reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie z początkiem tygodnia. Ranek był fatalny, ciężko się wstawało... Maks oczywiście z płaczem rozpoczął dzień. Ale gdy odbierałam go już było ok, nawet troszke podobno rozrabiał. ;-)

mandziula dobrze,ze Mikołaj już zdrowy :-)

Madzienka jak warsztaty?
Rozmawiałam juz z Panią (jedną i drugą) i one same są w szoku dlaczego on tak reaguje...

anaconda w klasie mam 22 dzieciaczków.
Jakie książki ma Maja?

aneta zdrówka dla siostry.A P dlaczego aż do Deblina jedzie?

mirosia trzymam kciuki za CV!

marz właśnie dlatego to mnie tak martwi,bo to już 3 rok w przedszkolu, nawet w maluszkach tak nie reagował:eek:

elza noo ale to jeszcze 3 lata jeśli nic mi nie przeszkodzi;-) do tego,aby odczuć zmianę na koncie...:eek:

Justyna jak po wekendzie?Jak Michał poszedl do przedszkola?

reklama
hej kochana babeczki... kurcze jeszcze miesiąc nie minął a ja już ma dość pracy ale nie z powodu dzieci tylko niektórych rodziców.... ale nic zacisnąć zęby i do przodu...
a dzisiaj z Czarkiem byłam na pierwszych zajęciach z karate... ośmiałam się z niego nieźle... bo był najmłodszy z zawodników i nowy ale nie poddawał się i nie zrażał tak więc pewnie zapiszę go zobaczymy jak długo pochodzi....

misia współczuje bólu kręgosłupa zdrówka życzę... gratulacje dla Natalki...super że jej się podoba na basenie...

marzenka super weekend za wami... trzymam kciuki za siostrę....

anetka bardzo mi przykro z powodu siostry ale tak bywa... moja siostra 5 pażdziernika przyjeżdża do lublina na operację kręgosłupa bo ja jakiś ucisk na nerw i jesli tego nie zoperuje to czekał by ją wózek... trzymam kciuki za siostrę i nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze... buziaczki dla Oli za cięzki dzień w przedszkolu...

anaconda pokazuj pawia....ha ha ale Cię teściowa kocha że dzwoni codziennie... moja do mnie ostatnio zadzwoniła chyba po miesiącu i pytała czy żyjemy....
kochana powiedz mi wracasz do pracy????

madzienka. super że weekend udany i pełen atrakcji....
na warsztaty pójść nie mogłam ale zumby nie odpuszczę (no chyba że mi coś popsuje plany)

mandziula jesteś wielka musimy się jakoś umówić...
a ten drugi komin dla siostrzeńca to trochę dłuższy bo dziecko ciut większe...
brawa dla Zosi za pierwsze słowo....szybko jakoś....
dobrze że Mikusia już gardło nie dokucza

sunday 3 lata szybko zleci a mianowanego warto zrobić... a potem kolejny stopień... dobrze że możesz rozpocząć awans....

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was miała może do czynienia z alergia na białko mleka krowiego u dzieciaczka? Jeśli tak to bardzo proszę o info bo mam parę pytań.

Filipiamama a Ty się tak nie przejmuj, że tatuś nigdy z młodym nie zostawał na dłużej. Właśnie powinnaś zostawiać małego z tatusiem, bo on dzięki temu będzie miał okazje szlifować swoje umiejętności jako tatuś, a Ty będziesz mogła się wyrwać na jakieś zakupy czy w ogóle do fryzjera po prostu mieć czas dla siebie. Nie bój się bo krzywda się dziecku nie stanie nawet jak jest to pora usypiania. Tatusiowie świetnie sobie dają radę z dziećmi.

Mój Ukochany pojechał na szkolenie do Krakowa więc okrutnie mi się dzisiaj nudziło. Wstałyśmy z moja panienką o 6 rano, posprzątałam generalnie dom:okna, kurze, podłogi itp., itd. W ogóle mam bzika na punkcie czystych okien i myje je raz w miesiącu albo częściej. Ostatnio lało stale więc już mnie szlak trafiał jak widziałam te mazaki hehe :p a jak znam życie to będzie nadal lało, bo jak ja okna umyję to pada albo w ten sam dzień albo dzień później. Ugotowałam rosół pyszny tak nieskromnie i upiekłam placka ze śliwkami jedynego jaki umiem :) I teraz czekam na mojego Lubego , bo wraca dopiero o 1 w nocy :(

Madzienka i jak na warsztatach? wygrałaś coś? Ja tez lubię takie spotkania, zwłaszcza, że dużo babeczek w ciąży na takie coś chodzi, a mi się już marzy taki brzuszek :)

Witam z rana :-):-)
Ja już pół godzinki na nogach bo szykujemy się do pulmonologa, a musimy się dostać z rana bo Maja na południe idzie do szkoły :tak::tak:
No i dzisiaj zaczynamy basen więc intensywny dzień przede mną :tak::tak:
Sunday Maja uczy się z zestawu "Razem w szkole" :tak::tak: zadajesz swoim dzieciaczkom prace domowe? Czym dzieci piszą w zeszytach bo u Mai od początku tylko i wyłącznie piórem wiecznym a od wczoraj po każdej lekcji muszą robić kolorowe szlaczki :tak::tak:
Elza jak zwykle dorośli bardziej konfliktowi od dzieci :tak::tak: cierpliwości i przywołaj ich czasem do porządku ;-);-) nie wracam do pracy zaczynam szukać czegoś nowego :tak::tak:
MamaMilenki z alergią nie pomogę :no::no: I jak wrócił ukochany nocą? :confused::confused: to już wiem kto nam będzie tutaj na forum wszystkie okna obskakiwał :-D:-D;-);-)
Mandziula zaprowadzony Mikołaj do przedszkola? :confused::confused:
Madzienka no koniecznie muszę zobaczyć tą Twoją pannę :tak::tak:
Zmykam szykować śniadanko :tak::tak:

Witam z pracy:confused2:choć nie wiem jak długo kręgosłup da mi wysiedzieć:no::wściekła/y:na razie efektów leczenia (poza otępieniem,nudnościami i sennością) nie widzę:no:
madzienka nie dałam rady wczoraj dotrzeć,bo M poszedł z Natalką na pianino a ja sama ze Stasiem nie dojechałabym (nie mogę po lekach prowadzić) no i czekaliśmy poza tym na agenta PZU:sorry:
no ale się pochwalę:-) nasłuchaliśmy się wczoraj o Natalce samych dobrych rzeczy...najpierw w przedszkolu,że jest prymusem, że wszystkie polecenia dokładnie wykonuje,że zgłasza się do odpowiedzi no i och i ach:tak:a potem na pianinie,że jest taka zdolna:-)

anaconda powodzenia u pulmunologa:tak:
mamamilenki no własnie...u mnie tez możesz okna umyć:-D:-p
elza no tak...czasem rodzice to gorsze dzieci niż ich pociechy:sorry:wspólczuję:sorry:
mandziula dobrze,ze Mikołaj już zdrowy
biggrin.gif
wielkie brawa dla Zosi za słówko:tak:
anetka współczuję siostrze,nacierpi się biedaczka:-(kciuki za udaną operację:tak:

Witajcie....z kubaskiem mlecznej kawusi...
Lenka drzemkuje więc ja na chwilkę zaglądam bo obiecałam sobie zrobić porządek z letnimi ubraniami...

wczorajsze warsztaty zaliczam do udanych...było troszkę o pierwszej pomocy, prowadził je super ratownik i mówił "po ludzku"wiec dało się to wiedze przyswoić...
a reszta to już znajome osoby...m.in. mój ulubiony pan z Maxi Cosi "jeżdżący" po allegro:-D..

a co się dowiedziałam: od 15 lipca w UE weszła dyrektywa że maluszki do 15 miesiąca muszą jeździć tyłem do kierunku jazdy i powoli zmierzają do zmiany żeby do 4 roku jeździć tyłem do kierunku jazdy...w Polsce będzie to ciężkie do wyegzekwowania bo do tego konieczne sa samochody z isofixem....

Anaconda trzymam kciuki za wizytę u pulmunologa i czekam na spacerek....

Misia brawo dla Natalii...

Elizka nie dawaj się....

Mandziulka gratulacje dla Zosieńki!!!
Maja Lenka tylko tata i tata a jak jest źle to wychodzi jej mama:tak:

miłego dnia

a co się dowiedziałam: od 15 lipca w UE weszła dyrektywa że maluszki do 15 miesiąca muszą jeździć tyłem do kierunku jazdy i powoli zmierzają do zmiany żeby do 4 roku jeździć tyłem do kierunku jazdy...w Polsce będzie to ciężkie do wyegzekwowania bo do tego konieczne sa samochody z isofixem....
o no proszę...stąd ta cała kampania na fotelik.pl;-)

Maja Lenka tylko tata i tata a jak jest źle to wychodzi jej mama:tak:
:-Du mnie było tak samo:-Di to i Staś i Natalka:confused2:za to teraz mama i mama:-D

My już po wizycie, niestety wziewki znowu wróciły do obiegu, jak na razie tylko raz dziennie i za m-c do kontroli :-:)-( spirometria nie wyszła najgorzej, tzn. lepiej niż poprzednim razem ale nadal odchylenia od normy są :-:)-( Maja już w szkole a ja gotuję obiad :tak::tak:
Misia brawa dla Natalki, przyjemnie słuchać takich "ochów i achów" :tak::tak: jejku nic Ci leki nie pomagają :-:)-:)sorry::sorry: może źle dobrane :confused::confused:
Madzienka nasz ukochany pan był :-D:-D:-D:-p:-p ooo to widzę że zmiany wprowadzają w przewożeniu dzieci autem
Idę chyba zrobię sobie kawkę bo coś spać mi się zachciewa :sorry::sorry:

Witam,

Anaconda
ojej to kiepsko że wziewki powróciły...trzymam kciuki by tym razem pomogły:tak:.

Sunday gratuluje umowy na stałe:-)

Mandziula i gratki dla Zosi za pierwsze słówko:-)

Madzienka fajnie że podobało ci się na warsztatach

Misia nie wzięłaś zwolnienia? Przecież ciężko jest pracować z bolącym kręgosłupem i jeszcze jesteś na silnych lekach:no:

Anetka kciuki za siostrę zaciśnięte:tak:i za P również:-)

Marz super że festiwal zaliczyłaś:tak:

Mirosia trzymam kciuki za pracę:tak:

M w przedszkolu, ciekawe jak długo pochodzi bo dzisiaj słyszałam jak w grupie M chłopiec kaszlał i mało co płuc nie wypluł:wściekła/y:. No i dzisiaj pierwszy raz płakał w szatni nie wiem o co mu chodziło bo do sali pobiegł z radością:baffled:
Wczoraj nie zaglądałam bo mam babcię u siebie i cały dzień spędziłyśmy w kuchni na robieniu soków z winogron a później musiałam doprowadzić kuchnię do normalności;-)chociaż i tak jeszcze zlewu nie doszorowałam. A dzisiaj babcia pojechała odwiedzić rodzinkę więc ja leniu****ę;-). Po przedszkolu pojedziemy do luxmedu na badania bo za tydzień endokrynolog.

Ostatnia edycja:
reklama
Heloł BaBeczki.
Mama Milenki
, pytaj śmiało u mnie 3 ze skazą białkową było a i ROKI też mi na takiego wygląda.
Dziewczyny zapraszam do mojego blogaska - WARTO;-);-):tak:, i nie zapomnijcie o komentarzach.

Do góry