reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam :-):-)
Ja dzisiaj i jutro wolne więc nareszcie mam czas zajrzeć :tak::tak:
Pogoda typowo wiosenna i mam nadzieję że ten zapowiadający się deszczyk poczeka do środy ;-):tak::-D
My w piątek byłyśmy z Maja u ortodonty po odbiór aparatu ale okazało się że źle go wyprofilowali no i odesłano nas z kwitkiem i musimy czekać ponad tydzień :crazy::crazy: jutro Maja ma lekcje pokazową na basenie więc akumulatorki już się ładuję żeby nie było tak jak ostatnim razem :dry::dry:
No i muszę się szybko rozejrzeć za strojem na gimnastykę artystyczną bo 2.04 mają jakieś pokazy :tak::tak::tak:
Elza a jednak się pomyliłam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: gratulacje synka no i w związku z tym będziesz miała mniej wydatków na ubranka ;-):-p:-D (nie ma to jak pozytywne widzenie świata ;-);-))
Od razu zczaiłam o jakiego "Stefanka" Ci chodzi :-D:-D:-D:-D
A co do fotelików to ja bym na Twoim miejscu kupiła fotelik z możliwością przerobienia go potem na siedzisko :tak::tak: samo siedzisko jak dla mnie jest do d..., Maja takie ma na "krótkie wyjazdy" bo na dłuższe nadal jeździ w foteliku :tak::tak::tak:
Madzienka o tak pana z Maxi Cosi nie da się zapomnieć :-D:-D
Maltanka ja też w weekendy sobie daruję C.H., nie znoszę tłumów i przepychania się w każdej alejce :sorry2::sorry2: ile calowy rower kupiliście dla Huberta? :confused::confused:
Normatywna super że Natalka wraca do zdrowia, kciuki nadal zaciśnięte żeby uszka wróciły całkowicie do wcześniejszego stanu i powodzenia w Kajetanach :tak::tak:
Dobra zmykam po Maję do szkoły :tak::tak: miłego popołudnia :-):-)

reklama
Wiajcie

eliza no proszę Stefanek mnie nie zawiódł:-D , ale wiesz na tym etapie to jeszcze wszystko możliwe, tak czy inaczej najważniejsze, ze wszystko z maluszkiem ok:tak:
marz czemu checie sprzedać mieszkanie? szukasz czegoś wiekszego czy myślicie o domu? Trzumam kciuki, zeby szzęscie przy sprzedaży sprzyjało :tak:
maltanka właśnie jaki rower kupiliście? tez sie zastanaialiśmy, ale kupiliśmy rolki, więc na ten sezon wystarczy;-)
iwonka ojej jak ja uwielbiam ZOO mogłabym chodzić nawet bez dziecka:-D
anaconda czyli z wolnego weekendu nici:sorry2: soboty to nie zazdroszczę, ale w niedziele to całkiem przyjenie mozna się w pracy poobijać co?;-):-D

anaconda to Maja chodzi jeszcze na gimnastykę artystyczną??? gdzie????
wiesz nie chce kupować nowego fotelika bo Czarek ma 2 i wystarczy... nie śpieszy mi się z kupnem siedziska bo fotelik jest jeszcze ok tak więc spokojnie
Maja chyba nie płacze z powodu opóźnienia aparatu :-):-):-)

sienio no nie zawiódł Cię Stefanek przeczucie Cię nie zawiodło... ciekawe czy u maltanki też się sprawdzi

Witam się wieczorkiem, cos nam się ochłodziło weekend nas rozpiescil...Mati z tatem pojechał na trening a my z Bartusiem urzędujemy w domu wiec jes cza aby zajrzeć;-)

Madzienka ja tez wiem co to za sklep na A:-D
Elza gratuluje synia i widze ze wszyscy w Twojej rodzinie bardzo nastawili się na dzieczynke nawet Cz się osłuchał w temacie:-)cieszcie się kochana oj cieszcie ze ciaza zdrowo się rozwija i nosisz pod sercem zdrowa dzidzie;-)
Iwonka super wypad sobie w weekend zrobiliscie:-)trzymam mocno kciuki za migdał Cyprianka...a z mieszkanem latwo nie jest każdy dzisiaj ogląda tysiąc razy jedna złotoweczke zanim ja wyda:baffled:nie ma się co dziwic...
Sienio pytasz czemu bo jak widzisz robi się już trochę male, chcemy oczywiście na większe ale czy blok czy dom to wyjdzie w praniu:dry:narazie podstawa to sprzedaż mieszkania....
Anaconda fajnie Ci z tym wolnym ale pewnie w weekend pracowałaś co???:-p:-p
Normatywna dobrze ze choć trochę jest poprawa, nadal mocno trzymam kciuki...
Maltanka pochwal się nowym nabytkiem dla H...

Wczoraj koło Mnie facet potracil 13-letnia dziewczynke na pasach normalnie dobiła mnie ta informacja dzisiaj:no:ludzie się sami pozabijają....

Witam z rana :-):-)
My jeszcze w piżamach śmigamy, oj jak fajnie mieć taki poranny luz i nigdzie się nie spieszyć :tak::tak:
Niestety weekend miałam pracujący i to intensywnie ale za to w tym tyg jeszcze piątek wolny i niedziela :-p:-p
Marz jak tak czasem patrzę jak jeżdżą to nie ma co się dziwić że są wypadki, zero jakiegoś pomyślunku :crazy::crazy: ale też byłam świadkiem jak 3 takie właśnie 12-13-letnie dziewczyny weszły prosto pod nadjeżdżający samochód i na dodatek ich to bardzo bawiło, aż ich opieprzyłam bo widziałam że babka za kierownicą mało zawału nie dostała
Oby Wam się udało szybko sprzedać mieszkanko :tak::tak:
Elza no niestety zamiast radości był prawdziwy płacz z powodu opóźnienia aparatu bo był piękny tęczowy i jak Maja go zobaczyła to od razu go chciała a jeszcze ortodontka powiedziała że następny może być w innym kolorze gdyż nie ma wybierania jaki kto chce :eek::eek: a co mnie zszokowało to aparat ma nosić non stop i wyjmować tylko do jedzenia :szok::szok: ciekawe więc ile by ta radość trwała :-D:-p:-p
Co do gimnastyki artystycznej to Maja chodzi w szkole po lekcjach, 2 razy w tygodniu i mają naprawdę super pana bo umieją już przewroty w tył i w przód, mostek, stanie na rękach (z pomocą pana) a teraz uczą się gwiazdy :tak::tak: aż mnie zadziwiło że pierwszaczki już takie wysportowane :tak::tak:
Sienio my też w tym roku chyba darujemy sobie rower i poprzestaniemy na rolkach :tak::tak:
Muszę dzisiaj pojechać opłacić ubezpieczenie auta a potem lekcja pokazowa na basenie więc zmykam się szykować, miłego dnia :-):-)
Mimo że popadało i się ochłodziło ja zamierzam go dobrze wykorzystać :tak::tak:

Witajcie
Zimno nam się zrobiło.
Wczoraj Hubert pierwszy raz sam przeczytał nam książkę, te takie malutkie dla dzieci co mają grube strony i po cztery wersy na stronie:tak:

Pytamy się H tu któregoś dnia czy chce chłopczyka czy dziewczynkę, on mówi, że chłopczyka, a jak będzie dziewczynka, a ten najpierw "to może będą dwie to będą się razem bawiły i ja będę miał spokój", no to mu mówimy, że dwie to na pewno nie będzie, a on "no to co to następny się urodzi chłopczyk"

A jutro mają w Przedszkolu konkurs piosenki angielskiej i wybieramy się na przedstawienie, nawet tata wcześniej z pracy wychodzi:-D:tak:

eliza no ciekawe czy sienio zgadła, aczkolwiem jak dostałam te niebieskie śpioszki pierwsze co mi przyszło na myśl to "no to będzie dziewczynka"
anaconda e to masz trochę wolnego w tym tygodniu

anaconda, marz, sienio kupiliśmy w Dechatlonie rower 16' w sumie jeszcze by pojeździł na tym co ma, ale była promocja i jak pojechaliśmy w niedzielę to już tylko 3 zostały:szok:

sienio
my się zastanawialiśmy nad rolkami, ale H jeszcze za mały nie bardzo mu to szło

Ostatnia edycja:
Witajcie, ja dziś jako ranny ptaszek:tak: Cypek mnie obudził o 5:40 a że czułam się taaka wyspana to zrobiłam sobie jeszcze przed pracą trening i nawet się nie spóźniłam:-) Cypek poszedł trochę do przedszkola, a tam tylko 3 dzieci:sorry:

Elza aa no widzisz, to ja nie wiedziałam, że Sienio obstawia chłopczyka, myślałam że tak tylko ja:-) niech rośnie kruszynka:tak: a fotelik kupiliśmy taki Fotelik Recaro Monza Nova Cherry i w zasadzie można w nim później odpiąć tylko siedzisko, ale podobno się tego nie zaleca.

Marzenka też mnie dobiła ta informacja o wypadku, nawet jechałam tamtędy po 21....Powodzenia w sprzedaży mieszkania

Justynka hop hop ???

Maltanka brawa dla Hubercika za przeczytanie bajki

Witajcie....ale zimno się zrobiło, brrrr, wiosna wracaj!!!!
my dzisiaj byłyśmy na klubie mam w Fice, Lenka pobawiła się i padła spać...:tak:
dzisiaj jeszcze czeka mnie usg, trzymajcie kciuki!!!

Maltanka trzymamy kciuki za występ Huberta...
Julka też ma występ na festiwalu piosenki angielskiej ale dopiero 7.04 a jutro jedzie nagrywać do radia piosenkę!!!

Anaconda czy zauważyłaś że jak masz wolne pogoda się psuje:szok:więc pomysł o tym wolnym
miłego spędzania wolnego...i udanego pluskania dla Majeczki!!!

Elizka ja też zaczaiłam Stefanka:-Da tak na serio imię wybrane???
super że po przygodzie Czarka śladu nie ma...

Marzenka też czytałam o tym wypadku-straszna tragedia, ale przyznaj że ta jana pawła to niezły tor wyścigowy dla niektórych:confused2:
trzymam kciuki za sprzedanie mieszkania

Onamama na Jaczewskiego musisz mieć swoje pieluchy, chusteczki i jeśli chcesz to ubranka:tak:bo są szpitalne ale w dotyku bardzo nieprzyjemne, takie szorstkie...

Normatywna kciuki nadal zaciśnięte...

Justyna Michał już w przedszkolu, poszedł dzielnie??dość długa przerwę miał...

Iwonka trzymamy kciuki za migał Cypka...coś chorują u Was...u Julki cała grupa!!!
super fotelik, u mnie tez obie jezdza w recaro

zmykam szykować obiad...
miłego dnia

p.s. Maltanka nie wiem dlaczego nie możesz otworzyć linku...tutaj kilka z tegorocznych...
pisanki.jpg

Załączniki

• pisanki.jpg
    pisanki.jpg
    55,9 KB · Wyświetleń: 41
Maltanka dobrze H kombinuje z siostrzyczkami:-D:-D:-Dniech dobrze służy roweryk...M nakłada w domu ciapy i prowadzi sobie szkolenia z jazdy na rolkach:-)mysle ze na nastepny sezon o tym pomyslimy i wtedy ja wkoncu kupie sobie:-)Gratuluje czytania!!!
Madzienka przyznaje i podpisuje sie pod tym obiema rekoma jesli chodzi o ten tor:no::no::no:maja postawic tam fotoradar ale co to da...Madziu co sie dzieje co musisz przeswietlic???trzymam mocno kciuki...moze i ja wkoncu sie zmobilizuje aby iść wkoncu do lekarza bo dokucza mi niestety znowu endo:-:)-(
Wiosna ma wrócic znowu na weekend....
Iwonka a co tak dzieciaki wymiotło z przedszkola????bezpiecznych podróży w nowym foteliku....
Anaconda oby nastepny aparat ucieszył Maje...to da napewno wiecej motywacji do noszenia.....
Elza no właśnie jak Stefanek będzie miał na imię?????

reklama
iwonka ranny ptaszek z ciebie, super fotelik

madzienka trzymam kciuki za usg, pisanki przepiękne

marzenka haha kombinujesz z rolkami tak samo jak ja, :-Dteż chciałam sobie kupić razem z Hubertem, zakładaliśmy mu w sklepie na jesieni w tamtym roku, ale nie bardzo mu szło, mówię dobra na wiosnę mu kupimy ja sobie kupię i będziemy jeździć, no ale ja już pojeździłam:-D i rolki poczekają do przyszłego roku:-D

Do góry