reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Witam :-):-)
Jakoś przy drugiej zmianie jest mi łatwiej siąść do kompa niż przy pierwszej, od piątku wieczór miałam jeszcze "gościa" u siebie bo w sobotę oboje z Jackiem pracowaliśmy tak więc już całkowicie na kopa czasu brakło :crazy::crazy:
Maja w szkole bardzo dobrze, pani przyprowadziła do ich klasy swoją koleżankę nauczycielkę i poprosiła, żeby Maja przeczytała tekst na głos i pokazała swój zeszyt od jęz. polskiego - tak mi Maja ostatnio opowiadała więc nadal pękam z dumy :tak::tak: no i mieli już pierwsze dyktando :-D:-D dwa zdania napisać ze słuchu typu "Ala ma kota. To dom mamy, taty i Oli." :-D:-D
Sunday ja śmieciaki znam, ale jak koleżanka z działu zabawek pierwszy raz mi o nich mówiła to też nie miałam pojęcia że coś takiego istnieje :tak::tak: moja Maja zażyczyła sobie od Mikołaja furbiego więc jestem w trakcie pertraktacji żeby dała Mikołajowi jeszcze jakiś inny prezent do wyboru :-D:-D
Sienio strasznie szybko Ci ten urlop minął a ja myślałam, że to tak dużo dni :tak::-D:-D
Madzienka i jak tam po spartakiadzie? :confused::confused:
Maltanka żebyś Ty wiedziała jakiego ja mam lenia w tyłku :-D:-p;-)
Elza mam nadzieję, że od jutra nie będą już Cię tak w pracy męczyć :tak::tak: a co do mojego "zapracowywania się" to przez weekend leniłam się na maksa i robiłam tylko tyle co muszę :-p;-)
Aneta jak zdrówko? Nadal gorączka męczy czy dała spokój? :confused::confused:
Misia a co u Was? Jak zdrówko dzieciaczków? :confused::confused::confused:

Ostatnia edycja:
sunday o u nas też na tobie śmieciaki:tak:

madzienka jak spartakiada?

eliza jak nastawienie na jutrzejszy dzień?

anaconda no właśnie u nas też jest furby do wyboru na mikołaja

misia jak tam u was zdrówko?

Witajcie
No nie już niedziela, a właściwe koniec. odliczam tylko do świąt, bo idę na urlop:tak:
no i myślimy cały czas nad tym mikołajem, na topie są śmieciaki, sunday fajne to jest? lego chima, albo star wars, ale lego znowu ułoży raz, a potem znajdzie się to w pudełku z pozostałymi lego, no albo furby jeszcze, anaconda co ty o tym furby myślisz, ja słyszałam bardzo dobre opinie o tym, ale obawiam się czy nie wyląduje za tydzień na szafce z innymi miśkami, a takie to to nie nie jest.

Dzionek minął rodzinnie, domowo. Maks już wykąpany w swoim pokoju. Ja popijam herbatkę i chrupie suche wafle.

Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam czuć powoli atmosfere świąt, po obejrzeniu Ekspresu polarnego:tak:

anaconda ja też planuje może w tym tygodniu zrobić pierwsze dyktando, tylko wprowadzę L.

maltanka u nas lego w końcu jest ruchu, bo też wcześniej na raz i do pudełka, potem tylko ludziki, a teraz to już swoje budowle tworzy:tak: Co do tych Śmieciaków to nie wiem czy fajne, bo wszystko w pudełku i schowane. Ale jak dzisiaj oglądałam tą stronkę to MAks krzyczał,że chcę takie śmieciaki, więc to najważniejsze. A lego to i tak na bank będzie pod choinką.:tak:

Witajcie już prawie po weekendzie...u nas udany...spartakiada super...Julka wyszalała się, Lenka czarowała wszystkich a rodzice mieli okazję znowu pointegrować się....

Co do zabawek to tez dzisiaj odwiedziłyśmy Leclerka bo mamy w środę urodziny i powiem Wam jest w czym wybierać...

u nas z prezentami dla Julki problemu nie ma bo ona już list napisała;-) gorzej z Lenka nie wiem co jej kupić...a przecież prezent musi być...

Śmieciaki i nam znane, ale tylko dlatego ze w Julci grupie chłopcy się nimi bawią i kiedyś na urodziny kupowalismy

Anaconda brawo dla Majeczki a jakie fajne dyktando mieli....

Sunday a Wy dołączycie do nas na Mikołajkach???
U mnie już powoli świątecznie....

Sienio no nie już wracasz do pracy...buuuuu

jak zdróweczko chorowitków???

miłego wieczorku

Ostatnia edycja:
witam i ja
u nas weekend pracujący. niestety ale pracujący, ale Miki miał radochę bo babcia i dziadek przyjechali:)
madzienka super, zę spartakiada się udała:tak:
anaconda jestem pod wielkim wrażeniem Majeczki, zdolna z niej dziewczynka!!!
sunday nam tez się trochę swiątecznie zrobiło po tym filmie:tak:
misia zdrówka!!!
maltankajak H?? wrócił już do przedszkola??? a zMikołajem to przynajmniej macie w miare jasną sytuację bo u nas Miki sam nie wie czego chce, twierdi, zę nic nei potrzebuje...

ja dziś miałam kolejną nedzielę pracująca i tak już do świąt.... no ale taka praca.... P się doszkala więc dziadków musimy o pomoc prosić bo nie mamy z kim dzieciaków zostawić... czasami tak soie myślę ze babcia gdześ bliżej by sę nam przydała:-D:-D
Zula ostatnio strasznie marudna... ma już 6 zęboli wiec pewnie następne jej idą, Miki na szczęscie już nie choruje i dzielnie wstaje do praedszkola... musze bidulka o 6 budzić...
zykam do swoich dziergadeł....
Miłego wieczoru zyczę

Witam :-):-)
Ja już w domku i lenię się aż do czwartku :-D:-D:-p:-p
Pogoda jakaś zimowa, całe szczęście ze jutro Maja ma na później to troszkę dłużej sobie pośpimy :tak::tak:
Mandziula mi też by się babcia gdzieś w Lublinie przydała, oj przydałaby się :tak::tak: Maja np. dzisiaj od godz.6.30 w szkole a lekcje kończy dopiero o godz.16 :sorry2::sorry2: a z babcią nie musiałaby się tak raniutko zrywać :-(
Maltanka ja znów słyszałam negatywne opinie na temat furby-ego, koleżanka kupiła rok temu swoim dzieciakom i po m-cu furby wylądował na półce i się kurzy, do tego jak tak go czasem testuję w sklepie to mnie też osobiście nie zachwyca, a cena to już całkowicie jakaś z kosmosu :sorry2::sorry2:
Sunday moja Maja to mi nawet zapomniała o tym dyktandzie powiedzieć, a jej kolega z klatki obok to nawet się przygotowywał i ćwiczył w domu te zdania :tak::tak::-D:-D
Madzienka to fakt leclerc ma teraz dużo promocji na zabawki, ale wiesz "niektórym" to można zrobić promocję i później ;-);-):-p:-p Lenka jeszcze nieświadoma Mikołajek ale myślę że Julka będzie pilnowała czy i do młodszej siostry przyszedł :-D:-D:-D
A co do atmosfery świątecznej to ja już od 2 tyg ją czuję :-D:-D

Witajcie. I znowu poniedziałek, dzieciaki dzisiaj trochę dały do wiwatu, nie można ani trochę popuścić, bo od razu wykorzystują.

anacondano tak w sklepach to już długo święta.:tak:

mandziula my mamy na kompie ten film i MAks już drugi raz ogląda. Dziecko liczy nocki do Mikołaja:-)

Madzienka nie planowaliśmy, bo Maks będzie miał prezent w domu, potem w przedszkolu.

Planujecie dziewczyny w tym roku jakies własnoręczne ozdoby świąteczne?

madzienka w którym leclercu byłaś na turystycznej czy na zana? ja byłam jakiś tydzień temu to nie bardzo coś było a zwłaszcza dla chłopców, chyba że powystawiali nowe zabawki

mandziula oj czasem przydałaby się babcia pod ręką. chodzimy do przedszkola chodzimy, my wstajemy o 6.30

anaconda aż do czwartku? masz wolne? no mnie najbardziej ta cena odstrasza tego furbiego, ale w sumie to każda zabawka idzie w kąt szybko, ale masz fajnie możesz testować zabawki:tak:

eliza jak tam powrót po weekendzie do pracy?

witajcie
i znowu poniedziałek, ale na reszcie już za nami, jeszcze tylko 4 dni. a dzisiaj coś mnie głowa boli

Ostatnia edycja:
reklama
hej
anaconda ale Ci dobrze, chociaż ja chyba nie powinnam sie na ten temat wypowiadać:-D
maltanka i jak tam niechęć do pracy trochę przeszła? wiele zależy od nastawienia, ja czasem tak jęczę a tak naprawdę to nie jest az tak żle jakby na to moje maudzenia wskazywało:-D
sunday uuu dyktando, brzmi groźnie:-D super, ze masz juz prezent dla Maksia:tak:

U Julki w gupie i nie tylko panuje jelitówka:baffled: w piątek dwie dziewczynki a dziś chłopca zmiotło, tem chłopiec jak przyszłam to płakał w szatni, bo tak źle się czuł. Mam nadzieję, ze Julki nie dopadnie:-( Zamówiłam dzis część prezentu mikołajowego LISCIANI Edu 2w1 - Mapa Puzzle MOJA PIĘKNA POLSKA (3626782174) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. do tego mam lusterko zrób to sam i pozostaje poszukac lalki kowboki z koniem i to by było na tyle. Co do Furbiego to jak dla mnie to nic ciekawego jeszcze za 100zł moznaby sie zastanowic, ale 300 to nie jest to coś warte, bo i tak powędruje do konta za chwilę.

Do góry