reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Anet śliczne te pisanki, a zdradź nam ile jedną się robi? I super że wysypka się pojawiła, teraz już nie będziesz się martwić skąd ta gorączka :tak::tak:
Senio to prawda do rad własnej mamy trochę inaczej się podchodzi niż do rad teściowej :baffled::baffled:

reklama
Witajcie
anet sliczne te pisanki:tak: i cieszę sie, ze już wiadomo skad u Karolinki gorączka
madzienka nie martw sie, gorączka szybko minie, to napewno na zabieg organizm tak reaguje
misia ja też byllam bardzo zadowolona z bepanthenu maści, smarowalam nie tylko pupę ale i buzię przed wyjsciem na dwór a moj P nawet usta jak mu popękały:-Dkaży byl zadowolony. Pieluszk ja zazwyczaj użuwam Pampers i uważam, ze nie ma lepszych, czasem jak nie bylo u ich nas kupowalam inne, ale nie moglam sie doczakac az sie skończą:sorry2: Co do innych kosmetyków dostaniesz mase próbek, wiec bedziesz mogla sama ocenic co dla Ciebie i Natalki najlepsze:-)

Co do naszych mam to potrafią one byc tak samo nieznosne jak teściowe, tylko wiadomo, ze inaczej sie o nich mysli. Moja ostatnio powiedziala, ze Julka za tata tak nie tęskni jak za mna i ze za mało czasu jej P poswieca, no może i tak ale chyba ktoś musi pracowac??? Taka bylam zla, ze już mialam sie zapytac " to co może mamy we dwoje w domu siedziec?"

Ja póki co kupiłam Belli, bo akurat tylko te z dostępnych w sklepie miały wycięcie na kikut, albo jesteśmy ślepi:-D
No masz rację...ktoś musi zarabiać....mój ojciec też zdziwiony, że po macierzyńskim wracam do pracy i nie idę na wychowawczy....pewnie, że bym chciała:tak:...zapytałam, czy będzie nas utrzymywał:-D

Misia u nas na szkole mówili o Tormentiolu, i na oddziale noworodkow byl on na tackach przy przewijakach

Co do tej masci z wit. A ja ja bardzo polecam(ale tą ktorą wysłałam w linku inne śmierdza i sa takie tłuste)...U nas Jula nie miała w ogole problemow ze skora na pupci, jedyni przy biegunce pojawiło sie odparzenie

A co do pieluszek to innych nie widziałam na oddziale, a i tak trzenba mieć swoje

Hmm...zerknę, co tam mają na tych tackach, jak się tam znajdę;-) no właśnie...nie bardzo chciałam maści witaminowej, bo pamiętam, że śmierdzą...ale skoro mówisz, że nie wszystkie to zaraz sobie zapiszę ten link:tak::tak::tak:

a co do teściowych...niby to samo może powiedzieć mama, ale jakoś inaczej się reaguje...nie wiedzieć czemu

aaa...włączył mi się sprzątacz...coś niebywałego u mnie...umyłam podłogi...sama jestem w szoku :-D

..U nas Jula nie miała w ogole problemow ze skora na pupci, jedyni przy biegunce pojawiło sie odparzenie
Super, jedna choroba za wami!!!!!
A pisanka piekna!!!!!
Moja Karolcia tez nie ma problemow z pupcia,jak brala antybiotyk,to miala luzniejsze kupki,no i wtedy pupcia czerwona byla,pomogl nam Bephanten(jak juz wczesniej pisalam)
Ja póki co kupiłam Belli, bo akurat tylko te z dostępnych w sklepie miały wycięcie na kikut, albo jesteśmy ślepi:-D
No masz rację...ktoś musi zarabiać....mój ojciec też zdziwiony, że po macierzyńskim wracam do pracy i nie idę na wychowawczy....pewnie, że bym chciała:tak:...zapytałam, czy będzie nas utrzymywał:-D

aaa...włączył mi się sprzątacz...coś niebywałego u mnie...umyłam podłogi...sama jestem w szoku :-D
ja na poczatku uzywalam pampersow,a teraz juz Dada z Biedronki,bo nie ma uczulenia,a jak dla mnie sa ok,chusteczek tez z Dada uzywamy
A co do "sprzatacza"to ci powiem ze ja tuz przed porodem tez tak mialam:-D...hi,hi...jak to sie mowi "wijesz gniazdko" na przyjscie kruszynki:tak:;-)
Pytala sie ktoras ile sie robi taka pisanke,no na czas nie patrzylam jak robilam,ale ok 2-3 godzinki(jesli nikt nie przeszkadza),a jak mam naskladane trojkaciki,to szybko juz leci,z 15 minut
Ok lece na Pierwsza milosc...

Ostatnia edycja:

Hmm...zerknę, co tam mają na tych tackach, jak się tam znajdę;-) no właśnie...nie bardzo chciałam maści witaminowej, bo pamiętam, że śmierdzą...ale skoro mówisz, że nie wszystkie to zaraz sobie zapiszę ten link:tak::tak::tak:

Oj chyba innych pieluszek z tym wycienciem nie znajdziesz...ale dla mnie nie bylo problemu z pampersami ze nie mialy tego wyciecia....

No wlasnie maści witaminowej jest mnostwo w aptekach(ja zawsze kupuje na Obywatelskiej i kiedys to smialy sie farmaceutki ze chce akurat tą przeciez to żadna różnica...a jednak......:-D:-D:-D:-D

Ja po wizycie u lekarza, bo cos mnie gardło boli od tygodnia i juz mam doys tych pastylek od bólu...i co sie okazalo ze mnie angina zaczyna atakować, wiec dzisiaj z nią walczę:evil::evil::evil:

anet pisanki są śliczne, a jeśli chodzi o Karolinek to już źródło gorączki zidentyfikowane miejmy nadzieje ze szybko jej przejdzie.
madzienka dziewczyny maja racje pewnie gorączka to reakcja organizmu na zabieg, a najważniejsze ze juz po i jest w dobrych rekach
ja właśnie wstałam bo jakoś tak mnie zwaliło z nóg po obiedzie ze szok, i nawet nie zaczaiłam ze m był chwile w domu zorientowałam się po tym ze pierogów ubyło z patelni :-)

ooooo...to mój 1000 post:szok::shocked2:
I tak bez niczego:sorry2::-p:confused:?
Anet - pisanki cudo :tak::cool: - Mirka chrześnica tą metodą koszyczek i łabędzia robiła:tak: - po niedzieli siądę i koszyczek z siana zrobię, bo poprzedni przestał po kilku latach użytkowania pachnieć.
Co do pielęgnacji pupencji u dzieci to kontrowersyjny Tormentiol stosowałam u Jula jak miał rany po jelitówce w szpitalu. A tak to tylko mąka ziemniaczana i nawet teraz jak go piecze to krzyczy żeby mąką sypać:tak::-D:-D. Do kąpieli Oliatum i Balneum u noworodka:tak:.

hej:0
a nas wysypka nadal jest ale bez zadnych dodatkowych objawów takze git, powoli schodzi

a ja uzywam teraz pieluchy lidlowskie, uzywalam dada z biedronki ale gorsze mi sie wydawaly...dobre tez byly z rossmana... nam jakos pampersy nie podchodzily...no kzda pupka inna... a i zawsze bephanten stosuje , czasem jak pupa czerwona to sudocrem

no i popisalam, ktos wisi przy nodze:))
mielgo wieczoru

-------------------
a alergolodzy nie polecaja Oilatum, ma jakis niebezpieczny skladnik dla dziecka, podobno lepsze Emolium:)

Cały dzień walczyłam z komputerem, sama juz nie wiem co myslec coś mu przeszkadza program antywirusowy :dry: jak odinstalowalam to jest oki...
misia no to naprawde już blisko, anet ma racje też słyszałam o tym "wiciu gniazda" :-D Natalka czekamy!!!:tak: i gratki za 1000 post :tak:
anet niom dada jak na swoja cene to naprawde super sa, mialam ostatnio 2 paczki i bylabym juz calkiem zadowolona gdyby nie to, ze gumeczki przy ściągaczach sie odczepiają.
antuanet spokojnego weekendu na uczelni
Mam dość zimy, znowu ma padac snieg a już mielismy 10 stopni...:wściekła/y: Milego wieczoru

Już się poprawiam....

Zobacz załącznik 224203Zobacz załącznik 224204Zobacz załącznik 224205Zobacz załącznik 224206

Wybierajcie:tak::tak::tak::tak:
ja póki co mogę popatrzeć....

Moja Karolcia tez nie ma problemow z pupcia,jak brala antybiotyk,to miala luzniejsze kupki,no i wtedy pupcia czerwona byla,pomogl nam Bephanten(jak juz wczesniej pisalam)

ja na poczatku uzywalam pampersow,a teraz juz Dada z Biedronki,bo nie ma uczulenia,a jak dla mnie sa ok,chusteczek tez z Dada uzywamy
A co do "sprzatacza"to ci powiem ze ja tuz przed porodem tez tak mialam:-D...hi,hi...jak to sie mowi "wijesz gniazdko" na przyjscie kruszynki:tak:;-)
Pytala sie ktoras ile sie robi taka pisanke,no na czas nie patrzylam jak robilam,ale ok 2-3 godzinki(jesli nikt nie przeszkadza),a jak mam naskladane trojkaciki,to szybko juz leci,z 15 minut
Ok lece na Pierwsza milosc...

hhehe....skoro tak mówisz, to może już coraz bliżej;-):-)

I tak bez niczego:sorry2::-p:confused:?
Anet - pisanki cudo :tak::cool: - Mirka chrześnica tą metodą koszyczek i łabędzia robiła:tak: - po niedzieli siądę i koszyczek z siana zrobię, bo poprzedni przestał po kilku latach użytkowania pachnieć.
Co do pielęgnacji pupencji u dzieci to kontrowersyjny Tormentiol stosowałam u Jula jak miał rany po jelitówce w szpitalu. A tak to tylko mąka ziemniaczana i nawet teraz jak go piecze to krzyczy żeby mąką sypać:tak::-D:-D. Do kąpieli Oliatum i Balneum u noworodka:tak:.

no też słyszałam o mące....pewnie spróbuję:tak:

hej:0
a nas wysypka nadal jest ale bez zadnych dodatkowych objawów takze git, powoli schodzi

a ja uzywam teraz pieluchy lidlowskie, uzywalam dada z biedronki ale gorsze mi sie wydawaly...dobre tez byly z rossmana... nam jakos pampersy nie podchodzily...no kzda pupka inna... a i zawsze bephanten stosuje , czasem jak pupa czerwona to sudocrem

no i popisalam, ktos wisi przy nodze:))
mielgo wieczoru

-------------------
a alergolodzy nie polecaja Oilatum, ma jakis niebezpieczny skladnik dla dziecka, podobno lepsze Emolium:)

oooo...o tym nie słyszałam.....zapamiętam i jakby co...kupię Emolium:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Aaaaa pochwale się...jeśli ktoras z Was ma aktualny(nr4)numer Twojego Dziecka to zajrzyjcie na str.10 tam jest fotka mojej Julci:-p:-p:-p:-p

Do góry