reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hejka

Martynka już ma okularki i bardzo chętnie w nich chodzi ciekawe czy przetrwają jutro swój pierwszy dzień w przedszkolu;-)

onamama współczuję pobytu w szpitalu i trzymam mocno kciuki obyście spokojnie dotrwały do co najmniej 35 tygodnia:confused:
Eliza uroczego masz po pomocnika budowlanego:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie. Dzień leci za dniem. Dużo się dzieje, jeszcze ładnie się zrobiło to i człowiek inaczej funkcjonuje. Pracy dużo i będzie coraz więcej :eek: Oby do wakacji :tak: Rekrutacja się zakończyła, podań tyle, że nie ma miejsc w klasach. Ale to dobrze, bo praca jest i to znaczy, że jednak dobrze o nas myślą:tak:
Maks 3tydz. chodzi do przedszkola, ale już nos podetkany i kaszel się pojawił :baffled: Oby do końca tyg pochodził :eek:
W też miałam chorego, nawróciło mu się zapalenie oskrzeli, kolejny antybiotyk wziął.

aluska pokaz nam Martynkę w okularach :-)
To już po wakacjach będziesz miała uczennicę w domu :-) Ciekawe jak to będzie z podręcznikami? W szkole mamy mieć spotkanie na ten temat, może coś więcej się dowiem.

onamama trzymam kciuki abyś dotrzymała do 35 tygodnia:tak:

maltanka chcieliście kupić nowy czy używany? Ceny są kosmiczne, teraz jak patrze już innym okiem na wyprawkę dla dziecka to wiele rzeczy jest totalnie zbędnych. :tak: A spacerówka to jednak podstawa:-)

marz i jak z mieszkankiem? Gdzie się wyprowadzacie???

elza wow ale "robotnik" :-D kiedy parapety? ;-)

Justyna jak pralka???

misia sto lat dla Natalki, cudny torcik:tak:

Ewa nadal trzymamy kciuki za Natalkę:-)

iwonka współczuje kłopotów z migdałkiem, ale jak go usunął to i choroby częste się skończą.
Gdzie na zabieg idziecie?

Motylla gratulacje znalezienia pracy!!! W którym żłobku???

Madzienka dobrze,że na usg nic nie wyszło :-) a już myślałam, że jakiś Królewicz się u Was pojawi ;-)

anaconda i jak masz wolne?

Nie wiem czy wszystkim odpisałam...dużo tego :zawstydzona/y:

witam witam....ale dzisiaj zimno wrrryyyy przynajmniej było jak odprowadzałam Czarka do przedszkola teraz mam nadzieję że to piękne słoneczko nieco ogrzało atmosferę....
wczoraj mieliśmy udane popołudnie w Yupi Parku razem z madzienka dzięki za towarzystwo.... a wiesz że oprócz czapki mały namówił mnie jeszcze na kurtkę normalnie jak dziewczyna....
Yupi Park mnie rozczarował nie dość że jest malutki to jeszcze takie wszystko słabo zorganizowane... no ale dzieciakom się podobało a to miejsce przecież dla nich....

otomama trzymaj się i zaciskaj nogi coby mała za szybko nie pchała się na ten świat... powiedz jej że jeszcze jest za zimno :-):-):-)

aluśka wrzuć jakąś fotkę z małą w okularkach...

madzienka właśnie a Twoja Julcia już nie nosi okularów?????

sunday jak to bywa przed wakacjami duzo pracy ale pomyśl że potem ile wolnego... zdrówka dla chłopaków..coś ostatnio "starzy" zbyt często chorują....:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
a na jakich podręcznikach teraz pracujesz???
parapety już zamontowane ha ha ha więc generalnie można parapetówę robić :-D:-D:-D

marzenka zdjęciami z domku pochwalę się jak już będzie więcej zrobione....

Witam się i ja...

Eliza my jesli chodzi o salę zabaw jesteśmy bardzo wymagające już nas chyba mało co zaskoczy:-Dgdzie kupowałam kurteczke dla Cz jest cos fajnego???
Sunday dobrze ze w pracy zapwoiada się stabilnie...mieszkanie nadal nasze:-Da gdzie narazie nie ma o czym mówić dopoki nie sprzedamy planu nie zrealizujemy:baffled:ale zostanę albo na osiedlu albo wywieje mnie lekko poza granice Lublina.....no i oczywiście może być tak że narazie zostane w moim dotychczasowym gniazdku:-pmalo odemnie teraz zalezy...zdrówka dla Maksia....
Maltanka oooo dzisiaj i znowu adrenalinka rośnie na forum kto tam się rozgościł u Ciebie:-D:-Dczekam na wieści.....
Motylla jak w pracy....
Aluśka pokaż małą w okularach...
Madzienka no właśnie a Jula już nie nosi swoich fajnych okularków???

Witajcie dziewczynki :-):-)
Dzisiaj wolne chociaż jak do tej pory czasu na kompa zabrakło :baffled::baffled::baffled: Maja miała turniej z gimnastyki artystycznej więc od godz.11.20 siedziałam w szkole i podziwiałam, Wy wiecie że te maluszki stają już na rękach, robią mostek i gwiazdę, skoki przez skrzynię, nie wspominając przewrotów w przód i w tył :szok::szok: normalnie jakbym nie widziała na własne oczy to bym nie uwierzyła :szok::szok: poza tym w poniedziałek odebrałyśmy już aparat ortodontyczny i Maja musi go nosić przynajmniej 4godz. w dzień no i całą noc, co 10 dni mam specjalnym kluczykiem go regulować no i czekamy na jakieś rezultaty :tak::tak:
Zimno było dzisiaj z rana jak w zimie, a ja już kurtki zimowe poprałam i pochowałam :-p:-p
Sunday ja też jestem ciekawa co to dalej będzie z tymi książkami, daj znać jak się czegoś dowiesz :tak::tak:
Elza super macie pomocnika :tak::tak: ostatniego marca byłam w pracy i nawet intensywnie pracowałam :-p:-p nie wiem czemu mnie nie widziałaś :-p:-p:laugh2::laugh2::-D:-D
Aluśka chwal się swoją córą w okularkach :tak::tak:
Maltanka ciekawe kto tam u Ciebie w brzuszku mieszka :confused2::confused2: a co do wózka to też miałabym dylemat który wybrać :baffled::baffled:
Onamama kciuki zaciśnięte żebyś dotrwała do 35 tyg :tak::tak:
Madzienka widzę że starsza latorośl też już pomału wyfruwa z gniazdka ;-);-);-) moja w niedziele sama była na placu zabaw :tak::tak:
Marz ja dzisiaj sobie zrobiłam "nieplanowane" wolne ;-);-) oby szybko znalazł się kupca na mieszkanie, chociaż u Was o tyle dobrze że masz dwóch chłopaków więc jak na razie wspólny pokój mogą ze sobą dzielić :tak::tak:
Wiecie jak mi się kiepsko wstaje po zmianie czasu, normalnie tragedia i właśnie znów mnie bierze "śpiączka" :baffled::baffled:

Witam,

Maltanka udanej wizyty i chwal się kto tam u ciebie pomieszkuje:tak:

Sunday
pralka ok, właśnie skończyła swoje pierwsze dziewicze pranie.
Zdrówka dla Maksia i dla W!

Aluśka i jak pierwszy dzień Martynki w okularkach w przedszkolu?

Anaconda
i jak podoba się Mai aparat?

Motylla
jak tam w pracy?

Madzienka, Eliza
fajne popołudnie miałyście:tak:

Otomama trzymam kciuki za dotrwanie do 35 tygodnia,

Nie chce mi się pisać co u nas, bo jest beznadziejnie.
Zmykam, póki M śpi ogarnę 4 kąty.

hej my właśnie wróciliśmy z karate....oj męczy mnie to 4 piętro tak kilka razy dziennie wchodzić to nie na moje siły ostatnio a pomyśleć że będzie gorzej

marzenka kurtkę kupiłam mu taką PIKOWANA KURTKA Z KAPTUREM, RESERVED sama mam w tym stylu i bardzo ją sobie chwale te kurteczki

maltanka no pisz co tam... bo pękam z ciekawości...
jedziesz w sobotę do Orkana....

anaconda dzieciaki są sprytne... mój Cz też na karate robi przewroty i w przód i w tył... szpagat mu coraz lepiej wychodzi z mostkiem ma trochę problem bo nie ma siły w rękach żeby podnieść głowę... ale próbuje...
a jak Maja chętnie nosi aparat????

justyna co tam u Was??? czemu jesteś taka zrezygnowana??? czyżby znowu dopadło Was jakieś choróbsko

misia hop hop co tam u Ciebie???? wyszliście już z chorób????

sienio żyjesz?????

Witajcie

anaconda super, że obie jesteście zadowolone z występów, zdolną masz cókę :)
onamama trzymam kciuki abyś dotrwała do 35 tyg a nawet dłużej, co się dałao, ze trafiłaś do szpitala? sama zle się czułaś czy na wizycie lekarz zauwazył, ze coś nie tak?
maltanka ja teraz czuję, ze to jednak córka:-) ciekawe czy się spawdzi
aluśka coś mi się pomyliło i myślalam, ze Amandzia juz codzi do szkoły:baffled:
motylla jak mijają dni w nowej pracy? mam nadzieję ze jestes zadowolona, choć moim zdaniem praca z dziećmi to wieeelka odpowiedzialnośc a rodzicom zawsze coś nie pasuje...
justyna kupiłaś nową pralkę? bo ja miałam amicę chyba 2 lata i jak tylko skończyła się gwarancja pralka się zepsuła... pozniej uswiadamiali mnie ze to niezbyt dobra firma...kupiliśmy beko, choc juz mnie mama uświadomiła, ze to tez nie najlepszy wybór...mam nadzieje, ze mój egzemplaz bedzie ok :)
Ja tez zrobiłam sobie dodatkowy dzień wolny, rano byłam w mieście, ale tylko na chwilę miałam ochotę kupić sobie coś do czytania, ale sama nie wem co chcę:confused2: Kilka dni temu zrobiłam ciasto "leśmy mech" bo strasznie zaciekawił mnie wygląd, miałam obawy co do smaku, ale fajnie wyszło, zdjęcia niestety nie mam, ale wygląda świetnie;-):-D

tyle pisałam tego posta, ze juz klika nowych się pojawiło:-D

elizka super kurtka, Julka marzy o płaszczyku z cienkiej szmatki, tylko muszę poszukać, bo 100zł nie mam zamiaru za o płacić
justyna mam nadzieję, ze to nie kłopoty zdrowotne :( jakkolwiek trzymam kciukizeby były szybko zazegnane

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
u nas jakoś leci...Natalka chodzi do przedszkola:tak:Staś w zeszły czwartek zakończył antybiotyk a w poniedziałek zagorączkował...ponoć nowa infekcja:no:i bez Ibum gorączka rośnie do 38:angry:jutro idę na wizytę do gina...trzymajcie kciuki...może mi wyznaczy termin usg i dowiem się,kim jest niespodzianka;-)
a w niedzielę robiliśmy zaległe urodzinki Natalki...a wcześniej był tort w przedszkolu, więc było dużo przeżyć:-D

maltanka jak wizyta???? PS.ja też szukam wózka,bo mój to waży z 15kg a po cc chciałabym lżejszy (u nas nie ma windy ani wózkowni)...a bywają takie o wadze ok.10kg....tylko chcę jakiś w rozsądnej cenie i 4 koła...więc nie tak łatwo znaleźć:baffled:
onamama trzymam kciuki abyś dotrwała do 35 tyg:tak:
elizka super kurtka:tak:ale masz strojnisia;-)ale moja nie lepsza...codziennie jest wybieranie i awantura o to,co ma załozyć:angry:
Justyna trzymam kciuki by szybko się u Was unormowało,cokolwiek się dzieje:tak:

Do góry