reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie
Od razu lepiej się zagląda jak jest co czytać:-)
My wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę do Bałtowa, pogoda dopisała tylko ludzi bardzo dużo, że ciężko było nawet przejść, nie spodziewałam się, że aż tyle będzie, ale w sumie długii weekend to nie ma co narzekać, zrobili jakieś nowe oceanarium prehistoryczne, podobno fajne, chłopaki poszli, ja musiałam niestety wyjść z kolejki i to przed samym wejściem, bo bym im tam fiknęła. Hubertowi chyba najbardziej podobało się wesołe miasteczko, ale też trzeba było w kolejkach stać.

Dzisiaj planowaliśmy Zoo w Zamościu, ale pogoda widać jaka jest, więc zostało nam kończyć sprzatanie w domu:-D Malowaliśmy Hubertowi pokój, i meble nowe mu kupiliśmy:tak:

No i w międzyczasie byłam u lekarza:tak: Hubert będzie miał brata, tak czułam, ale gdzieś chyba jednak miałam trochę najdzieji na dziewczybkę:sorry: oj aby zdrowe było, a teraz stresuje się usg tym połuwkowym, ale to za 2 tyg. :tak:

nanowi
witamy i zapraszamy do pisania:tak:
sienio dzięki, czuję się już dobrze:tak: ps. haha ja dzisiaj botwinkę gotuję, jak tam w pracy dzisiaj?

motylla o widzę, że sezon grillowy rozpoczęty

sunday po wycieczce ok, ale wiesz co powiem ci że bilety w stosunku do tego co oferują to przesada z ceną, na dwóch kółkach uczycie się jeździć?

normatywna trzymam kciuki za szybki termin operacji, widzę, że i wy pogrillowaliście

marzenka o a ja myślałam, że to tylko ja wolę pisać tutaj;-), miałam miałam wizytę i wiem kto mieszka, ale nic nie pisałam bo i tak nikogo nie było;-)

anaconda i jak w pracy dzisiaj? ja byłam na targu koło ciebie i weszłam do aldika:szok: tak pewnie wyglądałam, a ruchy zaczynam już czuć

madzienka dzięki, znam, znam, pochwalę się pokojem jak nam wszystkie meble dojdą, bo brakuje jeszcze jedbej szafki i łóżka, ps. śliczna Lenka

reklama
Witam i ja :-)

Co u nas....jak większość z Was zauważyła w poniedziałek byliśmy w W-wie a to dlatego że z Martynką mieliśmy kolejną wizytę w CZD w poradni gastroenterologicznej ale badań jako takich nie miała jedynie została zważona, zmierzona i brzusio został dokładnie wymacany......i na koniec pani dr przypisała jej leki: Dicoplus, Debridat (to akurat brała jak była mała) i Laximed i zapisała na kolejną wizytę tym razem na października.
A ja sobie z pani dr jeszcze w między czasie pogadałam i jak się okazało pani dr bardziej przejmuje się tym ze Martynka ma jelito grube wydłużone niż tym ze ma odcinkową spastyczność bo według niej z tego drugiego może wyrośnie...zobaczymy...
co do wczorajszego dnia to nigdzie nie pojechaliśmy poza miasto...korzystaliśmy ze słoneczka na placach zabaw :tak: a Amandziucha doskonaliła jazdę na łyżworolkach :tak: póżniej odwiedził nas kolega P. i tak nam dzień zleciał....
A dzisiaj do 17,00 "siedziałam" w pracy:sorry:

Maltanka gratuluje synka pod serduchem:-) niech maluszek rośnie zdrowo:tak:
Fajnie że wycieczka do Bałtowa się udała:-)
Ewa mocno zaciskam kciuki za jak najszybszy termin operacji:tak: dobrze że nastąpiła poprawa słuchu i Natalii
:tak:
Paulina fajnie że grilla zaliczyliście wczoraj:tak:
Madzienka urocza panienka z Lenki:-)
Sienio to świetnie że się zdecydowałaś na kurs prawa jazdy :tak: obyś zdała za pierwszym razem:-)

Sunday Madzienka powodzenia w nauce na rowerze...my swoja nauke tez ropoczelismy rok temu na majowke:-)
Madzink mój Mati tez już chce rolki on wszytsko co ma kolka to checia by miał...ale już mam plan ze kupie i sobie i jemu będę miała kim jezdic ale to za rok...z Lenki super mamuska rosnie:-)
Maltanka nasi sąsiedzi t:-)z odwiedzili Bałtów....my tez mamy w planach bo rodice M kolegi z przdszkola maja ochote pojechać....
Gratuluje Synia pod sercm co H na to???:-)i jak mały kawaler bedie miał na imie??? Konicznie pochwal się pokoikiem i mebelkami....
Aluska zycze aby Martynka wyrosla ze swoich problemów...
Anaconda właśnie co z Twoimi "wakacjami"???

My tez urzadziismy M kacik z biurkiem aby miał gdzie troch cwiczyc reke i rysowanie...a bez tego jakos motywacji brak:-) jeszcze musimy dokupić krzesło i lampke...

Pogoda się popsula koljna majowka z kiepska pogoda chociaż nie ma co narzekac zawsze mogło być gorzej....

Witam w ten brzydki deszczowy poranek :baffled::baffled:
Widzę że problem ze spędzeniem dzisiejszego dnia rozwiązał się sam - siedzimy w domu :-D:tak::tak:
Co do moich "wakacji" to jeszcze nie zdecydowałam co zrobię, żyję na razie w zawieszeniu :-D:-D umowę mam do końca czerwca więc samo się rozwiąże co dalej w odpowiednim momencie
Maltanka a ja jednak myślałam że to będzie dziewczynka :tak::tak: zapewne Hubert szczęśliwy że będzie miał brata :tak::tak: pochwal się koniecznie pokojem Huberta :tak::tak: my też się wybieramy do Bałtowa ale to poczekamy na lepsze temperatury :tak:
Marz oj niech ćwiczy Mati rączkę bo u Mai w szkole na początku tylko to na zebraniu słyszałam że wiele dzieci ma niewyćwiczoną rączkę :tak: to już mały uczeń z niego :tak::tak:
Aluśka myślałam że sobie wycieczkę zrobiliście do Zoo a to był inny powód wyprawy do Wa-wy, trzymam kciuki żeby Martynia wyrosła z tych swoich schorzeń :tak::tak: a nadal ma takie przeprawy z wypróżnianiem jak wcześniej czy już się unormowało? :confused:
Madzienka to mówisz ze sezon na działce już rozpoczęty :tak::tak: śliczna mała mamusia :tak::tak:

Witajcie w ten piękny dzionek, no niech to szlak trafi żeby w wolny dzień była taka pogoda...ja liczę że to jednak ogrodnicy przesunęli się i już będzie ciepło!!!
My tez dziś w domu..mieliśmy plany ale strach z domu wyjść wiec biorę się za porządki w szafach bo za małych ubrań mam starte do przebrania!!!

Anaconda pracujesz jutro??dawno się nie widziałyśmy pora to nadrobić....a pani z Włoch jeszcze się o Ciebie nie upomina???
w H&M są stroje po 19,90 taki kształt jak lubisz...

Maltanka gratulacje synia...Hubert zadowolony???
Super że wycieczka do Bałtowa udana...byliscie tez w zwierzyńcu bałtowskim??podobno małe żuberki przyszły na świat...
Nasza wycieczka też kończyła się wesołym miasteczkiem...ale fajne jest to miejsce!!!!

Aluska my też mieliśmy w planach wypad właśnie w ten poniedziałek do zoo ale jakoś pogoda nas odstraszyła i posiedzieliśmy u siostry
trzymam kciuki żeby unormowały się sprawy Martynki...idzie ku lepszemu???

Marzenka ja chyba wujka Pawła:-p poproszę o pomoc w nauce...bo ona dobry nauczyciel...;-)

miłego dnia mimo aury za oknem....

Witajcie
Mieliśmy w planach dzisiaj rano zoo i co deszczowo i zimno, więc siedzimy w domu, myślałam też o kinie, ale nie ma bardzo nic fajnego, wieczorem mają ząsiedzi wpaść, zamarynowałam już karkówkę i skrzydełka :) mam nadzieję, że się trochę ociepli po południu, bo ani na plac zabaw, ani się gdzies wybrać nie da. Dobrze, że obiad mam z wczoraj, no dzisiaj pospaliśmy trochę.

A pokojem pochwalę się, pochwalę, tylko czekamy jeszcze na jedną szafkę, i łóżko.

aluśka
trzymam kciuki żeby z Martynką wszystko było dobrze i żeby wyrosła ze swoich problemów

madzienka no własnie nie byliśmy w tym zwierzyńcu, a miałam ochotę, ale już tak mnie nogi bolały od stania w tych kolejkach, że zrezygnowaliśmy, ale może jeszcze w tym roku się wybierzemy:tak:

anaconda to widzę, że jeszcze nie wiesz co z wakacjami, a co byś wolała?

marzenka, anaconda, madzienka Hubertowi to w sumie obojętne, chyba wolałby chłopca, ale stwierdził, że jak będzie dziewczynka to dziewczynka, a jak chłopiec to chłopiec:tak:
sienio o super, że zdecydowałaś się na prawo jazdy

Ostatnia edycja:
Madzienka pani z Włoch jest przekonana że ja wracam jak co roku ;-) i jak na razie nikt jej nie będzie informował że może być inaczej :tak::tak: jutro niestety pracuję, dopiero środę mam wolne :tak:
Maltanka sama nie wiem co bym wolała, są plusy i minusy i tu i tu, chyba się zdam na to "co los przyniesie" ;-):tak::-D:-D
Wiecie że normalnie zmarzłam, okropnie dzisiaj :szok::szok:

anaconda to dobrze, że masz wyjście i jak coś to zawsze w ostatniej chwili możesz się zdecydować :)

mi to normalnie w domu jest zimno, a na termometrze na dworze tylko 6 stopni, ładnie maj nas przywitał.

reklama
Witajcie

Ruch, ze aż miło:-) Ja właśnie wróciłam od teściowej stwierdziłam, ze cały weekend to za długo, do teściowe przyjechała siosta P i jeszcze inni goście z dzeciakami, wiec Jula zachwycona mimo pogody miała się z kim bawić. Szkoda, ze taka pogoda, bo rzeczywiście warto byłoby inaczej wykorzystać wolne niż na porządkowaniu szaf. U mnie w pracy coraz bardziej czuc politykę korporacji, większość z nas juz była na rozmowach o tym jak zamierza poprawić efektywność swojej pracy, jakbyśmy do tej pory siedzieli i pili kawę:baffled: ale nawet mnie to nie zmartwiło specjalnie:-p

anaconda mam nadzieję, ze los zadecyduje słusznie:tak:
maltanka gratulacje!!! :-) trzymam kciuki za wizytę i nie stresuj się:tak:
madzieńka nasza Julka tez cągle mówiła o rolkach, juz jej jazda nawet dobrze idzie, ale po rolkach to dopiero nogi bolą:tak: juz jej zapał minął:laugh2:
normatywna super, ze słuch Natalci powoli powraca, no i trzymam kciuki, ze termin zabiegu, nie rozumiem dlaczeo to tak się ciągnie? Mam wrażeie, ze gdybyć sama nie naciskała nikt nic by nie zrobił w tej kwestii...:baffled:
aluśka trzymam kciuki, oby z chrby jednak Matynka wyrosła! super wycieczka za wami:tak:
karlita a jak Wam weekend sie udał? lajki pmogły?:-D:-D

Widzę, ze planujecie wyzytę w Zamościu, my mieliśmy jechać w przeddzień świąt, ale wyjechaliśmy po 13 wec juz trochę późno, ale w tym roku wybierę się z Julą tym pociągiem:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry