reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Marzena jak masz taki przywilej to korzystaj:tak:
Oby ból głowy szybko przeszedł:confused:

Mam nadzieję ze mojej przy tych badaniach w Warszawie dadzą chociaż głupiego jasia:confused: bo tak to ja nie wiem jak ona to wytrzyma:baffled:

coś mi się pokręciło i dwa razy to samo wysłało :zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam z rana:tak:
Aluśka dziękuję zdrówko dobrze tfutfu odpukać :-) stawiamy sobie bańki :-) takie bezogniowe i TFUTFU odgania to wszelkie choróbska!!!
my chyba też musimy zacząć:dry:

misia godzin w dobie brakuje ;-)

z nowości to tylko to że przedwczoraj przemalowałam sobie przedpokój o północy bo mnie już białe ściany dobijały ;-)

i Gabrysia bije się z jednym chłopcem w przedszkolu :p
no tak...coś o tym wiem:-D
hehe,też nie lubię białych ścian;-)
no cóż,radzi sobie dziewczyna...i dobrze...poradzi sobie w życiu;-):tak:

Nocki nienajgorsze...Lenka je koło 2-3 razy...gdzie 3 raz już nad ranem koło 7
to całkiem nieźle...prawie,że książkowo;-)

co do wyjścia ze szpitala to ja wyszłam dzień wcześniej...bo też planowali mi w sobotę zdjąć szwy ale mnie tam już na szczęście nie było:tak:
no to jedyny plus dłuższego tam pobytu...ale też wolałabym wyjść wcześniej;-)

misia i jak uało sie pospać?

nie bardzo:no:Staś do 1.30 ani myślał spać...a potem spał tylko dlatego,że w naszym łóżku:sorry2:

Misia fajny masz Sztab ludzi do opieki nas dziecmi:-Doby N pochodzila jak najdluzej do przedszkola....
hehe...czasem babcie się wspierają...a wczoraj tak ją odebrały bo szłam do okulisty;-)
już sie nachodziła:angry:została dziś w domu,bo wstała z zielonym katarem i zaropiałymi oczami:wściekła/y::-(M wróci wcześniej z pracy i z nią pójdzie do pediatry:tak:

Kurcze rok temu o tej porze mialam niezla lamigowke co zrobic z powrotem do pracy a dzisiaj co zrobic aby uchronic sie przed odstrzałem-samo życie-fuck!!!!:confused:
współczuję i tzrymam kciuki za pracę i by się udało skorzystać z przywileju:tak:

Anaconda jakie Martynka ma obecnie objawy: to problem z wydaleniem nawet rzadkiej kupki (na szczęście załatwia się codziennie ale widać ze sprawia jej to trudność), kupki "wystrzelają" z niej,
Ogólnie ten problem jest od urodzenia jak była malutka to męczyły ją zaparcia... długie odstępy przez co kupki twarde ciężko było jej wydalić... potem niby problem się rozwiązał bo były coraz mniejsze odstępy i kupki rzadsze ale jeden defekt pozostał - kupki wystrzeliwały z niej:-( a to chodziło o ten nieszczęsny odcinek jelita który jest po prostu zwężony i źle umięśniony:-(
Dlatego też jestem zła na dr S. który z bagatelizował ten problem a już rok temu mogłam poznać tą diagnozę:no:
jak dla mnie jest on zwykłym patałachem:wściekła/y::wściekła/y:
ech,to faktycznie problem z tymi kupkami:no:co do lekarza to bez komentarza:angry:

Misia
ja jeszcze dla M zakładam pieluchę na noc:tak:, czasem wstaje na sucho a czasem zasikana pielucha że wygląda jak balon, hehe, to wole nie ryzykować zalaniem łóżeczka;-)
u nas zazwyczaj się udaje...przedwczoraj w nocy wstała i poszła na nocniczek...dziś wstała o 6.30 i też poszła siusiu do wc....no ale czasem zdarzy się wpadka:dry:

mi też hormony szaleją przez Ciebie i mandziulę instynkt mi wrócil i normalnie piszczę na widok niemowlaków hehehe
:cool2:do dzieła;-)

Witajcie, my chorobowo. Emilka ma zastrzyki aż do środy:no:a Kuba nadal antybiotyki, marudy z nich takie,że już wymiękam;-) Jak wyzdrowieją to odniosę się do wszystkich bo wybaczcie ale weny brak:zawstydzona/y:
nie wiem czy mogę wkleić tu link z konkursem ale prosimy o głosy:-)

Konkurs - MiniMini+
zdrówka...głosować się nie da:sorry2:

w pracy ja to w pracy raz na wozie raz pod wozem, już się przyzwyczaiłam do wylewającej się szafy i powoli się dystansuje:baffled:
aaa misia znalazło się po miesiącu:-D:baffled: ps. a jak u ciebie też masz tyle roboty?
nabierasz dystansu...to dobrze;-)
no widzisz...zazwyczaj się znajduje:tak::-D u mnie różnie...czasem więcej czasem mniej...ale jakoś daję rade;-)

Witam z rana :-):-)
Maja od rana ubolewa bo dzisiaj ostatni dzień w DK i rozdawanie nagród, przez cały pobyt zbierali punkty no i dzisiaj zliczanie i prezenty :-D:-D dziewczyny już od wczoraj o niczym innym nie mówią tylko o tym :tak::tak: do tego mają dzisiaj wyjazd do teatru na "Królewnę Śnieżkę" :tak::tak: oj jak fajnie że Ania mnie namówiła na te zajęcia - polecam każdemu kto ma starsze dziecko :tak::tak: (chociaż prawdę mówiąc to tu nie ma starszego dziecka oprócz Olka Marty :-D:-D)
Twinguś już naprawiony, okazało się że jakiś tam przekaźnik się spalił i J go wymienił bo miał taki sam zapasowy :tak::tak: więc teraz tylko muszę się wybrać za Lublin i autko sobie przywieźć :tak::tak:
Teściowa wydzwania żeby do niej przyjechać, noż kur... przecież tydzień temu tam byliśmy :crazy::crazy:
Marz korzystaj z przywileju jak możesz i nie patrz na nikogo, wiesz jak teraz jest z pracą, a łączenie firm zawsze wychodzi na złe tej która przyłącza się :-:)-( oj to mówisz że dzisiaj od rana w ruchu będziesz :-D:-D:-D a ja sobie folguję i obiad z zamrażalnika wyjmuję ;-);-):-D:-D
Misia o kurcze to wykrakałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: zdrówka dla Natalci, może na zwykłym katarze się skończy :tak::tak: powiedz mi jak Ty funkcjonujesz w pracy po takich nockach :szok::szok::-:)-(
Aluśka no to nieciekawie z tym jelitem, trzymam mocno kciuki żeby obyło się bez operacji i żeby szybko znalazło się miejsce dla Martyni w CZD :tak::tak:
Iwonka to super że Cypek tak ładnie pokazywał ząbki :tak::tak:
Karlita lepiej że Gabi oddaje niż miałaby chować się w kąt i płakać ;-):tak::tak:
Patlysia jednak bez zastrzyków się nie obyło :-:)-( jeszcze raz zdrówka :tak::tak:
Sunday jak Maksio? Ty w następnym tyg masz te wizyty u specjalistów tak? :confused::confused:
Maltanka super podejście do pracy :tak::tak: widzę że integracja z sąsiadami pełną parą :tak::tak: ja chyba któregoś tu dnia widziałam Huberta na spacerze bo DK jest na Kiepury a tam spacerowały takie maluszki :tak::tak:
Zmykam śniadanie jeść bo niedługo trzeba się szykować, aha Maja znowu nic nie zjada w DK :crazy::crazy:

Ostatnia edycja:
Witam. W. zabrał Krystka do dziadków, żebym miała lżej:-). Właśnie pierze mi się koc... Radek chwilkę siedział na nim bez pieluchy i na sikał na niego, a na nocniku to on może posiedzieć ale nie sikać:-p
Dzieki dziewczyny za mile slowa ale musze chyba sobie jakos pomoc i skorzystac z pewnego przywileju kt dalby mi czasowa ochrone przed zwolnieniem bo kolejna fala zapowiada sie na marzec...a pozniej na kwiecien ponac:baffled:.
Jak masz taką możliwość to korzystaj:tak:

Witam z rana :-):-)
Maja od rana ubolewa bo dzisiaj ostatni dzień w DK i rozdawanie nagród, przez cały pobyt zbierali punkty no i dzisiaj zliczanie i prezenty :-D:-D dziewczyny już od wczoraj o niczym innym nie mówią tylko o tym :tak::tak: do tego mają dzisiaj wyjazd do teatru na "Królewnę Śnieżkę" :tak::tak: oj jak fajnie że Ania mnie namówiła na te zajęcia - polecam każdemu kto ma starsze dziecko :tak::tak: (chociaż prawdę mówiąc to tu nie ma starszego dziecka oprócz Olka Marty :-D:-D)
Twinguś już naprawiony, okazało się że jakiś tam przekaźnik się spalił i J go wymienił bo miał taki sam zapasowy :tak::tak: więc teraz tylko muszę się wybrać za Lublin i autko sobie przywieźć :tak::tak:
Teściowa wydzwania żeby do niej przyjechać, noż kur... przecież tydzień temu tam byliśmy
Super, że autko już sprawne:tak:.

Witajcie, my chorobowo. Emilka ma zastrzyki aż do środy:no:a Kuba nadal antybiotyki, marudy z nich takie,że już wymiękam;-) Jak wyzdrowieją to odniosę się do wszystkich bo wybaczcie ale weny brak:zawstydzona/y:
nie wiem czy mogę wkleić tu link z konkursem ale prosimy o głosy:-)

Konkurs - MiniMini+
Zdrówka życzę:tak:

witam
wybaczcie że sie nie odzywam ale mamy babcie w domku wiec i rzadko komputer włączam
u nas wszystko ok, Zosia je śpi, popłakuje jak to malutkie dzieciatko, wczoraj jej oczko zaropiało, przemywam jej solą fizjologiczną, mam nadzieję że pomoże
Miki biega do przedszkola, trochę im tam łobuzuje, wczoraj dostaliśmy słonia z urwaną trąbą:dry::dry: miał bidulek poważną operację;-);-)
przyznam ze nawet was nie poczytałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: alepo weekendzie się poprawię:tak:
miłego dnia życzę

Natalka już po kontroli lekarskiej:tak:osłuchowo czysto, gardło ok:tak:ma krople do oczu i czekamy czy się rozejdzie po kościach czy będzie trzeba się leczyć:dry:

T
winguś już naprawiony, okazało się że jakiś tam przekaźnik się spalił i J go wymienił bo miał taki sam zapasowy :tak::tak: więc teraz tylko muszę się wybrać za Lublin i autko sobie przywieźć :tak::tak:
Teściowa wydzwania żeby do niej przyjechać, noż kur... przecież tydzień temu tam byliśmy :crazy::crazy:
super,ze autko sprawne
:tak:nie zazdroszczę wyjazdu...może jakoś się wymigacie:sorry2:

Misia o kurcze to wykrakałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y: zdrówka dla Natalci, może na zwykłym katarze się skończy :tak::tak: powiedz mi jak Ty funkcjonujesz w pracy po takich nockach :szok::szok::-:)-(
mam taką nadzieję
:tak: na razie jakoś daję radę:dry:popołudnia są gorsze,bo łóżko kuuuuuuuuusi:-D

witam
wybaczcie że sie nie odzywam ale mamy babcie w domku wiec i rzadko komputer włączam
u nas wszystko ok, Zosia je śpi, popłakuje jak to malutkie dzieciatko, wczoraj jej oczko zaropiało, przemywam jej solą fizjologiczną, mam nadzieję że pomoże
Miki biega do przedszkola, trochę im tam łobuzuje, wczoraj dostaliśmy słonia z urwaną trąbą:dry::dry: miał bidulek poważną operację;-);-)
przyznam ze nawet was nie poczytałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: alepo weekendzie się poprawię:tak:
miłego dnia życzę

korzystaj z pomocy babci;-) masujesz Zosi kanaliki?

misia właśnie szukam instrukcji jak masować żeby jej krzywdy nie zrobić;-);-) ty chyba masowałaś Natalce??? wyczytałam żeby okrężnymi ruchami tu przy nosku masować:dry::dry:
a bbcia nas rozpieszcza, że hej. Nie wiem czy ją do domu wypuścimy:-D:-D:-D
dobrze, zę u Natalki nic groźnego nie widać, niech się rozchodzi po kościach:tak:

masowałam i Natalce i Stasiowi:tak: mniej więcej tak: "Polega on na dość silnym przyciskaniu wewnętrznego kącika do noska, z równoczesnym masowaniem tej okolicy w kierunku skrzydełka noska."

Stacho skończył 8 miesięcy...ależ ten czas leci:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, Michałek odsypia szaleństwo w Bugi, a ja zasiadłam z kawką:tak:

Aluśka, Iwonka, Normatywna dziewczynki, wielkie dzięki za spotkanko:-)

Aluśka, Iwonka udało się Wam wyciągnąć stamtąd dzieciaczki?? hehe;-);-)

Iwonka Cypek to skóra zdjęta z mamusi a jaki on spokojny:szok::tak:, jestem pod wrażeniem, no mój to szatan w skórze dziecka:no:

Anaconda o to super że auto naprawione:tak:, to w takim razie miłego weekendu u teściowej;-)

Mandziula ojeju współczuję ropiejącego oczka, trzymam kciuki by nie skończyło się to tak jak u nas, zabiegiem:no:.
Trzymaj babcie u siebie jak najdłużej:tak:, super że mają czas i pomagają Wam:tak:

Misia o matko, znowu jakiś wirus przyczepił się Natalki:szok:zdrówka podsyłam i niech wybroni się z tego raz dwa:tak:

Do góry