reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Teraz chyba dobra cena soczków tak jest i co kupujesz mu w słoiczkach deserki czy obiadki?

marz ja kupuję tylko deserki i owoce. obiadków Hubert od początku tych słoiczkowych nie je.

Z tych mniej radosnych,wręcz smutnych to mam w poniedziałek w rodzinie pogrzeb:-(,tej mojej cioci co do chłopaków przychodzi zmarł siostry syn,biedna pochowała wcześniej męża i 2 synów,jeszcze jeden kawaler co z nią mieszka został.Urnę z prochami przywiozą z Mazur i do ojca do grobu pochowają:-(.

ojej Marta współczuję:-(

reklama
Witam,ja ten tydzień po znakiem spraw urzędowych mam.Dziś byłam w UP i po przedszkolach latałam w w jednym przyjma mi i Olka i Julka a ja być może tam na kursie z CISu będę:tak::cool:.W obecnym przedszkolu Olka nie przyjmą mi Jula,bo nie ma 3 lat a to że byłam tam pracownikiem to nikogo to nie obchodzi:no::-:)-(.A teraz Julu z Fifim Fogii będzie na grupie:-p:tak::-D:-D.Tak się cieszę,że w końcu z domu się wyrwę,bo tej codziennej monotonii to już dosyć mam:wściekła/y::wściekła/y::sorry2:.Rozmawiałam z Olkiem i bardzo chętny na zmianę środowiska i kolegów:szok::tak:,tu na 17 dzieci 12 chłopaków - więc wyobraźcie sobie co się na grupie dzieje:baffled:.To tyle pozytywnych spraw.
Z tych mniej radosnych,wręcz smutnych to mam w poniedziałek w rodzinie pogrzeb:-(,tej mojej cioci co do chłopaków przychodzi zmarł siostry syn,biedna pochowała wcześniej męża i 2 synów,jeszcze jeden kawaler co z nią mieszka został.Urnę z prochami przywiozą z Mazur i do ojca do grobu pochowają:-(.
Misia za mną placki ziemniaczane chodzą i się chyba zbiorę i nasmażę.:tak:
Ojej, to współczuję, ciężka sytuacja:-:)-:)-:)-(
Fajnie, że przedszkole udało Ci się załatwić:-) na placki też miałabym ochotę;-), ale to następnym razem, jak mąż przytarga parę kilo ziemniaków :-D:-D

Witam i ja:-):-)
Ja też dzisiaj mega lenia mam a na dodatek wieczorem jedziemy na weekend do teściowej i znowu mądrości będę musiała słuchać, już mi się na to rzygać chce (przepraszam za brutalność w słowach)

Witajcie Jula pospala do 10 ale kolo 3 mielismy pobudke chyba zęby ida bo plakala nie wiadomo czemu:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: dopiero po czopku zasnęla

Ja mam dzisiaj w planach kosmetyczke-ide pazurki robic....

Wczoraj przyszly kalendarze dla dziadkow i powiem Wam ze w rzeczywistosci sa jeszcze ladniejsze...super kolory, swietny papier, w zalaczniku wysylam wam ten jednostronny...ten ktorego pokazalam wam projekt jest taki fajny ze szkod mi go oddac:-D:-D:-D:-D moglam zamowic sobie jeszcze jeden:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Anaconda
kiedy powinno sie dziecko zapisac do przedszkola??jakie to są procedury, ja kompletnie nie orientuje sie....a to na Lawinowej mi pasowałoby , widze je przez okno:tak::tak:

Martuś współczuję....

Dzień dobry:tak:
Marz
urocze wspominkowe foteczki:tak: Słodkie maleństwo z Mateuszka:tak::tak:
Anet super że mała zdrowiutka jest:-):-)
Marta współczuje pogrzebu w rodzinie:-:)-:)-(
Mia5 witam i gratuluję córeczki w brzusiu:tak::tak:
Fogia oj widzę że odpoczynek jest Ci bardzo potrzeby:confused:
Madzienka bardzo ładny ten kalendarz :-):-)
Pochwal się pazurkami potem;-):tak::tak:

Anaconda oby weekend u teściowej szybko Ci zleciał;-):tak:
Urocze włoski miała Majeczka przy urodzeniu:tak::tak:
Jak tam badania?
Misia super że badania wyszły w porządku i bakterii już nie ma:tak::tak::tak:
Mandziula moja siorka ma zamiar rodzić na Jaczewskiego bo ma z stamtąd lekarza ale jak to wyjdzie to się okaże bliżej porodu:cool2:
A Ty gdzie planujesz rodzić?

Nawiązując do pieluch to my wyłącznie pampersy chociaż teraz to już jesteś na etapie odpiluchowania ale cieżko nam to idzie:shocked2::baffled:
Po innych markach mamy złe wspomnienia:baffled: Od Dada wyskoczyły małej ropne krosty a on Huggisów skóra jej schodziła..... także nie polecam:no::no:

Co do pracy to niestety nie wyszło:no::no:

Madzienka to ty mnie codziennie widzisz jak po Maję chodzę i się jeszcze nie znamy?!:szok::szok::szok::-D:-D:-D
Co do przedszkola to chyba w marcu albo kwietniu zaczynają się zapisy i wtedy wypełniasz przez internet taki wniosek (maksymalnie możesz złożyć podania do 5 przedszkoli) i potem z tym wnioskiem wydrukowanym idziesz do przedszkola i go składasz i pod koniec maja bodajże wywieszają listę dzieci przyjętych, ale to już chyba słyszałaś że z tymi przyjęciami to jakaś paranoja i masakra:szok::szok: Ja to przedszkole na Lawinowej bardzo sobie chwalę i chciałabym żeby w przyszłym roku też tam Maja chodziła, a np. bliżej mam przedszkole na ul.Smyczkowej (tam się Maja nie dostała) i całe szczęście bo nie znoszę stamtąd dyrektorki - jest antypatyczna:no::no::no:
Aluśka co do badania to Maja jeszcze od środy kupy nie zrobiła więc czekam:szok::szok::szok: ale u niej jedna kupa na tydzień to normalka:sorry2::sorry2:

Madzienka to ty mnie codziennie widzisz jak po Maję chodzę i się jeszcze nie znamy?!:szok::szok::szok::-D:-D:-D
Co do przedszkola to chyba w marcu albo kwietniu zaczynają się zapisy i wtedy wypełniasz przez internet taki wniosek (maksymalnie możesz złożyć podania do 5 przedszkoli) i potem z tym wnioskiem wydrukowanym idziesz do przedszkola i go składasz i pod koniec maja bodajże wywieszają listę dzieci przyjętych, ale to już chyba słyszałaś że z tymi przyjęciami to jakaś paranoja i masakra:szok::szok: Ja to przedszkole na Lawinowej bardzo sobie chwalę i chciałabym żeby w przyszłym roku też tam Maja chodziła, a np. bliżej mam przedszkole na ul.Smyczkowej (tam się Maja nie dostała) i całe szczęście bo nie znoszę stamtąd dyrektorki - jest antypatyczna:no::no::no:
Aluśka co do badania to Maja jeszcze od środy kupy nie zrobiła więc czekam:szok::szok::szok: ale u niej jedna kupa na tydzień to normalka:sorry2::sorry2:

a na jakiej stronie jest ten wniosek???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-:)-(
A jakie wymogi...od czego zalezy czy przyjma czy nie???

reklama
Wniosek dopiero możesz pobrać jak otworzą zapisy czyli w połowie marca a to czy przyjmą to zależy od kryteriów: najpierw rodzice samotnie wychowujący dzieci, potem rodzice oboje pracujący i rodziny wielodzietne, a potem to już w zależności jak im się spodoba, tam w tym wniosku masz pole w którym możesz coś napisać od siebie, może to też biorą pod uwagę:tak::tak::tak:

Do góry