reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Witam i ja
Moi już wyszli z domu a ja jak zwykle z kawką do komputera :-D:-D:-D
Dzisiaj to już na bank jadę co centrum pochodzić, a co tam :-D:-D:-D
Marta to od dzisiaj słomiana wdowa jesteś :-D:-D:szok::szok:
Co do laktacji i karmienia to ja do szpitala też butelek nie brałam bo nastawiałam się na naturalne karmienie :tak::tak::tak: I jakoś od początku z Maja dobrze mi poszło bo szybko załapała i ładnie jadła, ale leżała ze mną dziewczyna której dzidzia wcale nie potrafiła ssać sutka, ileż ona się napłakała i jedna zresztą i druga, całe noce to dzieciątko prawie wyło a położne tylko przychodziły i kazały przystawiać i oczywiście nie dokarmiały sztucznie :no::no: I chyba po dwóch dniach zaczęłam jej pokazywać jak ja to robię i jakoś to dziecko wtedy załapało a tamta dziewczyna do końca naszego leżenia dziękowała mi za to :-):-):-)

witam i ja z rana:-D:-D
chyba zaczne jeszcze wcześniej spac chodzić coby młodemy sprostać bo drań do 5 śpi :tak::tak:

misia trzymamy kciuki za wolne miejsce na Jaczewskiego i za szybki poród:tak::tak::tak: bez problemowy i bez bólu:tak::tak::tak:

bioderkami małego narazie sie nie martwie, zobaczymy co nam lekarz powie na kontroli, chodzimy na Hipoteczną a trafiliśmy do tego araba, nawet nie wiem jak się nazywa, w sumie sympatyzny i ma podejście do dzieci, ale trudno go zrozumieć

pogoda znowu ładna i naewno na spacerek się wybierzemy:tak::tak: od razu się leiej czuję jak mogę z domku wyjśc, mimo że ludzi naie spotykam, ale ptzynajmniej w domu cały dzień nie siedze.

małż pojechał po drzewka, będziemy sadzić na działce eby pusto nie było:tak::tak::tak:

miłego dnia życzę

Heloł

mały od rana daje czadu, już mi mleko wylał z miski, se pojadłam:baffled: zaraz się biorę za mycie ostatniego okna balkonowego, wystawię go i niech gania, może chwila spokoju będzie. Majkę jeszczw w międzyczasie obejrzę. :tak:Później na dwór i do sklepu, drzemka itd.... czyli standard :cool2:

na obiad mam w planach mam makaron ze szpinakiem. Mam nadzieję, że pzynajmniej H posmakuje bo P to tego nie ruszy:no:

miłego dnia

edit: mandziula ja słyszałam o nim złe opinie, podobno każdemu zaleca pieluchowanie nie ważne czy trzeba czy nie. Ja bym zmieniła lekarza. my chodzimy tutaj: http://www.sanus.lublin.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Ostatnia edycja:
Witajcie
karlita my mieliśmy pieluchę do szóstego miesiąca:-( jak się później okazało o 3 miesiące za długo...:wściekła/y:
anaconda27
życzę udanej wyprawy i zakupów. I uważaj na złodziei, bo teraz przed świętami już ich się kręci na każdym kroku:sorry2:
mandziula chyba Mikołajek poczuł wiosnę i tak wcześnie wstaje...a o tym arabie słyszałam dużo dobrych opinii.
My wstaliśmy po 7, śniadanko a teraz ogarnę chałupkę. Muszę skoczyć do biedronki albo gdzieś po mleko bo już na wykończeniu...Piękny dzionek się dziś zapowiada.:tak:
Miłego dnia.

maltanka dzięki za link, nie wiem co zrobić, bo ja czytałam o nim dobre opinie, w sumie nic niepokojacego nie zauważył u małego więc chyba poczekam do kontroli i wtedy zobaczymy, z pieluchowaniem to teżnie wiem poza tym on też śpi z nogami szeroko jak żabka więc chyba nie ma sensu zakładac mu peluchę na noc:dry::dry::dry:

drań mały o 5 mnie obudził a sam teraz juz 1,5 godzinki dosypia:-D:-D:-D

cześć kobitki
nareszcie czuć ze wiosna, ja chyba sprzątnę balkon bo już pranie wywaliłam na balkon niech schnie na słoneczku ale burdel taki ze szok.
A później muszę zawieść zwolnienie do pracy ale fajnie bo sobie zrobię przy okazji spacer.
Marta to co najważniejsze to na koniec czyli zdjęcia.
Anaconda życzę udanego wypadu do centrum.
Madziula to niezły jest Mikołajek najpierw wykończył mamę a teraz sam odpoczywa.

mandziula to i TY kładź się i odpoczywaj razem z małym:tak: Ja tak robiłam jak mi w nocy dawał popalić.
anaconda27 a to coś konkretnego chcesz sobie kupić? Czy tylko tak się rozejrzeć?
fornetka3 miłego spaceru, na dworze jest super! A daleko masz od domu do pracy?
Ja właśnie wróciłam z Biedronki, szybko Kubusia nakarmiłam kaszką i on poszedł spać:-) Ja dzisiaj świętuje, więc nic konkretnego nie mam zamiaru robić. Aby ugotuję ziemniaki, zrobię kotlety devola'ile i później na spacer z małym:tak:

reklama
Maltanka dzieki za adres biedrony;-) Jak bede sie wybierala w Wasza okolice napewno dam znac, to moze sie jakos umowimy:happy2:. Co do połaczenia z Czechowem, to rzeczywiscie fatalne, szybciej piechotą bym doszla:confused::confused: to tak bliziutko a autobus przez cale miasto jedzie:baffled:
Mam nadzieje, ze szybko nie zamkna tego olimpu, bo P obiecal mi wypad na zakupy a nam rzeczywiscie duzo spokojniej niz w Plazie. Wiecie moze czy w tym CCC w olimpie są tez buty dla dzieci, bo nie w kazdym jest takie stoisko?:confused: To Hubercik "porządzil "w sklepie:-D
sunday rzeczywiscie masz jakiegos pecha w tym miesiacu:baffled:, na szczescie niedlugo miesiac sie konczy;-)
madzienka super Julka:-), fajniutki macie plac zabaw, u nas strasznie zniszczony, do tego pelno butelek i petów:wściekła/y:
antuanet Julka tez wczoraj spala ok godziny, o której wybierasz sie na spacerek?

Do góry