka Twoja Jula jutro bedzie sie czula jak w domu zna juz pewnie Bugi jak własną kieszen:-Da tak poza tym to w zwiazku z tym iz ty bylas chyba tam najczesciej to napisz w czym Twoja Jula i inne dzieci tam biegaja, bierzesz jej jakies ciapki itp.
Nadulec super ze juz jestescie w domku i duzo zdrowka malej zycze
Mandziula ja tez takie sobie opinie o nim slyszalam ale w sumie nie masz co sie niepokoic bo jesli nic bardzo Mikolajowi nie jest to ani masaz stupek ani lekkie pieluchowanie nie zaszkodzi. Ja chodze do Gila i jak Mateusz byl taki malutki to podczas usg stwierdzil leciutkie odchylenie od normy lewego bioderka. Kazal pieluchowac szeroko i cwiczyc. Nie bardzo sie do tego przylozylismy wiec nastepnym razem dal nam pieluche ortopedyczna na noc, zakladalismy nie na kazda bo slyszelismy opinie znajomych ze z czasem lekkie odchylenia same sie cofaja i rzeczywiscie w naszym przypadku tez tak bylo.
Moi znajomi zakladali coreczce od niemowlaka taka dziwna pieluche az ciezko mi ja opisac musiala i dzien i noc. Oni oczywiscie wzorowo sie spisali:-) i non stop ja zakladali az moze do pol roku. Wynik byl taki ze dziecko musialo chodzic na rehabilitacje bo to byla przesada.
Misia juz pewnie na oddziale ciekawe co u niej

Mateusz spi katar nadal meczy troszke i w dalszym ciagu mam nadzieje ze to od zebow. Nocka tez taka sobie ale nie najgorsza. Mnie wczoraj na wieczor dopadł jakis kaszel i myslalam ze zaczne sie rozkladac ale zjadlam czosnek i dzisiaj jest juz ok. Mateuszowi tez dzisiaj do zupy posiekałam zabek abysmy na jutro zdrowi byli:-DNa dworze jest cudnie, bylismy na spacerku obskoczylismy dwa place zabaw naszczescie mamy czyste i nowe.Mateusz juz sam ze slizgawki zjezdza a jaka ma przy tym radoche. W takich momentach dopiero zdaje sobie sprawe ze dziecko zamienia mi sie juz w samodzielnego chlopca i nie jest juz niemowlaczkiem:confused::confused::-D W tamtym roku to pamietam jak go tak delikatnie spuszczalam trzymajac caly czas, a teraz chce sam wejsc po schodkach i jak mu kaze aby stal grzecznie bo musze przejsc na strone slizgawki to on chce zjezdzac sam na nogach badz schodzic ze schodkow:no::no: wiec musze to zrobic w ekspresowym tempie:-)

karlita a gdzie chodzicie do ortopedy? My mieliśmy takie sztywne majteczki, szeroko rozstawione. I pan profesor zalecał aż 18h/dobę:-( Dzięki Bogu że mu to nie zaszkodziło.Później zmieniliśmy ortopedę i byliśmy 02.02 i jest wszystko w porządku ale opóźnienie ruchowe miał, zaczął sam siadać jak miał ponad 8 m-cy, raczkować jak miał 12 m-cy a chodzić jak skończył 15 m-cy.Teraz biega że dogonić go nie można.

ja chodzę na Chodzki - do dr Gila - super gość. Gabi była ułożona pośladkowo i miała problem z bioderkami - dr. nie chciał jej dawać tej takiej sztywnej wielgachnej pieluchy - i powiedział ze jakiś czas temu pacjenci mu przynieśli fajną pieluchę opisał nam ją i dał namiar na Panią w Poznaniu co ją szyje :) zadzwoniłam, zamówiłam i Gabi miała fajną pieluchę ;) później zamówiliśmy sztywniejszą ale w tej sztywniejszej już tylko 1,5m leżała ;)

co do noszenia nam kazał zakładać do spania w dzień, na spacery i w nocy min 12h ;)
a jak ją nosiłam to miałam ją tak nosić by nóżkami obejmowała mój brzuch ;) heheh a brzuch mam duży ;) ogólnie duża jestem ;)

Chciałam się zapisać do fryzjera żeby końcówki podciąć i odrost zrobić, niestety nie ma wolnych miejsc przed świętami
ja idę jutro popołudniu ale jeszcze nie wiem co będę robić ;)

ależ piękna pogoda :)
byłam na zakupach kupiłam parę ciuszków dla Gabi i dla siebie ;)

idę do małej :cool2: nie da posiedzieć ;)

mam pytanie czy w BUGI jest ciepło?? bo nie wiem jak mam ubrać Gabi ;)

Madzienka Twoja Jula jutro bedzie sie czula jak w domu zna juz pewnie Bugi jak własną kieszen:-Da tak poza tym to w zwiazku z tym iz ty bylas chyba tam najczesciej to napisz w czym Twoja Jula i inne dzieci tam biegaja, bierzesz jej jakies ciapki itp.

My juz po zakupach. odwiedzinach na placu zabaw i spacerku z Anaconda i Majeczka...teraz poraz naszykowac chałupke na powrót mężowego

Marz ja Jule puszczam tam w rajstopkach...na calej sali jest wykladzina wiec ciapki niepotrzebne....my tez bez bucikow, wiec skarpetki bez dziurek:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
My dopiero z placu zabaw wróciliśmy i Maja teraz pierogi wcina a ja kawkę sobie zrobiłam :tak::tak:
Piękną mamy pogodę nie ma co aż smutno do domu wracać :tak::tak:
Moja miała dysplazję stawów biodrowych i 3,5 m-ca nosiła non stop rozwórkę Koszli, zdejmowaliśmy ją tylko do mycia i zmiany pieluchy. :tak::tak::tak:

Do góry