reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

A co do kosmetyków to też myjemy się Oilatum od urodzenia, i czasami oliwka LINOMAG, taka różowa-ślicznie pachnie i zawsze mi się kojarzy z tym jak mi pierwszy raz umyli Kubusia w szpitalu. Do pupki jak się zaczerwieni sudocrem albo tormentiol.

W żadnym wypadku TORMENTIOL!!!!!!!nie uzywajcie go...wiem wiem na Jaczewskiego tego uczą i smarują dzieciom pupcie
Przeczytajcie:
"TORMENTIOL

Apeluję do wszystkich mam nadużywających Tormentiolu przy profilaktyce odparzeń pup swoich dzieci...Jest to maść dermatologiczna i używanie jej jest ostatecznością...Ciary mnie przechodzą jak czytam że maść poleciła położna koleżanka i używa się jej non stop...Jest tyle innych maści a Tormentiol zawiera związki boru które odkładają się w organizmie i są toksyczne...Długotrwałe stosowanie może grozić nawet śmiercią dziecka...Nawet ulotka mówi o tym by nie stosować u noworodków i niemowląt z uszkodzoną skórą lub przerwaną ciągłością skóry. Zakaz dotyczy dzieci do 3ego roku życia :/"

Witajcie u nas nocka zleciała, weekend mnie nie cieszy:blink::blink::blink::blink:bo my nadal we dwie w domu, z Pawłem tak sobie, nie wiadomo skąd dostaje wysokiej gorączki:-:)-:)-:)-( i przez to wszystko jakoś nie tak
Jeszcze ten cholerny snieg:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Moj zestaw kosmetyków dla dzici...może przyda się którejs przyszłej mamie
do smarowania pupci na codzień polecam taką maść z witaminą A - u nas super sprawdziła się;-)))
Maść z witaminą A 30 g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
szampon w piance przeciw ciemieniuszce
Mustela szampon w piance dla noworodków 150 ml. (945250062) - Aukcje internetowe Allegro
do kąpieli zarowno Oillatum jak i o połowę tańszy Oillan
Bepanthen maść - zarówno na odparzenia pupci jak i na brodawki
Sudocream - małe opakowanie
Linomag mam, przydaje się przy odparzeniach ZIOŁOLEK Linomag maść 30 g - porównanie cen w sklepach internetowych ale nie uzywałam go na codzien

madzienka dzięki za informację, ja nie stosuję tego cały czas tylko w ostateczności. Moja mama tego używała jak my byliśmy mali i jakoś żyjemy ;-) Współczuję tej gorączki mężowi, ale nie martw się jest w dobrych rękach i raczej krzywdy mu tam nie zrobią.
sunday_ to dobrze że szczepionka nie "zabałaganiła" snu dziecku. Mojej koleżanki synek po każdym szczepieniu gorączkuje 2 noce:szok:
Ja naleśniki zrobiłam, udka zamarynowałam-pewnie wieczorem upiekę żeby na jutro były bo ja znów 2 dni na uczelni:cool2: Kuba się ładnie bawi, tak więc dzisiaj ok.

Witam:-) w przerwie między pracą a odebraniem łobuzów z przedszkola a rehabilitacją:tak:.
Widzę,że pyszności na obiad szykujecie;-):tak: a mi zamaniło się na kotlety sojowe i na kolację pastę z makreli:confused2::confused2::dry::confused::baffled:.
Śnieg się roztapia ale znowu na noc przymrozek idzie :baffled: ja chcę wiosnę ale taką z zieloną trawką :tak::dry::dry:bo teraz to tylko same psie kupy na trawnikach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Maja do snu ułożona więc ja do komputera na chwilkę zasiadłam :-p:-p

anet15 mam nadzieję że szybko Karolinka wróci do zdrówka, a ja też jestem "pouczana" tylko że przez swoją mamę:nerd: I głupio mi coś jej powiedzieć ale nieraz traktuje mnie jakbym była najgorszą matką na świecie, bo przecież "babcie" wiedzą najlepiej. Dlatego już się przyzwyczaiłam, wysłucham co ma do powiedzenia a dalej robię swoje.

Ja tam swojej mamie to odpowiem jak mnie próbuje pouczać a do teściowej jakoś śmiałości nie mam :no::no:

Hehehe....ja wyskoczę do garmażerki po pierogi ruskie, bo mam lenia i nie chce mi się gotować:-p:dry:

Mi też się dzisiaj gotować nie chce dlatego wymyśliłam na obiad makaron z białym serem :-p:-p

Witajcie u nas nocka zleciała, weekend mnie nie cieszy:blink::blink::blink::blink:bo my nadal we dwie w domu, z Pawłem tak sobie, nie wiadomo skąd dostaje wysokiej gorączki:-:)-:)-:)-( i przez to wszystko jakoś nie tak
Jeszcze ten cholerny snieg:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Może jakieś zakażenie się wdało i stąd ta gorączka :confused::confused: Oby szybko minęła :tak::tak: A ze śniegu to i ja jestem niezadowolona :wściekła/y::wściekła/y:
Co do tormentiolu to ja też nie polecam i nigdy nie stosowałam u Mai a wiem że teściowa próbowała jej kiedyś pupę tym smarować :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Anet15 cieżko masz z ta teściowa:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Co do trzydniówki to trzymam mocno kciuki.....u nas wysypka wyszła 5 dnia:tak::tak::tak:więc jeszcze nic straconego;-);-);-)
wlasnie nas(tzn.Karoline:-D)wysypalo,od samej pipki po czubek glowy-cala w krostkach....mowie teraz ze moja Kropeczka jest cala w kropeczki...hi,hi....
A tesciowa to czasem olewam,jednym uchem slucham,a drugim wylatuje,bo gada takie glupoty(zabobony)ze az wstyt powtarzac:baffled:

A co do kosmetyków to też myjemy się Oilatum od urodzenia, i czasami oliwka LINOMAG, taka różowa-ślicznie pachnie i zawsze mi się kojarzy z tym jak mi pierwszy raz umyli Kubusia w szpitalu. Do pupki jak się zaczerwieni sudocrem albo tormentiol. No i czasami na początku może przydać się woda morska i coś do odciągania, przynajmniej u nas było to potrzebne na początku bo małemu się noskiem ulewało. :baffled:
anet15 mam nadzieję że szybko Karolinka wróci do zdrówka, a ja też jestem "pouczana" tylko że przez swoją mamę:nerd: I głupio mi coś jej powiedzieć ale nieraz traktuje mnie jakbym była najgorszą matką na świecie, bo przecież "babcie" wiedzą najlepiej. Dlatego już się przyzwyczaiłam, wysłucham co ma do powiedzenia a dalej robię swoje.
.
Ja do kapania tez oilatum,nie trzeba potem oliwki stosowac,no i tak ladnie Kropcia pachnie potem...a do pupci to Sudocrem u nas sie nie sprawdzil,za to Bephanten,zdzialal cuda,po jednym posmarowaniu widac bylo efekty-wiec polecam:tak:
Woda morska tez jak najbardziej(stosuje do dzis) z rana jej nosek oczyszczam z zaschnietych glutkow:-D;-)
Przespal cala noc-jak zwykle. Dziekuje!
To fajnie ze nie goraczkowal:-)
Witam:-) w przerwie między pracą a odebraniem łobuzów z przedszkola a rehabilitacją:tak:.
Widzę,że pyszności na obiad szykujecie;-):tak: a mi zamaniło się na kotlety sojowe i na kolację pastę z makreli:confused2::confused2::dry::confused::baffled:.
.
Marta u mnie tez makrela,ale wedzona-pasty mi sie niechce robic:no:
a Gosia to standardowo platki z mlekiem na kolacje,jak codzien:sorry2:
A na obiad rybke szybko usmazylam , ziemniaczki i marchewka duszona:happy2:

a tu moje pisanki-kiedys wspomnialam....

Ostatnia edycja:
W żadnym wypadku TORMENTIOL!!!!!!!nie uzywajcie go...wiem wiem na Jaczewskiego tego uczą i smarują dzieciom pupcie

Ja mam wrażenie, że na Jaczewskiego polecają to, czego akurat dostaną próbki...na szkole rodzenia wystawili Emoilum, Linomag, Oilatum, Sudocrem, maść witaminową z wit. A itd. A pieluszki mieli Belli....zapytaliśmy, czy te najlepsze...odpowiedź "takie akurat dostaliśmy";-) z moich notatek wynika, że o Tormentiolu nawet nie wspomnieli:tak:

Nie martw się o męża...jest pod fachową opieką:tak::tak::tak: będzie dobrze....może ta gorączka to reakcja na zabieg...i jak przyszła nie wiadomo skąd tak samo sobie pójdzie:tak:

Moj zestaw kosmetyków dla dzici...może przyda się którejs przyszłej mamie
do smarowania pupci na codzień polecam taką maść z witaminą A - u nas super sprawdziła się;-)))
Maść z witaminą A 30 g - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje
szampon w piance przeciw ciemieniuszce
Mustela szampon w piance dla noworodków 150 ml. (945250062) - Aukcje internetowe Allegro
do kąpieli zarowno Oillatum jak i o połowę tańszy Oillan
Bepanthen maść - zarówno na odparzenia pupci jak i na brodawki
Sudocream - małe opakowanie
Linomag mam, przydaje się przy odparzeniach ZIOŁOLEK Linomag maść 30 g - porównanie cen w sklepach internetowych ale nie uzywałam go na codzien

Dzięki za zestawienie, bo jeszcze się gubię, co do czego:zawstydzona/y:....;..próbki Mustelli dostaliśmy w szkole rodzenia...tylko jak potem patrzyłam na necie, to wydała mi się strasznie droga...ale może dobra:confused:

Mi też się dzisiaj gotować nie chce dlatego wymyśliłam na obiad makaron z białym serem :-p:-p

O patrz, szkoda, że o tym nie pomyślałam:baffled:

wlasnie nas(tzn.Karoline:-D)wysypalo,od samej pipki po czubek glowy-cala w krostkach....mowie teraz ze moja Kropeczka jest cala w kropeczki...hi,hi....
A tesciowa to czasem olewam,jednym uchem slucham,a drugim wylatuje,bo gada takie glupoty(zabobony)ze az wstyt powtarzac:baffled:
Ja do kapania tez oilatum,nie trzeba potem oliwki stosowac,no i tak ladnie Kropcia pachnie potem...a do pupci to Sudocrem u nas sie nie sprawdzil,za to Bephanten,zdzialal cuda,po jednym posmarowaniu widac bylo efekty-wiec polecam:tak:
Woda morska tez jak najbardziej(stosuje do dzis) z rana jej nosek oczyszczam z zaschnietych glutkow:-D;-)
a tu moje pisanki-kiedys wspomnialam....

No to dobra wiadomość...kto by pomyślał, że można się cieszyć z wysypki:-D:-D
Wow....świetne te pisanki:tak::tak::tak::tak:...ale pewnie nie tylko pracochłonne ale i żmudne...i pewnie dobrze technikę trzeba opracować:dry:

ooooo...to mój 1000 post:szok::shocked2:

Ostatnia edycja:

Ja uzywalam tormentiolu juz w skrajnych przypadkach jak nie zadzialal sudecrem-uzywal tylko jego,zadnych innych kremow-i musze przyznac ze po jednorazowym posmarowaniu wszystko znikalo, a jeszcze jedna rzecz jak czasem wyszly mu takie dziwne duze trostki albo nie mialam tormentiolu to smarowalam mu kremem "clotrimazol"(czy jakos tak) i tez od razu po pierwszym uzyciu znikaly. ALe tak normalnie to tormentiolu sie nie powinno uzywac na gladka zdrowa skore-szczegolnie u bardzo malutkich dzieciakow. Taka moja oponia!!!

anet15 super pisanki!!Rewelacja!Naprawde!!!!

Witajcie
anet sliczne te pisanki:tak: i cieszę sie, ze już wiadomo skad u Karolinki gorączka
madzienka nie martw sie, gorączka szybko minie, to napewno na zabieg organizm tak reaguje
misia ja też byllam bardzo zadowolona z bepanthenu maści, smarowalam nie tylko pupę ale i buzię przed wyjsciem na dwór a moj P nawet usta jak mu popękały:-Dkaży byl zadowolony. Pieluszk ja zazwyczaj użuwam Pampers i uważam, ze nie ma lepszych, czasem jak nie bylo u ich nas kupowalam inne, ale nie moglam sie doczakac az sie skończą:sorry2: Co do innych kosmetyków dostaniesz mase próbek, wiec bedziesz mogla sama ocenic co dla Ciebie i Natalki najlepsze:-)

Co do naszych mam to potrafią one byc tak samo nieznosne jak teściowe, tylko wiadomo, ze inaczej sie o nich mysli. Moja ostatnio powiedziala, ze Julka za tata tak nie tęskni jak za mna i ze za mało czasu jej P poswieca, no może i tak ale chyba ktoś musi pracowac??? Taka bylam zla, ze już mialam sie zapytac " to co może mamy we dwoje w domu siedziec?"

reklama
Ja mam wrażenie, że na Jaczewskiego polecają to, czego akurat dostaną próbki...na szkole rodzenia wystawili Emoilum, Linomag, Oilatum, Sudocrem, maść witaminową z wit. A itd. A pieluszki mieli Belli....zapytaliśmy, czy te najlepsze...odpowiedź "takie akurat dostaliśmy";-) z moich notatek wynika, że o Tormentiolu nawet nie wspomnieli:tak:

Nie martw się o męża...jest pod fachową opieką:tak::tak::tak: będzie dobrze....może ta gorączka to reakcja na zabieg...i jak przyszła nie wiadomo skąd tak samo sobie pójdzie:tak:

Dzięki za zestawienie, bo jeszcze się gubię, co do czego:zawstydzona/y:....;..próbki Mustelli dostaliśmy w szkole rodzenia...tylko jak potem patrzyłam na necie, to wydała mi się strasznie droga...ale może dobra:confused:

Misia u nas na szkole mówili o Tormentiolu, i na oddziale noworodkow byl on na tackach przy przewijakach

Co do tej masci z wit. A ja ja bardzo polecam(ale tą ktorą wysłałam w linku inne śmierdza i sa takie tłuste)...U nas Jula nie miała w ogole problemow ze skora na pupci, jedyni przy biegunce pojawiło sie odparzenie

A co do pieluszek to innych nie widziałam na oddziale, a i tak trzenba mieć swoje

Super, jedna choroba za wami!!!!!

A pisanka piekna!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry