reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie wrócłam ;-) było całkiem przyjemnie. Julka dostala od babci huśtawke ale spadla z niej i do końca huśtał sie juz tylko miś :p

mandziula
musisz zadzwonic do przychodni do której chcesz, zeby Mikolaj należał i powiedziec, ze uodziłas, połozne przyjada kilka razy chyba 2 nie pamietam już...
A Mikołajek śliczny :-):-) , porodu nie zazdroszczę, naszczęscie wszystko już dobrze:tak:
:tak:
antuanet chętnie wybiorę sie na spacerek :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:-):-):-)
Dopiero teraz udało mi się do komputera zasiąść i już M chce mnie wygonić:cool::cool::cool:
Mandziula nie wiem jak tu w Lublinie bo u nas w Radomiu to sama położna przychodziła bez żadnego dzwonienia po nią :tak::tak::tak:
Senio to super prezencik huśtawka i jeszcze nie raz wróci do łask:tak::tak:
Nadulec oby ząbki szybko i bezboleśnie wyszły, ja pamiętam że po Mai to nic nie było widać że ząbkuje:tak::tak::tak:
Anet może faktycznie ta podwyższona temperatura to na ząbki:tak::tak::tak::tak:

Witam sie wieczorowa pora
Moi chłopcy ogladaja Elmo jeden na podłodze a drugi na nim:-)
Mandziula dobrze ze bylas dzielna i jest to juz tylko wspomnienie ale maluszek wszystko wynagradza. A tak poza tym to moja kolezanka na Lubartowskiej miala w srode cesarke pewnie gdzies sie widzialyscie:-D
Anaconda nie daj sie M:-D
Senio czasmi tak juz jest ze jak sie cos nie chce to jest ok w twoim przypadku sie tosprawdzilo
Antuanet slyszalam ze jak trzonowe wychodza to duzy bol podobny do leczenia kanalowego:crazy:

mandziula byłaś dzielna! Podziwiam Cię. Dzięki Bogu że wszystko szczęśliwie się zakończyło. A pobyt w szpitalu po takim porodzie to nic przyjemnego. Odpoczywaj i wracaj do formy.:-) A niestety z tamtej przychodni nie znam lekarzy.
anet15 mi też wczoraj na chęciach się skończyło pieczenie;-)
sienio dobrze że spotkanie rodzinne udane.No i huśtawka super sprawa.
My wróciliśmy przed 19 bo Kubuś już dokuczał, a teraz poszedł spać. Imprezka też udana.Był tort śmietanowy,makowiec i migdałowiec <pycha>. Zaraz wrzucę przepis na kulinarnym. Pozdrowionka.:-)

Mandziula ja rodziłam 6.02. więc jestem na czasie że tak powiem. Rodziłam na Kraśnickich (bardzo polecam - super opieka) i tam przy wypisie podawałam adres przychodni mojej i oni tam przesyłali dokumenty do szczepienia. Potem jak już byłam w domu zadzwoniłam do przychodni i tam podali mi numer do położnej z którą się umawiałam na wizytę w domku. Położna przyjechała, wszystko wytłumaczyła, podała terminy wizyt kiedy trzeba zgłosić się do pediatry, ortopedy, na sczepienia, przyniosła nawet trochę próbek ;-) kosmetyków. No i wrazie pytań mam dzwonić i jak trzeba to umówić się na ponowną wizytę. Więc musisz zadzwonić do swojej przychodni i oni tam Ci wszystko wytłumaczą. Pozdrawiam

Witam wieczorkiem,moja panna juz spi:tak::-) ta mlodsza oczywiscie....:-D
A ja na chwile na kompa....
Senio,chustawka super sprawa,tez by mi sie przydala:laugh2:
Mandziula,przykro mi ze trafilas na tak zla opieke na lubartowskiej,ja tez tam rodzilam,ale mialam ok polozne (nie wiem czy to ma znaczenie,ale moja ginka z Lubartowskiej jest)
A co do poloznej,to ja zglaszalam jeszcze w szpitalu przychodnie do ktorej chce nalezec,oni tam przestlaja potem dokumenty,ze urodzilas....i jest tak jak kolezanka anian pisala:-)
Antuanet,oj,tortu smietanowego to bym zjadla...mniam,mniam
Anaconda,tak cos i mi sie zdaje ze moja panna to na zeby tak dokucza i jeszcze ta podwyzszona temperatura.....no a dzis wieczorem to juz myslalam ze oszaleje,tak sie darla,wszedzie zle i zle...a jak na rece bralam, to cala moja brode do buzi brala i tak mocno dziaslami gryzla ,ze ho,ho....i ciagle bylo baba baba baba....tak sobie moje dziecko gadalo,az tesciowa z dolu przyszla...he,he.....no ale jak Karola babcie wolala,to babcia przyszla

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą i witam nową mamuśkę:tak::-):-).
mandziula ale miałaś szybki poród - mnie Julu męczył cały dzień i pół nocy:confused2::crazy:.
Pojawiać się ;-):tak:bo znowu usnę na chlebowej warcie a i ciasto na oleju piekę:tak::cool:.

Witam się poniedziałkowo:-)
anet15 tak to już babcie mają, że wszystko rzucają i lecą to wnucząt. U mnie moja mama jak dosłyszy że Kubuś płacze już przychodzi.
marta1981 a jakie to ciasto na oleju?A ten chlebek to na zakwasie czy na drożdżach?
Ja też miałam szybki poród, o 14 podali mi oxy na wywołanie a 15:25 urodziłam:tak: tak więc nie było źle,przede wszystkim nie miałam tych bóli krzyżowych.;-)
Dzisiaj biorę się za sprzątanie, ładny dzień się zapowiada.A na obiad chyba udka upiekę bo to najszybciej:tak: My oczywiście już od 7:15 nie śpimy:-) Miłego dnia.:-)

Witam w poniedziałkowy ranek:-):-):-)
Za oknem piękne słońce takie piękne że zaraz rolety będę musiała zaciągnąć:tak::tak:
Rano chodzili i ogłaszali że całe popołudnie ma nie być wody bo jakaś awaria jest:sorry::sorry: tak więc dzisiaj dzień brudaska będzie :-p:-p:-p
Zaraz po śniadaniu idziemy na kontrolę i ciekawe czy jutro Maja pójdzie już do przedszkola czy jeszcze w domu zostanie:sorry::sorry::sorry:
No to ja się zaliczam do tych którzy mieli ciężki poród bo rodziłam 24godz., tzn. najpierw mi wody odeszły i nie miałam żadnych bóli a że to była północ to zabrali mnie tylko na porodówkę i czekałam tam do rana, nawiasem mówiąc nieźle się nasłuchałam darcia innych babek:tak::tak:, a potem jak mi o godz.8 rano oxy podłączyli to bóle się zaczęły i tak z tymi bólami do północy pochodziłam i też mi Maję wyciskami bo za duża była jak na moje gabaryty:sorry::sorry:

reklama
Witajcie, moja Juleczka jescze śpi więc dałam rade Was nadrobić:tak::tak::tak:

zaraz zbieramy się i do W-wy wyruszamy

I jak udała się wycieczka a może zakupy???chwal się:tak::tak::tak::tak:

Madziula do nas przyszła połozna jak zadzwoniła do przychodni że juz jesteśmy w domu....

i nie wiem co jeszcze mialam Wam napisać...

na dobry poranek moja kawka specjalnie dla Was

Do góry