A co do kosmetyków to też myjemy się Oilatum od urodzenia, i czasami oliwka LINOMAG, taka różowa-ślicznie pachnie i zawsze mi się kojarzy z tym jak mi pierwszy raz umyli Kubusia w szpitalu. Do pupki jak się zaczerwieni sudocrem albo tormentiol.
W żadnym wypadku TORMENTIOL!!!!!!!nie uzywajcie go...wiem wiem na Jaczewskiego tego uczą i smarują dzieciom pupcie
Przeczytajcie:
"TORMENTIOL
Apeluję do wszystkich mam nadużywających Tormentiolu przy profilaktyce odparzeń pup swoich dzieci...Jest to maść dermatologiczna i używanie jej jest ostatecznością...Ciary mnie przechodzą jak czytam że maść poleciła położna koleżanka i używa się jej non stop...Jest tyle innych maści a Tormentiol zawiera związki boru które odkładają się w organizmie i są toksyczne...Długotrwałe stosowanie może grozić nawet śmiercią dziecka...Nawet ulotka mówi o tym by nie stosować u noworodków i niemowląt z uszkodzoną skórą lub przerwaną ciągłością skóry. Zakaz dotyczy dzieci do 3ego roku życia :/"
Witajcie u nas nocka zleciała, weekend mnie nie cieszybo my nadal we dwie w domu, z Pawłem tak sobie, nie wiadomo skąd dostaje wysokiej gorączki:----( i przez to wszystko jakoś nie tak
Jeszcze ten cholerny snieg