reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam,
eee...co za pogoda ...jesienna słota normalnie:no: ja już w pracy, dzieci z babcią:tak:
madzienka idziecie na basen?bo my dziś musimy odpuścić:-(
Aluśka zdrówka dla Was...ale Wy się wychorujecie:no:
elza sił Ci życzę...może z czasem bedzie lepiej..a z tą matką ...cóz...szkoda dziecka:-(

hmmm...a może by tak do nas zajrzały madziarka i maltanka?hop hop gdzie jesteście?:confused:

reklama
Anaconda moja siostrzenica poszła teraz do szkoły tam lekcja sa gora do 12 wiec przerazilas mnie lekcjami na popoludnie:szok:ale wiadomo w większych szkołach trudniej to ulozyc....no ladnie Ty chcez Maje przekupić prezentem aby zabrać ja do sali zabaw dobre:-D:-D
Myjesz okna????
Aluska zdrowka dla dziewczynek....a tak wogole to co wyszlo z badan które robiliście w Warszawie bo albo mi umknelo albo nie pisalas wszystko ok???
Motylla gratuluje swoich czterech katów;-)zdrowka dla chłopców...
Elza nie doceniają Cie jako nauczyciela który nie jest obojętny na problemy dziecka takie zachowanie rodzicow i dyrekcji powodują ze uczy się nauczycieli znieczulicy na problemy które się widzi:no:
co u Atali???pozdrow ja i mocno trzymam kciuki za porod naturalny a ze wcześniej by był to ujz chyba nie problem bo już można powiedzieć jest w terminie.....
Justyna byliscie już u lekarza????dzięki czuje ie lepiej tzn gardlo odpuscilo z uczucia posiadania żyletek w nim ale nadal cos drapie i czuje się oslabiona ale nie jest zle....
Madzianka o wy basenik zaczynacie;-)milego pluskania...
Misia szkoda ze wy musicie odpuscic jeśli się zdecydowalisci to dobrze by było abyście mogli na nich być...zycze zdrowka....
MamaMilenki dobrze sobie radzisz z mamusia:-)
Iwonka Cypus i tak sobie supr poradzil a taki maly kryzysik czasem może przyjść uwier ze ja jak wychodziłam w zeszłym tygodniu od M z przedszkola to widzac takiego chłopca malutkiego który plakal już 3 dzień miałam swieczkiw oczach:-)taki maly biedniusi....:-p
Karlita zdrówka dla N...

Dzieciaki w przedszkolach a ja chyba ogarne miezkanko tak porządniej....mam nadzieje ze P dzisiaj ogarnie popołudniu dzieci bo nie chce mi się wychodzić z domu...

A ja musze pochwalić mojego dzielnego 2-latka tak jak w zeszly piątek poszedł swiadomie z Pania za raczke tak od poniedziałku nawet się za P nie odwraca....jestem w malym szoku mega z niego dumna i spokojna:-)-to się uzewnetrznilam:-p

Witajcie...u mnie nastała cisza...więc rozkoszuje się cieplutką herbatka z soczkiem malinowym..Julka w przedszkolu, Lenka śpi a P pracuje;-)

pogoda za oknem hmmmmm brak słów gdzie nasza piękna polska złota jesień jeśli już ma być aczkolwiek jeszcze wg kalendarza mamy lato
:sorry2:

Zdróweczka dla wszystkich chorujących.....

Jak nasze nowe przedszkolaki...napiszcie bo jakoś nie mogę ogarnąć się z nadrabianiem zaległości

Anaconda brawo dla Majeczki, dzielna dziewczyna...a w sobotę wykręc korki i powiedz ze prądu nie ma

Marzenka
raz jeszcze zdróweczka i buziak dla dzielnego Bartusia!!!

Sunday jak u Ciebie...napisz coś??podoba Ci sie nowe miejsce pracy??fajne masz dzieci???

Atali trzymam kciuki żeby było sn....

Elizka znowu się Ciebie czepiają....nie doczytałam sorki...kto mi skróci dwa tygodnie??

Misia tak my dzisiaj ruszamy cała rodzinką na pluskanie....:tak:dla Was zdróweczka...

MamaMilenki
ja tez poradziłabym jakaś książkę, może jakiś zestaw z czuczu, maja fajne nowości ewentualnie coś z quercetti np. RIK Zabawki Quercetti Układanka mozaika RYBA Fantacolor 4195 maja super zabawki

tyle zapamiętałam...miłego dnia

Ja już okna pomyłam, firany zmieniłam więc chwila spokoju :tak::tak:
Marz jak widzisz okna myłam :tak::tak: a co Ty dzisiaj masz wolne? :confused::confused: u Mai w szkole jest 5 pierwszych klas, a w tamtym roku dla porównania było tylko 3 i tamci mieli zawsze na rano a w tym roku trzeba było sprawiedliwie podzielić na wszystkie klasy no i każda ma 2 dni na popołudnie, a np. wczoraj mieli basen i wyszli dopiero o 14.15 od 8.50 - też sporo jak na pierwszaczków :baffled::baffled:
Brawa dla Twojego dzielnego Bartusia :tak::tak: ale grunt to pozytywne nastawienie rodziców ;-);-):-D:-D
Madzienka postaram się coś wymyślić na tą sobotę :tak::tak::-D:-D Wy już basen zaczęliście? U nas dopiero od następnego tyg :tak::tak:

Anaconda to nie oszczedzaja widze od początku pirwszoklasistow:zawstydzona/y:jestem od wtorku na zwolnieniu...
Madzienka już nie pamiętam macie zajecia tak jak myielimy???obok siebie????

Filipiamama ja do przychodni chodziłam na Zana do tej pory, bo było blisko, ale tutaj zlikwidowali pediatrie dziecięcą i przenieśli nas na Onyksową, ale i tak jestem zadowolona bardzo z tej placówki. A do ginekologa chodzę na Zana do Żagiel Med do doktora Kota. Strasznie sympatyczny gość. Nie wiem czy prowadziłabym u niego ciąże, ale na razie tak, żeby pójść po receptę na tabletki to jest w porządku naprawdę.

Dziękuję za porady w sprawie prezentu. Na pewno skorzystam, bardzo mi się spodobała ta układanka.

Co do radzenia sobie z "mamusią" to jest mi łatwiej, bo my nie mamy ślubu i ja mam do niej duży dystans, zwracam się do niej na "Pani" więc to trochę inna sytuacja. Ale jestem strasznie zdziwiona, bo mimo wszystkich akcji ona mnie lubi hehe:p zawsze mnie chwali do swoich koleżanek, niby zadowolona jest z tego jaka jestem matka i partnerka dla jej syna. Ale nie wiem czy to szczere czy nie. Ja jestem taka, że zawsze powiem co myślę. Wolę szczerą, czasem nawet trochę brutalna prawdę, niż obgadywanie za plecami.

Witam. Krystek siedzi w drugim pokoju z wujkiem, a Radek bawi sie autami, wiec mam czas na pisanie:tak:. Krystek mi mowil, ze chce jechac do sali zabaw, a ja mu powiedzialam , ze jak wyzdrowieje to pojedziemy... to on, ze juz jest zdrowy i nie kaszle... to ja ze jak jest zdrowy to moze isc do przedszkola... to on powiedzial ze jeszcze jest chory.:-D.

Motylla oby antybiotyk pomógł :tak::tak: a Ty się nie daj choróbskom :tak::tak: no właśnie w jakiej dzielnicy kupiliście mieszkanko? :confused:
Bronowice

hello!!!
ciężki dzień kolejna przeprawa z dyr i z jedną matką ale to tak długa historia że aż mi się nie chce o tym pisać... powiem jedno szkoda tylko dziecka... zaślepiona matka która nie dopuszcza do siebie wiadomości że z dzieckiem nie wszystko jest w porządku i zaślepiona dyr która boi się powiedzieć matce prawdę żeby nie wypisała dziecka z przedszkola

motylla kolejna przeprowadzka gdzie tym razem???? jak po kontroli???
Wspolczuje przeprawy z dyr i z matka przedszkolaka. Przeprowadzamy sie do Lublina, boczna pogodnej i mysle ze to bedzie nasza ostatnia przeprowadzka:tak:. Oba moje chlopaki maja antybiotyk i we wtorek maja kontrole.

witam :sorry2:

U nas niestety chorobowo...Martyna dziś dostała ostatnia dawkę antybiotyku ale jedyna poprawa jest taka że nie gorączkuje no i już oczków nie ma zaropiałych ale nadal kaszel się utrzymuje i to gorszy niż był:baffled:
.....dobrze chociaż z uszami w porządku ....w poniedziałek byłam po skierowanie do laryngologa i po południu zaliczyliśmy wizytę na Hipotecznej a tam pani dr po zbadaniu uszek wykluczyła u Martynki zapalenie i tą perforacje...odetchnęliśmy oboje z ulgą....bo ta perforacja to mnie trochę przeraziła:confused:
Ale gardło powiedziała że jest przekrwione i obrzęknięte (czy jakoś tak) i przez to też mogła odczuwać bóle w okolicy uszów:dry:
A jutro na kontrolę do dr. K się wybieramy miałam iść tylko z Martynką bo Amanda dzielnie nie dawała się choróbskom ale już i ją dziś kaszlisko złapało a jak oglądałam jej gardełko to ma brzydko czerwone także jutro i ona będzie mieć wolne od przedszkola:confused:

Co do soboty to mam przyjść do pracy:shocked2: także nawet jakby dziewczynki były zdrowe to nic by z mojego przybycia nie wyszło:sorry2:
Zdrowka zycze:tak:
Justyna: Jak po kontroli?

Witam,

Ja już ogarnęłam się z ciastem...Michałek drzemkuje a ja popijam kawusię:-).
W niedzielę robimy mojej mamie(i przy okazji Michałkowi;-)) przyjęcie urodzinowe - niespodziankę:-)Mam nadzieję że wszystko wypali i tajemnica przed niedzielą nie zostanie odkryta:tak:.

Iwonka a jak dzisiaj Cypuś, chętnie wszedł do sali? U nas ostatniego dnia też M wyszedł z sali z ciągnącym nosem, płakał bo jedna dziewczynka całymi dniami płacze.

Motylla zdrówka dla chłopaków:-), co z przedszkolem Krystka, przenosicie go do Lublina?
U nas na wizycie ok, dostaliśmy jeszcze syropek na kaszel.

Eliza
powodzenia na dzisiejszym zebraniu...ale masz pecha do dyrki i dziwnych rodziców:no:

Aluśka
zrówka dla Martynki i Amandzi!!! Czekam na info z wizyty u pani dr K.:tak:

MamaMilenki też uważam że dobrym pomysłem są książeczki, puzzle lub jakaś gra stosowna do wieku:tak:

Marz dobrze że jest u ciebie lekka poprawa:-)Brawo dla dzielnego Bartusia, ale nie ma się co dziwić w końcu od roku chodzi do żłobka:tak:

Anaconda to straszne że dzieci muszą do późna siedzieć w szkole:no:Ja jak zaczęłam podstawówkę to było dużo klas pierwszych ale żadna nie miała na popołudnie.

Madzienka udanego pluskania się:tak:niestety my opuściliśmy nasze pierwsze zajęcia

dziewczyny zaglądam tylko na chwile i przepraszam że się dzisiaj nie odniosę ale dopiero przed 21 wróciłam z pracy znaczy się zebrania bo po zebraniu z rodzicami jeszcze miałyśmy wewnętrzne zebranie, głowa mi pęka chciałam się tylko dopytać o której jutro w Bugi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
hej dziewczynki
ja dzisiaj lekko bez internetu odcięta od świata

a u mamy już od godziny mi tu się post dodaje .....

jutro w Bugi będziemy tak 10:00 - 10:30
zapraszam na pogaduchy :-))))

Do góry