elahar
mama Madzi
Elahar - a o której zazwyczaj Magda wstaje? Bo my z Olą to chyba nie mamy co walczyć, ona wstaje ok 7, no 7.30 góra. I chyba zaczniemy ja kłaść o 20.30 zamiast o 21.00. A jelsi chodzi o noce, to tez mam 2-3 pobudki. Zazwyczaj o 23.30 lub 0.30 pisnie, potem ok.3.30. Staramy się a) przeczekać, b) ją wtedy przełozyc na drugi boczek. Czasem jest tak, że jak pójdziemy do niej, to suiębardziej rozpłacze niz jak nie pójdziemy. Ale nawet wtedy usypia dość szybko. Najdłużej było 20 min, ale nie ciągiem, tylko z przerwami. No a potem budzi sie po 5.00 na jedzenie. Czasem prawie o 6.00.
Ogólnie moge powiedziec, że mimo tych pobudek i tak jest lepiej i mniej niż ze smoczkiem.
Moja Magda budzi się przed 7 a usypia około20.30. Pobudki w nocy to pierwsza po 12, później koło 2 i 4 ale wtedy to już biorę ją na chwilkę do łóżka bo jeszcze pociągnie ode mnie mleczka ale na prawdę już nie wiele. raczej tak z przyzwyczajenia. Butelkę dostaje dopiero przed 8 bo jak się obudzi koło 7 to albo daję jej zabawki do łóżeczka i się pare minut bawi albo ją biorę do siebie do łóżka i ja w tym czasie trochę jeszcze przysypiam. A niuńka ciągnie mnie za nos, włosy albo wkłada mi palce do buzi. W tym czasie tatuś nastawia wode na mleko i dopiero ja wstaję, zmieniam pampersa, włanczam telewizorek i karmię córcie.
Magda skończyła już 7 i pół miesiąca ale dopiero od 4 dni siedzi sama i to tylko na chwilkę. No i nie podaję jej już zupek zmiksowanych na krem tylko z malutkimi kawałeczkami żeby się uczyła gryźć.