reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Anaconda a filmik nagrałaś z lekcji pokazowej?bo też bym z chęcią pooglądała tą Twoją "małą syrenkę";-)
Eliza
niech synio zdrowo rośnie:-)
Normatywna cieszę się ze jest u Natalii poprawa :tak: powodzenia w Kajetanach i dzięki za odwiedzinki :-)
Madzienka dobrze ze badania wyszły w porządku:tak:
Maltanka fajnie że spotkanie z dziewczynami udane:tak:
Mebelki dla Huberta wybrałaś?
Marz my ostatnio kupiliśmy Amandzi rolki ale póki co jeździła w nich tylko po domu bo nie miała ochraniaczy:sorry2: w niedzielę P w Felicity zakupił ochraniacze na kolana i łokcie to się okazało w domu że kas też nowy musimy zakupić bo ten z zeszłego roku to już się nie nadaje :baffled:

O tej dziewczynce co zginęła to też słyszałam bo chodzę po tym rejonie gdzie mieszka jej babcia:no:
ehh straszna tragedia:-(

Iwonka mi i Martynce też się w Zoo w Wa-wie podobało mimo ze pogodę nie za ciekawą mieliśmy (listopad)
a u nas niedźwiadek polarny akrobacje w wodzie wyczyniał :-)
Kolejny wypad do Warszawskiego Zoo planujemy na koniec kwietnia (tzn. jesteśmy zapisani na wizytę w CZD więc tak przy okazji :cool:) ale tym razem chcemy Amandzi wagary zrobić i zabrać ją ze sobą:tak:

reklama
Witajcie, co to za pogoda?? :dry: a miało być tak słonecznie...Ja jakoś dobiegłam do pracy, nieco zmoczona:sorry2: Wczoraj byliśmy na badaniu 3 migdałka u Cypka, no i rzeczywiście widzieliśmy, że migdał jest bardzo duży, zajmuje praktycznie 3/4 miejsca w nozdrzach i będziemy go usuwać...

Madzienka, Maltanka, Eliza
fajne spotkanko miałyście:tak:

Marzenka o widzisz, Ty też się bierzesz za siebie:sorry2: ja też we wtorek zapisałam się na cytologię, a później z wynikami do lekarza, bo to nie ma żartów:tak:

Madzienka dobrze, że u Ciebie wszystko ok na usg

Eliza w tej kieszonce jest miejsce na kabelek, który można podłączyć do odtwarzacza i włączyć dziecku np bajki podczas podróży, bo w oparciu ma wbudowane głośniczki:tak:

Justynka hop hop, a co u Ciebie? gdzie zaginęłaś?

Aluśka hehe, to też mieliście takie atrakcje z misiakiem, no super;-)

Anaconda to mama teraz pęka z dumy, że ma taką zdolną córcię:tak:

Idę na kawę, kto dołączy??

Iwonka o rzeczywiście spory ten migdał :szok: a macie już ustalony termin zabiegu?:confused:

Dziś kolejny dzień porządków mnie czeka :sorry2: ale lepsze to niż łażenie w deszczu po rejonie:cool:

Witajcie,
Matko już czwartek, tak mi te dni gdzieś szybko uciekają:no:ledwo rozpakowałam się i tu znowu pakowanie:baffled:. Moje Słoneczko od wczoraj chodzi do przedszkola...jak na razie z uśmiechem na twarzy...ja miałam stresa i to wielkiego, myślałam że będzie płacz a tu proszę jakie miłe zaskoczenie:-). Tylko ciekawe ile teraz pochodzi....
Byliśmy też u alergologa i niestety zapalenie oskrzeli pozostawiło po sobie ślad, jedziemy teraz na inhalacjach, do wyciszenia nadreaktywności, i na lekach alergicznych. Michał w ciągu dnia bierze już tyle leków co moja babcia:no:. Chyba zacznę podawać mu len na osłonę żołądka....

Normatywna czekamy na info z Kajetan:tak:

Iwonka Ty to zawsze o mnie pamiętasz:-)dziękuję Ci bardzo:-)
Gdzie robiliście badanie migdałka i u jakiego lekarza? I gdzie chcecie usuwać? Korzystając z tego że Michał długo siedział w domu i jest zdrowy sami zdecydowaliśmy się na badania w Słuchmedzie u dr Brody. I jestem już spokojniejsza, bo na NFZ to takie bezsensowne wycieczki odbywałam u laryngologa, i straszono mnie że M niedosłyszy.

Aluśka
i my musieliśmy kupić nowy kask...trzymam kciuki za badanie Martynki:tak:

Anaconda
brawo dla Mai za takie zdolności pływackie,

Eliza a o co chodzi z tym "Stefankiem"? Ja nie w temacie serialowym:no:. Super że Czarka czoło zagojone :tak:

Madzienka dobrze że na usg wszystko w porządku:tak:

Marz trzymam kciuki za szybkie sprzedanie mieszkania, wasze jest w nowym budownictwie więc może szybko się uda sprzedać. U nas w bloku ludzie sprzedają i sprzedać nie mogą, bo w wieżowcach to mało kto chce kupować.

Maltanka jak tam zakupy meblowe, udane?

Ja dzisiaj tak bez okazji machnęłam tort, będzie niespodzianka dla mojego Pracusia;-)

Witajcie ale aura za oknem....zapraszam na koktajl albo kawkę....
Julka po wczorajszych nagraniach w radio zachwycona, dodatkowo mieli jeszcze bal wiosenny w przedszkolu...więc super dzień miała...

Maltanka jak występ Huberta??meble upatrzone??

Iwonka duzy ten migdał, a kiedy planujecie usuwać???

Justyna super że Michał wrócił wesoło do przedszkola...oby nic nie złapał i do wakacji przechodził...
machnęłam tort:-D...Ty to jesteś kochana żonka!!!

Anaconda fajne tuniczki i legginsy są w lidlu dla tych większych dziewczynek:tak:

Aluska fajnie że do nas zajrzałaś...co z oczkami Martynki??

Motylla kto zostaje z chłopcami jak Ty pójdziesz do pracy....??

miłego dnia, zmykam szykować obiadek...

Justyna to świetnie ze M. poszedł do przedszkola z wesołą minką:tak: oby jak najdłużej do niego pochodził :tak:
Współczuję powikłań pochorobowych :baffled:
Madzienka Martynka miała podejrzenie zeza dlatego wybrałyśmy się do okulisty, ( na wizycie byliśmy 10.03) na szczęście pani dr po zbadaniu jej go wykluczyła twierdząc że kształt noska daje u niej takie złudne wrażenie :confused: a że Martynka miała problem z "przeczytaniem" ostatniego wersa na tablicy to zleciła nam badanie z atropiną :sorry2:

Iwonka Nasza Natalka też miała taki migdał 3/4 i wycieli jej przy drenażu uszek, zniosła to dobrze ale pierwszej nocy to bulgotało jej w gardle jak spała i dawałam jej ciągle pić żeby połknęła i spała dalej.... Ale my robiliśmy wszystko w Żagiel medzie nie mieliśmy innego wyjścia...

Madzienka Fajne macie to przedszkole hehe tyle atrakcji ... ciekawe jak moja Natalka będzie sobie radzić... na razie wakacje spędzimy w szpitalu i na rehabilitacjach.... zobaczymy jak to będzie

Ala dzięki za towarzystwo Natalce się podobało że w końcu Amandzie i Martnkę spotkała już od dawna mi marudziła żeby iśc do Was i do Michałka :)
Justynka z Tobą to też musze się spotkać .. hmm tylko kiedy?
Ala i Justynka do poniedzialku czekam na kolorki włóczek :)

A w Kajetanach dzis nic nie zdziałaliśmy .... Papiery mi pani dr wypełniła do orzeczenia kolejnego wwrrr.... pogadała pokazała w kamerze uszka i dreny.... sprawdzili drożność drenów i czy aparaty sprawne i tyle mogli zrobić za 3 mies jedziemy na operacje zaimplantowania bbrrr już się boję ale nie mamy innego wyjścia

pozdrawiamy papapa

Dzień dobry:tak:

Ewa dobrze że chociaż sprawdzili w Kajetanach czy dreny i aparaty "działają" jak należy:tak:
Za kolejny zabieg mocno trzymam kciuki i dużo siły psychicznej życzę:confused:
Martynka to i wczoraj wspominała że chce do Natalii:rofl2:

To jeszcze na koniec mała anegdotka z wczorajszego dnia.
Siedziałam sobie w kuchni z Amandą i Martynką i jadłyśmy obiad nagle te dwie przekupki zamiast jeść zaczęły nadawać jak dwa stare zepsute radyjka więc nie wytrzymałam i mówię:
- chciała bym zjeść w ciszy i spokoju:dry:
na co Martynka sie odzywa:
- w jakim pokoju tu jest kuchnia:errr:

Witajcie
Ja wczoraj prawie cały dzień przeleżałam, nie wiem chyba ta pogoda nie wpływa na mnie dobrze, do tego głowa bolała okropnie.
Byliśmy jeszcze wózki oglądać i chyba mam upatrzony, chyba bo wcześniej też miałam innej firmy i po przejrzeniu opinii odpadł zupełnie.
Hubert w przedszkolu ładnie zaśpiewał piosenkę po angielsku:tak: i w nagrodę poszliśmy na lody.

A jutro wybywamy do rodziców, a rano jeszcze badania muszę zrobić.
eliza
dzięki;-)

marzenka
my jak przymierzaliśmy rower 20' to był dla Huberta jeszcze sporo za duży

anaconda
i co zmieniłaś opony i jaka pogoda była wczoraj:-p któraś tu pisała, że jak masz wolne to pogoda się psuje, i znowu przez ciebie:-D:-p

aluśka
oj widze zapracowana jesteś, ps. dobre z tym obiadem:-D

iwonka ojej duży ten migdał, a co się działo, że robiliście badanie migdałka?

justyna no ładnie kusisz tu takimi smakołykami jak tort:-p

madzienka upatrzone, upatrzone, ale chyba zaczekamy do środy z zamówieniem:-D widzę Jula bardzo fajny dzień miała:tak:

reklama
Witajcie ja dziś od rana w biegu...byłam w pracy zanieść oświadczenie o dochodach i uzupełnić rożne papiery!!!byłam tylko na chwilkę ale muszę wybrać się na dłuższe ploty...:tak:

Normatywna trzymamy kciuki za zabieg Natalki...będzie dobrze...
z przedszkola jesteśmy bardzo zadowoleni, oni non stop coś robią, gdzieś jeżdżą, nagrywają, występują...

Maltanka super że występ Huberta udany, ale nie mogło być inaczej!!!!
czekamy na wieści z usg....

Aluska niezłe aparatki masz w domu:-D

zmykam na jakieś zakupy!!!!bo po południu ruszamy na pluskanie....miłego dnia

Do góry