reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Anet ojej tulaski dla was. Może to zęby ją męczą.
Tak mi sie zdaje ze na zeby,bo mamy juz 2 jedynke na dole:-D...a dzis juz spokojniej w nocy nawet spala i az do 6.30:szok: ...wiec i ja sie wyspalam:happy2:
To znowu ja i niezbyt radosna. :-:)-( Doktorce nadal nie podoba się to ucho Mai, mówi że nadal zaróżowione i teraz czekamy na badanie słuchu i po nim ma podjąć dalsze kroki co do leczenia :-:)-:)-(
Byłyśmy też w przedszkolu, mam złożyć wniosek jak w tamtym roku, no i niby dyrektorka mówiła że w pierwszej kolejności przyjmowane są te dzieci co już chodzą ale ja i tak mam stresa :baffled::baffled:
Oj,to wspolczuje Majeczce,tak sie bidulka meczy...niech doktorka zrobi to badanie sluchu,moze sie cos wyjasni:tak:
a co do przedszkola,to sie nie stresuj,mowilam ze i u nas bylo tak samo,tzn.jak juz dziecko chodzilo to maja pierszenstwo ja przyjac,a potem nowe dzieciaki:tak:;-)
anet migreny nie zazdroszczę, u mnie 3 dzień to zawsze końcówka była, wiec może i tobie już niedługo minie:tak:
Wlasnie,tez zawsze 3 dni mnie trzyma,ale na szczescie wczoraj na wieczor juz bylo o niebo lepiej,a dzis wstalam jak nowo narodzona:-D
Zobacz załącznik 225350Zobacz załącznik 225353
Chcialam sie tylko pochwalić:sorry2::-) A już prawie wiosnę miałyśmy...:confused:
Sliczna cora-jaka juz duza:tak::-)

A teraz witajcie
Maltanka,ladny nowy avatarek masz:happy2:
Mala lezala chwile na macie,ale juz jej sie znudzilo i sie drze:baffled:
A myslalam ze sobie poklikam z wami dluzej....:sorry2:
Z rana nie zagladalam,bo trzeba bylo kuchnie do ladu doprowadzic,no i za koleja juz obiad robilam-dzis kopytka z sosem pieczarkowym;-):-)
Zajze jak Karola zasnie,bo teraz sie nawet skupic nie da:-D:-D:-D

reklama
Anaconda zdrówka dla Maji i obyscie sie dostały na przyszly rok ale napewno tak bo ja tez slyszalam ze dzieci chodzace kontynuuja uczeszczaje w roku kolejnym, a my w zlobku na liscie rezerwowych nie jestesmy bo podanie skladamy po raz pierwszy.
Maltanka nowy avatar na wiosne
Chce wybrac sie do tego Bugi napisz jak tam dzieci sa ubrane czy trzeba miec buty na zmiane i jak to wyglada
Anet dobrze ze glowa odpuscila ja nieznosze tego bolu migrenowego i naszczescie mam bardzo zadka prawie wcale
Fornetka dobrze ze kryzysik minal faceci tacy sa najpierw zrobia a pozniej pomysla i zaluja znaczy najwazniejsze zeby zalowali i chcieli sie zmienic moj wlasnie taki jest czasem cos mu strzeli do glowy ale naszczescie bardzo zadko i potrafi juz sie przyznac i przeprosic.
Madzienka oby M szybko wyszedl do domu no i opieka nad domem i Julą na Twojej glowie, no i widzialam Jule w gazetce gratuluje malej modeleczce.
Mandziula super mialas gosci ja bym zwrocila uwage a na stepnym razem przed odwiedzinami spytaj sie czy wszyscy sa zdrowi nikoo napewno nie urazisz bo to zrozumiale ze to ty bedziesz pozniej miala problem a dziecko bedzie sie meczyc
Misia ty juz na wylocie jak sie czujesz juz za chwil (czyt.dni) kilka bedziesz tulic swoja kruszyne
Senio,Madzienka słodkie te Wasze Julki na spacerku
Marta ja też sie pisze na twoj chlebek, w soboty na wilensiej przyjezdzaja i sprzedaja swojskie jaja i tez chlem niebo w gebie na zakwasie ciemny bały z miodem palce lizac.

Jak M wróci z pracy tez wybieram sie na samotne zakupy lubie tak sie wyrwac z domu i polazic po sklepach
Na spacerku dzisiaj nie bylam bo jakos wietrznie obiad zrobiony Mateusz zjadł zupe i poszedłspac jeszcze jak wstanie czeka go drugie. Ostatnio mu tak daje obiad z dwóch dan bo nie chce mi sie pchac w niego tych kanapek a tak to cos ciepłego zawsze.
Troche dzisiaj wzielo mnie na sentymenty bo równo 2lata temu o tej porze zrobilam pierwszy tescik ciazowy i byly dwie kreseczki chyba ok 14 już płakałam z radosci:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Nadulec bardzo mocno trzymam kciuki za córcie bo jak pisałas wczesniej 17 marca macie sie zglosic do szpitala a 19 zabieg takze trzymajcie sie ciepło i szybko wracajcie do zdrowia i koniecznie daj znac co u Was. Mocno ściskam bedzie dobrze...

Ja już z zakupów wróciłam i teraz obiadek wcinam, a za godzinkę trzeba będzie po Maję iść. Może jeszcze biedronkę zaliczę :tak::tak::tak:
Madzienka bądź dobrej myśli, na pewno na święta męża wypuszczą do domu :tak::tak::tak:
Fornetka to dobrze że konflikt zażegnany, a facetów to rzeczywiście wszystko łopatologicznie trzeba tłumaczyć :-p:-p
Senio trzymam cię za słowo że od piątku wiosna przyjdzie :tak::tak::tak:
Marz podziwiam że chce ci się na dwa dania gotować, ja z ledwością jedno zrobię :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witajcie,
ja po koszmarnej nocy daję znać, że jeszcze jestem w dwupaku i póki co się nie szykuję do porodu:-:)-( Wybaczcie, że tak późno, czuję się fatalnie- od wczoraj mdłości i ból brzucha, noc nieprzespana... więc długo nie posiedzę przy kompie.

Jestem też już po ktg....i nic się nie dowiedziałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no: nie trwało to aż tak długo jak się spodziewałam, choć poczekalnia pełna...kobiety z brzuchami stały a gentelmeni im towarzyszący siedzieli:dry::dry::dry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...w sumie spędziłam tam 1,5 godziny....i usłyszałam, że zapis bardzo ładny i mam iść do domu, a następny 23 (dzień po terminie):-:)-:)-:)-(a miałam nadzieję, że może już dziś coś się ruszyło:sorry2: .......znowu pozostaje czekanie.:-:)-:)-(

Zobacz załącznik 225350Zobacz załącznik 225353
Chcialam sie tylko pochwalić:sorry2::-) A już prawie wiosnę miałyśmy...:confused:
Miłej nocki laseczki:-)

Ależ z niej laseczka:tak::tak::tak:

cześć dziewczyny
kryzys u nas "prawie" zażegnany, M wrócił wczoraj późno ale jeszcze nie spałam wiec w bardzo dyplomatyczny sposób abym przypadkiem nie wybuchła przeprosił ale jednocześnie poprosił o wyjaśnienie. Czy chłopu to wszystko trzeba tłumaczyć łopatologicznie.

Super, że lepiej i że przeprosił...niestety łopatologia często rządzi;-)

dzięki dziewczyny za życzenia dla małżonka...czuje się nieco lepiej, choć zmęczony po nocy...ale poszedł do pracy.

Zaznaczyłam więcej cytatów, ale mi wykasowało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i nie pamiętam, co miałam napisać:zawstydzona/y::-(

Witam wszystkich!!!Kurde noralnie mamy marzec z przysłowia "W marcu jak w garncu"-dzisiaj wlasnie mialam taki temat z dzieciakami w pracy. I sprawdza sie to w 100%!!!!!!!!!!!! Co chwile jakaś zmiana!
misia no to Kochana juz niedlugo zostaniesz mamusia!Trzymam kciuki!A gdzie byłaś na ktg?
marz wiem jakie to uczucie, ja tez pamietam date kiedy robilam test (7 grudnia),przeczekalam az M pojdzie do pracy i w samotności robilam tescik, plakalam ze strachu i z radosci i od razu wyslalam smsa do meza, a on mi odpisal "ze trzeba bedzie fotelik do "barbary"(samochd-tak go nazywa) kupic! Potem zadzwonil jak ja plakalam i pyta czemu czemu ryczysz glupia!!!!!

Maltanka,ladny nowy avatarek masz:happy2:

:-):-) wiosna idzie:tak:

Maltanka nowy avatar na wiosne
Chce wybrac sie do tego Bugi napisz jak tam dzieci sa ubrane czy trzeba miec buty na zmiane i jak to wyglada

dla dzieci dają takie koszyczki i tam wkładasz ubranka, a dla rodziców obok jest wieszak na ubrania i buty. Dzieci ubrane jak w domu mi Hubert chodzi w bluzeczce i w rajstopkach, no i wchodzicie bez butów i dzieci i rodzice, nie trzeba ciapów.

Żyję więcej wieczorem bo na zabiegi jadę a M wybył na dzień do stolicy i sama z chłopakami a od poniedziałku prawdopodobnie słomianką będę:-(.

Marta a gdzież to M się wybiera?:confused:

Jestem też już po ktg....i nic się nie dowiedziałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no: nie trwało to aż tak długo jak się spodziewałam, choć poczekalnia pełna...kobiety z brzuchami stały a gentelmeni im towarzyszący siedzieli:dry::dry::dry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...w sumie spędziłam tam 1,5 godziny....i usłyszałam, że zapis bardzo ładny i mam iść do domu, a następny 23 (dzień po terminie):-:)-:)-:)-(a miałam nadzieję, że może już dziś coś się ruszyło:sorry2: .......znowu pozostaje czekanie.:-:)-:)-(

misia spokojnie jeszcze 6 dni Ci zostało do terminu także nie zamartwiaj się;-)

BTW ja nawet testu nie robiłam od razu poszłam do gina, jak nie dostałam @ i jakoś dziwnie brzuch mnie pobolewał, wiedziałam o co chodzi od razu.:-)

mały już po obiadku, dzisiaj cielęcinka z ważywami pieczona:-)
marz ja zazwyczaj daję jedno danie, a kanpek to prawie wcale jeszcze nie je, jakoś najbardziej owoce czy jogurty idą.

doszła dzisiaj do mnie waga taka łazienkowa, chyba zacznę dietę:-p Anaconda, a jak tobie idzie?

Maltanka dietę jakoś trzymam no i wreszcie waga w dół idzie co mnie bardzo cieszy, ale czasem trudno nie ulec pokusie i nie zjeść czegoś "niedozwolonego" :tak::tak:
Misia dobrze będzie i niedługo urodzisz, nie zamartwiaj się niepotrzebnie :tak::tak:, ale czekać półtorej godziny na ktg to już przesada :baffled::baffled:
Ja wreszcie wniosek do przedszkola wydrukowałam i jutro mus zanieść, ale wciąż się zastanawiam czy tylko do tego mojego przedszkola zanieść czy może jeszcze do innych zapisać, jak wy byście zrobiły?

reklama
Do góry