reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam. Dzisiaj zaliczylam z chlopakami lidl i plac zabaw kolo niego...a po powrocie do domu Radek usnal, a Krystek pomagal mi w sprzataniu w pokoju... a jak Radek sie obudzil to byla walka:-D ktory ma wycierac mopem podloge. A jutro dalszy ciag sprzatania z moimi pomocnikami:-D...
Motylla super, gratulacje!!!!!a kiedy wyniki czy chłopcy dostali się do przedszkola???
Podobno maja byc 22 kwietnia.

Dzięki dziewczyny... Natalka juz po zabiegu i w domku.... na razie trochę ochrypnięta ale juz lepiej oddycha... niestety po uszkach na razie nie widac żeby cos było lepiej, ale dr mówił ze był płyn w uszkach więc coś to pomogło i migdały też duże byly.... jutro założymy aparaty i się przekonamy jak tam. za tydzien do Kajetan jedziemy na badania i jeszcze na wizyte do dr Brody, to on operował Natalkę.. Bardzo fajna była pani anestezjolog, wywiad pełny przeprowadziła i wszystko wytłumaczyła co i jak to będzie się odbywać. Na zabieg pojechałam z Natalką i przed drzwiami oddałam lekarzowi na ręce, oj łza mi się zakręciła ale zacisnęłam zęby i czekałam.... potem przywiezli mi córcię i razem kazali nam się położyć w łóżku... Natalka zasnęła... jak wstała to piciu i potem zwymiotowała... ale potem już było ok... i wróciła do siebie.... dziękujemy za kciuki i trzymajcie dalej... bo to nie koniec i się na pewno przydadzą :tak: Buziaki
nie odpisuję przepraszam ale jak znajdę wenę i więcej czasu to zajrze jeszcze papa
Trzymam mocno kciuki za Natalke:tak:

hej dziewczynki moje kochane WSTAWAĆ piękne słoneczko za oknem...aż chce się żyć i wyjść z domu.... a ja idę dzisiaj do lekarza i bedę miała USG tralalala...i tak czekam na słowa lekarza "TO DZIEWCZYNKA" no a jak powie "TO CHŁOPIEC" no cóż pokocham jak własne :-D:-D:-D ale napisze dopiero wieczorkiem bo zaraz po lekarzu idę na te warsztaty....
a jeśli chodzi o obstawianie to jest 5do1....
I jak bylo na wizycie:confused: Malenstwo pochwalilo sie co ma miedzy nozkami:confused:

Witajcie

motylla gratuluje pracy:tak: a co u aluśki dawno się nie odzywała? pracuje?
Alicja pracuje, ale jak tylko znajdzie chwile wolnego to cos skrobnie:tak:
Elza,Maltanka: Jak bylo na warsztatach:confused:

reklama
Witajcie
Ja tylko na chwilkę, bo zaraz zmykamy do sklepu pooglądać rowerki dla młodego:tak:
Wczoraj z Elizą byłyśmy na warsztatach, Eliza dzięki za towarzystwo:tak:
A same warsztaty hmmm nic ciekawego się nie dowiedziałam w sumie, pozgarniałyśmy trochę ulotek i parę próbek:sorry:
Ludzi dużo, jak dla mnie grupy za duże, mało można było zobaczyć, ale wygrałam śpioszki welurowe:-D:-D:-D eliza dobre to było nie:-D:-D:-D

A w domu P mi opowiada, że Hubert się pyta gdzie mama, a on na to, że poszła do takiego hotelu, a H "spać":-D to P że nie że na takie spotkanie z koleżanką dla mam co mają dzidziusia w brzuszku a H "takie tylko dla kobiet":-D

Ok zmykam Miłego dnia życzę

witam z wielkim bólem głowy...chyba mi taka piękna pogoda nie służy :-:)-( ja po wczorajszych badaniach ... oj wymęczył mnie pan dr... najpierw mnie zbadał potem poszliśmy na usg... leżałam długo bo się uparłam że chce poznać płeć a dziecko ułożone jest pośladkowo i za przeproszeniem wszystko miało w "dupie" normalnie wypięło się na mnie:-):-):-) na dodatek ułożone jest nisko tak przy sklepieniu łonowym i za cholerę nie dało się go poruszać żeby się przekręciło....zrobił mi usg takie i takie.... a gdy już przestał poczułam że dziecko się rusza i mu powiedziałam to od nowa usg i trochę dziecko się przekręciło i on zobaczył "jajeczka" czyli najprawdopodobniej będzie "Stefanek":-D:-D:-D....J łudzi się jeszcze że to może "przepuklina" :-D:-D:-D a Czarek prawie się rozpłakał jak się dowiedział że będzie miał braciszka... jeszcze dzisiaj rano wstał i powiedział że tak bardzo chciał mieć siostrzyczkę i nie wyszło... bidulek chyba on najbardziej to przeżywa
po lekarzu pojechałam na warsztaty.... jak dla mnie beznadzieja..tzn dla tych które będą miały pierwsze dziecko to może i fajne bo dowiedziały się co nie co... jak trzymać dziecko podczas kąpieli....gdzie najlepiej ustawić fotelik w samochodzie... jak dla mnie to i tak wszystko wychodzi w praniu...
jedynie co to spotkałam się z maltanka gratuluje wygranej :-):-):-) dobre dobre to było wyczytali Kaśkę a ona nic siedzi mówię że to TY a ona nic dalej siedzi mówię idź a ta to chyba nie ja... ale poszła
a i spotkałam koleżankę z pracy z fulmana...

marzenka dziękuję Cz rano goi się ładnie w pon pewnie już mu zdejmą te plasterki...
super że Mati razem z tatusiem tak fajnie i aktywnie spędzają czas.... u nas przez tą budowę to J bardzo mało spędza czasu z Czarkiem niestety...
bardzo mi przykro z powodu koleżanki...kurcze nie wiadomo skąd to cholerstwo się bierze... masakra

madzienka widzę że i Wasze warsztaty były owocne ha ha ha... mam nadzieję że te kwietniowe będą lepsze bo o pierwszej pomocy... to może czegoś się nauczę...

Witam dziewczyny co tam u was slychac jakies plany macie na dzisiejszy dzien pogoda pieknie slonecznie szkoda ze ja nie moge sie cieszyc piekna pogoda i wyjsc...:( mam do was pytanie kiedy lekarz daje rozpiske co jest potrzeba do szpitala ?? Czy trzeba samemu sie upomniec czy czekac az on da??? Jakie macie torby do szpitala bo niewiem jaka kupic;/ moze cos polecicie bo wiekszej nie mam rzadnej a w siatki oakowac sie to nie bardzo chyba zreszta ja niewiem nie znam sie moze i niektore kobiety w siatki sie pakują. Ale jednak torba poreczniejsza...Macie moze dziewczyny rogala do karmienia?? Jak tak to jakiego polecacie bo z tego co widzialam na allegro jest kilka rodzaji... chociaz moze i gdzies w sklepie mozna kupic orientujecie sie??

Elza79 gratulacje synka:-)

Witajcie weekend, weekend i po weekendzie...
nas upłynął rodzinnie bo moja siostra przyjechała...i pogoda super...tylko na wieczór cos się popsuła:sorry:

Misia jak Wasze zdróweczko???

Elza raz jeszcze gratulacje, niech Stefanek rosnie zdrowo!!!sukienki szykuje do sprzedaży!!!
jak dziś twoje samopoczucie...a Czarusia jak???
Na bezpiecznym maluchu na pewno będzie mój ulubiony pan z maxi cosi co pokazuje jak przypiąć dziecko i wywraca fotelikiem do góry nogami i jest oczywiście wrogiem sklepu na A(Beatka, Sylwia wiecie o kim mówię:-p)-on chyba tez był na mamo to ja, bo widziałam go w Victorii:biggrin2:
ale z pierwszej pomocy można się trochę dowiedzieć, ostatnio byli konkretni i rzeczowi...pani albo pan z nuka, pokaże butelki i smoczki, karmienie to pewnie enfamil, ostatnio tez byli Palmersa, pokazywali kosmetyki do pielęgnacji brzucha i po porodzie...
U nas na tych warsztatach był też Zawitkowski...
oby było ciekawsze niż te ostatnie...

Onamama ja takiej listy nie dostałam od lekarza...tylko w szkole rodzenia...
a co do torby to nie pakuj dużej...Ty rodzisz na jaczewskiego??? bo tam wszystkie rzeczy swoje musisz mieć w szafce, nie ma toreb stojących na podłodze(zakaz sanepidu)
rogala miałam, ale nie korzystałam z niego za dużo...
w razie pytań pisz...

Sunday jak Twoja głowa??podobno w szkole panuje u was wszawica, wszystkie gazety o tym trąbią...chyba macie rodziców którzy lubią afery bo cokolwiek się u was dzieje zaraz lubelskie gazety to wiedza:tak:

Maltanka gratuluje wygranej!!!

spokojnych nocek!!!
rany jutro znowu poniedziałek....ale ten czas leci

Witajcie, my mieliśmy bardzo rodzinny weekend. W sobotę wybraliśmy się do Felicity zobaczyć co i jak i powiem szczerze, że rozczarowała mnie ta galeria, oczekiwałam czegoś więcej a tu taka buba:sorry2: po południu mega spacer sobie zrobilismy korzystając z pięknej pogody:tak: A wczoraj byliśmy w zoo w Wawie, trafiliśmy akurat na takiego niedźwiadka-cyrkowca, takie sztuczki z kością wyprawiał takie "szoł" robił, że każdy miał niezły ubaw:-D kupiliśmy też przy okazji Cypkowi nowy fotelik samochodowy bo ze swojego już wyrósł...i tak weekend minął a dziś czas do pracy:sorry2:

Elza czyli wygrałam:-) jedyna obstawiałam chłopca? gratuluję i niech rośnie zdrowo;-)

Justynka jak u Was po weekendzie?

Marzenka
gdyby to było 3-pokojowe mieszkanie to chętnie byśmy kupili:tak: ciężko sprzedać? Nasza sąsiadka już 4 lata sprzedaje, a sąsiad z góry rok....

Zbieram się, bo dziś z Cypuniem do laryngologa jedziemy, zbadać 3 migdał....Prawdopodobnie będzie musiał mieć usuwany....Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok, nawet kiedy trzeba będzie usunąć

witam się po weekendzie... my zaraz wyruszamy na kontrolę z głową może dzisiaj już zdejmą plasterki....
u nas weekend taki sobie znaczy się Czarek na rowerze a ja na ławeczce z książką.....
aaaaaaaaaaa i nie myślcie że mały będzie miał na imię ""Stefanek" to tak śmiechem Ci którzy oglądają "Na Wspólnej" powinni załapać dlaczego

madzienka tak mi szkoda tych sukieneczek :-:)-:)-( ale trudno....
tak na warsztatach "mamo to ja" był ten pan od fotelików... dziwny gość:baffled::baffled:
było też o krwi pępowinowej i chustonoszeniu a jeśli chodzi o pielęgnacje to był J&J i mleko Enfamil
a na tych kwietniowych ma być Zawistowski lubię go... a Ty kochana wybierasz się na te warsztaty????

iwonka kupiłaś nowy fotelik czy siedzisko... bo ja się juz rozglądam za siedziskiem....
no i przykro mi ale pierwszą która obstawiała chłopca była sienio....

Ostatnia edycja:
Witajcie
U nas weekend to w zasadzie po sklepach upłynął. W sobotę pojechaliśmy do Felicity. Kupiłam Hubertowi parę ubranek w Smyku, no i jeszcze co mi się podobało to Zara.
A wczoraj kupiliśmy Hubertowi rower, bo ten co miał to już trochę za mały i znowu wybraliśmy się do Felicity (spotkałam Sunday z Maksiem:tak:) po jakiś prezent na nowe mieszkanie, ale to była już pomyłka ludzi tyle, że nie było gdzie nogi postawić, więc szybko się stamtąd ewakuowaliśmy. Swoją drogą wcale nie widać tak wczoraj było kryzysu i braku pracy na rynku:sorry2::dry:

A na dzisiaj planów brak, trochę posprzatam i obiad zrobię:tak:

Madzienka super że wam weekend rodzinnie minął?

iwonka wam też widzę

eliza plasterki zdjęte?

onamama takie listy w internecie możesz poszukać, ja rodziłam na Kraśnickich i tam trzeba było mieć wszystko swoje

Ostatnia edycja:
Hejka...
Elza gratuluje chłopczyka niech rośnie zdrowo ...
onamama na staszica pamietam że pieluszki dawali, ubranka szpitalne były i cos tam jeszcze, ubranka trzeba było mieć tylko na wyjście, rogala miałam ale to dopiero mąz mi kupił jak okazało się że córcia musiała zostac w szpitalu...
iwonka fajnie z tym zoo my tez planujemy Natalkę do Wawy do zoo zabrac ale kiedy to czas pokaże... trzymam kciuki za badanie a gdzie robicie.. my w żagiel medzie robiliśmy u Pana dr Brody i on Natalkę operował... wycinał migdalka i robił drenaz uszek.... samo usunięcie migdałków to jakieś 15-20 min...
Justynka a jak u was?? co powiedziął Broda?
A co u nas z Natalką już troszkę lepiej a raczej z jej uszkami ale nie wróciło jeszcze do normy i obawiam się że do konca nie wróci. Jutro do kontroli jedziemy a w czwartek do Kajetan... zobaczymy....

reklama
plasterki już zdjęte rana cudnie zagojona prawie nic nie widać..... uffffffffffff

onamama w każdym szpitalu jest inaczej z tymi rzeczami dla dziecka na lubartowskiej też dają.... ale wiesz moja koleżanka parę dni temu rodziła i mimo że miała lekarza z jaczewskiego to jej nie przyjęli bo nie było miejsc i rodziła na lubartowskiej tak więc przygotuj się też na taką okoliczność.... może po prostu spakuj sobie rzeczy dla maluszka i jak będzie trzeba to mąż Ci dowiezie...

maltanka ja właśnie dlatego nie wybieram się do CH w weekend zawsze jest dużo ludzi

normatywna dobrze że już lepiej z uszkiem N i powodzenia na wizytach....

Do góry