reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Antuanet muszę podreptać do 17 na spółdzielczości pracy a później 17 prawie na 2 koniec miasta bo na diamentowa muszę się doturlać ale przy okazji odwiedzę koleżanka bo mieszka w tamtych okolicach.
Życzę wszystkim dzisiaj świetnego dnia i udanych spacerków:-)

reklama
sienio o której wyjdę to jest uzależnione ile Kuba pośpi. Usnął przed 10 więc myślę że ok 12-13 wstanie, nakarmię go i wyjdziemy. A piasek przywieźliście?
fornetka3 współczuję tej podróży autobusem, zwłaszcza że ciepło się zrobiło a niektórzy jeszcze w kożuchach i taki dziwny zapach jak się wsiada:sorry2: Też jeździłam 17 jak pracowałam w TP, to na Nałkowskich jechała w szczycie ponad godzinę:-(
Idę poskładam ubrania po praniu...

Witajcie
karlita my mieliśmy pieluchę do szóstego miesiąca:-( jak się później okazało o 3 miesiące za długo...:wściekła/y:

ehhh
u nas ortopeda polecił nam taką fajną pieluchę ;) bo szytą wić małej nie przeszkadzała a była na tyle miękka ze przeszkadzała i jak później okazało się że nie trzeba już nosić to bałam się zę Gabi w bez niej nie zaśnie bo dla niej to był znak "zakładamy tą pieluchę pora spać"

co 2 miesiące miałyśmy wizytę by zrobić usg i sprawdzić czy się poprawia :)

teraz właśnie muszę małą zapisać bo ortopeda kazał się zgłosić jak już mała zacznie sama siadać ale to po świętach ;)

anaconda27 udanych zakupów :)

fornetka3 współczuję pamiętam jak ja w końcówce ciąży musiałam jeździć autobusami a że mieszkam w centrum więc najczęściej jeżdziłam 39 do domu, nie ukrywam ze pod zamkiem wsiadało tam stadko starszych osób i te babcie wyperfumowane i dziadkowie spoceni - środek lata ... masakra było tak ze już na 3 maja wysiadałam i już szłam piechotą...

Czesc dziewczynki.

Przepraszam ze nie odnosze sie do tego o czym piszecie ale jeszcze nie nadrobilam zaleglosci.
Wpadalm tylko na chwile podziekowac za modlitwe oraz aby sie pochwalic ze od wczoraj jestesmy juz w domu. Mala z dnia na dzien odzyskuje sily i operacja sie udala.

a dla mam dzieci z wadami serca z tego co mi powiedzieli w szpitalu to naszym dzieciom przysluguja bezplatne szczepienia na pneumokoki tylko trzeba miec potwierdzenie od kardiologa ze dziecko ma wade...

jak troche dojede do siebie to sie odezwa.

Pozdrawiam

karlita a gdzie chodzicie do ortopedy? My mieliśmy takie sztywne majteczki, szeroko rozstawione. I pan profesor zalecał aż 18h/dobę:-( Dzięki Bogu że mu to nie zaszkodziło.Później zmieniliśmy ortopedę i byliśmy 02.02 i jest wszystko w porządku ale opóźnienie ruchowe miał, zaczął sam siadać jak miał ponad 8 m-cy, raczkować jak miał 12 m-cy a chodzić jak skończył 15 m-cy.Teraz biega że dogonić go nie można.
Chciałam się zapisać do fryzjera żeby końcówki podciąć i odrost zrobić, niestety nie ma wolnych miejsc przed świętami- więc skoczę do Olimpu dzisiaj kupić farbę i wieczorem sama sobie odrost machnę:-) A mój Ptysio śpi jeszcze...
nadulec cieszę się że operacja się udała a teraz życzę szybkiego powrotu do zdrowia, niech malutka szybko wraca do formy. Jesteście bardzo dzielne a Bozia czuwa nad Wami.

Ostatnia edycja:
Maltanka dzieki za adres biedrony;-) Jak bede sie wybierala w Wasza okolice napewno dam znac, to moze sie jakos umowimy:happy2:. Co do połaczenia z Czechowem, to rzeczywiscie fatalne, szybciej piechotą bym doszla:confused::confused: to tak bliziutko a autobus przez cale miasto jedzie:baffled:
Mam nadzieje, ze szybko nie zamkna tego olimpu, bo P obiecal mi wypad na zakupy a nam rzeczywiscie duzo spokojniej niz w Plazie. Wiecie moze czy w tym CCC w olimpie są tez buty dla dzieci, bo nie w kazdym jest takie stoisko?:confused:

a mogli by zrobić jakoś górą połączenie przez poligon, kurczę wtedy na piechotkę bym tam chodziła na spacery. a co do stoiska to dzisiaj się wybieram to sprawdzę i dam Ci znać.

Antuanet muszę podreptać do 17 na spółdzielczości pracy a później 17 prawie na 2 koniec miasta bo na diamentowa muszę się doturlać ale przy okazji odwiedzę koleżanka bo mieszka w tamtych okolicach.

17 to ode mnie jedzie,aż do Związkowej dochodzisz na piechotę:shocked2: no to masz kawałek, a załapujesz się na miejsca siedzące przynajmniej, bo taki kawał stać to dzięĸuję.

nadulec dobrze, że operacja się udała i Aya wraca do zdrowia:tak:
Anaconda pochwal się co kupiłaś jak wrócisz:tak:

ja umyłam okno i byliśmy na palcu zabaw, ale doszłam do wniosku że Hubert jeszcze za mały na takie atrakcje, Antuanet a jak Kubuś interesuje go? Mój to tylko w piasku by grzebał. Ale te dzieci z przedszkola to mogli by wypuszczać na place przy przedszkolach, :wściekła/y:każde przecież ma taki duży plac, a nie przychodzą tam gdzie są małe dzieci, rzucają piachem itp.:wściekła/y:

a mogli by zrobić jakoś górą połączenie przez poligon, kurczę wtedy na piechotkę bym tam chodziła na spacery. a co do stoiska to dzisiaj się wybieram to sprawdzę i dam Ci znać.
ja umyłam okno i byliśmy na palcu zabaw, ale doszłam do wniosku że Hubert jeszcze za mały na takie atrakcje, Antuanet a jak Kubuś interesuje go? Mój to tylko w piasku by grzebał. Ale te dzieci z przedszkola to mogli by wypuszczać na place przy przedszkolach, :wściekła/y:każde przecież ma taki duży plac, a nie przychodzą tam gdzie są małe dzieci, rzucają piachem itp.:wściekła/y:
niom mogliby, sama chetnie bym sie przeszla:tak: Moja Julka tez w tamtym roku nie bardzo wiedziala co ma na tym placu robic i poczatkowo tylko stala i obserwowala dzieci, ale juz w lipcu, sierpniu biegala jak szalona:-D Co do starszych dzieci to zgadzam sie, na nic nie patrza, czasem nawet pzepychaja te maluchy, oj sama zobaczysz trzeba duuuzo cierpliwosci:confused:
antuanet ja chyba zbiore sie ok 13.30 bo dopiero wlosy umylam
fornetka nie daj sie starym babkom, bo ja im czasem w ciazy ustepowalam, ale teraz mam je gdzies i nie wzrusza mnie ich fukanie:-p:-p
nadulec super, ze juz w domku jestscie, duuuzo zrowka:tak::tak:

laski mam pytanie

mieliście takie rowerki dla maluchów

Rowerek Trójkołowy FOCZKA+ BALDACHIM !!BABY MIX! (957197564) - Aukcje internetowe Allegro

zastanawiam się czy nie kupić małemu coś takiego, no bo na taki bardziej przypominający rower jest za mały:confused: tylko to pewnie na jedne wakacje za rok podejrzewam, że nie będzie chciał tym jeździź, bo za duży będzie, i mam dylemat czy wart, czy nie lepiej może jeździk:confused::confused::confused:
help
ja mam troszke inny ROWEREK HAPPY PLUS BAUSTELLE KETTLER MEGA PROMOCJA (967562109) - Aukcje internetowe Allegro, cos podobnego , tylko ja kupilam w komisie dla dzieci za 70 zl, bo stwierdilam, ze i tak dlugo nie pojezdzi. A ten Twoj fajny, napewno Hubercikowi sie spodoba, widzialam, ze duzo u nas maluchow na takim jezdzi i w przyszlym roku tez napewno bedzie ok, bo te wieksze to racze dla trzylatka.

Ostatnia edycja:
reklama
no właśńie te większe dla 3 latków, jak przymierzaliśmy go w sklepie to nawet do pedałów nie dostawał nogami, a widzę jak się ogląda za dziećmi jak jeźdżą rowerkami, hulajnogami czy jeździkami. dzisiaj na placu chciał jeździk podprowadzić:-p

Do góry