reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

heheh...widzę, że nie tylko mnie wzięło na naleśniki i truskawki....nie ma jak takie zachcianki w środku zimy.....dzięki Bogu ktoś wymyślił mrożonki:-D:-D:-D:-D
oj, zupka grzybowa fajna rzecz....sama bym zjadła...tylko potem byłoby ze mną bardzo źle:baffled::baffled::baffled:..niestety od grzybków zaczęły się ciążowe wymioty, więc z zupką muszę poczekać przynajmniej do po porodzie:sorry2:....a pewnie i dłużej, bo w czasie karmienia też chyba nie bardzo,co:confused:

reklama
Tak chodzimy na spacery nawet jak jest tak zimno ale warunek żeby nie było wiatru.Dzięki temu mały ma zaraz 4 mies i nawet kataru nie miał.Czasami przy -4 i wietrze masz zimniej niż jak jest łagodne powietrze przy -10.W każdym bądź razie było fajnie.:-)

podpisuje się i zgadzam temperatura znaczenia nie ma wazne jakie sa warunki pogodowe czasem przy -12 jest piekne słonce i warto wtedy wyjsc przynakjmniej na chwile niz np dzisiaj. Ja na dwor wychodzilam i wychodze w mroz wiecej nawet tamtej zimy bo lepiej moglam go zabezpieczyc i odpukac mały ma rok i 3 miesiace i mielismy katar tylko raz we wrzesniu.

A co do tych nalesniczkow co i u mnie oczywiscie jutro beda to napiszcie jakie macie propozycje na farsz słodki bo ja np robie ser bały z waniliowym serkiem

witam!!!ale wieje!!!!Ślisko strasznie jest!!!Samochodem czy na nogach nie ma roznicy!:szok::szok::szok:

Widze propozycje obiadowe sa, u mnie natomiast dzisiaj bedzie ryba, zaraz bede smazyc. Teraz M pojechal kupic gitare wiec akurat sie obiad zrobi, bo w miescie masakra jest!:baffled: Ale co do tych naleśników to ja tez wlasnie zastanawialam sie,zeby jutro zrobic. Tez czekam na propozycje slodkiego farszu-nie taki tradycyjny ser.:-)

Mandziula
a jak ty się w ogóle czujesz pod ten sam koniec.Mam nadziej że wszystko sprawnie ci pójdzie z tym porodem i ze rozpoznasz skurcze.Ja całą noc je miałam a nie wiedziałam ze to skurcze i juz byłam w szpitalu.Oczywiście tych skurczów nie wyłapuje ktg bo przecież przyczepia sie je do brzucha..Po prostu bardzioo bolał mnie krzyż i to był przeraźliwy ból.a W brzuchu cisza.Dopiero rano jak lekarz przyszedł na obchód i mnie zbadał mowi o pani ma 5cm rozwarcia..zapraszam na górę za jakies 5 godz pani urodzi!Ale poród wspominam miło.Nastawiłam się na coś gorszego.Także życzę powodzenia.

lareina - śliczne suwaczki:tak::tak:.
Sunday - ja twaróg mieszam z jakimś dżemem i jest lux;-):tak:.
Babeczki upieczone:tak:,zapiekanki na szybko zjedliśmy a mi kasy zbrakło na mąkę i pierogi nalepię jak M wróci do domu.Julu kręci się do spania:cool:.

podpisuje się i zgadzam temperatura znaczenia nie ma wazne jakie sa warunki pogodowe czasem przy -12 jest piekne słonce i warto wtedy wyjsc przynakjmniej na chwile niz np dzisiaj. Ja na dwor wychodzilam i wychodze w mroz wiecej nawet tamtej zimy bo lepiej moglam go zabezpieczyc i odpukac mały ma rok i 3 miesiace i mielismy katar tylko raz we wrzesniu.

A co do tych nalesniczkow co i u mnie oczywiscie jutro beda to napiszcie jakie macie propozycje na farsz słodki bo ja np robie ser bały z waniliowym serkiem

Poza tradycyjnym serem ze śmietaną (ewentualnie jeszcze rodzynki i jakiś alkohol, a wtedy to i lody....i bomba kaloryczna:-D:-D:-D), to zamierzam zrobić je na sposób kolegi ze studiów (on co prawda używał bananów, ale myślę, że różne owoce się nadają), a więc rozdrobnić posłodzone truskawki widelcem (trzeba część soku odlać, bo będzie za rzadkie, ale spokojnie można wypić) i wymieszać z serkiem waniliowym. Oczywiście podawane na ciepło. Moja mama czasem po prostu kroi truskawki na dosyć małe kawałki i wsadza je do naleśnika, podsmaża i posypuje cukrem pudrem. Też dobre:tak:No i niezastąpione jabłka - pokrojone w kawałki i ugotowane na pół miękko, jak dla mnie obowiązkowo z cynamonem:-D

Marta ser plus dzem??!!:confused:
Moja tesciowa, a ja za nia, robi czasem naleśniki tak: naleśniki kroi i paski(taki makaron nalesnikowy), truskawki kroi w plasterki, kawalki posypuje nimi "makaron" potem polewa slodka smietana(smietana plus cukier) i jeszcze czasem posypuje cynamonem!;-) Matko az mi slinka leci jak sobie pomysle!!!:-):-):-)

reklama
Poza tradycyjnym serem ze śmietaną (ewentualnie jeszcze rodzynki i jakiś alkohol, a wtedy to i lody....i bomba kaloryczna:-D:-D:-D), to zamierzam zrobić je na sposób kolegi ze studiów (on co prawda używał bananów, ale myślę, że różne owoce się nadają), a więc rozdrobnić posłodzone truskawki widelcem (trzeba część soku odlać, bo będzie za rzadkie, ale spokojnie można wypić) i wymieszać z serkiem waniliowym. Oczywiście podawane na ciepło. Moja mama czasem po prostu kroi truskawki na dosyć małe kawałki i wsadza je do naleśnika, podsmaża i posypuje cukrem pudrem. Też dobre:tak:No i niezastąpione jabłka - pokrojone w kawałki i ugotowane na pół miękko, jak dla mnie obowiązkowo z cynamonem:-D

misia a z w wersji bananowej to rozgnieciony banan wymieszac z serkiem?? i to bedzie na tyle geste i nie bedzie wypływało z nalesnika?? sorry za głupie moze pytania ale brzmi bardzo apetycznie i nie chce dac plamy kulinarnej:-D

Do góry