reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie

marzenka nie pokpiwaj z mojej KORPORACJI:-D
maltanka czy zdradzisz wreszcie to "coś" ?:-p
anaconda walcz o swoje :tak:

Jeśli chodzi o moją prace to bynajmniej dłuższego urlopu nie planuje:-D chodzi o to ze nie bedę mogła juz chodzić na popołudniowe zmiany, bo nie bede miała co z Julcią zrobić, a jak rozmawiałam z manageami to o grafi indywidualny bedzie cięzko, bo juz jest spore grono osób które z tego korzystają. Jeśli nie bede zmuszona to sama nie odędę, bo trochę mi szkoda, tym bardziej, ze nic lepszego nie mam. W tym emacie zdaje się jak anaconda na los:tak::-)

reklama
Witam z rana :-):-)
Maja już zaprowadzona do szkoły - dzisiaj nie mają lekcji bo jadą do teatru :tak::tak:
Co do mojego grafiku to ponoć nanoszą jeszcze jakieś poprawki ale już się wykłócałam o 1 zmianę w czwartek - ciekawe czy mi ją wstawili :crazy::crazy: jak pojadę do pracy to się dowiem :-p:-p
Sienio walcz o pierwsze zmiany jak lwica,może się jednak ugną i Tobie też zrobią grafik indywidualny :tak::tak: szykujesz pomału Julcie do szkoły? Jakie w końcu macie mieć podręczniki? :confused::confused:
Maltanka ja też nie lubię takich "zmarnowanych" dni bo potem mam wyrzuty sumienia :tak::tak::-D:-p
Marz oj widzę że Tobie to mega wielki bagażnik a aucie potrzebny :-D
:-D
Misia współczuję problemów z autem :-:)-( super ze Natalce tak się spodobała nauka gry na pianinie :tak::tak:
Dziewczyny która chce poćwiczyć trochę ze swoim dzieckiem literki? Mam do oddania fajna książkę z literkami, obrazkami i pod każdym obrazkiem można z literek układać wyrazy, książeczka nic nie zniszczona, Maja miała ją w tamtym roku w wyprawce do zerówki - oczywiście oddam za darmo :tak::tak:

Ostatnia edycja:
anaconda no co Ty do szkoły jeszcze dużo czasu, nawet o tym nie myślę, zastanawiam się tylko czy dobre zrobiłam zapisując ją do pierwszej klasy, moze mogłam jeszcze poczekac?:sorry2: do tego wczoraj usłyszałam, ze ma juz być 8 klas pierwszych:szok::szok: to ja dziękuję za taki moloch... JA chętna na ksiązeczkę, bo nam coś nauka liter nie idzie:sorry2:

hallo ale miła niespodzianka otwieram bb mam tyle stron do przeczytania :szok::szok::szok: dawno tak nie było....cieszy mnie to niezmiernie....

weekend majowy był u nas w miarę udany jednego dnia na wsi drugiego w domu a trzeciego u siostry gdyby nie ta pogoda to było by jeszcze fajniej

a co tam u Was??? lecę czytać....

sienio super że zapisałaś się na prawko do jakiej szkoły?????
trzymam kciuki żeby się w pracy poukładało po twojej myśli niech ten los będzie łaskawy i sprawiedliwy

sunday spóźnione ale szczere życzenia imieninowe... niech się szybko spełni to czego pragniesz....

normatywna i jak udało się dodzwonić do Kajetan??? wiesz już coś więcej????? trzymam kciuki za szybki termin brak chorób i szybką i efektowną rehabilitację

marzenka wpadaj choćby po ogień.... ja też wolę forum tak jak pisałam sentyment mam do niego bo w końcu tutaj was poznałam no i jest inna forma pisania.... choć fb też lubię

madzienka uroczyście oświadczam że będę pisała za każdym razem gdy wejdę na bb....
super weekend za Wami nad jeziorkiem
fajne te naklejki... ja dla Czarka szukam straży pożarnej ale takich większych
rośnie Ci maleńka...

maltanka gratuluje drugiego synia.... czyli będzie męskie grono super.... zrób zdjęcie pokoju Huberta pochwal się jak wyszło jestem ciekawa
kiedy masz to usg połówkowe????
dość często miewasz usg to konieczne czy ta po prostu..... ja ruchy czuje od 16 tc a teraz to już nieźle wierzga w brzuchu

anaconda znowu się ukrywasz na magazynie byłam wczoraj na zakupach na Twoim dziale :-):-) a Ciebie ani widu ani słychu :-D:-D:-D

mandziula super że dzieciaki się razem bawią i dogadują... u nas już ewidentnie pojawiła się zazdrość bo jak pisłam na FB Czarek ostatnio daje nam nieźle popalić aż wstyd z nim gdzieś wychodzić....

karlita super że mimo złej pogody weekend w wawie udał się

misia super że Natalka tak chętnie chodzi na zajęcia dodatkowe.... czytanie i granie z nut super to wcale nie jest takie proste
po kim ona taka muzykalna po tatusiu chyba bo z tego co pamiętam M w szkole z muzyki był dobry

Sienio ja absolutnie nie kpie przeciez Twoja korporacja taka sama jak i moja:-DMatko ile klas to w tej nowej szkole???
Anaconda najwyzej w czwartek zrobisz dwie zmiany:-D:-D
Eliza Maltanka Misia jak bedziecie sie spotykac to napewno dzieciaki fajna grupke stworza;-)całą grupka jednej plci z jednego roku:-)
Eliza to dla Niego nowa sytuacja i w ten sposob moze to odreagowywac mimo ze sie cieszy chce rodzenstwa ale zdaje sobie sprawe z nadchodzacych zmian...

A ja musze dzisiaj upolowac w lidlu okulary szczegorlnie dla B zapomnialam ze od wczoraj gazetka a kiedys kupilambardzo fajnego tworzywa nie zwykly plastik Mati jak Mati ale dla Bartka super bo idelnie sie trzymaly na twarzy...ciekawe czy to tego typu...

Witajcie
Rano zawiozłam Huberta do przedszkola. Poczytałam książkę, ale wkurza mnie ta budowa za oknem:wściekła/y: tak mi się kurzy balkon, że szok. Madzienka zaczynam dostrzegać plusy mieszkania na starych osiedlach, wszystko zagospodarowane i wszędzie blisko, a ja co nie dość, że od 7 rano się zaczynają tłuc to wyjść mogę gdzie, na plac zabaw, ostatnio sąsiad nazwał to spacerniakiem:-D

No i mam nowy nabytek:-D jeszcze nie do końca, ale mogę już powiedzieć, zarezerwowałam działkę:tak: pod balkonem:tak:300 m, trochę zielnego, a i jakąś malinę czy truskawkę się posadzi:tak: (a mieliśmy wózek kupić nowy:-D)

A i muszę się pochwalić, wczoraj Hubert mówi, że będzie ćwiczył czytanie i przeczytał nam 4 wiersze Brzechwy z książki.:-D

misia
a Natalka ma te zajęcia w ramach przedszkola, czy zapisaliście na dodatkowe, ps. jak się czujesz?

marzenka i jak wstałaś dzisiaj rano?ps. marzenka jak ci w domu z samymi chłopakami? bo ja to nie wiem jak to będzie:-D

madzienka co to za wynalazek?

sienio to kiepsko trochę, że nie moga ci zrobić indywidualnego grafiku, ale niestety znam to z autopsji, moja koleżanka w pracy przez długi czas karmiła i wychodziła godzinę wcześniej, a jak skończyła to chyba na złość chcieli jej zrobić i siedzi w pracy teraz po godzinach prawie, że co drugi dzień:wściekła/y: kto odważniejszy to się postawi, ale w zamian za to dostanie po nagrodzie w najlepszym przypadku, albo mu wogóle nie dadzą i weź tu człowieku bądź mądry ps. a mogłaś ją przetrzymać jeszcze w przedszkolu? nie musiałabyś załatwiać zaświadczenia z jakiejś przychodni?

anaconda masz jeszcze tą książkę? ja chętnie przygarnę;-)

elza ja ruchy dopiero teraz zaczynam czuć. Usg mam 14 maja i mam stracha. A usg praktycznie robi mi na każdej wizycie, tyle że nie płacę za nie, płaciłam do tej pory za 1 to na przezierność karkową i teraz pewnie zapłacę. zrobię fotki i wrzucę

Ostatnia edycja:
Maltanka wow działeczka tego sie nie spodziewałam:-)ale super fajnie ze mieliscie taka mozliwosc, ktos wiecej tez mogł cos takiego zrobic??...a jak ona jest bedzie jakos ogrodzona vzy taka otwarta...co u was tam sie buduje ja obczajam caly lublin jesli chodzi o nowe inwestycje wiec bede wiedziala gdzie mieszkasz:-DJak sie czuje z moimi facetami nie wiem co ci napisac wyobraz sobie jak moze czuc sie kobieta w otoczeniu trzech mężczyzna:-)wyobraz sobie co dzieje sie jak mam jakies swieto stoja w rzedzie do mnie we trzech i noszą mi przysmaki do łożka hahaha...a B walczy z Pawłem o mnie on jest straszny tulis i rano nie pozwala nikomu mnie dotknat tylko on bedzie sie tulil...słodkie to jest...a tak powaznie ja innego stanu nie znam dla mnie tak jak jest jest normalnie i fajnie...mam sporo czasu dla siebie bo oni spedzaja czas w wiekszosci na dworze bo maja typowo chlopiece zainteresowania i wiekszosci P z nimi spedza czas mama jest do delikatnych zajec...oprocz sprzatania:-p
Trzymam mocno kciuki za usg bedzie dobrze a strach to normalny stran w ciazy....

marzenka koło mnie jest tak z jednej strony to się wybudowało: Garaż gratis, a z drugiej to się buduje:http://www.cyprysowa.com/ a my jesteśmy po środku, z balkonu mam widaok na działki tzn. ogródki działkowe, no i obawialiśmy się czy nam nie zlikwidują zaraz tych ogródków, ale babka ze związku tych działkowców mi powiedziała, że ogródki mają charakter stały, teren jest skarbu państwa i żaden deweloper nie jest póki co z tym nic zrobić. A działkę kupił facet z naszej klatki, kupił córce mieszkanie, ale póki co wynajęli i nie potrzebna mu. Te ogródki są ogrodzone, a wewnątrz każdy ma wytyczoną granicę na swojej części. Trochę kiepsko, bo nie ma na niej żadnej altanki typu domek, ale za jakiś czas się może zrobi.

o mamo ile czytania:-D

Witajcie, my niedawno zawitałyśmy w domu...byłyśmy w fice....z Mandziulką i Zosią...dzis były warsztaty masażu Shantala ale nasze masowac się nie dały...były tam ciekawsze rzeczy niż leżenie na dywanie...dzięki Sylwia za towarzystwo!!!

Maltanka wow, teraz to będą przetwory z własnej działeczki...widzisz ją przez balkon???
a ten wasz plac tez mi się tak kojarzy aczkolwiek przy takich maluchach jak Lenka ma swoje zalety...:tak:
tobie tego z lidla nie wolno....:-p

Marzenka takie małe buteleczki pakowane po 10...lemoniadka z odrobiną piwka...
co do okularów to plastikowe...zwykłe...w tesco Lence kupiliśmy takie bardziej giętkie...

Elizka ale Cie zaskoczyłysmy:-D

Misia zdolna Natalka...super że ma taka pasję...

Anaconda przyjemnego dnia

i wam dziewczynki miłego dnia

reklama
madzienka tak widzę z balkonu, w sumie to bezpośrednio pod balkonem jest. a plac to tyle, że nie wyjdą dzieciaki nigdzie, ale ławek mało, tych zabawek też, no i na około nie ma nigdzie żadnego parku

e na razie swoich przetworów bardzo nie będzie, bo tak tylko śliwka i dwie czereśnie

super, że udało wam się spotkać z mandziulką

a my mieliśmy kupować wózek taki 2w1, ale po przemyśleniach, no bo z gondolą i tak za bardzo nigdzie nie pójdę, a tak to na wiosnę pójdziemy do sklepu, przymierzymy, zobaczymy i kupię lepszą spacerówkę, a na spacerniak to gondola wystarczy ta co mam:-D

Ostatnia edycja:
Do góry