reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Anet śliczne te pisanki, a zdradź nam ile jedną się robi? I super że wysypka się pojawiła, teraz już nie będziesz się martwić skąd ta gorączka :tak::tak:
Senio to prawda do rad własnej mamy trochę inaczej się podchodzi niż do rad teściowej :baffled::baffled:

reklama
Witajcie
anet sliczne te pisanki:tak: i cieszę sie, ze już wiadomo skad u Karolinki gorączka
madzienka nie martw sie, gorączka szybko minie, to napewno na zabieg organizm tak reaguje
misia ja też byllam bardzo zadowolona z bepanthenu maści, smarowalam nie tylko pupę ale i buzię przed wyjsciem na dwór a moj P nawet usta jak mu popękały:-Dkaży byl zadowolony. Pieluszk ja zazwyczaj użuwam Pampers i uważam, ze nie ma lepszych, czasem jak nie bylo u ich nas kupowalam inne, ale nie moglam sie doczakac az sie skończą:sorry2: Co do innych kosmetyków dostaniesz mase próbek, wiec bedziesz mogla sama ocenic co dla Ciebie i Natalki najlepsze:-)

Co do naszych mam to potrafią one byc tak samo nieznosne jak teściowe, tylko wiadomo, ze inaczej sie o nich mysli. Moja ostatnio powiedziala, ze Julka za tata tak nie tęskni jak za mna i ze za mało czasu jej P poswieca, no może i tak ale chyba ktoś musi pracowac??? Taka bylam zla, ze już mialam sie zapytac " to co może mamy we dwoje w domu siedziec?"

Ja póki co kupiłam Belli, bo akurat tylko te z dostępnych w sklepie miały wycięcie na kikut, albo jesteśmy ślepi:-D
No masz rację...ktoś musi zarabiać....mój ojciec też zdziwiony, że po macierzyńskim wracam do pracy i nie idę na wychowawczy....pewnie, że bym chciała:tak:...zapytałam, czy będzie nas utrzymywał:-D

Misia u nas na szkole mówili o Tormentiolu, i na oddziale noworodkow byl on na tackach przy przewijakach

Co do tej masci z wit. A ja ja bardzo polecam(ale tą ktorą wysłałam w linku inne śmierdza i sa takie tłuste)...U nas Jula nie miała w ogole problemow ze skora na pupci, jedyni przy biegunce pojawiło sie odparzenie

A co do pieluszek to innych nie widziałam na oddziale, a i tak trzenba mieć swoje

Hmm...zerknę, co tam mają na tych tackach, jak się tam znajdę;-) no właśnie...nie bardzo chciałam maści witaminowej, bo pamiętam, że śmierdzą...ale skoro mówisz, że nie wszystkie to zaraz sobie zapiszę ten link:tak::tak::tak:

a co do teściowych...niby to samo może powiedzieć mama, ale jakoś inaczej się reaguje...nie wiedzieć czemu

aaa...włączył mi się sprzątacz...coś niebywałego u mnie...umyłam podłogi...sama jestem w szoku :-D

..U nas Jula nie miała w ogole problemow ze skora na pupci, jedyni przy biegunce pojawiło sie odparzenie
Super, jedna choroba za wami!!!!!
A pisanka piekna!!!!!
Moja Karolcia tez nie ma problemow z pupcia,jak brala antybiotyk,to miala luzniejsze kupki,no i wtedy pupcia czerwona byla,pomogl nam Bephanten(jak juz wczesniej pisalam)
Ja póki co kupiłam Belli, bo akurat tylko te z dostępnych w sklepie miały wycięcie na kikut, albo jesteśmy ślepi:-D
No masz rację...ktoś musi zarabiać....mój ojciec też zdziwiony, że po macierzyńskim wracam do pracy i nie idę na wychowawczy....pewnie, że bym chciała:tak:...zapytałam, czy będzie nas utrzymywał:-D

aaa...włączył mi się sprzątacz...coś niebywałego u mnie...umyłam podłogi...sama jestem w szoku :-D
ja na poczatku uzywalam pampersow,a teraz juz Dada z Biedronki,bo nie ma uczulenia,a jak dla mnie sa ok,chusteczek tez z Dada uzywamy
A co do "sprzatacza"to ci powiem ze ja tuz przed porodem tez tak mialam:-D...hi,hi...jak to sie mowi "wijesz gniazdko" na przyjscie kruszynki:tak:;-)
Pytala sie ktoras ile sie robi taka pisanke,no na czas nie patrzylam jak robilam,ale ok 2-3 godzinki(jesli nikt nie przeszkadza),a jak mam naskladane trojkaciki,to szybko juz leci,z 15 minut
Ok lece na Pierwsza milosc...

Ostatnia edycja:

Hmm...zerknę, co tam mają na tych tackach, jak się tam znajdę;-) no właśnie...nie bardzo chciałam maści witaminowej, bo pamiętam, że śmierdzą...ale skoro mówisz, że nie wszystkie to zaraz sobie zapiszę ten link:tak::tak::tak:

Oj chyba innych pieluszek z tym wycienciem nie znajdziesz...ale dla mnie nie bylo problemu z pampersami ze nie mialy tego wyciecia....

No wlasnie maści witaminowej jest mnostwo w aptekach(ja zawsze kupuje na Obywatelskiej i kiedys to smialy sie farmaceutki ze chce akurat tą przeciez to żadna różnica...a jednak......:-D:-D:-D:-D

Ja po wizycie u lekarza, bo cos mnie gardło boli od tygodnia i juz mam doys tych pastylek od bólu...i co sie okazalo ze mnie angina zaczyna atakować, wiec dzisiaj z nią walczę:evil::evil::evil:

anet pisanki są śliczne, a jeśli chodzi o Karolinek to już źródło gorączki zidentyfikowane miejmy nadzieje ze szybko jej przejdzie.
madzienka dziewczyny maja racje pewnie gorączka to reakcja organizmu na zabieg, a najważniejsze ze juz po i jest w dobrych rekach
ja właśnie wstałam bo jakoś tak mnie zwaliło z nóg po obiedzie ze szok, i nawet nie zaczaiłam ze m był chwile w domu zorientowałam się po tym ze pierogów ubyło z patelni :-)

ooooo...to mój 1000 post:szok::shocked2:
I tak bez niczego:sorry2::-p:confused:?
Anet - pisanki cudo :tak::cool: - Mirka chrześnica tą metodą koszyczek i łabędzia robiła:tak: - po niedzieli siądę i koszyczek z siana zrobię, bo poprzedni przestał po kilku latach użytkowania pachnieć.
Co do pielęgnacji pupencji u dzieci to kontrowersyjny Tormentiol stosowałam u Jula jak miał rany po jelitówce w szpitalu. A tak to tylko mąka ziemniaczana i nawet teraz jak go piecze to krzyczy żeby mąką sypać:tak::-D:-D. Do kąpieli Oliatum i Balneum u noworodka:tak:.

hej:0
a nas wysypka nadal jest ale bez zadnych dodatkowych objawów takze git, powoli schodzi

a ja uzywam teraz pieluchy lidlowskie, uzywalam dada z biedronki ale gorsze mi sie wydawaly...dobre tez byly z rossmana... nam jakos pampersy nie podchodzily...no kzda pupka inna... a i zawsze bephanten stosuje , czasem jak pupa czerwona to sudocrem

no i popisalam, ktos wisi przy nodze:))
mielgo wieczoru

-------------------
a alergolodzy nie polecaja Oilatum, ma jakis niebezpieczny skladnik dla dziecka, podobno lepsze Emolium:)

Cały dzień walczyłam z komputerem, sama juz nie wiem co myslec coś mu przeszkadza program antywirusowy :dry: jak odinstalowalam to jest oki...
misia no to naprawde już blisko, anet ma racje też słyszałam o tym "wiciu gniazda" :-D Natalka czekamy!!!:tak: i gratki za 1000 post :tak:
anet niom dada jak na swoja cene to naprawde super sa, mialam ostatnio 2 paczki i bylabym juz calkiem zadowolona gdyby nie to, ze gumeczki przy ściągaczach sie odczepiają.
antuanet spokojnego weekendu na uczelni
Mam dość zimy, znowu ma padac snieg a już mielismy 10 stopni...:wściekła/y: Milego wieczoru

Już się poprawiam....

Zobacz załącznik 224203Zobacz załącznik 224204Zobacz załącznik 224205Zobacz załącznik 224206

Wybierajcie:tak::tak::tak::tak:
ja póki co mogę popatrzeć....

Moja Karolcia tez nie ma problemow z pupcia,jak brala antybiotyk,to miala luzniejsze kupki,no i wtedy pupcia czerwona byla,pomogl nam Bephanten(jak juz wczesniej pisalam)

ja na poczatku uzywalam pampersow,a teraz juz Dada z Biedronki,bo nie ma uczulenia,a jak dla mnie sa ok,chusteczek tez z Dada uzywamy
A co do "sprzatacza"to ci powiem ze ja tuz przed porodem tez tak mialam:-D...hi,hi...jak to sie mowi "wijesz gniazdko" na przyjscie kruszynki:tak:;-)
Pytala sie ktoras ile sie robi taka pisanke,no na czas nie patrzylam jak robilam,ale ok 2-3 godzinki(jesli nikt nie przeszkadza),a jak mam naskladane trojkaciki,to szybko juz leci,z 15 minut
Ok lece na Pierwsza milosc...

hhehe....skoro tak mówisz, to może już coraz bliżej;-):-)

I tak bez niczego:sorry2::-p:confused:?
Anet - pisanki cudo :tak::cool: - Mirka chrześnica tą metodą koszyczek i łabędzia robiła:tak: - po niedzieli siądę i koszyczek z siana zrobię, bo poprzedni przestał po kilku latach użytkowania pachnieć.
Co do pielęgnacji pupencji u dzieci to kontrowersyjny Tormentiol stosowałam u Jula jak miał rany po jelitówce w szpitalu. A tak to tylko mąka ziemniaczana i nawet teraz jak go piecze to krzyczy żeby mąką sypać:tak::-D:-D. Do kąpieli Oliatum i Balneum u noworodka:tak:.

no też słyszałam o mące....pewnie spróbuję:tak:

hej:0
a nas wysypka nadal jest ale bez zadnych dodatkowych objawów takze git, powoli schodzi

a ja uzywam teraz pieluchy lidlowskie, uzywalam dada z biedronki ale gorsze mi sie wydawaly...dobre tez byly z rossmana... nam jakos pampersy nie podchodzily...no kzda pupka inna... a i zawsze bephanten stosuje , czasem jak pupa czerwona to sudocrem

no i popisalam, ktos wisi przy nodze:))
mielgo wieczoru

-------------------
a alergolodzy nie polecaja Oilatum, ma jakis niebezpieczny skladnik dla dziecka, podobno lepsze Emolium:)

oooo...o tym nie słyszałam.....zapamiętam i jakby co...kupię Emolium:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Aaaaa pochwale się...jeśli ktoras z Was ma aktualny(nr4)numer Twojego Dziecka to zajrzyjcie na str.10 tam jest fotka mojej Julci:-p:-p:-p:-p

Do góry