reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam się w niedzielny wieczór....
piękne słoneczko nas rozpieszczało dzisiaj i mam nadzieję że już teraz będzie tak codziennie....

sunday w piatek miałam 8 dzieci....ale wiesz wszystkie te które mają blisko do przedszkola....

sienio o masz.....zdróweczka życzę....dobrze że Julcia zdrowa....

mandziula niestety jeszcze autko czeka....śnieg trochę nam popsuł plany.....ale w tym tyg J ma urlop więc go zrobi (mam nadzieję)...
wyobrażam sobie że u Was jest jeszcze gorzej po piątkowej zamieci...

misia niech już razem z zimą odejdą wasze choróbska....bo w tym bijecie wszelkie rekordy.....

marzenka współczuje stresu jaki przeszłaś podczas poślizgu...masakra....dobrze ze P jest dobrym kierowcą i do niczego poważnego nie doszło

reklama
witajcie...ale mieliśmy dzisiaj piękny dzionek.....niestety podobno w najbliższych dniach nie będzie tak ładnie....
my dzisiaj zaliczyliśmy prawie 3 godzinny spacerek...było cudnie...wytarzaliśmy się w śniegu...mam nadzieje ze pożegnaliśmy już zimę i wiosna do nas zawita:tak::tak::tak:

Marzenka
dobrze że nic nie stało się...a jak dzisiejsza imprezka udana???

Misia jak zdróweczko???maluchy już mniej smarkają??

Sienio jak twój brzuszek???

spokojnych nocek...

Ostatnia i pierwsza????:szok::szok::szok::szok:

witajcie...dlaczego już nikt tutaj nie zagląda....brakuje Beatki i Madziarki co otwierały nam dzionek:tak::tak::tak:

za oknem piękne słoneczko, tylko temperatura dalej poniżej zera więc i ten cholerny śnieg nam towarzyszy....

Jula w przedszkolu a Lenka drzemkuje...tylko coś nosek ma tak wysoko podepchany...kataru na razie nie widać...poinhalowałam już ją i zobaczymy jak będzie dalej...czy to katar czy suche powietrze...:blink:

witam i ja
u nas też już wszystko wróciło do normy, Miki w przedszkolu, Zosieńka przysypia, a ja usiłuję ogarnąć dom po tygodniowym tornaado (tzn po obecniści Mikiego):-D:-D
ja juz też mam dosyć sniegu, teraz się wszystko topi i robi mi błoto na podwórku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: moze kiedyś się ostki doczekam, a na razie musimy sie przedzierac przez błoto....
madzienka inhalujcie sie i powinno małej przejść:tak::tak:

Witajcie, oj pusto, wczoraj zaglądałam no ale monologu nie będę prowadziła:-D;-) więc nic nie pisałam:tak:
Ja dzisiaj chyba zrobię dzień prania bo już wszystkie kosze na bieliznę zapełnione:szok:
mandziula
współczuje błota, u nas na szczęście jest już kostka i tłuczeń na podwórku i jest o wiele lepiej ale jak sobie przypomnę co było wcześniej to ojoj:tak:
madzienka oby o było suche powietrze:tak:
justyna jak tam, wróciliście już?

Witajcie. My dzisiaj dzonek zaczeliśmy bardzo wcześnie,bo pojechaliśmy na wymaz z M na Biernackiego, i dobrze ze tak wcześnie bo już kolejka była potem to już czarno od ludzi... na szczęście u nas obyło się bez płaczu bo kucia nie było:tak:

Martwie się o Maksia bo w nocy strasznie zgrzyta zębami... ale innych objajów robaków nie ma...bo to może jeszcze być...?:confused:

mandziula dobrze ze u Was wróciła normalność :tak::tak::tak: i oby jak najdłuzej została:tak:

Madzienka i dla Was zdrówka żeby dotrzymywało:-)
Super fotki:tak:
Dzięki za info o warsztatach, jutro kolezance przekazalam stronke:-)

elza noo tak kto nie musial przebijać się autem to przyszedł na własnych nogach do przedszkola.

gon1a fajnie ze spacerek się udał.

Motylla super ze dałaś rade za kierownicą.

iwonka i jak robiłaś jakąs sałatke?

marz dobrze,że P daje radę w takich sytuacjach, mój też świetnie jeździ ale mimo wszystko serce w gardle staje:baffled:

misia zdrówka dla Was!!!

Justyna jak powrot z Wlodawy???

sienio jak się czujesz? Maks na szczęście ok, ale nie chodzi do przedszkola,wiec i zarazków nie ma...

Antuanet najlepszego dla P!!!

Dziewczynki od jutra zapisy do przedszkoli....

Witam się i ja
madzienka super te fotki ze spaceru,widziałam na fb;-)
sienio jak tam się dzisiaj czujesz?Przeszło Ci?
sunday dzielny Maksio. A na co mu te wymazy robiłaś?
elza współczuję braku autka, mam nadzieję że mąż szybko znajdzie dla niego chwilkę...
misia2010 jak tam u Was zdróweczko dzisiaj?
marz21 ale mieliście jazdę...dobrze że P opanował szybko samochód i nic Wam się nie stało...
mandziula współczuję błotka na podwórku...
U nas wszystko po staremu, w piątek miałam trójkę w domu i cały dzionek szybko zleciał, dzieciaki się wyszalały razem:tak: W sobotę nie było jak zajrzeć bo a to zakupy:tak: a to sprzątanie, P był z Kubą w KC a my z Wiki w Olimpie:tak: Wieczorem byłam u znajomej w szpitalu-dzisiaj ma operację:baffled: Idzie jako 4 więc pewnie jeszcze czeka...Wczoraj mieliśmy gości na imieninach męża, dzieciaki popadały po 18;-) Więc mieliśmy z P wieczór filmowy....Teraz Wiki śpi, coś mi się smarka mała-mam nadzieję że jej przejdzie, daje jej wapno, clemastinum i cebion i na razie czekam bo w przychodni dzisiaj to pewnie tłumy....Ja już sprawy bankowe na mieście załatwiłam, przy okazji zajechałam do Lidl-a- mają fajne przybory do pieczenia ciast:tak: Idę biorę się za faktury, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce to by dobrze było... I jeszcze jedno: Mamy 5-latków: zostawiacie pociechy w zerówce przedszkolnej czy zapisujecie do takich przy szkole? Miłego dzionka.:-)

Witajcie

Dziekuję czuję sie juz duzo lepiej, smecta chyba pomogła:tak: Jula tez ma sie dobrze dzis poszła do przedszkola.

madzieńka mam nadzieję, ze to tylko suche powietrze:tak: no właśni a gdzie madziarka? jak jej Hanulka, pewniejuz duza z niej dziewczynka:tak:
sunday ja tez juz dostałam kartę do wypełnenia na przyszły rok szkolny:tak:
antuanet Jula oczywiście zostaje w przedszkolu, liczę na to , ze nowa szkoła bedzie juz gotowa kiedy Julcia bedzie szła do pierwszej klasy:tak: u nas z grupy niewielu rodziców zdecydowało sie na zapisanie dziecka do zerówki przedszkolnej i to zazwyczaj były dzieci urodzone w 2007 r. Moja kolezanka rok temu zaisała swojego piecialatka do zerówki szkolnej i bardzo tego póżniej załowała, bo chłopczyk zrobił sie nerwowy i awanturny. W tym roku znów jej synek chodzi do zerówki w naszym przedszkolu i jego mama twierdzi, ze jest mu tu duzo lepiej poza tym chyba jeszcze wtedy nie był gotowy do zapisania jakby nie było szkoły.

zmykam, miłego dnia:-)

Witam, ostatnio ból głowy mnie nie opuszcza, do tego jestem jakaś nerwowa pewnie to zbliżająca się @ daje o sobie znać, no i od nowa powrócił ból piersi:no:, pół roku miałam przerwy z tym a teraz znowu:dry:
Michał śpi, zaliczyliśmy jeszcze fryzjera i zakupy i ledwo doczłapałam do domku, bo książę zażyczył sobie by go nieść:huh:,Pralkę już nastawiłam, podszykuję obiadek i na 16 lecimy na rekolekcje:tak:

Sunday powrót znakomity czarna droga i dosyć szybko znaleźliśmy się w LBN:tak:, Dobrze że Maksio zniósł dzielnie ten wymaz:tak:, kiedy wynik???

Patlysia wróciliśmy:-), ja też dzisiaj piorę, jak w każdy poniedziałek po weekendzie:-Di mam w planach dwie pralki puścić:tak:

Madzienka ojojjj oby podetkany nosek nic złego nie zapowiadał, zdrówka dla Malutkiej:tak:,

Sienio dobrze że u Was zdrówko powróciło do normy:-)

Misia
a jak u Was zdróweczko???

Zmykam do kuchni...

reklama
Mandziula dobrze ze nic sie z choroby nie rozwineło.....ale blotka to juz nie zazdroszcze ale moment i to wszystko wyschnie...
Madzienka o nie nie to napewno powietrez niech tam was nic nie lapie oczywiscie...inhalujcie sie i bedzie ok....P w pracy jak tam tydzien sie zapowiada jutro juz Ty J wieziesz?????
Sunday My mamy ataki kaszlu i juz mysle ze to sa robaki wiec idziemy w czwartek do pediatry....dobrze ze z rana wszytsko sprawnie zalatwiliscie...
Sienio dobrze ze Wam juz lepiej...
Antuanet moj 5-latek zostaje w przedszkolu a Ty sie zastanawiasz????

U nas weekendzik bardzo rodzinny urodzinki oczywiscie udane...ale taka piekna wczoraj pogoda byla zreszta tak jak dzisiaj ze dzieciaki sie rano wybawily w sniegu pod blokiem akurat do 12 mamy sloneczko....a dzisiaj P mnie przywiozl wiec zrobie sobie spacerek do domu ale oczywiscie musze zachaczyc o Pepco bo wczoraj kupilam do piasku sama lopatka i grabki ale oczywiscie jest walka wiec musze zakupic drugi komplet...zaczyna sie wszystko dosłownie wszystko musze kupowac juz razy dwa
:-):-)

Do góry