reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Zasiadam z popołudniową kawką :-):-):-)
Chyba mój Jacek przestraszył się mojego biadolenia na temat twingusia bo podjechał z kolegą i go odholowali do pracy, no i po robocie ma zostać i sprawdzać co to się popsuło :tak::tak:
Ja jednak do leclerca się nie wybrałam tylko spacerkiem do lidla poszłam :tak::tak: ładna dzisiaj pogoda słoneczko świeci i wcale nie jest zimno :tak::tak:
Madzienka kiedy zaczynasz wychodzić z Lenką na spacerki? :confused::confused:
Mandziula a jak u Ciebie, Zosia już spaceruje? :confused::confused:
Aluśka no to nieciekawie skoro macie skierowanie do CZD :-:)-( oby dało się to jakoś farmakologicznie unormować :tak::tak: a powiedz mi tak gołym okiem to jakie Martynia ma objawy? :confused::confused:
Justyna no to nieźle musiałaś się zaskoczyć jak woda chlupnęła z pralki :szok::szok: to skoro te maści tak dużo kosztują to oby poprawiły cerę Michasia :tak::tak:
Karlita kope lat ;-);-):-D:-D a jak Wasza śnieżna górka stoi jeszcze czy całkiem stopniała? :confused::confused:

reklama
powoli czas się zbierać...babcie nie wytrzymały i już odebrały Natalkę a ja na chwilę zmykam do Leclerca a potem do domu:tak:
aluśka o rany:szok::no:mam nadzieję,że leki wystarczą:tak:
karlita witaj,witaj...dawno tu nie zaglądałaś:-pco u Was?
justynka:-Dchyba nieprędko się wyśpię:no:oj,współczuję przygody z praniem:no:u nas dziś rano było przymusowe,bo panna w nocy się zsikała:wściekła/y:
anaconda uuu...niedobrze,że twinguś padł:no:oby szybko Ci go naprawili,bo na początku marca ma być odwilż...mogłabyś pośmigać;-)
madzienka jak Lenka,dużo śpi,czy tak jak moje nie da odpocząć:blink:?i jak karmienie?

Aluśka dziękuję zdrówko dobrze tfutfu odpukać :-) stawiamy sobie bańki :-) takie bezogniowe i TFUTFU odgania to wszelkie choróbska!!!
Aluśka mam nadzieję zę zabieg nie będzie potrzebny ....

Anaconda górka jest i Iglo dalej stoi ;-) zapraszam :-)

misia godzin w dobie brakuje ;-)

z nowości to tylko to że przedwczoraj przemalowałam sobie przedpokój o północy bo mnie już białe ściany dobijały ;-)

i Gabrysia bije się z jednym chłopcem w przedszkolu :p

Madzienka jak tam Lenka? No tak Jula przyzwyczajona że to z mamą wszędzie jeździła :tak::tak: przyzwyczai się do nowej sytuacji i do tego że mamą trzeba się dzielić ;-);-)

Dziękuje, je, śpi, płacze i tak w kółko;-):-D
ona wie że ma się dzielić...ale marzy o wyjściu z mamą:tak:a sytuacja niedługo wróci do normy bo P wróci do pracy i będziemy musiały jakoś sobie poradzić...

Madzieńka widzę że masz zdrowe podejście do MM ;-) Gabi była karmiona "systemem" mieszanym i zobacz jaka jest zdrowiusia :-)

Karolcia mam dwa wyjścia albo głodzić dziecko i płakać razem z nią albo dać mleczko i mieć szczęśliwe najedzone dziecko...
nie jest mi z tym łatwo...bo hormony szaleją;-):-pale damy radę

Madzienka jak tam u Was nocka, ile razy Lenka przebudza się na mlesio?

Nocki nienajgorsze...Lenka je koło 2-3 razy...gdzie 3 raz już nad ranem koło 7

Witam

Wizyta zaliczona...związku z tym że wynik badania wyszedł ogólnie rzecz biorąc źle dostaliśmy skierowaniem do CZD w Warszawie na dalszą diagnostykę :confused: Pan dr powiedział ze są dwie opcje albo farmakologicznie da się poprawić funkcjonowanie tego odcinka jelita albo ( niestety) konieczny będzie zabieg :no:
Wszystko zależy od tego jak badania wyjdę w Warszawie:confused:

dobrze że trafiliście na takiego specjalistę...trzymam kciuki żeby wizyta w CZD upewniła was że zabieg nie będzie potrzebny....

Madzienka kiedy zaczynasz wychodzić z Lenką na spacerki? :confused::confused:

na razie "walczę" z karmieniem, jak to unormuję to na pewno umówimy się na spacerek....
super że J zajął sie twingusiem...niech naprawa będzie szybka i mało kosztowna...

madzienka jak Lenka,dużo śpi,czy tak jak moje nie da odpocząć:blink:?i jak karmienie?

jak jest najedzona:blink:to śpi jak aniołek....
co do wyjścia ze szpitala to ja wyszłam dzień wcześniej...bo też planowali mi w sobotę zdjąć szwy ale mnie tam już na szczęście nie było:tak:

z nowości to tylko to że przedwczoraj przemalowałam sobie przedpokój o północy bo mnie już białe ściany dobijały ;-)

i Gabrysia bije się z jednym chłopcem w przedszkolu :p

widzę że plan wykonany....i malowanie udało sie....
Gabrysia bije się - nie wierze....ale niech sobie radzi dziewczyna:-D

Marzenka, Sunday
jak zdróweczko Waszych chłopaczków???

Witajcie

aluśka szkoda, ze dalszego leczenia nie mozna prowadzić w Lublinie, ale w CZD maja pewnie lepszy sprzęt, mam nadzieję, ze zabieg nie bedzie potrzebny:tak:
karlita tez mi sie wydaje, ze chłopakowi należało sie lanie dlatego Gabi utarła mu nosa:tak:;-) u Juli w grupie jest chłopak,którega sama chętnie wytargałabym za uszy:zawstydzona/y: z resztą nie tylko ja:-p
misia i jak uało sie pospać?

zmykam miłego dnia

Misia fajny masz Sztab ludzi do opieki nas dziecmi:-Doby N pochodzila jak najdluzej do przedszkola....
Madzienka dzieki M lepiej nie goraczkuje jest podetkany ale bez tragedi.....Ty najlepiej bedziesz wiedzila co zrobic bo to Ty jestes z Nia i widzisz co jest dla Niej(Was) dobre przede wszystkim nie katuj sie stereotypami i nagonka na karmienie.......
Karlita oj bycze sie na ty L4 zebyc chciala wiedziec dzisiaj pol dnia przelezakowalam ale od jutra wracam do zycia i nawet obiad ugotuje:-)a co to za chlopiec G stresuje sie w zwiazku z tym czy walecznie chodzi do przedszkola???a Lepiej mi powiedz czy N nie probuje siostry bronic???:-D
Aluska zycze aby leczenie farmakologiczne pomogło....

U nas pomalutku bylismy chwilke na dworze pogoda super sloneczka tylko brakowalo....
Kurcze rok temu o tej porze mialam niezla lamigowke co zrobic z powrotem do pracy a dzisiaj co zrobic aby uchronic sie przed odstrzałem-samo życie-fuck!!!!:confused:

Witajcie, tak się urlopuję, że nie mam czasu na BB usiąść:tak: Wczorajsza wizyta bardzo udana i dzielna, Cypek ładnie wykonywał polecenia, dostał dwa balony w nagrodę, ale wziął jeden, powiedział, że mu wystarczy a drugi oddał:sorry: Dzisiaj z samego rana sobie posprzątałam, pranie zrobiłam, spacer z Cypkiem zaliczyliśmy, obiad ugotowałam i poleciałam na uczelnię-niedawno wróciłam i już padam:zawstydzona/y:

Justynka
to jeszcze czeka Was dzisiaj jeden spacerek..A wizyta bardzo dobrze, Cypek tak otwierał buziaczka, że aż panią doktor w palca ugryzł;-)

Aluśka oj nie dobrze z tymi wynikami:no: oby się unormowało i leki wystarczyły:tak:

Karlitka
ale Cię dawno nie było:-p jak dzieciaczki się trzymają?

Anaconda no to pospałaś dzisiaj, ahh:-)

Sunday
jak Maksio? już trochę go puszcza?

Marz jak Wasze zdrówko? doczytałam:tak:

No to lecę, może na jakiś spacerek jeszcze wyjdziemy...

marz a wiesz, ze ja jeszcze jakiś czas temu myślalam sobie, ze masz fajną pracę, ciekawą i doszłas juz do tego etapu, ze nie musisz wszyctkim ciale udowadniać, ze jesteś dobrym pracownikiem:sorry: no i co... ale to taka brananża i ciagle bedzie gorzej:-( mam nadzieję, ze u ciebie nie bedzie wielkich zmian...

Szaleństwa na sankach zaliczone ;-) ale ich nie wymęczyło bo się jeszcze wściekają u teściowej w pokoju :rofl2:

Sienio badań nie można wykonać w Lublinie bo nie mają sprzętu:confused:
Jednym z tych badań ma być manometria odbytu i odbytnicy:confused:
Iwonka idziesz jutro do Bugii?:rofl2:
Anaconda jakie Martynka ma obecnie objawy: to problem z wydaleniem nawet rzadkiej kupki (na szczęście załatwia się codziennie ale widać ze sprawia jej to trudność), kupki "wystrzelają" z niej,
Ogólnie ten problem jest od urodzenia jak była malutka to męczyły ją zaparcia... długie odstępy przez co kupki twarde ciężko było jej wydalić... potem niby problem się rozwiązał bo były coraz mniejsze odstępy i kupki rzadsze ale jeden defekt pozostał - kupki wystrzeliwały z niej:-( a to chodziło o ten nieszczęsny odcinek jelita który jest po prostu zwężony i źle umięśniony:-(
Dlatego też jestem zła na dr S. który z bagatelizował ten problem a już rok temu mogłam poznać tą diagnozę:no:
jak dla mnie jest on zwykłym patałachem:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Oj już padam, jestem jakaś senna i tylko liczę ile minut zostało mi do 20;-),

Iwonka
wymęczyłam się na tym drugim spacerku, o brawo dla Cypka zuch chłopaczek:tak:ja to podejrzewam że M nieotworzyłby dzioba przed dentystką:no:

Misia
ja jeszcze dla M zakładam pieluchę na noc:tak:, czasem wstaje na sucho a czasem zasikana pielucha że wygląda jak balon, hehe, to wole nie ryzykować zalaniem łóżeczka;-)

Anaconda
i jak autko, wiadomo czemu stanął?

Aluśka trzymam za Was kciuki, by zabieg był niepotrzebny!!! Dodzwoniłaś się do Wawy??

Madzienka dacie radę jak P wróci do pracy:tak:Ty to zdolna mamusia i obrotna:tak:a i Julcia już nie malutka, to będzie ładnie współpracowała:tak:

Karlita pewnie kolega z przedszkola dokucza dla G to musi się obronić dziewczyna:tak:od razu przed oczami mam historię Ani z zielonego wzgórza:-D

Marz trzymam kciuki za pracę by nie było odstrzałów:tak:, i super że zdróweczko powraca dla M, a jak zdrówko B?

Sunday
hop hop co u Was???

Eliza a Ty gdzie się zaszyłaś??

Do góry