reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie
antuanet szkoda, ze nie bedzie Cie na spotkaniu:-(
marz ja mialam czopki Epheralgan jesli dobrze pamietam i wydawalo mi sie ze sa ok, ale kiedys poszlam do lekarza, bo J miala gorączkę i kazal mi kupic cos w sypropie:confused:, bo podobno szybsze ma dzialanie:confused:, ale tego straszna mielismy przeprawe, zeby Julka to połkneła, wiec nie wiem co doradzic.
anaconda to rzeczywiscie to fajnie z ta kupa Mai:-(, mam nadzieje, ze psycholog cos na to poradzi.
madzienka ja ostatnio jak bylam w H&M byly fajne czapeczki z hallo kitty:happy2:
marta no zakupy koniecznie zrobic przed takim wyjazdem, bo tam tylko kurczak i mielone :baffled:

My po sniadanku, zaraz zbieramy sie na poczte wyslac kartki na swieta:-).

reklama

Za to teraz jak widzi czopka (a ma problemy z kupką więc nieraz trzeba włożyć) to jest pisk jakby ją ktoś ze skóry obdzierał, ostatnio to aż się bałam ze sąsiedzi przyjdą patrzeć co się dzieje bo darła się w niebo głosy mama proszę nie!!!!!!!!!

nio zależy jeszcze jacy sąsiedzi:sorry2:

Nie wiem czy pisałam ale 21.04 wybieramy się na tydzień do Kołobrzegu. Mieliśmy na weekend majowy ale nie znaleźliśmy nic wolnego w pensjonatach i dlatego wcześniej chcę kupić potrzebne rzeczy.

nie pisałaś, ale wam super, kurczę my chyba odpuścimy wakacje w tym roku:-(

Umyłam okno u małego w pokoju i posprzatałam mu, ale miał ganiania i radości nak poodsuwałam meble i taki bałagan był na środku. Byliśmy na krótkim spacerku wkoło bloku, troszkę wieje, ale nawet jest przyjemnie. Dużo dzieci lata, tylko same babcie chodzą, nawet nie ma z kim pogadać:baffled:.

BTW co do darcia się dzieci to u nas w okresie kolet też było parę takich wieczornych wrzasków.

a ostatnio mi M mówił jak jego kolegi córka wygłupiała się (huśtała się na fotelu jakoś) i wyrżnęła, podobno całe oko fioletowe, ale nigdzie z tym nie chodzili tylko za parę dni przeziębiła się i poszli do pediatry, lekarka tak podchodziła tą mała, aż w końcu zapytała "sama sobie to zrobiłaś" dziewczynka już na tyle duża, że odpowiedziała tak tata mi mówił, żebym się nie wygłupiała, ale nie posłuchałam. A jakby jakieś dziecko zrobiło sobie jaja to problem gotowy:baffled:

My juz po zakupach w plazie i spacerku...ale zimny wiatr wieje...

Jula obkupiona praiwe 2 stowki wydalam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale taka przyjemnośc sprawia mi kupowanie jej rzeczy...sobie nic:baffled:

Kupilam buciki Julci....w CCC maja super wybór i ceny :-):-):-):-)

Teraz pora na jakies sprzatanie i obiadek

Witam wszystkich wieczornie!
karlita a gdzie ta kobitka przyjmuje?
z tego co wiem przyjmuje na ulicy Fabrycznej na przeciwko Gali nie pamiętam numeru ;)

super babka ale ma specyficzne poczucie humoru które nie każdemu pasuje ;) jest bardzo konkretna :) odpowiada na wszystkie pytania ale nie rozwodzi się jak nie ma problemu ;)
jak leżałam w szpitalu przed porodem rozmawiałam z 3 dziewczynami które były jej pacjentkami i były zachwycone :) moja bratowa też do niej chodziła i rodziła z nią na trakcie. Pani dr sama przyjęła poród.

ale jeśli chodzi o USG to i tak będę chodzić do Chołubka :)

ech martwi mnie ze zaczynam miec przymalo mleka.. walcze o laktacje juz z tydzien

walcz o pokarm!! bo warto ja też miałam mało pokarmy z resztą ja po cesarce - mała mi że tak powiem zmsakrowała jeden sutek siedziałam i płakałam jak ją karmiłam bo miałam tak spuchnięte sutki ze żadne nakładki nie pasowały ;)

co mogę Ci polecić ... bawarkę niektórzy mówią ze to mit a mi takie placebo pomagało ;) i karmi :)

z leków homeopatycznych też jest coś na pokarm ale ja już nie brałam

powiem Ci że tydzień spędziłam leżąc z małą w łóżku i cały czas przystawiając ją do piersi ale udało się :) Gabi ma 9 miesięcy i dalej wieczorem i nocą ciągnie cyca :)

niestety należę do tych mam które mają mało pokarmu - moja mama karmiła mnie i brata tylko przez 4 miesiace ... np ja nigdy nie miałam nawału pokarmu, nigdy nie potrzebowałam wkładek laktacyjnych ;)

co do laktatora u mnie sie nie sprawdził bo chyba mam za duże piersi ;)
ale w szpitalu nauczono mnie ściągać pokarm ręcznie i czasami jak mała już pojadła to ja jeszcze ściągałam pokarm by było go więcej :)

trzymam kciuki

co do czopków to czopki lepiej się wchłaniają :) co prawda ja na ząbkowanie testuję albo nurofen albo viburcol i chyba po viburcolu w czopku lepiej śpi tak mi się wydaje :)

Madzianka czyżbyśmy mieszkały blisko siebie ??

Gabi wczoraj przebiła się częściowo prawa górna jedynka :) :tak:

ale niestety kolejną noc mam zarwaną bo mała budzi się z płaczem przynajmniej 2 razy :wściekła/y: niech wyłażą te zęby!! matko a mleczaków jest 20!! masakra :sorry2:

reklama
Bylismy na spacerku w aptece jakos doszlismy bez wozka poprosilam cos na bol w czopkach i farmaceutka zaczela mi pokazywac co ma i jedno pudelko skojarzylam ze jakies znajome i przypomnialam sobie czy ja tego w domu nie mam i oczywiscie mialam racje. A nam sie wybil 7 zab i dopiero pierwszy raz mam zamiar dac czopek bo jakos bylo znosnie przy wczesniejszych zebach, a syrop to on wezmie i polknie ale tylko w dzien bo w nocy jest na tyle rozdrazniony ze sie denerwuje a i co najgorsze sie meczy.
Madzienka pochwal sie przede wszystkim bucikami bo tez planuje wycieczke do ccc myslalam ze mam buty na ta pore ale dzisiaj zakladam a tu te male kopytko nawet nie wejdzie boze jak mu one urosły w pazdzierniku jeszcze sie w nich topil.

Do góry