reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Madzienka super zdjęcia

a my byliśmy na sankach, krótko, ale zawsze coś.:tak:

lecę trochę ogarnąć mieszkanie:tak:

Madzienka a do przedszkola to nie przyjmują dzieci przypadkiem od 2,5 roku:sorry2:
moja bratowa pracuje w przedszkolu i podobno też jest taki wymóg, że dziecko musi korzystać z nocnika:sorry2:

reklama
:-):-):-)

anet a mi Hubert też nie chciał za nic wziąć do buzi butelki, nieważne jaki smoczek był, do 7 miesiąca był na "cycu" tylko. Kupiłam kubek niekapek i z niego pije. Butelki mam nieużywane, leżą i czekają, dobrze, że dostałam, a nie sama kupiłam.
.
No to mnie pocieszylas....:baffled:...ja tez wczoraj kupilam taki kubek,co ma i smoczek i mozna dziubek zaloyc i potem dla starszego slomke,takie cudo 3 w 1...hi,hi.....ale tam pisze ze od 6 miesiaca,wiec jeszcze poczekam.....:happy2:
Witam się!!!
No to miałam się wybrać po ubranka do Tesco, ale widzę, że nie ma sensu;-)Poczekam na następną okazję:-D:-DA ja dzisiaj chcę zrobić racuchy drożdżowe, bo mam trochę drożdży w domu, tylko jajka się skończyły, więc i tak muszę lecieć do sklepu:-p:-p
Ja wtamtym tygodniu robilam racuchy drozdzowe,a dzis mnie naszlo na buleczki drozdzowe,wlasnie wcinam...ale pycha,takie mieciutkie jeszcze mi nigdy nie wyszly...moze dlatego ze mikserem robilam ciasto:-)
Witam i ja:-):-)
Ja też dzisiaj mega lenia mam a na dodatek wieczorem jedziemy na weekend do teściowej i znowu mądrości będę musiała słuchać, już mi się na to rzygać chce (przepraszam za brutalność w słowach)
Ha,skad ja to znam...moja ostatnio mi gada(a slucham jaj codziennie bo mieszkamy z tesciami)ze chyba pokarm mam za chudy,bo Karolinka w nocy mi czesciej wstaje....wrr....no nie moge juz na nia....:confused:...a ze zeby moze dziecko mecza to niepomyslala,wczoraj bylam na szczepieniu i akorat dobrze przybywa na wadze....:happy2:
Poglądałąm Wasze zdjęcia i mnie wzięło na wspomnienia....
Końcówka ciąży i Jula kilka dni po narodzinach
Sliczna Julka...a ty swietnie w ciazy wygladalas....:-)

A teraz witajcie....
Ja ostatnio rano nie moge sie do kompa dopchac,bo maz zajmuje....:sorry2:
wiec z rana szykuje obiadki,co by pozniej miec zglowy....:tak::-)
A Karolinka cos po tym wczorajszym szczepieniu marudna byla bardzo...w nocy o 2 tez sie obudzila i ni jesc,ni spac,do lozeczka sie nie dala odlozyc,az zmierzylam teperature i znow miala podwyzszona 37,9 wiec czopka dalam jakos zasnela bidulka....
a dzis tez jakas marudna,wczesniejsze szczepienia lapiej znosila niz to wczoransze....
Musze sie wziasc za przerabianie Gosi sukienki na bal choinkowy,jak pisalam wczesniej ma byc śniezynka(mama kupila jej w ciuchlandzie super kiecke tylko wymaga paru przerobek)...no i choinka jeszcze u mnie stoi,a obsypana ze masakra...hi,hi....

W przedszkolu Olka to w statucie zapisane że dzieci które skończyły 3 lata :baffled:,więc Julu teraz nie może pójść:no::wściekła/y:,bo ma ale rocznikowo 3 lata.Ale kumpeli córka w lutym kończy 3 a od września chodzi :baffled:- Olek miał 2,5 jak zaczął chodzić ale mnie przyjęli tam do pracy i było miejsce na maluchach:tak:.A teraz to mnie to cmokcze:-p,bo w nowym przedszkolu Julu będzie dodatkowym dzieckiem(jako 29) a tylko 28 może być a dla Olka,wolne miejsce jest na 5-latkach,nawet panią z tej grupy poznałam:tak:.
Zdjęcia cudne a kalendarz prześliczny:tak:,ja ciążowe mam w albumie ale skaner padł:wściekła/y::wściekła/y:,chyba żebym je na nowo z albumu cyknęła:dry:.

Madzienka kalendarz super no a fotki z brzuszkiem i małej Julci pierwsza klasa

Ja chcę zapisac Mateusza od przyszłego roku do żłobka i liczę że sie dostaniemy na LSM na Wileńskiej chyba bo to jest koło mojej pracy no i nie chce opiekunki. Mały jak się spotka z dziecmi to tak sie ładnie bawi i ciągnie go do nich wiec wole żeby bawił sie z dziecmi niż zjakas Panią która odlicza czas do 15 czy 16. Ale to jest chore abym sie martwiła czy moje dziecko zostanie przyjete moim zdaniem powinnam miec pewnosc jak i wszyscy inni rodzice starajacy się o ptzyjecie. Nie ma praktycznie żadnej pomocy ze strony Panstwa na wychowanie dzieci i jeszcze z tymi tematami jest problem oj wkurza mnie to...

Aluśka co do badania to Maja jeszcze od środy kupy nie zrobiła więc czekam:szok::szok::szok: ale u niej jedna kupa na tydzień to normalka:sorry2::sorry2:
oj moja to robi po kilka razy dziennie:baffled: albo z jedno dniową przerwą:shocked2: która jak na razie zdarzyła sie raz:dry:
Madzienka wyglądałaś kwitnąco z tym brzusiem:-):-)
Ha,skad ja to znam...moja ostatnio mi gada(a slucham jaj codziennie bo mieszkamy z tesciami)ze chyba pokarm mam za chudy,bo Karolinka w nocy mi czesciej wstaje....wrr....no nie moge juz na nia....:confused:...a ze zeby moze dziecko mecza to niepomyslala,wczoraj bylam na szczepieniu i akorat dobrze przybywa na wadze....:happy2:

A teraz witajcie....
Ja ostatnio rano nie moge sie do kompa dopchac,bo maz zajmuje....:sorry2:
wiec z rana szykuje obiadki,co by pozniej miec zglowy....:tak::-)
A Karolinka cos po tym wczorajszym szczepieniu marudna byla bardzo...w nocy o 2 tez sie obudzila i ni jesc,ni spac,do lozeczka sie nie dala odlozyc,az zmierzylam teperature i znow miala podwyzszona 37,9 wiec czopka dalam jakos zasnela bidulka....
a dzis tez jakas marudna,wczesniejsze szczepienia lapiej znosila niz to wczoransze....
Musze sie wziasc za przerabianie Gosi sukienki na bal choinkowy,jak pisalam wczesniej ma byc śniezynka(mama kupila jej w ciuchlandzie super kiecke tylko wymaga paru przerobek)...no i choinka jeszcze u mnie stoi,a obsypana ze masakra...hi,hi....
Aneta moja teściowa też tak sie wymądrzała:baffled: a to pokarm miałam za kudy a to za tłusty :baffled: ehh dobrze że mam to juz za sobą:tak:

Mam nadzije ze Karolince szybko się poprawi:confused::confused:
W przedszkolu Olka to w statucie zapisane że dzieci które skończyły 3 lata :baffled:,więc Julu teraz nie może pójść:no::wściekła/y:,bo ma ale rocznikowo 3 lata.Ale kumpeli córka w lutym kończy 3 a od września chodzi :baffled:- Olek miał 2,5 jak zaczął chodzić ale mnie przyjęli tam do pracy i było miejsce na maluchach:tak:.A teraz to mnie to cmokcze:-p,bo w nowym przedszkolu Julu będzie dodatkowym dzieckiem(jako 29) a tylko 28 może być a dla Olka,wolne miejsce jest na 5-latkach,nawet panią z tej grupy poznałam:tak:..
Marta fajnie że Juluś do przedszkola się dostanie:tak::tak:

Kolejny śliczny bobasek!!! I Mamusia:tak::tak::tak::tak:
A to nie zależy od przedszkola w jakim wieku przyjmują? Kiedyś sobie przeglądałam strony internetowe przedszkoli (większość z nich to niepubliczne, masakryczne ceny; publiczne w dużej mierze nie mają chyba stron) i zazwyczaj było, że 3 latka, ale zdarzały się chyba dla 2,5 letnich dzieci. O tym, że musi korzystać z nocnika to też słyszałam:tak::tak:

reklama
Oto o motylkowy brzusio:-ptylko nie wiem który to tydzień...

35chc7t.jpg

i ja w całej okzałaści sierpnień'07 Zamość
294rzgp.jpg

Do góry